Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fujifilm X
- Milyen egeret válasszak?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Apple MacBook
- Milyen TV-t vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
hakos1987
őstag
válasz
gergo19 #27496 üzenetére
köszi!
mod: pisti88+ ha azt írja a GPU-z akkor elvileg megy mind a két mag.... még a következőképp tudod csekkolni:
windows eszközkezelőben kétszer kell a videókártyáknál ottlennie a 4870X2-nek (legalábbis 3870X2-nél így van), valamint catalystban pl. overdrive-nál tudsz váltogatni a két kártya között...
de egyébként mindenképp a vista SP1 X64 lesz szvsz a megoldás..... -
-
Laraxior
titán
ha tovább szarakodik vele itt fog kikötni Nálam.... még a végén cserebere lesz a GTXemre
-
hakos1987
őstag
válasz
pisti88+ #27493 üzenetére
most nem látod amit írok, vagy nem akarsz reagálni?! valaki másolja be neki légyszi amit írtam, mert lehet, hogy korábban mikor vitatkoztunk, akkor letiltott, és nem látja amit itt írok
64 bites vista megoldja a gondját, amúgy meg GPU-Z .2.7 -el látja, hogy corssfire enabled (2gpu's)
-
pisti88+
senior tag
Feltettem a 8.9-et de semmi változás a kari még mindíg lassú
Gridben egyes részeknél 28 fps
-
redgold
tag
Helló!
A napokban vásároltam egy Sapphire 4870-et.
Problémám, hogy amikor a kártya ventillátora felpörög, akkor egy pillanatra mindíg megakad a képfrissítés!Ez szerintem a kari biosának köszönhető!
Tud-e valaki erre megoldást? Ha igen, segíthetne?
Bocs, de az eddigi huszonezer hozzászólást nem olvastam végig!
Köszi!
-
Laraxior
titán
válasz
Szatesz #27484 üzenetére
az annyira nem is vészes.... de elég a két mag a gamekhez. Nem is tudom mi ez a nagy nyomulás a quadokkal.
DDR3 topikhoz: tudom hogy a nehalem miatt lejjebb megy az ára a 45nm-es quadoknak,de megint csak azt mondhatom,hogy amennyiért kínálják ezt a procit,annyiért nem szabad otthagyni. Féláron van!
-
keIdor
titán
válasz
pisti88+ #27481 üzenetére
Úgy telepítsd ahogy mondtam, mert különben csalódni fogsz... de a GeForce is lassú lesz, ha visszateszed, mert akkor meg Catalyst fájlok vau-vau-znak bele a dolgokba.
CCC-be (Catalyst Control Center-be) úgy lépsz be, mint nV-nél is... ott kell keresni egy CrossFire menüpontot bal oldalt. A többi menni fog.
Laraxior: Van, még 1280×1024-ben is, csak használni kell a 8xAA-t legalább... szerintem jobb a 4 mag, mert ha egy játék teljesen meg is zabál kettőt, még mindig marad 2 a háttérben futó progiknak. Mégha a játék nem is lesz gyorsabb, de a gép mindenképpen dinamikusabb lesz. Egy Quad sokkal jobb választás szerintem 3,6GHz-en, mint egy kétmagos 4,5GHz-en. Főleg ha az árakat nézzük, pl Q9550 vs E8600... ugyanolyan az áruk, mégis a 4 magos a nyerő...
-
Laraxior
titán
válasz
keIdor #27479 üzenetére
én mondtam hogy aki játékra vesz cuccot,mint Ő és nem tesztel,akkor kétmagost dobjon a gépbe. egy faja kis E8500ös 4.4 körül hajtva szépen elviszi a dolgokat...
Nekem tudod miért kell olyan amilyen.... én más téma vagyok,néha gémelek is
Mondjuk ennek a kártyának nem tudom milyen proci felene meg ...E8600?nagyon erős lett az X2.Van egyáltalán olyan proci ami kihajtja rendesen?
állat leejteni
-
pisti88+
senior tag
-
keIdor
titán
válasz
Laraxior #27477 üzenetére
Oks ismerkedik, de ne ilyen beállításokkal, mert akkor csalódni fog, de nem csak az X2-ben, hanem a GTX-280-ban is, ugyanis ott is csak a Quad-Core miatt kap 18k+-t.
pisti: Persze megértem, nálam se megy együtt a kettő... de elösszőr is,takaríts le minden nVidia fájt a gépről. Tehát Forceware uninstall,driver sweeper 1.5 telepít, resi, csökkentett mód, futtat, örűl, resi, catalyst 8.9 telepít, crossfire ellenőriz, warhead indít, állat leejteni.
Így csináltad?
-
pisti88+
senior tag
válasz
gergo19 #27474 üzenetére
Kicsit bővebben le tudod irni a rivás dolgot? Hol keressem a setupot?... Esetleg a 8.9-ben állítani kell valamit?
Keldor fater:Nyugi fater... Csak ismerkedek ezzel a piros csodával, és annyi a lényeg hogy nem pont ugy alakulnak a dolgok mint ahogy azt elvárom... Gridet nyomtam vele meg egy kis warheadot, egyikben sem hozta a 260-am teljesítményét ezért is irok most ide hátha valamit be kell hozzá lőni vagy nemtudomMellesleg kari meg monitor nem megy egyszerre...
-
Laraxior
titán
válasz
keIdor #27476 üzenetére
még ismerkedik az aTival nyugi van
eddig nV-je volt...váltott,ismerkedik,aztán ha tetszik,meg úgy megy ahogy kell,akkor úgyis marad. De tényleg 1280ban a legmagasabb szűrést illik használni. Tényleg a 177.98 volt fennt neki
de rossz a digital vibrance kezelése...
az én tesztkeimmel nem lehetnek gondjaid fater
1920x1200, 16xQ..stb
még képeket is kaptatok
sőt talán még riva tuner monitorozást is nyomtam be valamikor.
-
keIdor
titán
válasz
pisti88+ #27441 üzenetére
Szerinted mennyire van értelme egy HD4870 X2-t meg GTX-280-at 1280×1024-ben futtatni noAA-val? És mit vársz egy 2006-os DX9-es programtól? Könyörgöm basszus, ez alapján le ne írd már a kártyát, ennyire nem lehettek nVidia kockák... 1680×1050, 4xAA-t futtass minimum mind a két kártyán, akkor kijön jobban a különbség, de eleve valami 2008-as játékot kéne megnézni, nem azt az elavúlt szart. Meg használd a 8.9-es drivert, nVidiánál fogadni mernék 177.98 van fent.
És félreértés ne essék, nem kötekedni akarok, semmi gondom veled(tek), de ha már ennyi pénzt szántok erre, akkor tisztességes körűlmények között teszteljetek. Ez alatt normális 2008-as beállításokat értek!
-
Laraxior
titán
igazából tökmindegy mit írok ide ha az atit fényezem kb. hat soron keresztül is,akkor is csak annyit kapok,amennyit a színvonal enged.... végülis még egyikőtök sem jött rá hogy annyit akartam írni hogy vegye meg bátran a 4850et...
nem tudom hogyan jön ide a tri-way SLi,meg a GX2...Gondolom Te érted ugye? -
gergo19
aktív tag
válasz
pisti88+ #27453 üzenetére
Mindenképp tedd fel a 8.9-et de előtte driver cleaner.. Majd rivával nézd meg a magokat mennyire használja a játék be kell X-ni a setupban és akkor fogod látni a magok kihasználtságát.Ha így sem javul akkor lehet a gond az XP. Nvidia drivereket leszedted mert bekavarhatnak? Az XP 4gb-ot címez meg max, ebből 2Gb a kártya ha van virtuális memóriád bekapcsolva pl 1GB akkor már csak 1GB szabad marad hiába van 2GB neked lehet a Win csak 1-et használ. Ezért tedd fel a 64Bites Vistát az jobbankezeli a memóriát. Ha ez sem sem segít add nekem egy 280GTX árát adok érte :-)
-
hakos1987
őstag
válasz
pisti88+ #27460 üzenetére
nem szeretnék okoskodni, mert ugyebár nem volt túl szimpi a ,,bemutatkozásunk egymásnak", de:
2 giga ramod van, valamint ha nem tévedek, a VGA-n is 2 giga van (2X1).... namost.... a 32 bites XP max 3 gigát tud megcímezni, amibe beletartozik a VRAM is, vagyis neked így összesen 4 gigád van, ami azt jelentené, hogy a helyedben azonnal váltanék X64-re!
Remélem tudtam segíteni, és a harag is szétfoszlott már! Számolj be majd légyszi, hogy lett-e változás X64-en! (ha megfogadod a tanácsom)
-
Bluegene
addikt
válasz
Laraxior #27462 üzenetére
Egyébként pedig a GTX280 AMP!-nak több mint egy TFlops a számolási teljesítményeaz a ciki hogy a 4850 is 1 teraflops, ill a 4870es 1,2 teraflops(persze ez nem minden)
éé..erősebb az X2 mint a GTX280? jééé, azon két GPU vanna és? erősebb, az hogy 1X1600 vagy 2X800 sp-je van csupán technikai részletkérdés, a végeredményt nem befolyásolja
-
csomesz95
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy mi a véleményetek a Sapphire-ról?Hogy érdemes-e megvenni a Radeon Sapphire R4850-es videókárgyát mert a számtech tanárom azt mondta hogy Sapphire-t akkor se vegyek ha fizetnek érte.Előre is köszi! -
Bluegene
addikt
válasz
Laraxior #27457 üzenetére
nah, így van!
ahhoz hogy befogadjunk és segítsünk az aláírást minimum átírni, mert az felér egy árulással
például.: 4870X2 2X800 processor, 2,4 teraflops, gt200: 0,9 teraflops 240 processor, de jó hogy váltottam!!! Ati Radeon the Best!
nem tudok segíteni, talán a 3D menüpont alatt van egy olyan h crossfire enabled, lehet valamiért a crossfire nem kapcsolt be, sajna nekem egymagos kártyám van, a gpu-z ben is nézd meg h be van e kapcsolva a crossfire
-
Bluegene
addikt
válasz
pisti88+ #27452 üzenetére
a saturation-t sikerült meglelni?
nem tudom mi lehet a gond a grid-del, lehet arra nem optimalizálták a drivert, próbálj meg egy crysis-t vagy valami mást, a ph-s tesztben egyértelmű fölényt mutatott a kártya az lehetetlen hogy a te gépedben ha nvidia van jól fut, ha meg egy ati akkor meg minden s***r
-
pisti88+
senior tag
válasz
Bluegene #27451 üzenetére
Barátom? Szerinted miért irok ide, és nem nyomatom a gémet?
Gondolkozzál már el egy kicsit nem viccből gépelem itt a karaktereket hanem azért mert valami nem stimmel, és elvileg ti itt tudtok valamit amit esetleg én nem... Ha csak kimásolni tudod amit irok léccives ne irj KÖSZÖNÖM!
-
Bluegene
addikt
válasz
pisti88+ #27449 üzenetére
Jelenleg nálam többet ad ha hiszed ha nem 40fps fölé nem is ment az x2... nah ilyenkor mivan?látod ez van ha egy ős nvidiás kap egy atit, képtelen elfogadni a valóságot, sőt kitalál olyat hogy fikázza
hidd el a 260-ast lenyomja de még az X1-es is
elolvastam az aláírásod:
Pisti "Jajdekurvajobazmeg™" xDxD GT200 POWER!!!!!!!!!!-(*_*)- nVIDIA® - World Leader in Visual Computing Technologies
ha csak azért vetted az X2-est hogy kedvedre szidhasd itt, meg az nv-s haverjaidnak, akkor nagyon gyorsan válts vissza a jó kis GTX-re, azt ajánlom, más két kezét összetenné egy ilyen kártyáért
-
Bluegene
addikt
válasz
pisti88+ #27441 üzenetére
Megkérdezném hogy itt lehet e állítani olyasfélét mint nvidiánál a digital vibrance, és ha lehet akkor a control centeren belül hol. saturation-nak hívják, megtalálod
Másik kérdésem lenne hogy miért nincsen 8*Q, és 16*Q szűrés a crysis warheadben, nvidiával vol itt meg nemtom beállítanidriverben csúszka tudod
u.i.: nagyon dicséretes hogy vettél egy X2-est de attól még nem kaki(khöm..khöm), add nekem; én elolvastam a ph-s tesztet porba alázta a 260-ast, de a 280-as is elbújhat mellette, úgyhogy tedd félre az nvidia szimpátiád, nem ad 2X annyi fps-t a grid 260assal
-
ProEvoFan
nagyúr
Crysis Warhead-al játszot valaki 1600X1200as felbontásban "high"(játékos) beállításokkal egy refi HD4850el? ha igen pls írja le mit bír a 4850 ekkora felbontásban
-
pisti88+
senior tag
Joestét uraim!
Hozzám került egy 4870x2... eddig nemsokra mentünk egymással, mert hát kicsit idegen a cuccMegkérdezném hogy itt lehet e állítani olyasfélét mint nvidiánál a digital vibrance, és ha lehet akkor a control centeren belül hol...
Másik kérdésem lenne hogy miért nincsen 8*Q, és 16*Q szűrés a crysis warheadben, nvidiával vol itt meg nemtom beállítani...
Harmadik észrevételem pedig hogy ellőttem egy mark 06-ot és 182xx pont lett a vége egy 3600on menő quaddal, szerintem ez kicsit karcsu
Minden segítséget, érdembeli hozzászolást szivesen várok, régen volt dolgom pirossal, és kicsit fel kék eleveníteni az emlékeket!
Jelenleg egy 8.8-as driver, és catalyst van a gépen nemtom mejk a legjobb ezt szedtem le...
Előre is köszönöm ! -
csordas11
aktív tag
válasz
RiddleR #27380 üzenetére
Hali! Nem igazán vágom a kérdésed sajnos, de nekem is ilyen karim van és van vele problémám. Crysis warhead 8.8 és 8.9 ccc-vel is csúnya képet ad (hibásat). ccc nélkül alap catalisttal jó a kép, de nem tudok állítani semmit. Ha az alap catalisthoz felteszem az ATT-t (több verziót is kipróbáltam), akkor az ATT minden állítgatására mindig újraindul a gépem. A ccc uninstall után drivercleaner, reg takarítás stb. csökkentett módban. Mi lehet a probléma és mit kéne csinálni, hogy a crysissal tudjak játszani? Köszi a segítséget előre is. Jordy
-
Laraxior
titán
inkább másra hagyom,de lesz 3dmark,meg crysis teszt. csak nem 4Ghzes quaddal,hanem 3.8assal. Valahogy nincsen kedvem betenni azt a nagy dögöt a gépbe.
Mellesleg elmondanám hogy lassan rá kellene írni a videokarikra a súlyukat,mert ilyen nehéz videokártyát még nem fogtam. Sokkal! Nehezebb mint a GTX 280. Rézlamella van a fekete műanyag alatt. Van hozzá 3dmark Vantage DVD-t -
Blizz
őstag
Hát sztem annyira nem gáz,régebben azt mondták nekem, hogy 4870 x2-eshez elég egy 500W-os.
-
Bikerider
aktív tag
HI
500w-os Codegenre kotott Sapphire 4850 Dual Slott-ra azt hittek hogy rossz a szervizbe.
Mert 3d-alkalmazasnal dobbott egy hatastEn mint civil mondta meg hogy mi a baj
550w-os chifivel megy tokeletesen
Ha minden munkahelyen olyanok kerulnenek oda aki ert is hozza talan jobb lenne a vilag.
-
Laraxior
titán
Nem kispályázok. Ígértem hogy csinálok tesztet egy 48xx szériás videokarival
Igen,most megyek a postára a 4870 X2értDobok egy laza 3dmark06ot aztán el is válnak útjaink,maradok a zöld oldalon
-
Ribi
nagyúr
Tegnap kiprobaltam a CCC ai tunert vagy mit.
cpu felment 700ig vagy 710-is aztan vissza 690-re es ott megallt.
A memo viszont ment 1180-ig, ahol mar leallitottam mert furcsanak tunt.
Aztan neztem, hogy gpu-z alatt csak a gpu emelest igazolja vissza, a memoet nem.
Lehet hogy a CCC nem csinal semmit a memoval ? -
rocket
nagyúr
válasz
Loituma69 #27381 üzenetére
Azt nem irtad eddig, hogy csak neha akadozik, keves a ram valoszinuleg, esetleg nem artana a vinyot defragmentalni.
Osszel eleg sok jatek lesz amihez az ajanlott ram 2gb XP es 3gb Vista alatt, persze ez nem azt jelenti csak maga a jateknak kell ennyi, egesz rendszernek ennyi ajanlott.
Rakjal fel egy Everesetet, lehet naplozni vele a jatek alatt a RAM kihasznaltsagat. (meg sok mast is)
-
redgold
tag
Helló!
A napokban vásároltam egy Sapphire 4870-et.
Problémám, hogy amikor a kártya ventillátora felpörög, akkor egy pillanatra mindíg megakad a képfrissítés!Ez szerintem a kari biosának köszönhető!
Tud-e valaki erre megoldást?
Bocs, de az eddigi huszonezer hozzászólást nem olvastam végig!
Köszi!
-
Rocko66
aktív tag
Hali!
most akarok venni ati 4850-et ezt néztem ki magamnak elég jónak tűnik a hűtése is meg az ára is elég jó [link]
Szerintetek jó lesz vagy tudtok ettől jobbat hasonló áron? -
KINIZSI
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék a köv.-ben:
Játék közben kb 1 másodpercenként ,minden másodpercben akadozik egyet a kép,főleg autós játékoknál észrevehető...
AtiToolban is ugyanez a helyzet a szőrkockánál....
Kiírja,hogy 1250 AVG FPS,de ezt az akadozást csinálja ugyanúgy állandóan.
Ja a kártya 4850 Sapphire,8.8-as Catalyst!
Az előző kártyával nem volt semmi hasonló jellegű problémám(3870)Valaki tudna segíteni????
koöszi!
-
fdisk
őstag
Ha furmark alatt(1-2 mp-el azután h elindítom) ujraindul a gépem,annak oka mi lehet?(nincs hibaüzi,nincs kékhalál stb) 835/1040
Ha alapon van a vga 750/900 akkor nem.
Táp kevés lenne? -
Kissjeno
tag
Elnézést kérek a 4850 tulajdonosoktól, hogy beletiportam lelki világukba!
-
_Toka_
senior tag
válasz
19870820 #27404 üzenetére
Basszus, most látom csak aginor reakciója kapcsán, hogy ezt az RBE-ben olvastad... Öööö csak belefolytam anno fdiskkel folytatott beszélgetésetekbe, közben elsiklottam felette, konkrétan honnan is indult...
Ezek szerint semmi baj így se. Ennek ellenére javaslom a tápod megfelelő csatlakozójának használatát. Az végülis pont ezért van, ahogy fdisk is írta...
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest