Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mazsika
őstag
Ha usb tápellátás kell akkor nyilván 55" 4kt akarok hajtani nappaliba, 500.000es hangrendszerrel... Hálóba kell, egy 24" kistvhez, hogy este tudjunk ott is filmezni a nasrol! Wifi elég lehet erre (fullhd filmeket ia szoktam nezni)? Valami olcsóbb ezközbe gondolkodnék, mint a Dune hd connect...
Dáccsika
-
Beni2360
félisten
(és ne egy USB tápellátás legyen a fő szempont) azért ötletnek nem is volna rossz.
Tehetnének egy USB2.0 2.5A kimenetet a tv hátuljára és rögtön megoldódna a plusz vezetékek gondja.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Videó formátumok lejátszása, mint az MKV, VC-1, AVCHD H/X.264 a Full HD 1080P televízióján
Hiányzik a H/X 265 támogatás. De ha ez hátrány és nem kell neki nekem adhatják elfogadom.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Ezt a témát én már feszegettem vagy fél évvel ezelőtt, de nem nagyon volt támogatása a fórum társak részéről.Ha vissza keresel a nevemre akkor megtalálod.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
psg5
veterán
Ebben az esetben olyan amihez a legköltséghatékonyabb médialejátszóhoz passzol.
50ST60 maga azért lejátszott azt hiszem half3d-t vagy mit (mondjuk egyszer néztem csak meg mert idáig nem érdekelt, de a másik tv-nél a gyerekek már nyaggatni fognak.) azonban ekkor is igen ritkán lesz tuti használva.F.K.T.
-
G-Bali
senior tag
Szia !
Valószínű igazad van hogy nem akarjak mindent egyben abból is a legjobbat
A kábel felé hajlok csak ha netán másik tv-n is szertem volna nézni akkor nem biztos hogy átkábeleztem volna a másik tv-hez ....de ez csak kérdések voltak hogy képbe legyek...
Nyilván a fő szempont a Kép ill (HD)hang legjobb akadásmentes lejátszása
de akkor gondolom szinte bármelyik 3D-s lejátszó megfelelne...ezért tettem fel ezeket a kérdéseket hogy melyikből lehet a legtöbbet kihasználni
amúgy nincs konkrét összeghatár de az átlaghoz képest ár alatt szertnék maradni használtan ami kb 60e de ha csak a szűk szempontokat nézem akkor 30e (mede8er vagy q5)de akkor azok a nem fognak megfelelni egyiknek se ?
-
kk831228
addikt
Jók ezek a vidik... 45 megásig bírja a háló, úgy hogy notin van a film és wifi-n csatlakozik a routerhez , a wdtv meg kábellel routerhez...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
törölt tag
...Szerintem elegendő minőségét ad a 3d iso 2d megjelenítése...
Sajnos nem minden esetben, filmek egy része eltérő BD transzfert kap 3D-re. Élesség eltérhet, színek erőssége és szaturáltsága eltérhet, ahogy a fényerő és kontraszt is, szemüveg stb miatt. Sőt még a képarány is, teszem azt a 3D verzió 1,78:1, a 2D már 2,35:1 és lehetne sorolni tovább. Némelyik 3D változat kifejezetten előnytelen 2D megtekintésre, de ettől függően ahogy írod, elegendő minőség. Szóval eltérő BD kiadványoknál én a 2D verziót javasolom, ha valóban szeretnék adott filmet eredeti valójában látni.
-
tobias40
veterán
Nfs-en használom,lehet kábel problem lesz mert van vagy 5 éves a hálózatom és nem kizárt hogy csak cat5-ös kábel lett akkor berakva,hol látom ha nincs ráírva hogy cat5 vagy 6-os a kábel?
Tehát akkor érdemesebb a 3d iso-kat beszerezni mert akkor már nem kell külön 2d-be is,mert van amit szívesebben nézek szemüveg nélkül 2d-ben,vagy ilyenkor elég egy 20 gb körüli mkv is?
-
ViSAS
senior tag
Köszönöm a javasolt cikket, alapos felvilágosítás volt a 3D-t illetően! Sok cikket olvastam már, de ez volt a legjobban érthető és összeszedett.
Bár őszintén szólva én csak az 5.1-es hangzás miatt vennék médialejátszót. Anélkül gondolom 5.1-es hangzást nem lehet elérni egy TV-nél, csak a 2.1-est maximum. Vagy rosszul gondolom? Konkrétan egy LG 32LF650V lenne a TV alany. -
dro0py
tag
Kábellel jól megy. De wifin is jól megy más eszközzel (pl. notebook vagy tablet), szóval nem a wifi a szűk keresztmetszet.
3D-re nincs szükségem. Árban olyan 50-ig, de nem tudom mennyi most egy jó, ha több, akkor többet is szánok rá. Mivel most is 5+ évre tervezek, nem olcsót akarok venni hanem tartósat.
-
dro0py
tag
Nem szeretnék kábelezni a lakásban. Van egy nagyon jó routerem, gyorsan visz mindent, 2015-ben nehogy már kábelezni kelljen egy film megnézéséhez. A lejátszó kb. 5 méterre van a routertől, és egyetlen fal van közben. Egyébként ugyanott tabletről vagy notebookról gyorsan megy minden, szóval a wifi tudja, amit tudnia kell.
-
tylerddd
veterán
"Magam részéről nem szeretek olyan extrákért fizetni, amit úgysem fogok használni."
Ezzel egyet is értenék, ha nem csupán 5k lenne a difi a kettő eszköz között. Ez elhanyagolható összeg a lejátszó árához képest. Ha eladná valamikor, akkor szintén vonzóbbá teheti a wifi. Én sem elsősorban wifiről használom, mégis örülök, h ezt választottam: anyagilag sem vágott földhöz és bizonyos felhasználás mellett kényelmes is. De kinek mi.
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
tylerddd
veterán
Az az 5-6k már nem tétel egy ilyen árú lejátszónál és nem mindenki tudja megoldani a kábelezést sem. Én alapból vinyóról nézek filmet, de youtube-nál és kis méretű filmeknél PC-ről streamelve (nálam sorozatok elsősorban) teljesen jó, stabil a wifije.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
robi-k
őstag
Amcsi eredetű OPPO-ra van olcsóbb CFW is, bár a funkcionalítása kisebb.
[ Szerkesztve ]
-
dodoroli
aktív tag
Szia!
Őszintén szólva én nagyot csalódtam a popiban a-410 nagyon lassú a menükezelés a bootolás stb.stb.,de mellette szóljon a képminősége tényleg győnyőrű.
Viszont én is szeretnék venni ilyen Pioneer bdp-450 2hdmi miatt meg a bd kezelés miatt is.
A 2 hdmi az erősítőm miatt kell meg a 3D okán. -
kabar
senior tag
Nem rossz dolog az az 1000-es X3D sem. Ha elutazunk, és a gyerekeknek vagy a felnőtteknek kell valami alternatív szórakozás (film, zene, stb) akkor bedobod, viszel magaddal egy analóg meg egy HDMI kábelt és kész. Nekem még vinyóról nem nagyon rángatott be, mondjuk én sohasem néztem a cache méretét. De ha neki már egy beépített vinyónál a cache számít, akkor szerintem USB-n keresztül ugyanez a probléma sokkal előbb jelentkezne. De ilyet sem figyeltem meg. Hálózaton már igen.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
törölt tag
Nem véletlenül említettem a 2 feltüntetett VGA-t, a nálad üzemelő integrált Intel procik Sandy illetve Ivy Bridge alapúak, véleményem szerint egyik sem alkalmas HTPC-nek. Minőségi szempontból kipróbálni sem ajánlatos, maximum Kodival, egyéb lejátszókkal való ismerkedés erejéig. Más lenne a helyzet Haswell IGP-vel, azok már HTPC-s felhasználásra alkalmas procik, ahogy az utóbbi 3-4 generációs AMD APU-k is (Trinity, Richland, Kaveri, esetleg Kabini).
Okosított Oppo 103D is jó irány, amíg gyűlik a zsé, kihúzod a Popcornnal.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
szerk: épp dobozokat akartam ajánlani, de változott az aláírásod
Többször említettem, hogy hiába HDMI bitstream, MP-k között is elég nagy eltérések lehetnek, nemhogy MP vs BD player szintjén. Nincs mit szépíteni, amit keresel, jelenleg HTPC-vel tudnád megoldani, egyszerre jó kép és sokkal jobb hang, 2 HDMI kimenet, gyors kezelés és hálózati lejátszás, stb. Az adatlapodon található egyik AMD VGA-t ki kéne próbálnod hang és képátvitelre, majd ezután minden szempontot figyelembe véve dönteni merre tovább, vagy kompromisszumok árán használni tovább a Popit. Dobozos eszközt nem nagyon találsz ennél jobbat, talán okosított Oppo.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Köszi a tesztet, hasznos volt.
Viszont hadd kérdezzem meg, a Pioneer HDMI kimenetén hallgattál zenét, (FLAC) vagy más kimeneten?
Milyen volt a zene minősége a Popihoz képest, vagy akár úgy általában véve.
Hálózatról állítólag nem megy neki az FLAC, erről tudnál írni tapasztalatot?
Köszi.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Tuto
tag
Szia Heffi!
Köszönöm a tapsztalatokat.
A forrás, és a megjelenítő eszköz (és ha közben vannak még eszközök pld HMi) együttes működése nagyon fontos a kompelt megjelenítésben.
Személy szerint a hálózatos média lejátszó gyártók körében 2 játékost tartok kiemelkedőnek, a Dunét, és a Popcornt. (ha kisebb a keret az ASUS sem rossz).
A popci kicsit puritánabb. -
BBéci
legenda
Az A-400 képminősége picivel jobb, mint azé a Pioneeré. Egyszerre, egy időben volt nálam mindkettő, Robi adta kölcsön, és összehasonlítottam a képminőségüket. Azt is elárulom, hogy 80 %-ban a Popcornról néztem filmeket, mert a kezelhetősége, használhatósága, funkciói jobban tetszettek.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
robi-k
őstag
Van, én Volt BDP-450-em és A-410 is.
Képben a popi egy ici-picit jobb, hangban - HDMI-n levet bitstream hang - nincs semmi különbség.
Menü kezelhetőségben és kényelemben a popi jobb, de a pióban van BD meghajtó és lejátssza a DVD-Audio és az SACD lemezeket/képfájlokat is. -
devil-k
nagyúr
Csak ennél az egy albumnál nem megy az analóg lejátszás vagy úgy egyébként sem? Van egy Scorpions albumom (Acoustica) és az is csak sistereg... Mind a PC-n, mind a Popin (anno), mind a HTPC-n... Szóval szerintem hibás az anyag, mivel más albumok meg simán mennek!
- mozi bolondéria -
-
nagyúr
"elég beírni a gépnevet és a mappanevet, illetve az megjelenítési nevet"
Én ilyeneket sem írtam be soha win7 esetén, automatikusan megy a csatlakozás és a hálózati lejátszás.
Szóval macerásabb ez a hálózati része a win 8 vagy 8.1-nek? Mert akkor inkább maradok a 7-nél, amúgy sincs különösebb bajom vele.
Apropó. Más vonatkozásban miben előrelépés a win8 a win7-hez képest? Mit veszítek, ha nem állok át? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
-
Mezga Aladár
veterán
Nézd meg (#41181) liszi70 hsz-ben a linket. Az utolsó beállítás aktiválja a jelszó nélküli belépést. Valami olyat keress a 8.1 beállításai között.
[ Szerkesztve ]
-
kissdani
senior tag
Köszönöm szépen a segitséget sikerült ugy ahogy mondtad a névhez irtam a ip-t, de hogy ezt honnan szedtem!
Ezért szeretem ezt a fórumot a hozzád hasonló önzetlen emberekért! BOLDOG UJ ÉVET!
És mégegyszer köszönöm!85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
kissdani
senior tag
Igy valahogy de nálad más mert server volt nem?
Nekem a serverhez az ip cimet kell beirni nem?
A kis és nagy betük számitanak szerinted?85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
kissdani
senior tag
Köszönöm, megvárom!
Volt már nekem is Dunem vagy 2éve akkor is nagyon sokat szenvedtem vele hogy megcsináljam de már nem emlékszem pontosan hogy mit ütöttem és ha már egy betű nem egyezik akkor nem jó!85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
kissdani
senior tag
-
kissdani
senior tag
Az engedélyezve van mindenkire van téve!
Akkor a munkacsoportot nem kell beütni elé?
//kissdani-pc/filmek sehogyse akar összejönni85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
kissdani
senior tag
Igen van és be is ütöttem.
Ugy látom hogy SMB azon belül WORKGROUP azon belül KISSDANI-PC és abba belemegyek és üres!
Ez mért van? Pedig megvan osztva minden!85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
Wasquez
senior tag
Tegnap letöltöttem az útmutatóját, és meglepődve láttam, hogy van rajta egy darab HDMI, azért emlékeztem rosszul, mert nincs még ilyen eszközöm, és sosem használtam.
Tehát van rajta, Samsung EH32R32BX/XEH
[link]Nem tudom, hogy Mi a vélemény az Asus oplay szériáról?
Földfelszíni tv sem ártana a készülékbe, mert ez a tv nem tudja, tudomásom szerint, de majd utánaolvasok!
Esetleg műholdvevő képesség a földfelszíni helyett.
Digi tv van, és helyette kellen valami más megoldás, mert jó volna, de a szoftveresen hazavágott dekóderek elrontják a lehetőségeket.PC
-
-
varázsgömb
aktív tag
Igazad van! Megnéztem pár 3D-s filmet, és az ANGLE megnyomásával feldobja a jobb-bal lehetőséget.
A Rió-nál nem, tehát csak 2D-s.
Viszont most egy másik problémába futottam bele. Az egyik filmem,(Gru1) Half-OU-s, a kép alul-fölül van. Ha az ANGLE csak a jobb-bal lehetőséget adja, akkor ezt a filmet nem is tudom lejátszani az A-410-el? Amíg nem volt meg a Popi, addig pc-vel nézték a fiúk.Minden ember színes bőrű.Különben nem látszana...
-
anonym1s
őstag
A C200-at nem ismerem, de ketlem hogy az A410-nel jobb lenne kepben. Most cserelgettem a dune301-et es az a410-et egy ora hosszan keresztul. Ugyanaz a filmreszlet, ugyanaz a tv, erosito, kabel, csak a lejatszot csereltem. Nem tudom mi az amiben a nyomaba sem er, mert en nem igazan latok kulonbseget. Talan egy hajszallal jobb az a410 kepe, de ebben sem vagyok biztos, lehet csak bebeszelem magamnak, mert 3szor annyiba kerult mint a dune301.
A menut en nem szeretem, semmi ertelme, csak idohuzas. Nekem az egy plusz ha nincs BD menuJa, tobbnyire .avi filmek amiket nem jatszik le a dune, de van 1-2 .mkv is.
[ Szerkesztve ]
-
anonym1s
őstag
Hello.
Remek
Ha jol emlekszem neked Popcorn A400 van most, igy van tapasztalatod mindket lejatszorol.
Nekem 5 napja van A410 es maris eleg sok bajom van vele. Ujraindulgat, fagyogat, lassu a menuje, meg amiket mar emlitettem nehany napja. A dune301 nalam eleg sok fajlt nem jatszik le, de egyetlen egyszer nem fagyott le vagy indult ujra 2 ev alatt, a menuje is villamgyors, a tavkapcsolo kezelese is jobb, a filmben valo ugralas is jobb (10mp, 1 perc, 10 perc, %-ra ugras).Az erdekel, hogy ezek a jo tulajdonsagai megmaradtak (esetleg javultak, pl. fajl tamogatas) es ehhez jott a 3D, vagy valtozott valami ami rosszabb lett vagy hianyzik?
Az is erdekel, hogy szerinted megerte e lecserelni a 303D-t az A400-ra?
-
Mezga Aladár
veterán
Köszönőm. Ezt akkor törölték a funkciók közül.
Ezt kipróbálnád?
Ha megnyomom a power és delete gombot egymás után, akkor villog a piros led és leáll.
Viszont ha a delete lenyomása előtt várok egy picit akkor olyan mintha kihúztam volna a konnektorból, villan kettőt a piros led és leállt.
Hálózati lejátszásnál akkor fogja folytatni ugyanonnan, ha van írási jogod a megosztásban. -
devil-k
nagyúr
"Popcorn A400/410 tulajoktól kérdezném, hogy a "csodálatos" képernyővédő alkalmával a jövő-menő "feature" téglalapok mozgása esetén látnak-e képhibát 24p képmódban?"
Ennek a képernyővédőnek a mozgása nálam is sz*r volt. Ez szerintem valami bug, mert egyébként rendben volt a 24p-s lejátszás, csak itt volt olyan vicces.
- mozi bolondéria -
-
€uro
őstag
"A HD hangokat csak HDMI-n lehet továbbítani, optikán nem."
HD hang alatt az 5.1-es hangokat érted?
Közben azon gondolkozom, hogy talán a PC-t is másképp kellene kábeleznem. Eddig úgy használtam, hogy optikai kábellel csatlakoztam az erősítőre, HDMI-vel a tévére. Talán ennek eredményeképpen volt aszinkronban a kép és a hang.
Lehet, hogy jobb lenne kizárólag csak HDMI-vel menni az erősítőbe. Majd az erősítőből menne a videó jel tovább a tévébe (ugye szintén HDMI-n keresztül).Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
Mert úgy gondoltam, hogy ha a hang optikai kábellel megy, akkor annak jobb a minősége. Ezek szerint rosszul gondoltam. Akkor minőség szempontjából teljesen mindegy, hogy HDMI-n keresztül vagy optikai kábelen keresztül megy a hang, ugye?
"Sőt folytatom: Minek az optikai kábel az erősítő és a tévé közé, hisz HDMI-n keresztül is fogadja a tv hangját az erősítőd. "HDMI 1.4 A/Return Ch. Support" támogatás a tévénél, "HDMI® Support for 3D Video and Audio Return Channel" az Onkyo-nál."
Ezt még fel kell dolgoznom.
[ Szerkesztve ]
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
-
djnice
veterán
-
robi-k
őstag
Viszonylag olcsón tudsz venni hozzá egy toroid trafós lineáris tápot (amely táp kimenő 2A áramerőssége bőven elég, ha nem használsz merevlemezt):Audio HiFi Low noise linear power supply DC12V 2A
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok