Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
válasz Patice #77426 üzenetére
Azt néztem reggel én is
2gb rammal azt hiszem
Elég az? Nem jobb egy 4gb-os?Amúgy azért kell optikai kimenet mert most van egy mi stick full hd -m, és a tvre kötve egy z906, de ezzel nem úgy megy át a hang a z906ra ahogy én szeretném, nem világít a decode lámpa rajta
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
rizso
addikt
válasz Patice #75978 üzenetére
És az vajon működő megoldás lehet, hogy a projektorról USB-n keresztül etetem?
Szerk: közben teszteket olvasva ez nem éppen a legjobb megoldás.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Patice #75637 üzenetére
Annyira nem "házimozis" a dolog, pl. elég a hang a TV-re küldve, azokat viszont rendesen kell tudnia. Olvasom, hogy a Fire TV Stick-nek gondjai vannak a hangokkal, amit nem nagyon értek, mert nincs részletezve. A feliratkezelés még egy fonntos részlet. A Plex nem tudom, hogy áll ezzel, sose használtam még.
-
zazenke
őstag
válasz Patice #75637 üzenetére
egyébként megy rajta a kodi sőt tökéletesen vált frekvenciát és felbontást is . épp most tesztelgetem. összekapcsoltam egy bluetooth os billentyűzettel hogy a Z (vagy Y) betűt megnyomjam és megnézzem a felbontást és frekit. Tökéletes a váltása a legújabb android 12 vel. de sajnos lassú Plex szerverről sokat kell várni hogy elinduljon a film viszont úgy néz ki nem akad le . SMB ről egyből indúl ugyanazon film viszont pármásodperc múlva leakad . ezek szerint tényleg igaz hogy a droid 12 nél megy a váltás . Az már más kérdés hogy mióta lefrissült lassabb lett az egész rendszer. egy új google lejátszó szerintem nagyon ütős lesz
-
csacsi77
senior tag
válasz Patice #75296 üzenetére
Próbáltam már úgy is, hogy a PC-n és a tévén is volt Plex. Az eredmény ugyanaz volt, pár nap után bizonmytalan lejátszás, a mappákat nem jelenítette meg, sőt olyan is volt, hogy egy filmnek más címet írt ki, mint ami valójában volt.
A PC-n SSD-ről megy a rendszer és HDD-ről vannak a mappák megosztva. Most nincs fent a Plex, nem jött be.Öreg fater megoldja!!!!
-
Imi1981
veterán
válasz Patice #74174 üzenetére
Azért írtam, hogy szerintem drága a lifetime . Nekem annyit nem ér, hogy egyszerre ennyit költsek rá (amúgy tudnék ha akarnék) . A havi és éves szerintem bőven jó és nem drága.
Plex mondjuk lejátszó és médiaszerver szoftver is. Ott is van több lehetőség előfizetni de annál én nem érzem szükségét mert az ingyenes is tökéletes. Ott inkább a megérdemlik szerint szoktak előfizetni rá. De én nem azért írtam mert vitatkozni akarok, hogy megéri vagy nem csak leírtam a véleményem.[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
válasz Patice #74154 üzenetére
Azért azt is tegyük hozzá hogy az Infuse Pro nem éppen egy filléres app, havi előfizetéssel kérnek érte annyit amennyiért androidra megveszek egy drágább appot. Az örökös Pro pedig jóformán 1 éves előfizetés árával egyenlő, no comment, tipikus alma logika. Ebből a pénzből inkább egy másik androidos lejátszó ami tud Widevine L1-et és arra Kodi.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Patice #74140 üzenetére
Az Ok, de itt nemrég volt róla szó, hogy lokál lejátszónak is ajánlható lenne, van rá Maven Kodi, meg Vimu, meg Plex és, hogy a DV-s anyagokat hasonlóan kompromisszummentesen viszi, mint az Ugoos. Az még a kérdés, hogy a frekiváltás működik e ezekkel az app-okkal is, valamint van e egyéb limitációja.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Patice #74138 üzenetére
Jó, tudod, ez egy ilyen "házimozis finnya", aminek sokszor azért van is alapja. Jó lenne róla egy részletes teszt, 23p, 24p, 25p, 50i, 59.94i pl. ezek nekem mind fontosak, mert 1080i-s anyagokat és DVD-ket is nézek néha. Az is kérdés, hogy bírja e a Wi-Fi-je a keményebb UHD Remux-okat is. A Wi-Fi only cuccoknál mind megvan ez a fenntartásom, ráadásul erre még épkézláb Gigabit Ethernet-et sem lehet varázsolni, mint a Fire Stick-ekre.
-
SunMount3r
nagyúr
-
blakey
titán
válasz Patice #73980 üzenetére
Pulldown a 24p —> 50/60p konverzióhoz kell, amit jellemzően a TV elektronikája old meg tudtommal. - külső forrás esetében jól jön, ha az eszköz oldja meg, pl. Kodi (CoreELEC) alatt van ilyen lehetőség, ott már-már azt mondom, hogy nincs probléma a lejátszással. A TV-k belső lejátszója esetében igen, a TV oldja meg, de pl. egy TV-n hiába van ez a funkció, ha a telepített lejátszó nem vált frekit, akkor pl. 25p esetében darabos lesz, nem tudja megoldani.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
-
Buncaman
tag
válasz Patice #73222 üzenetére
Elméletben elég erős, de pl Laptopon minden rendben volt.
Azóta új érdekesség, és teljesen érthetetlenül állok előtte.
Letöltöttem ugyanazt jobb minőségben, és nem akad...
Tehát az 1 gigás 720p (SD) akad, de a 10 gigás 1080p nem...
Azóta kaptam tippet, hogy rossz kodek kódolja? (Streaminghez nem értek)
Elérhetőség az adatlapomon.
-
blakey
titán
válasz Patice #72990 üzenetére
Köszi, néha beleolvasok, egyelőre egy RPI4+Volumio-ban gondolkodom, talán az jó lenne.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BIGi75
senior tag
-
BIGi75
senior tag
válasz Patice #72330 üzenetére
Celeron J4125 procis a nas, plex pass-om van [kép] .
Egy 4KHDR filmnél chromecast-on 2mp lejátszás 6mp tekerés.
Nem ez a fő lejátszóm, "normális" minőségben (20GB+ és 15Mbps+) igyekszem tárolni a filmeket, azt nem nagyon nézem, mivel van kódolva, de máshol általában nincs gond (Oled B9, BX, shiled pro ->4K projektor) csak a chromcast-nál meg régebbi LG tv-imnél. De shielden is inkább kodit használok, az nem köhög. Mégis csak a plexemnél lehet vmi ?...[ Szerkesztve ]
-
gabrielarky
tag
válasz Patice #71978 üzenetére
Köszi a tippeket, erről a Plex témáról most hallok először, nagyon köszi a tippet!
Felraktam gépre és tv-re, beszarás Amikor elindítok egy filmet, írja is hogy Dolby Vision (csak egy példa) viszont a jobb alsó sarokban van egy HD ikon. Ha arra rányomok akkor elvileg azt mutatja, hogy a legnagyobb felbontással megy, de lehet az ingyenes verzió limitál HD-re? Vagy az csak egy jelzés? Nem 4K-nak kéne ott lennie?SEO & Content Strategist - https://www.linkedin.com/in/imregabri/
-
Tompika777
senior tag
válasz Patice #71282 üzenetére
Kerestem a topikot, de én nem találom... Be tudnád linkelni? Azt megköszönném.
Amúgy semmi különleges dologról nincs szó, egy teraszon van egy sztereó Pioneer receiver, és ahhoz kellene lejátszó(lejátszók). DVD player van kettő is a háznál, ami igazán megfelelne, ha lehetne könyvtárat váltani kijelző nélkül csak távirányítóról, de sajna mivel nem látjuk mit hová léptet, ez a dolog megdőlt,az USB-ről meg abszolút nem tudjuk így indítani a zene file-okat. Szóval ez a tanácstalanság oka. -
zssas
tag
válasz Patice #70811 üzenetére
Közben leszedtem egy filmet (The.Matrix.1999.2160p.UHD.BluRay.TrueHD.7.1.DoVi-HDR.x265.HuN-TRiNiTY), de nem működik LG Smartshare-en keresztül, windows médiaadatfolyam továbbítással sem és ha közvetlen TV-be dugom a külső vinyót akkor sem... Csak sima HDR-ben indítja, vagy DV-nél is a HDR logót rakja a jobb sarokba? Hol kellene látnom hogy DV?
-
blakey
titán
válasz Patice #70419 üzenetére
Azért nem mondanám, hogy nyert, mert az is hibázik elég rendesen, a Planet Earth-nél látszik a legjobban, túl világos, a fehérek "kiégnek".
[ Szerkesztve ]
-
-
Csabroncka
addikt
válasz Patice #67889 üzenetére
Abból a szempontból nem lesz a dekódolás veszteségmentes, hogy minden csatorna 24bit/48Khz-es lesz. Én úgy tudom (de javítsatok ki, ha rosszul tudom), hogy master, átmos és dts-x esetén is van magasabb felbontású anyag. Abban ne menjünk bele, hogy ebből mit hallasz....
"in medias res"
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Patice #67886 üzenetére
Én meg nem értem te mit kavarsz éppen. De ha erre gondoltál: a PCM-re átkonvertálás az ami "elvileg" veszteségmentes, legalábbis a legtöbb formátum esetén. És direkt így írtam korábban is, hogy "elvileg", mert ugye azért csak konvertálásról beszélünk, amit azért lehet sokféle szinten végezni. (És semmi köze, hogy a DD és a DTS éppen SD (veszteséges) és a többi meg HD, mert ezeket mind ugyan úgy fogja átkonvertálni, én erről beszéltem.) De már értem mit figuráztál: Igen, természetesen az SD DD és DTS-ből nem varászól mindjárt HD minőségű "felkonvertálást". De azt hiszem ez gyak. kézenfekvő tényállás, hogy erre épelméjűleg nézve semmi sem lenne képes.
[ Szerkesztve ]
-
Hyena
senior tag
válasz Patice #67675 üzenetére
Eleg relativ, hogy kinek mi az olcso.
De amennyire en latom nincs az a csucs tv amiben jobb soc lenne mint egy 50 dollaros kinai telefonban, vagy egy 30 dollaros kinai kodi boxban nincs is igazan ertelme osszevetni medialejatszasi kepesseguket egy rendes mediaplayerrrel.
A DLNA halozati protokol hasznalata is .... miert?
Akarmi mas gyorsabb, tobb informaciot hordoz ...
De valojaban az a lenyeg, hogy az adott felhasznalo igenyszintjet meghaladja az altala hasznalt megoldas nyujtotta minoseg es akkor orom es boldogsag .
Szerintem mindannyian jobban jarnank ha a tv gyartok inkabb nem probalnanak svajci bicskat gyartani hanem csak a megjelenitesre fokuszalnanak.
Reszemrol pl szivesen vennek minosegi 75+ colos buta tvt ami villam gyors es egyaltalan nincs semmilyen beepitett video lejatszoja meg sok felesleges "okos" kepessege amit soha nem hasznalok.
De ha topikgazdakent a legjobb ajanlat a milyen asztali medialejatszot forumban az , hogy a tv beepitettjet akkor ez mar a vegharley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Patice #66653 üzenetére
Nem tudom, de magam részéről éppen az hogy nem. Ki van írva a HiMedia 8K és a Zidoo X10 is egy ideje TB-ra, de azt nem lehetett tudni, hogy egy ilyen új olcsó lejátszóval is készülnek, ez meg már rendelhető is. Google certi ATV OS, Widevine L1, Netfilx 4K, és mind e mellett full lokál média formátum support (ami az eddig lejátszóikban is volt), ez Android-os vonalon elég szokatlan. Erre gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
fede94
tag
válasz Patice #65848 üzenetére
Köszi, a kodi linket is. lejátsza a pc, de nem jó minőség, csíkosodik.
addig stimmel, hogy hdd ken vannak mentve. a cumi ott kezdődik, hogy vettem egy bluray írót és bd asztali lejtátszót, direkt ezek miatt. majd kiderült, hogy az asztali nem támogatja tömörítetlen avit...mert a cél az lett volna, hogy tvn tudjam nézni a bluray re másolt példányokat.
ezt a h264 vagy mpeg4 be kovenrtálást még elmondanád. én próbáltam AVC vel mp4 be tenni, sikerült is ,de ott is csíkosodik a másolt változat. -
SunMount3r
nagyúr
válasz Patice #65848 üzenetére
Oké, annyira nem vagyok mélyen benne, csak úgy gondolnám ez azért ennél komplikáltabb dolog. Olyasmire gondolok, hogy pl. hiába krosszplatform, sima "akármilyen" Android alatt csapnivaló a KODI is.
Ha meg sok ilyen videóról lenne szó, akkor én is inkább HEVC-be kódolnám már át őket, már csak a helytakarékosság miatt is.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Patice #65086 üzenetére
És (#65087) blakey
Kösz srácok!
Én évek óta használom ezt a vacakot és néha megtréfál. Fogja magát és újraindul. Ilyenkor persze se kép se hang... Hogy ez központilag ilyen "felhasználóbarát" megoldás, hogy napközben random jelleggel restartol a rendszer, vagy hogy egyéb műszaki probléma van a routerrel, ezt sosem fogom megtudni szerintem. Gondolom, saját routerrel kiküszöbölhetőek lennének ezek a hálózatleállások.
De hogy ON is legyek kicsit... X92-es boxom van kb. 1 hete, CE 9.0 nightly fut rajta, nem SD-ről, hanem belső tárhelyről (ha jól írom) . Hááát, nagyon jó a szerkezet. Egyelőre atom stabil, gyönyörű a képminősége, szerintem jobb a mozgásmegjelenítése is, mint az S905X-nek volt CE-vel. Mintha a 23.976 "röcögése" is folyékonyabb lenne, de ne kövezzetek meg, ha "papírforma szerint" ez nem lehetséges... Villámgyors a működése minden tekintetben, nem melegszik, nem laggol, szóval kiváló lejátszó.. Örök hálám djnice "kollégának"
"csak a zene van"
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Patice #65010 üzenetére
Már 1080p-ben is forgathattak volna 60fps-el, mégse tették. Ezért ezt nem tartom annyira magyarázó meglátásnak. Van az a "vélemény" miszerint szándékolt a 24p-hez ragaszkodás, a "filmszerűség" miatt. De nekem ez mindig is sántított egy kicsit. Ugye anno a 24p a takarékosság miatt terjed el a filmszakmában. Ennek korát (és a filmtekercseket) már rég túlléptük. Persze aztán ott van még a BD lemezek kapacitása, hiszen egy 60fps-es film, ugyanolyan bitminőség mellett több, mint kétszer akkora helyet foglalna. És ez a HEVC és a UHD BD-k esetén sem változott, mert azok is a max 25fps-re álltak be. Szóval most kb. ugyan ott vagyunk, mint a filmtekercses korszakban. Persze, ha az 24p-s eredeti BD release csak mondjuk a lemez felét használná csak ki (mert gyakran ilyen is van), akkor már miért ne legyen 60fps-es. De a jelenlegi "általános" szitu az, hogy ha növeled az fps-t, akkor azzal vesztesz a képminőségen.
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz Patice #65012 üzenetére
Amíg nem láttam, addig nem tudok mit mondani rá.
Most kezdésnek (próbaképp) elkezdtem kikölcsönözni a Hobbit HFR (48p) verzióját, kíváncsi vagyok rá.
Remélem, hogy nem ugyanazt a "szappanopera" képet hozza, mint amit a magasra tett interpolációs algoritmusok is.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
djnice
veterán
-
junkpod
veterán
válasz Patice #64760 üzenetére
Nem lyukas a kosár!
Például a Music Brainz is hasonlóan működik. ELőször a fájlnevek, számokidőtartama, alapján próbálja kitalálni mi lehet a szám pontosan, ha nincs tag-elve. Ezután tud egy "belehallgatást" csinálni amikor lenyomatot vesz a fájlból és összehasonlítja az adatbázisával. De ez egy külön alkalmazás aminek a segítségével könnyen felépíthető a tag-elt zenei bázis. Tehát egy "offline" megoldás.
A médiaplayerekben lévő scraper-ek már könnyebben dolgoznak a tag-ekből.
Vagy képzeld el milyen fájlnév kell ha sok infót akarsz beletenni, mi van ha más applikáció más sorrendben keresi a fájlnévben az adatokat... Dalszöveg kiírása lejátszás közben például nem elképzelhető valamilyen adatbázis azonosító nélkül, (megint az MB-nél lyukadunk ki...)
Szoval szerintem valaki vagy végig tag-eli, kijavítja a tag-eket a zenéiben vagy elfelejtheti a modern zenei jukebox alkalmazásokat. Bizony egyszer neki kell ülni, de megéri és vannak nagyon hatékony segédeszközök.Box's don't touch!
-
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz Patice #63760 üzenetére
Nagyon köszönöm.
Akkor ha már ennyire benne vagy konkrétan kérdeznék.
Adott egy htpc amit ki szeretnék váltani egy plug and play megoldással.
Projektor kiszolgálására lenne, csak is fullhd-ra, semmi 4k hdr és társai.
Milyen megoldással tudnám megvalósítani hogy a pcben levő háttértárat hálózaton lássa, és onnan lejátszak le?
Erre gondoltam egy média lejátszót, csak nen tudom dedikált gyári, vagy valami kis kínait ami mókolással LE vagy CE alatt kodit futtat. -
silboy
aktív tag
válasz Patice #63601 üzenetére
Hasonlót keresnék video lejátszási képeséggel? Ilyet tudsz ajánlani?
Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
nemethbalazs
tag
válasz Patice #63601 üzenetére
Köszönöm a válaszokat
Tehát vagy építek egyet, vagy a gatyám is rámegy
Egyébként nem feltétlen kell színes kijelző, elég lenne valami egyszerű fekete fehér oled vagy akár pontmátrixos kijelző ami írja a fileneveket, enter után meg jelzi hogy lejátssza. Mint a régi CD vagy DVD lejátszók -
SunMount3r
nagyúr
válasz Patice #63528 üzenetére
Az Android + Kodi meg megint másik problémakör, de leginkább a kadenciahelyes lejátszással van probléma ->Igen, plusz még az SD hangokhoz is szerencse kell, plusz irtó gyenge a deinterlacing is.
Gaben92: Ha fontos a minél jobb képminőség is, akkor a Shield ebben nincs éppen toppon.
-
Ejelhar
senior tag
válasz Patice #63506 üzenetére
Igen, ha nem a háló a bűnös, akkor én is a video driverre tippelnék.
Egy leselejtezett Intel NUC-ra régebben felhúztam egy LE-t, az FHD tökéletesen működik rajta, semmi akadás, a reakcióidő is rendben van, minden pörög-forog és rögtön reagál.
Intel Atom egy magos proci, 1,4 GHz, de elég, mert a GPU az combos, hardware-ből támogatja a gyorsítást.
Windows 10 alatt egy alapinstall a 70%-át elvitte a CPU-nak, LE alatt stabilan 10% fölött, néha felszaladt 40%-ra.Viszont bővel elég volt FHD-ra, mert a képet nem ő rakja össze ugye.
-
Beni2360
félisten
válasz Patice #63469 üzenetére
Már hogyne értenék hálózatot. Többször látták már a "hálózat csapdájában" című filmet és ott megtanulták mire való.
Még én is több éves használat után sokat kérdezek még a topikjában.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest