- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- SONY LCD és LED TV-k
- Hisense LCD és LED TV-k
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz andrew-msi #31598 üzenetére
Koaxiális SPDIF bemenet sincs az erősítődön?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Outlander
addikt
Üdv.
MIt tudnátok ajánlani, low-low costban, ami lejátssza normál .avi 1-2 gb-os filmeket, pendrive és/vagy sd kártyáról...
Semmi extra, csak akadás, kockázás mentesen játssza le az adott filmeket...
Köszi.
Egy ezer éves, szintén ilyen asszem low costos, dvd lejátszót kellene leváltani, ami már annyira nem szerette pörgetni a lemezeket...
Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
mayday00
őstag
Sziasztok
30k körül melyik a legjobb lejátszó?
23,976 röccenés mentesen lejátssza. Jó feliratkezelés. mkv-kat tökéletesen lejátssza. high level 4.1 alatt felett.
Többen itt ezt a Western Digital WD TV Live Streaming ajánlották. Ez jó készülék?
30k körül ennél nem igen van jobb? 23,976-t viszi? Ebben milyen chip van?
Van egy Pio BD játszom. Azon nézem a BD filmeket. Média lejátszó csak sorozatok nézésére kellene. Főként feliratos sorozatokra. Pio csak a level 4.1 es mkv kat szereti. Ezért is kellene mellé egy media lejátszó.
Pendrive-ről mennének róla a sorozatok.Köszönöm a segítséget.
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Dave567
addikt
válasz lemcsi #31589 üzenetére
Szia!
Láttam vannak problémáid a videokártyáddal, azt tudom ajánlani felesleges sokkal drágábbat venni, ha nem is játszol, nagyon meg kell válogatni a videokártyákat is, mert szerintem az volt a baj hogy te nagy felbontásra raktad és azért nem vitte a filmeket, kicsi hozzá a videokártyád.
A többiek is mondták, és most én is jobban járnál egy külső médiaplayerel Mede&er szerintem nem fogsz benne csalódni, sokan használják, és csak jót halottam róla.
Tapasztalatot nem tudok írni, mert még nincs, de majd későbbiekben biztos ezt fogom választani.[ Szerkesztve ]
-
lemcsi
tag
Árban nem nagy az eltérés...
De ha nincs komolyabb különbség a két lejátszó között, ami a Dune javára billentené a mérleget, akkor szerintem a Mede8er-t fogom választani...
TV-hez is megvettem az 5 év garit, ehhez is jól jöhet.Szóval ha van esetleg tapasztalata másnak is az emlitett lejátszókkal...
Legyen szives ossza meg. -
őstag
válasz lemcsi #31583 üzenetére
Azt passzolom, keresd a saját fórumát, vagy tölsd le a használatiját, hátha van benne információ. Én a hálózatos lejátszást preferáltam, még sosem csatlakoztattam adathordozót a dunehez. Van egy asztali gépem 2x2Tb merevlemezzel, erről megy a megosztás a hálózatra. Lejátszás közben a PC 30w-ból elmegyeget.
-
lemcsi
tag
Üdv
Venni szeretnék egy médialejátszót.
Ami szempont, hogy a 3D-s BD50 ISO képfájlokat lejátsza...Milyen alternativák léteznek elfogadható áron, amik használhatóak is?
Ausztriában élek, úgyhogy nem hátrány ha esetleg ebay, egyéb más webshopos módon meg tudom rendelni...
-
BBéci
legenda
válasz digikábeles #31577 üzenetére
Nem én írtam, akkor éppen mással voltam elfoglalva, ezért kollégám kapta meg tesztelésre a készüléket. Nálam csak az elődei voltak. Olvastam a cikket, sőt, korrektúráztam, de valamiért nem maradt meg bennem ez a néhány fontos tulajdonság. Bosszankodom miatta rendesen.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
digikábeles
aktív tag
Ezt nem te írtad?
"Csúcs ez az érzés és ígérem, többször nem írom le ezt a szót, de annyira helyénvalónak érzem, hogy muszáj volt. A 3D Blu-ray ugye már lassan alap. A DVB-T/DVB-S tuner felvétel funkcióval olyan, amire a VHS kihalása óta szükségünk van. Itt az extra abban rejlik, hogy egyszerre akár két műsort is rögzíthetünk. Vagy talán még ez sem elég különleges? A felvett műsort nem csak tévén, hanem telefonon vagy tableten is visszanézhetjük. Nem elég? Útközben is! Ugye, hogy ez már valami egészen különleges dolog! Persze nem elhanyagolható, hogy a mobil-adatforgalmunk után mennyit fizetünk, de az egy másik kérdés." -
BBéci
legenda
válasz nfsu17 #31575 üzenetére
Nem egészen, mert csak a SAT vevő számára szerelnek fel másik antennabemenetet, mivel az csavaros.
Egy db koax kábel megy a készülékbe, tévébe, arról veszi le a két tuner két különböző csatorna (tévéadó) jelét.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nfsu17
veterán
értem már.
tehát úgy kell elképzelni, mintha a tévé hátulján 2db koax bemenet lenne (2 tuner), ami "mindenevő". kábel, műhold, földi....Mert vannak STB-ok, amikben van tripla tuner is, de egy tuner, csak egy funkciót lát el:
[link]Akkor van szintén "tripla" tuner, amiben csak 2 tuner van és a műhold van külön, meg a földi+kábel:
[link]Nekem meg olyan van, ami csak dual tuner, azaz műhold+kábel.
exDigi
-
BBéci
legenda
válasz nfsu17 #31573 üzenetére
A duplatuner kifejezés a legtöbb esetben azt jelenti, hogy mindegyikből kettő van. Mert a tuner az tulajdonképpen egy egység, ami fejlettségétől, kialakításától függően tartalmazhat analóg, DVB-T/C/S vevőrészeket, illetve ezek mindegyikét. Ha dupla, akkor az mindenre vonatkozik, amit az egyik tud.
-
BBéci
legenda
válasz rgeorge #31571 üzenetére
Ha végül nem sikerül VT60-at szereznem, ami duplatuneres, akkor valami jóféle felvevős megoldás után kell néznem, mert szeretnék megszabadulni a UPC set top boxától. Nem rosszak a Samsug felvevői, de egyértelműen elmaradnak mindenben egy Pioneertól. Sajnos a Pioneer már nem gyárt ilyesmit, marad a koreai csodagép, mert tényleg tud egyszerre két műsort rögzíteni, én voltam figyelmetlen.
[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
A neten vezérlést nem is néztem, szüleimnek kellett volna két DVB-C tuneres eszköz, de a 42X60 mellé kicsit drága lett volna egy ilyen (szolgáltatójuk nem tud felvevős STB-t adni, így kénytelenek analóg adást felvenni, ha nem "élőben" néznek valamit).
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
BBéci
legenda
válasz rgeorge #31567 üzenetére
Mi is írtunk róla, de azt nem tudtam, hogy egyszerre két adást lehet vele felvenni és neten keresztül vezérelhető.
C és D sorozatú is volt nálam hónapokig.Drága??? Akkor erre mit mondasz? 1300 euróba került és itt figyel a hifiállványomon.
[ Szerkesztve ]
-
donceleger8
őstag
Sziasztok!
Lehet nem ez a legmegfelelőbb topic a kérdésemhez, de azért van némi köze, illetve itt legalább pörög a topic.
Egy LG BD325-ös Blu-ray lejátszóval lenne kapcsolatos a kérdésem!
Ez ugye tud medialejátszóként is működni, mert lejátszik mkv fájlokat is.
Én azonban BD ISO fájlokat szeretnék vele lejátszani. Közvetlenül nem játssza le az biztos, de kibontom és mondjuk ráteszem egy pendrive-ra vagy egy külső merevlemezre, akkor le tudja játszani a készülék? Tehát mappalejátszást sikerül vele elérni, vagy nem? Illetve a 3D BD ISO fájlok is mennének ilyen elgondolással?Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
BBéci
legenda
válasz digikábeles #31565 üzenetére
Egyszerre két adást fel tudnak venni és netről lehet indítani a felvételt? Ez remek, nem is tudtam.
-
Mik_i
tag
Sziasztok!
Haverom le akarja cserélni a médialejátszóját, ASUS O!PLAY HD2-t nézett. Realtek 1073 chip van benne. Mondtam neki, hogy inkább vegyen egy Egreat R6S-t, mert nekem R160S van, amiben szintén 1186DD chip van és én azzal meg vagyok elégedve.
Vagy lenne más alternatíva így a 15-20e Ft környéki kategóriában? Az ASUS-ról mit gondoltok?
Köszi! -
nfsu17
veterán
válasz schumi #31561 üzenetére
ha van olyan tévéd, amit tudja a DVB-C-t, akkor elég lesz egy DVB-C STB. Ezzel felveszed, a tévén meg nézed. Kettőt rögzíteni nem egyszerű. Ha meg nincs ilyen tévéd, akkor 2 tuneres DVB-C STB kell neked. A másik topik való neked, ami a DVB adásokkal foglalkozik.
[link][ Szerkesztve ]
exDigi
-
schumi
aktív tag
hali
segítséget szeretnék kérni (lehet off topik leszek, de nem találtam témában közelebb álló forumot, biztos van de nem találtam, ha oda át tudtok vezényelni azt is megköszönöm )
-Tudtok olyan set top boxot ajánlani amivel, tudok egyszerre felvenni egy adást és egy másikat shiftelni ? -Esetleg olyat amivel egyszerre két adást is fel tudok venni ?-Az már csak grátisz lenne, ha távolról-netről tudnék felvételt indítani
egyébként digi előfizetésem van (nem mindig tv, hanem digi)előre is köszi a választ !
Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing
-
Multibit
nagyúr
válasz pity-putty #31558 üzenetére
Na ez az! Sajnos a tökéletesen működő, minden lemeznél (ISO-nál) használható, ingyenes megoldásra még várnunk kell
A tsMuxeR-nek a 1.10.6 volt az utolsó végleges verziója, azóta csak bétákat adtak ki. Persze ettől még működhetne jól. De ha már a kibontott anyaggal is baj van...
A profi megoldások túl drágák házi használatra (értsd: időnként egy-két lemez átalakítására).[ Szerkesztve ]
-
pity-putty
tag
válasz Multibit #31557 üzenetére
Nem.
Igazából m ár ott elbukott a dolog, hogy a winrar-ral kicsomagolt ISO fájl tartalmát nem bírta lejátszani a player.
Ugyan beolvasta a menüt, és el is indult a film, de belefagyott. Míg az ISO-t tökéletesen olvasta.
Úgyhogy, ha már az alapanyag is xar, akkor a szinkron rárakása után sem lenne jobb.Megpróbáltam azért, hogy mit csinál a tsmuxer. Beolvastam a megfelelő mpls fájlt, ami belistázta a szükséges 2 ssif fájlt. BD disc-et kezdtem készíteni belőle, de az ssif fájlokat nem készített, csak m2ts-eket hozott létre. Szóval olyan volt, mintha csak 2D-s lemezt készítene.
Szóval szerintem ez nem működik. De ha valaki ért hozzá, akkor szívesen venném a segítséget.Esetleg tudtok valakit, aki (akár némi támogatás fejében) megcsinálná nekem ennek a 6 lemeznek a magyarítását?
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz pity-putty #31548 üzenetére
Sikerült valahogy tsmuxer-rel szinkronizált 3D BD-t mókolni?
-
Csabroncka
addikt
Nézz utána itt aprón, újonnan felesleges nézegetned mert ennyiért átverés!
"in medias res"
-
atos
csendes tag
számomra a 20 eser forintos lejátszók számítanak ennek tudtok fajtákat felsorolni?
-
-
atos
csendes tag
MIlyen olcsó multimedias lejátszót vegyek ami tudja az 1 TB os külső HD vagy vinchestert kezelni .
Ami zenéket filmeket és más dolgokat is jól kezeli és legyen rajta magyar menü is -
tom_tol
addikt
válasz pity-putty #31550 üzenetére
SBS vagy Half OU igen, különben nem. Már játszottam vele, nem érdemes.
-
cekkk
veterán
válasz pity-putty #31550 üzenetére
Nem tudom Sőt én egyszer bontottam ki csak egy 3D filmet, különösebben nem is izgat a téma Próbálkozni kell vagy össze jön vagy nem, esetleg külföldi fórumokon érdeklődni
-
cekkk
veterán
válasz pity-putty #31548 üzenetére
Iso-t nem kezelte a program.???
A 10 giga plusz az nem gáz.
Általában az nfo fáljban van leírva, hogy melyik az indíto mpls fálj.
Az általában össze füzi egy darabba a filmet.
M2TS muxing; Így egy fáljt lesz belőle
Blu-ray disc; AVCHD disc így kapsz BD struktúrátVissza lehet igen az imgburn nevű cs író programmal
Esetleg ha további kérdésed van, aszfaltos oldalon a hdevo topikban megtalálod suicid(nem tudom, hogy jól írom-e) mestert és ő jobban tudja ezeket.
[ Szerkesztve ]
-
pity-putty
tag
Kibontottam egy ISO-t. Duplája ugyan nem lett, de 10 Gigával megnőtt a mérete. (44GB -> 54GB)
Problémáim:
1. A film több kisebb részből (több m2ts-ből és ssif fájlból) áll össze.
Honnan tudom meg, hogy ezeket milyen sorrendben kellene összefűznöm.2. A tsmuxer-ben az input ablakba a ssif és m2ts fájlokat is be kell tölteni? Ha igen milyen sorrendben?
Mire kell itt figyelni?
A szinkronom egy darabban van, azt is hozzá tudom itt illeszteni a darabkákhoz?3. Milyen outputot kell készítenem ebből, hogy a végén 3D-ben lejátszható legyen? (TS muxing; M2TS muxing; Blu-ray disc; AVCHD disc)
Vissza lehet csomagolni ISO-ba a kapott végeredményt?
[ Szerkesztve ]
-
Kumite
aktív tag
-
medica
senior tag
válasz szcs84 #31543 üzenetére
2tb külső vinyót usb2-n nem látta (16gb pendrivot igen), csak usb3-on (a hdd usb2-es nem 3-as). A kép minőség nagyon rossz, a tv beépítettje (samu x6400 led) sokkal szebbet ad ugyanabból a külső hdd forrásból. A 24p miatt akkorát ugrik (a tv beépítettjénél ugyanott ilyen nincs) mintha oldalba vágták volna, de ettől függetlenül sem volt folyamatos a kép. A színek és a képélesség rendkívül gyenge a beépítetthez képest. Lehet kifogtam egy selejtes darabot, a topicjában sem adtak érdemi választ. Visszaküldtem. Valszeg mede8er lesz helyette, egyelőre az 50 képkoc.seb. videókat pc-ről tudom csak nézni.
Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz
-
Multibit
nagyúr
válasz pity-putty #31542 üzenetére
3D-s filmjeim és készülékeim nincsenek, de mnt technika iránt érdeklődő, én is várom tapasztalataidat. Ahogy olvasom a külföldi fórumok post-jait, ez a Winrar-os kibontás néha működik, néha nem. Lehet, hogy nem mindegy, hogy mivel készült a 3D ISO? Mindegy, a puding próbája a... szinkronizált 3D film. Szurkolok neked!
-
cekkk
veterán
válasz pity-putty #31540 üzenetére
winrarral. Én sem akartam elhinni de az kibontja.
-
-
cekkk
veterán
válasz Multibit #31533 üzenetére
tsMuxer is a Transport Stream muxer. Remux/mux elementary streams, EVO/VOB/MPG, MKV/MKA, MP4/MOV, TS, M2TS to TS to M2TS. Supported video codecs H.264, VC-1, MPEG2. Supported audio codecs AAC, AC3 / E-AC3(DD+), DTS/ DTS-HD. Ability to set muxing fps manually and automatically, Ability to change level for H.264 streams, Ability to shift a sound tracks, Ability to extract DTS core from DTS-HD, Ability to join files. Output/Author to compliant Blu-ray Disc or AVCHD. Blu-ray 3D support in version 1.11+.
-
Multibit
nagyúr
válasz pity-putty #31530 üzenetére
3D BD-t a "szokásos" muxer programokkal nem fogsz tudni okosítani magyar szinkronnal/felirattal. Vannak erre a célra fizetős (és jó drága programok).
-
cekkk
veterán
válasz pity-putty #31530 üzenetére
Hagy ne írjak le egy kis regényt neked, de a google nagyon sokat tud neked segíteni ez ügyben, programokkal és leírásokkal is, Remux és a BD szó segítségével.
-
Giovanny
őstag
Nekem is kellene némi segítség, erősen gondolkodok egy HTPC építésen,DE amit szeretnék az már egy "kicsit" drága lenne...Tehát jó lenne ha találnám egy olyan médialejátszót amiben van kijelző.Eddig EZ akartam,de kiderült hogy nincs kijelzője,most néztem meg a Dune lejátszót amiben van kijelző,és szeretnék kérdezni hogy az utóbbi lejátszó megéri-e a többlet kiadást,illetve van-e esetleg más lehetőség? Volt már Popcorn C200 de valahogy nem jött be....
Zero Defect.No Compromise !
-
cekkk
veterán
válasz pity-putty #31528 üzenetére
ÉS miért nem muxolod őket össze a számítógépeden?
-
pity-putty
tag
Létezik olyan 3D-s lejátszó (akár okosított Pioneer vagy Oppo BD player) ami képes arra, hogy egy 3D BD iso mellé rakott hang fájlt lejátszon? (Van néhány magyar szinkron nélküli BD3D ISO-m, de szinkronnal szeretném nézni.)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv!
Egy egyszerű kérdést tennék fel!
Milyen médialejátszót vegyek ami tud youtuberól teljes filmeket gond nélkül lejátszani?Ja és persze legyen rajt rca-videó-audió kimenet vagy av kimenet.
Olvasgattam itt a fórumon néhányról, pl asus HD2 ami állitólag gyárilag jól kezeli a youtubos videókat, de közben mégsem -
atosz
őstag
válasz kiscarlos77 #31524 üzenetére
Tudtommal mai napig csak a Yamaha (és talán a Philips) készít 'valódi' hangprojektort. Vagy rosszul tudom? A többi igazából virtuális surroundot tud csak. De javítsa tok ki ha tévednek.
-
-
szcs84
csendes tag
Sziasztok,
Van valakinek pozitív / negatív tapasztalata ezzel a lejátszóval?:
Egreat EG-R6AII HD
Esetleg közel azonos vagy természetesen olcsóbb áron tud ajánlani egy jobb terméket?
Alap felhasználásra lenne, BD iso előny.3D jelet is tud kiküldeni a TV-re, ha 3D-s az iso-m? Nem találtam erről infót és nem tudom, hogy mennyire jár együtt az a tulajdonság, hogy BD iso = 3D képesség is egyben.
köszönöm
-
BBéci
legenda
Ismereteim szerint a médialejátszókat arra találták ki, hogy HDMI-n küldjék a - akár házimozi erősítőn keresztül -képmegjelenítőre az USB-n vagy hálózaton beléjük juttatott médiatartalmakat. Általában kompozit, esetleg komponens videokimenetük is van, de más módon nem tudsz kicsalogatni belőlük képet. Kivéve a menüjüket, jukebox felületet.
-
dReFiX
senior tag
Hello !
Adott sajnos egy LCD tv ami nem játszik le filmeket USBről, ezt szeretném kiokosítani egy USB-s média lejátszóval, lehetőleg HDMI legyen és kezelje a feliratokat. Bármilyen megoldás jó lenne csak minél olcsóbb legyen. Sima sorozatokat nézek, nincs szükségem 2060p felbontásra stb.
Köszönöm a segítségeteket előre is !
[ Szerkesztve ]
-
atosz
őstag
válasz Warter #31509 üzenetére
3D nem izgat különösebben és szerintem nem is fog még pár évig. A TV úgysem tudja, at meg nem tervezném lecserélni.
Az lenne a cél, ha a lejátszóban lenne a HDD is, így nyilván onnan leginkább, de mivel említettem a tekergetős, felvevős szolgáltatást, így abból a forrásból is. De azt már látom, hogy kár erőltetni, hogy valóban minden legyen benne, sztem a tunerről lemondok és vagy kapok majd egy plusz boxot a szolgáltatótól vagy veszek külön...De WiFin is, hogy a MP streamelje pl telefonra, tabletre. Pl gyereknek mese. Apropó. Tudnak ezek olyat, hogy megy valami tartalom a lejátszón, pl zene vagy videó és mellette egy másik cuccal kérek róla WiFi-n szintén zenét vagy mozgóképet?
Keret? Igazából nem lőttem be rá. De jó lenne 60-80 alatt megúszni, max 100e de akkor sokat kell tudjon.
(#31510) nfsu17
jelenleg UPC kábeles, de kb mindegy ez a vonal, mert az új lakásban semmilyen szolgáltatást nem tudnak nyújtani - mint azt ma megtudtam. Még műholdast sem, mert azt mondták, hogy ahhoz is kell nekik kábelezés. Az meg nincs.[ Szerkesztve ]
-
bsanya
aktív tag
Nem volt nekem semmi bajom velük , csak annyi, hogy nem értek hozzájuk (és különben is, nem volt a szekrényben egy percig sem )
Amúgy, nekem is H1-m van, nagyon meg vagyok elégedve vele, arra ment a +1
Amennyiben nem kell a 3D, akkor szerintem jó választás....[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 11i
-
-
recusar
tag
Sziasztok,
Dune H1 vagy TV301?
Vas tekintetében melyikkel járok jobban, időtállóságot tekintve?
3D nem érdekel. Köszönet. -
nfsu17
veterán
-
nfsu17
veterán
-
-
Warter
addikt
válasz nfsu17 #31505 üzenetére
- belső tárhely (általában nincs)
- NAS funkciók (szinte kizárt)
- Torrent (szinte kizárt)
- Digitális TV tuner kártyafogadással (ha van ilyen) (van)- 50-50%, szóval van, ha kell.
- Alapvető NAS fukció a mostani médialejátszók 99%-ban vannak, kérdés, hogy mennyire használhatóak, de aki mindent bele lejátszót akar, annak gondolom elég ennyi is.
- Torrentet szintén az összes tud, max nem lehet szétterhelni. Megfelelő korlátozásokkal használható.
- kártyafogadós lejátszók nincsenek. Van 1-2-höz tuner, de azokhoz nem lehet kártyát rakni. STB-ben persze más kérdés, de az meg nem ennek a topicnak a témája.[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
- Digitális TV tuner kártyafogadással (ha van ilyen)
Ilyen a legtöbb médiaplayerben nem lesz.
Ezt az eszközt STB (set top box)-nak nevezik.Abból az irányból megközelítve is lehet nézni a dolgot:
-lejátszik mindent (vannak olyan STB-ok, amik már elég jól játszanak mkv-t, avit, stb)
-jól néz ki (ami nekem van, az nekem tetszik)
- halk, vagy passzív és emelett keveset fogyaszt (passzív, gondolom nem is fogyaszt sokat)
- kijelzővel rendelkezik és lehet pl zenét választani róla, vagy pl egy kis kijelzőt (pl tablet) csatlakoztatható másodlagos kijelzőnek (van ezeken mindig kijelző, mondjuk a zene részét nem ismerem, hogy mutatja-e, a tabletet sem tudom)
- FM tuner (van ilyen? - ha nagyon nincs, akkor legalább internet rádió) (szerintem ez nem lesz, de netes rádió szokott lenni)
- WiFi (usb-n lehet rá tenni külön eszközt bizonyos típusokra)
- belső tárhely (általában nincs)
- NAS funkciók (szinte kizárt)
- Torrent (szinte kizárt)
- Smart szolgáltatások, normális távvezérlővel (szokott ezeken lenni YT, időjárás, stb, de azért smartnak nem nevezném)
- Digitális TV tuner kártyafogadással (ha van ilyen) (van)
- lemez lejátszás nem kell (helyes)Tehát Te akkor járnál jól, ha vennél egy STB-ot ÉS egy valamilyen médiaplayert ÉS egy NAS-t. Vagy még pluszban egy okostévét. És akkor le lenne fedve minden, amit írtál.
[ Szerkesztve ]
exDigi
-
atosz
őstag
Valahogy ezektől a válaszoktól féltem. Félre ne érts, köszönöm a segítséget. Valahogy nekem is van egy olyan érzésem, hogy nem igazán van olyan cucc, ami tudja egyben a felsoroltakat, bár nem teljesen értem miért... sztem nincs benne semmi egyedi, na mindegy.
Valódi 5.1... A kanapé mögött, gyakorlatilag közvetlenül a szélei mögé tudnám tenni ( magasság stimmel), de azt túl közelnek érzem. Szélre neccesebben tudnám a kábelezést megoldani, plusz az egyik oldalon lehet nem is nagyon tudnám hovy tenni, mert széles teraszajtó van... A (valódi) hangprojektorokban azért bízom, hogy tudnak valamit visszaadni az 5.1-ből. Igyekszem majd meghallgatni persze, az majd úgyis eldönti, hogy elegendő e az igényeimnek vagy nem.
-
BBéci
legenda
Túl sokat kívánsz, nem ismerek olyan médialejátszót, ami mindezeket teljesítené.
Viszont a hangrendszerről érdemes elmélkedni és a soundbar helyett az első elképzeléshez viszatérni. A háttérsugárzókat oldalt, a kanapéval egyvonalban, vagy max. fél méterrel hátrébb is elhelyezheted. Sőt, a THX szerint úgy ajánlott, csak éppen 60-90 centivel a hallgatók fülmagassága fölé. Az talán kivitelezhető.[ Szerkesztve ]
-
atosz
őstag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kikérni, mert ötletem sincs milyen irányban kutakodjak, pedig már okosodok a témából, de jelenleg igen nagy a kavar a fejemben...és bízom benne, hogy a "feketeövesek" tudnak segíteni nekem.
0-ról szeretnék valami jól használható, (relatíve) jó hangzású, jól kinéző all-in rendszert. Először arra gondoltam, hogy beszerzek vmi pár éves, normálisabb erősítőt és egy klasszikus 5.1-es nagy hangfalas hangfalrendszert + media player + vmi alap NAS. Most még lenne is lehetőségem a hátsó hangfalak rejtett kábelezésére, de mivel közvetlenül a kanapé mögött lennének, közel a hallgatóhoz, erről lemondtam. Azóta valamiért a soundbarok/hangprojektorok irányába terelődtem. Valószínűleg ezek közül vennék valamit (tetszési sorrendben):
- Yamaha YSP-1400
- Yamaha YHT-S401
- Harman-Kardon SB16
Csakhogy kellene még hozzá valami player és alap NAS (vagy legalább annak álcázott valami), mindezt lehetőleg egyben. Végeredményben vmi Pana plazmán jön majd ki a kép (2 HDMI bemenete van).Nincsenek túlzott nagy igényeim. Sok filmet nem fogok nézni. Nem különösebben fontos a csilivili térhatás, de azért legyen valami ahhoz hasonló. Még rádióként és HDD-ről zenelejátszás menne róla sokat, amolyan háttérnek. Szeretnék sok Smart funkciót, és működjön össze jól iPhone-al rendszer. Szeretném, ha nem kellene zenehallgatáshoz állandóan bekapcsolni a TV-t! Szeretném, ha a lejátszó rendelkezne legalább alap NAS funkciókkal (arról már nem is álmodom, hogy távolról elérjem, de az se lenne rossz...) Még nem tudom, hogy melyik szolgáltatónál leszek TV és internet ügyileg, de boldog lennék, ha a playerben lenne tuner (és ha jól gondolom akkor kártyafogadás is szükséges lenne), hülyét kapok a szolgáltató által adott cuccoktól, állandóan csak a gond van velük és még jó sokat is kell fizetni értük. Szeretem a jelenlegi visszatekerős, felvevős HD UPC-s szolgáltatást, de jó lenne ezt megoldani saját cuccal.
Tehát összefoglalva egy olyan boxot keresek, ami:
- lejátszik mindent
- jól néz ki
- halk, vagy passzív és emelett keveset fogyaszt
- kijelzővel rendelkezik és lehet pl zenét választani róla, vagy pl egy kis kijelzőt (pl tablet) csatlakoztatható másodlagos kijelzőnek
- FM tuner (van ilyen? - ha nagyon nincs, akkor legalább internet rádió)
- WiFi
- belső tárhely
- NAS funkciók
- Torrent
- Smart szolgáltatások, normális távvezérlővel
- Digitális TV tuner kártyafogadással (ha van ilyen)
- lemez lejátszás nem kellVan ilyen egyáltalán?
A fenti hangrendszereknél csak a Yamaha YHT-401 bír HDMI (talán 3) bemenetekkel, a többi nem. Ha nincs, akkor hogy lenne célszerű összekötözgetni ezeket? Főleg, ha pl csak kellene egy szolgáltatós TV vevővel az egész rendszert?
Azt érzem, hogy a fentiek tekintetében kompromissuzmot kell majd kötnöm, vagy marha drága lesz. Örülnék, ha tudnátok tanácsolni néhány típust. Egyelőre a Dune és a PopcornHour cuccait láttam a legközelebbinek, de ott is akkora a kavar számomra...
HTPC nem igazán érdekel, nem értek hozzá és időm, energiám sincs ilyet bütykölni, de persze ha valaki vállalkozik, hogy összerak nekem egyet, akkor persze nem zárkózom el a lehetőségtől...
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz Multibit #31500 üzenetére
El is felejtettem minek van a reg kártya a B1-hez,köszi ha nem linkeled be a supportot eszembe sem jut hogy van nekünk is leírásunk mindenhez.
Azért hátha másnak is jól jöhet,íme:
"Flash memóriaA Sigma Designs 864x/865x chipre épülő Dune lejátszók a 110127_2105_beta firmware óta támogatják az úgynevezett flash memória kihasználását. Ez a tárterület a központi flash ROM része (itt található a firmware), és az alábbi adatok – a fenti frissítés óta – itt is tárolhatóak, nem csak a rendszermemóriában:
Adat cache a „dune_folder.txt” mechanizmus által működtetett programokhoz.
Adat cache egyéb alkalmazásokhoz (pl. Kartina TV)
Minden más egyébhez szükséges a rendszermemória is, jelenleg csak ez a két adat tárolható a flash memóriában. A flash memória előnye, hogy ezek a funkciók így akkor is használhatóak ha egyébként nincs rendszermemória létrehozva. A flash memória az alábbi Dune modellekben használható, mérete függ a lejátszó típusától:Dune HD Max, Dune HD Duo: a flash memória mindig elérhető, és kb. 100 MB méretű (a beépített 256 MB-os ROM-on belül).
Dune HD Base 3.0, Dune BD Prime 3.0, Dune HD Smart D1/H1/B1: a flash memória használata be- és kikapcsolható (alaphelyzetben ki van kapcsolva), mérete kb. 16 MB. Az engedélyezése automatikusan megtörténik, amikor először szükség lesz rá, vagy manuálisan engedélyezhető a menüből. Ha engedélyezve van a flash memória, bizonyos firmware-komponensek törlődnek (pl. ázsia betűtípusok), hogy legyen szabad hely. Firmware-frissítéskor a flash memória ismét le lesz tiltva, és a törölt komponensek újra lesznek telepítve a flash ROM-ba.
Dune HD Lite 53D: a flash memória mindig elérhető, és kb. 16 MB méretű.
A Beállítások/Egyéb/Rendszermemória menüben kezelhetjük a flash memóriát is az alábbi funkciókkal:„Flash memória engedélyezése” – engedélyezi a flash memória használatát, de csak azoknál a modelleknél látható, ahol ez opcionális.
„Flash memória törlése” – minden adatot töröl erről a memóriaterületről."
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Politika
- Asszociációs játék. :)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest