Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
grigo
őstag
Jaja 32-es XP-t.
Akkor a Sapphire oldalával ne is foglalkozzak, csak mindig az ATI-t nézzem.
Végre lekerül az Nvidia könyvtár a gépemről. Bye bye alaplapi kari -
fdisk
őstag
Mióta catalyistot használok,van egy imeretlen eszközöm
Mi a nyavaj lehet az?
Mert az illesztőprogramot megtalálja a keresője,de telepíteni nem tudja.
Azt írja ki,h ilyen akármi nincs az ön gépén. -
grigo
őstag
válasz
horvathkrisz #17296 üzenetére
Az ilyen audiobiszbaszok meg a többi az mehet CD-ről ugye?
-
fdisk
őstag
válasz
horvathkrisz #17293 üzenetére
-
grigo
őstag
Tiszteletem Uraim!
Mai napon büszke tulajdonosa lettem egy 4850-nek.
Toxicot igértek, aztán jött a duma hogy majd talán jövő héten de én ma már úgy voltam hogy akkor ezt viszem.Kérdésem a következő: a gyári cd-t rakjam fel vagy a sapphire oldaláról töltsem a drivert? Vagy ugyanaz van még mind a két helyen? Ha igen mikor lesz új driver? Mert azt hallottam hogy egész komolyan javíthat a kari teljesítményén...
És természetesen bocs ha hülyeséget kérdeztem
Szép napot. -
DroneZ^
őstag
válasz
horvathkrisz #17291 üzenetére
akkor öcsém vegyél konzolt...
-
DroneZ^
őstag
válasz
horvathkrisz #17289 üzenetére
be hát, remélem becsődöl az nvidia és fillerekért lesznek ati vga-k.. bár most is nagyon korrekt árban vannak, de csökkenteni azt mindig szabad!
Sztem ha egy uj "parancsikont" töltesz a company-nak lehet h nemfagy ki, vagy vannak nagyszerü patchek... proba cseresznye...
Valami jo kis kocsis kellene, az UT3 orbitális nagy csalódás votl számomra... régen millio játék volt, mameg örülünk ha kidobnak valamit ezek a lusta gazemberek!
GTA kellene már, remélem kiadják PC valamikor!
-
horvathkrisz
addikt
válasz
DroneZ^ #17288 üzenetére
company of heroest ajánlom, már ha nálad nem fagy ki dx10 alatt, vagy c&c3 tiberium wars, bár utóbbi nem ellenfél a 4870-nek, ellenben nagyon jó játék!
vagy cod4et toljad az is nagyon fasza gáma. én most kezdem el újra maxonfullon.
mert megtehetem.
nv meg bekaphatja a azt! -
DroneZ^
őstag
válasz
horvathkrisz #17287 üzenetére
Na ennek örülök, azthittem kifogtam a gyárihibás proci-vga-memoria-vinyo-alaplap sorozatot...
Most már csak találni kellene játékot hogy élvezzem is a jó gépem.. 3DMark-ot nem tul nehéz végigvinni és nem is valami izgalmas!
Bioshock / NFS / Crysis / UT3 / Grid már mind unom, valami jó kis szemet gyönyörködtető stratégia? Akármi, ami nem wow?
és még új is?
-
DroneZ^
őstag
válasz
horvathkrisz #17284 üzenetére
Most csak 1 xar e8400-am van meg 2x2gb DDR2 800 5-5-5-15 supertalent... valamivel megkellene dobni a rendszert!
Amúgy tom h nemtudja megcímezni a 4 gigát a 32bites operációs rendszer de a 4x1 gigát megtudja? nemtom hogy működik ez...
(#17285) horvathkrisz:
Hát a crysis: 8x élsimitás, veryhigh, vista, dx10 - kb a 4870-el, emlitett memoriaval, és E8400@3,6GHZ-en kidobott pár darab fps-t, annyira beszaggatott hogy egyszerüen képregény... Gusztustalanul, mintha 1 xar Pentium 2-esem lenne -
horvathkrisz
addikt
válasz
horvathkrisz #17284 üzenetére
na mégiscsak sikerült, 2X újraindult de előtte befosott a kép.
company of heroesban dx10, minden ultramax, 8x élsimi.nem szereti de sztem csak driver... -
DroneZ^
őstag
De viszont bivaly erös ez a 4870
Komolyan, nem tudom kihasználni mert nincs játék PC-re...
Bioshock / NFS / Crysis / UT3 / Grid ezeket már meguntam... Van valami jó játék mostanság? -
hakos1987
őstag
hali!
új rivatunerről tud vki vmit?
-
-
DroneZ^
őstag
Ha leszedem a gyári hűtést mire kell figyelni hogy ha esetleg gariztatásra kerül a sor ne vegyék észre?
-
Cagm^c
tag
4870-em van. Most állítottam be a ventit. 35%-on megy (2360rpm), GPUZ szerint 49°C-os. Ez már elfogadható hőmérséklet, vagy még fejjebb csavarjam a ventit?
-
DroneZ^
őstag
Húú megvan a 4870-em, méghozzá Gainward... Hát a hangzását automatán Darth Vader légzéséhez tudnám hasonlitani, 3 percenként besziv 30mp levegőt!
-
hoolla
aktív tag
válasz
TTomax #17248 üzenetére
Akkor érdemes húzni a procimat a két kártyához igaz? Most 3.2-ön cicereg és ez a hüttö elegendö remélem mondjuk ugy 3.8 ra. Az X2 csak akkor esedékes, ha valaki megveszi ezt a kártyát és jó lesz az ára.
Az X2-böl össze lehet kötni 4 darabot? Mert az ugye akkor már nyolc VGA kártya lényegében
Az talán már kihajtaná a Krájsziszt.
Ja igen és mi az a Catalyst A. I. ??
-
19870820
senior tag
haliho.nem tudjátok a sapphire 4850esnek mennyi a höfoka gyári hütövel? csak mert itt hirtelen nem találtam rola infót.
-
Kelvin
őstag
válasz
horvathkrisz #17253 üzenetére
Már ezerszer volt belinkelve 4870 x2 és volt a hátlapján egy nagy fém lap (borda) a hűtésre.
Most csak ezt találtam (és itt az első oldal) -
3P
tag
Sziasztok! Most indulok venni egy Radeon 4850-es VGA-t. Gigabyte mellett döntöttem mert anak a legkedvezőbb az ára. A kérdésem az, hogy van-e ezzel a Gigabyte-tal valami gáz, vagy simán meg szabad venni, mert épp olyan mint a többi 4850-es?
Kell-e még esetleg valamire figyelnem, érdemes-e valamit tudni róla? -
slett27
addikt
válasz
horvathkrisz #17253 üzenetére
Azt írja, hogy direct link nincs engedélyezve. Mégegyszer tudnád linkelni ?
Abban reménykedek hogy az Arctic Cooling kiad valami ütős és csendes hűtést kimondottan ezekhez a VGA-khoz.
-
slett27
addikt
SCS3 hűtés eléggé hatásosnak "tűnik". Valójában hasonló hűtést vadászok a HD4870-emre, olyanra, amiben van VRM hűtés is gyárilag, nem akarok gányolni de eddig nem találtam egyik hűtő gyártójánál sem.
A sünis megoldás is jó lehet, de félek hogy GDDR5-re akármilyen süni kevés (főleg tuninghoz) ill. a VRM-hez is. Vagy nem ?
Vagy valaki cáfoljon meg!
-
TTomax
félisten
válasz
hoolla #17244 üzenetére
9X450-en fut,itt orthos stabil 60c fok alatt...a CF-el nekem eddig a legnagyobb bajom a szellőztetés volt.Most éppen belefutottam egy játékban (Legends-Hand of God) ahol nem megy A CF,vagyis megy de egyszerre 2 alakot látok villogva... persze a játék 1 kártyával is megy vidáman...
Egyébként az X2 is CF,és ahol az enyém nem fog menni ott szerintem az sem.Én is sokáig X2-t akartam de mivel még nem kapható,így lett ez.Lehet ezt igy olcsóbban megúsztam mintha X2 lenne...ki tudja...(#17245) Mauzes
Nem!(#17247) Bluegene
A teszt második feléből hova tünt a 4850CF???? -
Bluegene
addikt
mod: elfogadnám
-
Mauzes
addikt
Üdv!
4850-et rendesen elvisz egy AC S1 passzívan?
-
boogie84
veterán
válasz
Attila14 #17237 üzenetére
4850CF többet eszik mint a 4870! (igaz akkor akármi megy 16×10ben maxon
)
+ engem mindenki lebeszél a CF/SLI-ről - nem megbízható - mondván. problémák vannak a játék közben... (igaz én később veszek gépet,egy 260as(55nm) és a 4870 között vacilálok)
ezt írták segítségképp! -
Attila14
aktív tag
videókártya vásárlás elött állok és nem tudom dönteni. szerintetek mi éri meg jobban? HD4850 CF vagy egy HD4870 ?
-
cizoe
őstag
Üdv gyermekeim. A mai reggel sikeresen beöntöttem egy bögre kávét a gépbe, de nagy baj nem lett, csak az előre kivezetett usb-ket érte, lehet behaltak.
Készülődnek a 40nm-es RV8x0 ATi GPU-k.
RV730 hamarosan - a 9500gt ellen. 4450 és 4470-es "fenevadak".
Passzív 4850 a Powercolor jóvoltából - SCS3 hűtési megoldással Képek a kártyáról, és az SCS3 felépítéséről. -
DroneZ^
őstag
Valaki tud boltot ahol lehet kapni ram hűtőbordákat, ferenc körút felé
? Vagy 2 oldalú hőálló ragasztót? (Tudom hogy a PH-n volt valaki, de ő már nem foglalkozik ezzel
)
4870nek elég furcsán vannak elrendezve a VRM-jei.. azokat hogy hűtsem? Nem tudok mindegyikre ragasztani 1 hűtőbordát... Vagy azt kellene
Nézegettem ezt a képet és gondolkodóba estem.. A kártya végén is vannak valami kis fekete izék, azokat nem kellene hűteni?
-
TTomax
félisten
válasz
Hókusz Pók #17226 üzenetére
Más megoldás nem marad....már szerintem az is elég ha nem kap áramot az LCD monitor...
-
TTomax
félisten
válasz
Hókusz Pók #17224 üzenetére
A két monitor mindig rá van dugva?Ha igen akkor az LCD-t húzd le játékkor,és akkor működni fog a a RefreshLock
-
Hókusz Pók
aktív tag
Nagyon elégedett vagyok a kártyával és teljesítményével. Van viszont egy komoly problémám. Video editálás miatt két monitort használok, egy MAG XJ810 CRT-t és egy V7 L19FM LCD-t. A MAG az elsődleges, mert még mindig színteltebbnek tűnik az LCD-hez képest. Azon játékoknál - melyeknél nincs játékon belüli képfrissítési opció - folyton 60Hz-re ugrik vissza a frissítés. SP1-el megkínált Vistát használok. RefreshLock nem oldotta meg a gondom, sőt a Catalyst újrainstallálása sem. Tudna valaki egy hasznos ötletet, tanácsot adni?
-
TTomax
félisten
F.E.A.R PM.... 1680X1050...minden ráadva,a beépített teszt szerint min 100fps max 695fps avg 297fps...
a játék sima mint a vaj..ha valaki esetleg gerjedne a multira ,jó választás lehet a radeon...de szerintem már egy is... -
Zebu
addikt
Franc essen belé!
most esett le, hogy Vista-t kell felraknom a DirectX10-zes élvezethez
-
hoolla
aktív tag
válasz
MmDorian #17217 üzenetére
nekem ez az elérési utam:Local settings---Application data----ATI----Ace---Profiles--és ezen belöl kell lennie a létrehozott xml fájlnak.
Ha ez sem segit nem took többet, de nekem is itt segitettek és ment is egy idö után.
KitartásPedig a rendszergazdán belül kell lennie. Asszem.
-
hoolla
aktív tag
válasz
MmDorian #17209 üzenetére
Itt van egy érthetöbb szöveg a venti szabájzásról.
Én is ez alapján csináltam meg!
A ventiprofil átírása!
1. Első lépésként kapcsold be (unlock-old) az "ATI Overdrive"-ot a CCC-ben
2. Utána a "profiles manager"-ben készíts egy profilt bármilyen néven
3. Ha ez megvan, akkor menj a C:\Documenl Settings\application data\ATI\ace\profiles\ mappába és ott látni fogod az előzőleg elmentett profilt
Legegyszerűbben megnyitod jegyzettömbbel és megkeresed a köv. sort:
<Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Automatic" />
4.Átírod az "automatic" szöveget "manual"-ra.
5.Lejjebb keresd meg a köv. sort:
<Property name="Want" value="0" />
A "0" helyére beírod,hogy hány százalékon menjen a venti.Nálam 50%-on megy, vagyis 50-et írsz be.
6. Elmented,ha kell újraindítod a gépet. És GPU-Z -vel a "sensors" fülön ellenőrízheted,hogy mit alkottál!
Egy kedves PH-s írta le nekem, gondolom megosztom veletek, könnyen érthető, nekem sikerült!Ha nem az imént leirt mappában van a létrehozott profil, akkor keress rá!
Egyébként a forrás innen van pár ezer hsz-el ezelöttröl.
Ja és a percent-es sort ird át, ne az rpm-est!!! Szerintem elég 40-re. Az még halk is és eléggé hüt is!
-
MmDorian
őstag
Szóval :
Profiles--> fanspeedet kell gyátani-->save, és elileg meg kéne lennie ? nekem az appdata mappa sincs meg
-
MmDorian
őstag
DarthRevan fölvennélek msnre, mert nekemmég elég szájbarágósan kéne elmagyarázni, segítenél ? félek, hogy baja lesz a kártyának
-
DarthRevan
tag
válasz
mert_csokis #17183 üzenetére
Sajnos fordulatszám szabályozó progi még nincs a kártyához elérhető. Itt mindenki az új RivaTuner-t várja, mint a messiást, azzal majd lehet szabályozni.
Addig is, ha nem akarsz BIOS flash-eléssel bajlódni, javaslom szerkessz egy új Catalyst profilt (régebbi hozzászólások, vagy gugli), amiben feljebb emeled a fordulatszámot.
Az én 4870-em 30%-on forog fixen, így kellően hűvös marad a kártya, és nem érzem úgy, mintha egy porszívó lenne az asztalon. Alapon hagyva (22%) szinte teljesen hangtalan.
A 4870 hűtése sokkal barátságosabb, mint a 4850-é, pláne, hogy kétszlotos. Lényegében a 2900XT hűtésére hajaz.
-
bishopx2
tag
Szerintetek mennyire lenne ütős és jó és stabil egy HD4870 és egy HD4850 Cf-X-ben ?
-
samfishR
senior tag
Üdv!
Honnan lehet észrevenni h kevés a táp a vga-nak? Mert nekem vpu-recover ablaka bejött vagy 3x jatek közben(de csak Splinter Cell: DA alatt)
Aktív témák
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest