Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
NKing
tag
válasz
Sárpac #17966 üzenetére
Újabb érdekes fejlemény. Akinek szőrös fánkos (Furmark) fagyási gondja van, az tegyen egy próbát úgy is, hogy a driveres Forced vsync-et bekapcsolja, meg kikapcsolja, van e kül. esetleg nem fagy ha be van kapcsolva. Egy kis próbálgatás után kiderült, hogy Everest szerint a VRM áramfelvétele kb 60 A, ha vsync be van lőve!!! Még akkor is, ha 1280-ban tolom noAA-val fullscreenben (Ugye ekkor ugyanúgy 60 FPS mint ha vsync nélkül indítom (Monitor refresh 70hz)). Minő érdekesség, hogy ekkor nem vág ki a táp, a VRM se próbál felszipkázni 82A-t. Arra gyanakszom, hogy ez bizony egy szoftveres gond lesz, és nem hardveres. Úgyhogy ha valaki teheti, próbálja már ki, hogy a 4870-e kivág e no vsync mellett, illetve hogy mennyi az Everest szerinti áramfelvétel olyankor.
Nekem AA csökkenésével: 8x - 56A, 4x - 65A, 2x-1x- 70-75A, noAA - 82A.
Vsync bekapcsolva pedig: 1x/2x/4x/8x/noAA mellett is konstans 60-64 A.Ellenben nem tudom, mi a véleményetek arról, hogy egy program hogy tudja rávenni a kártyát arra, hogy az 80 A-t húzzon le a tápról, amikor 60-70 is elég lenne neki???
-
csezo83
csendes tag
válasz
Forrest Gump #17984 üzenetére
Hát akkor ha lesz valami fejleményed akkor oszt meg velem légyszi ugyanez fordítva is igaz lesz.
-
wiggen123
senior tag
Lenne egy kérdésem: Lehet olyat csinálni, hogy mikor indítok egy alkalmazást (pl játék) akkor átvált a ccc egy másik profilra, mikor bezárom, akkor meg visszavált?
-
Skizz
addikt
Akinek esetleg van eladó, egyben lévő gyári hűtése 4850-re, az kérem jelezze pü-ben. Jelképes összegért megvenném.
Köszönöm
-
magyarl
tag
válasz
Forrest Gump #17986 üzenetére
Úgylátom a P45-DS4-edhez neked az F7 a legújabb nem beta biosod, én azt próbálnám
-
Levin01
őstag
Sziasztok!
Nem szeretnék18ezer hozzászólást átnyálazni.
Hogyan kell a Catalyst-ban beállítani a venti fordulatszámát 4850-es karihoz? -
magyarl
tag
válasz
Forrest Gump #17917 üzenetére
Hi!
Én is elég hasonló problémákkal küzdöttem a Gigabyte P45 és 4870esemmel: amint felraktam az ati drivert, a Vista bootolás közben legtöbbször újraindult.
De meglett a 100%os megoldás: alaplapi bios frissítés!Én F3-ról frissítettem F6-ra, és ezután minden indításkor kivétel nélkül pöccre indul az oprendszer. Remélem ez a megoldás nektek is beválik
-
Csiborbogár
őstag
válasz
horvathkrisz #17979 üzenetére
Így van, a Sapphire full meg Orange box-al van.
-
losi73
senior tag
üdv az everest nekem is azt irja 4870 gpu
Vrm fogyasztásnál 29.81 A vistán dreamscene kikapcs ugy már 28.45 mennyit kajolhat játék alatt -
Crytek
nagyúr
Az alap hűtésű (referencia hűtésű) 4870-el nem lesz gond hőtermelés terén vagy mindenképpen érdemes hűtőt cserélni ill. rendes hűtésűt venni?
Tapasztalatok is érdekelnek mert haver 4870-et szeretne venni de halootam már pár rémes dolgok róluk -
rhen
senior tag
válasz
Csiborbogár #17973 üzenetére
miért, milyen szoftvereket adnak a többihez?
a játékokra gondolsz? -
rhen
senior tag
válasz
Csiborbogár #17970 üzenetére
nem teherautóról leesett darab.
-
fdisk
őstag
válasz
Csiborbogár #17970 üzenetére
-
rhen
senior tag
radeon 4850-es kártyát szeretnék, néztem, h van gainward 30k-ért, de furcsállom, mert a többi gyártóét 38-40k-ért láttam.
ez normális? nem lehet, h a gainward kártyája nem egészen referencia?más:
tényleg hangos a gyári hűtés?
megéri másik hűtéssel venni, ha nem akarom húzni a kártyát? -
$p@rr0w
őstag
válasz
$p@rr0w #17847 üzenetére
Win reinstall megoldotta, szerencsére nem a kártya votl a hibás.
(#17840) HSM: Félreértesz, azért nem kérdezem meg, mert tudom hogy sok helyen le van írva, nem azért mert nem tudom meg csinálni (viszont nem akarom...).
Kártyával a tapasztalataim: kiválóan teszi a dolgát, a gépemnek az élsimítás immáron meg sem kottyan, halk, hőmérséklet idle: 80C° , terhelve nem mértem, de mivel egyszer sem fagyott/hibázott nem szabályozom át a gyári beállításokat. Eddig a következőket próbáltam: FlatOut Ultimate Carnage, Stalker, CS:S, Doom 3. Minden kifogástalanul ment kivéve a Doom 3 ahol ha élsimítást állítottam be nem töltött be, kidobott a Winbe hibaüzenet küldéssel... Más valaki Doomozott hd48xx-el?
-
Crytek
nagyúr
Az alap hűtésű (referencia hűtésű) 4870-el nem lesz gond hőtermelés terén vagy mindenképpen érdemes hűtőt cserélni ill. rendes hűtésűt venni?
Tapasztalatok is érdekelnek mert haver 4870-et szeretne venni de halootam már pár rémes dolgok róluk -
csezo83
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémával szívok keményen. Adott egy Sapphire HD4850 kártya és monitorként egy Samsung LE23R86BD LCD TV-t használnék DVI-HDMI kábel segítségével. Előre megjegyezném, hogy az öskővületnek számító laptopommal, amiben ATI X700-as van, tökéletesen működik a dolog.
Na már most először Vista 64 bit felrak, minden okésen működik, szűz Vistára raknám fel a Catalyst-ot, telepítés okés elsőre, aztán újból indít, de nem jön be a Vista alatt a kép!!!Egyszerűen folyamatosan újraindul a dolog. Bemegyek csökkentett módban, látom, hogy az eszközkezelőben ott van, hogy HD4800 serias, minden okésnak tűnik ott. Eltávolítom, majd gép újból indít, Vista elindul, kép van, de most ugye csak standard vga-nak ismeri fel, mert az előbb eltávolítottam. Max 1024*768, szóval driver nélkül van kép.Na mondom akkor kipróbálom XP alatt is, hátha csak a Vista szívat. XP-fel, Catalyst felrak, gép újból indít. XP betöltődik, de kép az megint nincs driverral. Vagyis itt már jobb volt a helyzet mint Vista alatt,mert az LCD TV-n láttam, hogy ilyen csíkosan, rossz felbontásban megy az XP. 1-2 reset után bejött az XP és egyszercsak lett rendes kép is. 1360*768. Nem csináltam semmit,de lett kép. Felraktam 1-2 játék demot, minden szépen, tökéletesen ment.
Újból indítom a gépet és megint nincs kép…hihetetlen. Szóval röviden összefoglalva, Vista és XP alatt is addig minden ok amíg nem rakom fel a kártya driverért. Próbáltam már. 8.6, hotfixes 8.6-al, 8.7 mindenhol tök ugyanaz. Az a gáz, hogy amikor éppen elindult a gép, láttam, hogy a Control Centerben azt mondja, hogy a TV-mnek a max felbontása 1900*1200, holott nem tudja ezt a felbontást. Gondolom az a gáz, hogy a VGA mindenféleképpen ezt akarja ráerőltetni.Esetleg szar a kártyám? Akkor viszont driver nélkül miért okés minden, amikor éppen elindult a játékok és tökéletesen mentek.
Próbáltam sima VGA-VGA kábellel is, de ugyanez a szitu. Egyszerűen nem vágom, hogy egy ilyen újnak számító kártyával nem lehet egy LCD TV-t elsődleges monitornak használni? Amikor az X700 simán tudta., vagy én baszok el valamit keményen?Memóriákat megnéztem Vista memória ellenőrző cuccával azokat jónak találta. Szóval nem hinném, hogy amiatt indulgat újra.
Tuning semmi nincsen, BIOS-ban semmit nem piszkáltam.Elég tanácstalan vagyok
, hogy most mi van. VGA szar, más szar, vagy egyszerűen nem szereti a TV-m. Az király, mert akkor vehetek monitort.
Ötlet?
-
fdisk
őstag
Kíváncsiságból feltettem a crysis-t a ciripelés mizéri végett.
Jelentem nálam nincs jele ciripelésnek semmikor.
Viszont a moncsim tegnap sípolt.Lehet döglődik? -
bozont
veterán
Látom a Powercolornak már van 1gigás verziója a 4870ből. Létezik már valami 512Mb vs 1024Mb teszt?
-
Skizz
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #17960 üzenetére
VF-900 kéteres kábellel? Szoftveresen nem.
-
Alvin_ti4200
félisten
4850 Toxic ventijét lehet valamivel szabályozni? Buzeráns Sapphire fullon járatja és kibaszottul hangos.
-
swoody
senior tag
válasz
Nekem is kb ezt csinálta..Leszedtem minden drivert és felraktam a gyári cd-ről a drivert.Azóta nem nagyon fagy inditáskor.Amikor fagyot akkor pedig egy atikmdag.sys fájlra panaszkodot.
Milyen monitorod van?
Nekem Samsung T220 ahogy felraktam a drivert elsö újrainditás után kékhalál.Most nincs felrakva monitor driver.
Xp,Vista ugyan az a probléma. -
Chalez
őstag
válasz
Nekem is 450-es Corsair van, 4870 MSI-vel, és Q6600-al és tuningolva is elviszi a táp...
Ott valami más bibi lesz... -
G4ga
őstag
Hali All!
Egy picit buta kérdéssel fordulnék hozzátok!
Ahogy visszaolvasgattam a forumot, nagyából meg is találtam a választ a kérdésemre!
Most cseréltem le a VGA-ám egy 4850-re.
Kérdésem egyszerü:
igen csak melegszik a kari, hütöjét szeretném állitgatni...
ahogy olvasgattam meg is találtam a válszt, uj profil, átir meg ijenek!
arra lennék kiváncsi, hogy a karit csak a catalsythez kapot overclocking okossággal tudom huzni és hütöt állitani vagy van már rá megoldás esetleg a Riváéknál - nem ismeri a karim - vagy ati toolsnál?
elöre is köszi a választ! -
-pooshy-
tag
válasz
boogie84 #17946 üzenetére
Nincs bajom egyik gyártóval se,csak a hibás kártyákkal...
Gigabyte-al szemezgettem,meg MSI,de még nem tom...oc-t kihagynám,de lehet 4870 cf,vagy x2 lesz belőle....
Még 1 hét kb a pénzemig addig figyelem az árakat,meg talán addigra lesz pontos 4870x2 megjelenés is...mintha 12.-ét irt volna vki...
-
-pooshy-
tag
Van már pontos 4870x2 megjelenési időpont ?
Esetleg előrendelés?
-
Aryan
senior tag
válasz
próbálj meg a lapra egy bios frissitést, mi is szenvedtünk bent a cégnél hogy ha egy p34-ds3r-be belement egy 8800GT (három márkát is kiprobáltunk) és vista alatt feltettük az nvidia drivert (eredeti ami driver cd-n van, legújabb whql, modddolt, beta), újrainditás után a windows csík betöltése után a bejelentkezés előtt állandoan STAND-BY-ba ment a moncsi. AZ a röhely hogy csak 8800gt-ekl, x700-al faszán ment és 6600GT-vel. Felraktuk a legújabb biost a lapra és egyből megjavult a dolog. Lehet hogy nálad is előfordulhat ilyen, csak pont ati 4870-essel. A táp egység biztos elég.
-
szegi2
csendes tag
Sziasztok!
Ati 4870 kártya vásárlása előtt állok, de félek hogy ciripelni fog. Több helyen olvastam a hozzászólások között hogy: nekem is ciripelt de kicseréltettem. Az lenne a kérdésem hol találok Budapesten olyan boltot ahol szó nélkül kicserélik ezeket a kártyákat? Jelenleg is szívok egy gariztatás miatt az Iponnál.
-
G@bi90MR
aktív tag
Sziasztok!
Gainward HD4850 512MB VGA-ról mi a véleményetek? A legolcsóbb kari kell nekem, ez pedig már 30-ért vihető, így az adataimnál lévő gépben szolgálna pár évig, pontosabban amíg 1024-ben minden jól megy, addig.Procit feltornáznám 3.4-re, a célfelbontásom pedig 1600, 1280 lenne.
-
NKing
tag
Érdekes. Lassan megoldódik a rejtély. Furmark alatt a VRM sensor azt mondja noAA esetén, hogy a felvett áram 82 A. 82??? Hiszen az még egy csúcskategóriás tápnak is sokkk. Ahogy állítgatom feljebb az AA-t, úgy csökken az érték. 8xAA esetén már csak 60 A. Ugyanannyi, mint amennyi átlagos terhelés (PL game) közben. A másik meg az, hogy nyitott háznál hallható, hogy a kari erősen zizeg noAA-s Furmark alatt...
Úgy tűnik a HD4800 szériának a VRM gyengepontja. -
Tomate
veterán
válasz
PcfanTheMan #17933 üzenetére
Van rajta.
A kártya a házon kívülre fújja a levegőt...
-
TTomax
félisten
válasz
PcfanTheMan #17931 üzenetére
ezek a VGA-k még csak véletlenül se egy kategóriában vannak
-
Tomate
veterán
válasz
PcfanTheMan #17931 üzenetére
Szerintem mindenképp várj a vásárlással amíg ki nem jön az X2. Vagy ha a pénz nem akadály, akkor amire gondoltál jó is lesz!
Ha nem akarod húzni a kártyákat, nem kell hűtésrendszer...
-
PcfanTheMan
csendes tag
Üdw mindenki egy olyan kérdésem lenne hogy gépvásárlás előtt álok és nem tom milyen Vga-t vegyek..GRAFIKUS KÁRTYA-BFG NVIDIA GeForce GTX 280 OCX 1GB PCIe 2.0
GRAFIKUS KÁRTYA-BFG NVIDIA GeForce 9800 GTX OCX 512MB PCIe 2.0
GRAFIKUS KÁRTYA-Raedon HD 4870 512MB Crossfire
ezek közül melyiket ajánljátok??
vagy várjak a--Radeon HD 4870 X2 2048 MB (R700
És még valami idáig a Raedon HD 4870 512MB Crossfire-nak vok a híve.. és ha emellett döntenék nem kell neki valamilyen komolyabb hűtésrendszer vagy elég ha 1 vga karihoz viszonyitom a hűtést?? Help!:S -
Tomate
veterán
válasz
Forrest Gump #17926 üzenetére
PCI-E sín nem adta meg magát? Volt szerencsém gigabyte laphoz amin meghalt a PCI-E sín. És zsír új volt...
-
NKing
tag
válasz
Forrest Gump #17926 üzenetére
Csekkoltad a VRM hőfokot (Pl Everest ultimate-el)? Próbáld meg az .xml modot, hogy belődd a ventit 30-40%-ra. Bár ha rebootokkor is gubanc van, az lehet valami súlyosabb. Tápkábel csatlakozásokat is ellenőrizd.
Amúgy kb ugyanez a történet nálam is, de csak és kizárólag Furmark alatt. Felvisít és blackscreen... -
Forrest Gump
tag
válasz
Tomate #17921 üzenetére
Hát de hol jó, hol nem jó?
5 perccel ezelött egyszer csak felvísít a vidkari hütés, kép el. Mindezt páróra folyamatos müködés után, még CoD4-eztem is 1 órát vele.
Hátul kikapcs, csoda hogy felállt a windows. Gőzöm nincs mi lehet ez, de már sík ideg vagyok. Amúgy sem sokat értek a számtechez, mezei felhasználó vagyok. -
NKing
tag
További tesztelésnek vetettem alá ezt a francos Sapphire 4870-et...
FurMark alatt arra lettem figyelmes, hogy automata ventibeállítással a FurMark CSAK!!! akkor fagy ki fekete képernyővel, ha az AA ki van lőve. Hihetetlen! Tehát csak akkor terhelődik túl a VRM, amikor a GPU nincs is annyira leterhelve. 1280 felb. és 8x AA Furmark alatt simán fut. Erre tolok egy noAA-s tesztet, és bumm kivágja a gépet megint. Ki érti ezt???
Persze .xml moddal 30% ventivel tökéletes minden. Az a vicc, hogy automata ventivel is felpörög terhelésre 30%-ra, de akkor kivágja Furmark. Ha manuális 30%, akkor nem. Kezdem azt hinni, hogy valami szoftveres gubanc van. Tán nem is lesz gariscsere
-
laci06
senior tag
válasz
---gabika--- #17922 üzenetére
-
hoolla
aktív tag
válasz
---gabika--- #17922 üzenetére
http://ati.amd.com/support/driver.html
-
---gabika---
tag
Még 1 hülye kérés azt megyek alszani
nem tudtok adni linket h hol tudom letölteni a drivert? elöre is nagyon kösz!
-
Tomate
veterán
válasz
Nem lehet, hogy a lapod halt meg?
-
Egzee
őstag
válasz
Hát ez szívás...
-
---gabika---
tag
Oké megpróbálom
egyépként alap gyári driverem van
-
hoolla
aktív tag
válasz
---gabika--- #17916 üzenetére
Milyen Drivered van? Tegyél fel 8.7-et nekem azzal mért ennyit.
-
Forrest Gump
tag
válasz
Seelaard #17904 üzenetére
Hát nekem is vannak furcsaságok. Kezdődik ott, hogy már a harmadik 4870-est próbálgatom.
Az első totál rossz volt, oprendszert sem tudtam telepíteni.
A másodikkal már felment a vista, de ahogy felraktam valamilyen drivert (8.7, 8.6), állandóan újraindult a gép. Xp-vel ugyanez.
Most a harmadikkal megy a gép (vista), csak minden 3-4. reboot nem sikeres. Ha vkinek volna vmi tippje, megköszönném.Giga P45-DS4 lapba van, 4X1 giga 1066-os rammal, de 1gigával is volt próbálva, ugyanezek a tünetek voltak. Táp Corsair vx450 (remélem nem az kevés).
Most úgy gépezek, hogy magyarul minden újraíndításnál bevagyok sz....a -
hoolla
aktív tag
válasz
---gabika--- #17914 üzenetére
Én egy kártyával 12000 + - 300 pontot E8300-al.
-
---gabika---
tag
Helló!
Bocs h nincs kedvem visszamenőleg olvasgatni!
Lenne 1 olyan kérdésem h a 3D Mark 06-ban menyi pontot értetek el a HD 4850-el?Azért kérdezem mert én nagyon keveset (9637) és nem tudom h miért van ez
-
hoolla
aktív tag
Na. Nekem 2 db. Sapphire kártyám van és egyik sem cicereg vagy sipol! Ajánlom a Sapphire kártyákat ezerrel!
Viszont beraktam, és nem akar menni ez a fránya CF. Vagyis de, csak nem igazán jól. Volt már driver telepités is, igaz 8.7-t raktam fel újra. (holnap majd megnézem 8.6-al)
Ami érdekes, hogy a 3dmark06-ban az elsö tesztnél 90% os gyorsulás van a simpla kártyához képest, viszont onnantól megint olyan sebességgel megy mintha csak egy kártya lenne benne.
Feltételezem, hogy az lehet a baj, hogy egy agyoncsupaszitott 64bites XP-t használok.
Lehet, hogy valami fontos van kisporolva belöle.
Lehetséges ez???Fel kéne raknom egy Vistát? (örülnék ha nem kéne)
TTomax is azt irta jópár hsz-el ezelött, hogy XP alatt nem ment neki a CF. -
ruppotlan
tag
Sziasztok!
Leírom ide a problémámat, hátha valaki tud segíteni. Beújítottam egy gigabyte 4850-et. Berakom, megy minden faszán, az első restartig. Onnantól semmi kép. Ok, CMOS reset, működik, de egy reset után megint megkumman... Szóval CMOS resetenként egyszer működik. (jó arány) Mindkét DVI csatit kiprobaltam, mindkét PCIe slotot, biost frissítettem, több monitort kiprobaltam... kifogytam az ötletekből
Alaplap hiba? Miért nem szereti ezt a kártyát? Oprendszer nincs még a gépen. A lapom: asus p5k pro
Üdv!
-
anrab2
csendes tag
sziasztok!!!
ezek közül,melyik jó a 4850-re: art coooling s1 rev.2 vagy art cooling s2 -
Skizz
addikt
Valami jó játékot mondjatok már, ami megfekteti egy kicsit ezt a kártyát, mert már unom a sok fps-emet.
Viccet félretéve, valami jó játék esetleg? Akár demo? -
MarioAna
senior tag
válasz
Szatesz #17901 üzenetére
Nekem a CRT-m "cicereg" 85Hz-en, de 75-ön is néha. Előző monitorom 5mp-ig cicergett, utána meghalt (nagy csattanás és no kép többet)
. Ez már 3szor is kibírta, remélem nem akar elhalálozni, majd ismerős műszerésszel megnézettetem, hátha talál rajta hibát
(most vettem használtan, nem lenne jó megint egyet venni) . Egyébként ott ahol kapja a tápot a konektorból onnan jön a hang, azt mondják valami kondi vagy mi fáradt el rajta (vagyis a szigetelése).
Én is megrendeltem egy Gainward karit 33k-ért (futár bele van számolva), remélem hétfőre meg jön. Még egy hülye kérdés, de igaz a táp elbírja majd? (FSP 400PNF a többi cucc profilnál)
-
Seelaard
tag
Hosszas kínlódás után
sikerült rájönnöm mi volt a baja az Asus 4850-esemnek (miért indította újra a gépemet). Nemes egyszerűséggel nem bírta a gyári órajeleket.
Kicsit visszavettem a frekiből és máris minden tökéletesen működött. Természetesen a boltban szó nélkül kicserélték a kártyát egy MSI-re. Ez tökéletesen működik.
Ezt csak érdekességként írtam le. Ha esetleg valakinek furcsa dolgokat produkál a kártyája érdemes ezt is bevenni a lehetséges hibák listájára.
Aktív témák
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest