Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Mezga Aladár #30498 üzenetére
Nem lehet, a lejátszóban úgyis 1080p kimenet van beállítva, azaz a tévébe már felskálázva jut el az anyag. IFC-t pedig 24p mellé nem illik használni, vagyis szentségtörés Normál tévé adások esetében, esetleg sport mellé beleférhet.
-
őstag
Üdv!
Újra itt. Sajnos, mert gondom van.
Dune 303D-vel vezetékes gigabites hálózatról játszom a filmeket a háziszerveremről. Amióta tettem egy switchet a rendszerbe párszor előfordult, hogy nem találta az SMB hálózati helyet, ilyenkor újra indítottam a pc-t és ment minden rendesen.
Ma épp elkezdtem fórumozni ezügyben a hálózatos topikban, de kezdek magára a dune-re is gyanakodni, mert ma már háromszor is lefagyott a lejátszó használat közben. Egyszer csak kimerevedik a kép és amíg nem áramtalanítom a playert, addíg nem tudom életre kelteni. Természetesen a filmet nem az utólsó pozicióbol folytatja, hanem az előző használattól, amikor normálisan lett megállítva a lejátszás.
Arra gyanakodtam, hogy a hálózat elvesztése zavarja meg, fagyasztja le, de ez nem igaz, mert ha lejátszás alatt kihúzom a kábelt a szerverből, majd később visszahelyezem, akkor folytatja a lejátszást.
Szerintetek kezd tönkremenni?
(nem kellene átnevezni a topikot, mert ez már rég nem csak a mit vegyekről szól)
-
robi-k
őstag
-
datomi
tag
Sziasztok!
Egy DUNE HD 101-em van, kb. 1 hónapja azt játsza, hogy usb-s vinyóról lejátszás közben elkezd kockásodni a kép, akad a hang is, van úgy hogy a kettő teljesen szétcsúszik egymástól.
Biztos, hogy a vinyóval nincs gond, mert ugyanazt a filmet egy Himedia 200B simán végigjátssza hiba nélkül (ennek meg rossz az infra érzékelője, magyarul nem veszi a távirányitó jeleit).
Találkozott már valaki ilyen problémával? Van rá megoldás vagy nézzek új lejátszó után?Xiaomi Mi 10 Lite 5G / Samsung Tab S5e
-
nagyúr
A plazmatulajok széles táborában szerintem te egyedül tapasztaltad azt (amit elhiszek és tiszteletben tartok, csak nem értem), hogy IFC Minimum-on "röcögős" a kép, kikapcsolva pedig nem. Hiszen pont az az interpoláló eljárás lényege és értelme, hogy kisimítsa valamennyire a mozgást. (Teljesen más kérdés, hogy érdemes-e használni vagy nem, mert több hibát képes okozni, mint amit javít, ha Minimum-tól feljebb vesszük.)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"Az IFC minimumon elég "röcögőssé" teszi a filmet 720p-ben. Kikapcsolva vagy közép, maximum allásban nem."
Ezt honnan veszed? Egyrészt a 720p-nek semmi köze ehhez, másrészt ha "röcögés"-ről beszélünk, akkor az a kikapcsolt állapotban lehetséges. Minimumon már valamennyi plusz kockát interpolál, tehát simább lesz a film de még nem lesz szappanoperás. Közép-en már nagyobb hatékonysággal interpolál, ettől kicsit már szappanoperás lesz a kép. Maximumon 60 Hz-en jár a panel, tehát az lesz a legsimább, legröcögésmentesebb, viszont szappanoperás és artifaktos lesz a kép, szinte "tilos" használni. Érdemes vagy kikapcsolni, vagy minimumon járatni az IFC-t vagy 24p Smooth Film-et. Persze kinek-hogy tetszik, mindenki oda állítja ahova akarja, de az nem állja meg a helyét amit írtál.
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
Dune HD tv 101-es néha olyant csinál, hogy áramtalanítás után többször be kell dugnom a lan kábelt, hogy érzékelje (kábel tesztelve jó, mind a köztes, mind a faliban lévő) van, hogy másodikra, harmadikra jó, de van, hogy hatszor, hétszer be kell "dugni", hogy érzékelje. Miért lehet ez?
F.K.T.
-
nfsu17
veterán
Ez nem felbontásfüggő, hanem a 23,976 sajátja.
Annyira én nem szeretem, bevallom, a 25 fps-t inkább, de a szememnek az 50i a legmegnyugtatóbb. Viszont ennek nincs "mozihatása".
Aki sporton nevelkedett tévében (foci, forma1, akármi, majdnem minden 50i Mo-n), annak ez a 23,976 progresszív nagyon darabos mozgású. Viszont a moziban is ez van (máshogy megvalósítva), szóval azoknak meg ez tök normális."Egyébként érdekes, hogy moziban én sosem vettem észre ezt a juddert, hogy hogy most kiszúrom?"
Filmje válogatja, valahol könnyebb kiszűrni, valahol meg csak ha nagyon keresed.
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
Az nagyfelbontású filmek sajátja, hogy némelyiknél (nem is tudom pontosan megfogalmazni) olyan a mozgások, mintha zizegne? Vagy ez is az a kameramozgásos röcögés?
F.K.T.
-
psg5
veterán
Dune hd tv101 kötve 50st60 tv-re. Most érdekes módon egy 720p-s filmnél (G.I.Joe) mintha akadna, röcögne. Ez mitől lehet? Minden jól van beállítva. Az anyagtól lehet?
F.K.T.
-
Sefter
veterán
sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy Dune Base 3.0 mekkora vinyót tud kezelni a belső sata portján..?
Psn ID: sefter_hun
-
Dorian
félisten
válasz csocsoszán #30462 üzenetére
Legegyszerűbb, ha megnézel egy olyan kis részletet olyan lejátszólánccal ami tudja a dolgot. Utána rögtön látni fogod miről van szó.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
nfsu17
veterán
válasz csocsoszán #30462 üzenetére
Itt van pár szó arról, amit nem veszel észre. És ezt nem "kell" észrevenni, de észre "lehet" venni.
-
csocsoszán
őstag
válasz Mezga Aladár #30460 üzenetére
Samsung UE46C 7700.
Szóval mit nem szabad észre vennem? Mit nézzek?Erre?
Azt a hibát csak most tapasztaltam, CSAK 3d-s filmnél a TV kiírja az 1920x1080 24P 3D-ben teljesen folyamatos a lejátszás. Ha átváltok 2D-re azt írja ki a TV hogy 1920x1080 de csak 60Hz akad is a kép olyan 10 másodpercenként! Erre tudtok valami magyarázatot? Köszönöm!Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
HarryDEC
tag
válasz Mezga Aladár #30460 üzenetére
Kicsit olvass jobban : "Samsung 7700" (30444)
[ Szerkesztve ]
Korán keltem, hol az arany?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz csocsoszán #30458 üzenetére
"Mit tegyek, hogy lássam?"
Semmit, ha észreveszed állandóan azt fogod látni.
A pana g30-as plazmán nagyon látszik minden hiba.
Vissza olvastam, számomra nem derült ki hogy milyen tv-d van.[ Szerkesztve ]
-
csocsoszán
őstag
válasz Mezga Aladár #30456 üzenetére
Most komoly, had bosszantsam fel magam (a tudással meg a látvánnyal)!
Ha felrakok egy pl: isot vagy hd-t ami aminél a tv-m azt írja ki 1920x1080 24p (a média lejátszó automatára van kapcsolva és a 24p-s lejátszás bekapcsolva) és a szemem szerint teljesen folyamatos a lejátszás nincs vibrálás nincs akadás. Mit tegyek, hogy lássam?Azt a hibát csak most tapasztaltam, CSAK 3d-s filmnél a TV kiírja az 1920x1080 24P 3D-ben teljesen folyamatos a lejátszás. Ha átváltok 2D-re azt írja ki a TV hogy 1920x1080 de csak 60Hz akad is a kép olyan 10 másodpercenként! Erre tudtok valami magyarázatot? Köszönöm!
Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
erdoke
titán
válasz Mezga Aladár #30456 üzenetére
Khmm, nem volt elég nyilvánvaló a melléütés?
A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz csocsoszán #30453 üzenetére
A Live Streaming 27-ért tudja a 23.986-ot, és van benne gyárilag jukebox is. Emellett rendszeresen kap FW frissítést.
-
csocsoszán
őstag
-
Multibit
nagyúr
válasz csocsoszán #30446 üzenetére
HarryDEC úgy értette, hogy a 23.976 fps nincs rendben. Igaza van, az Egreat-nál valóban lesz@rják ezt a problémát. Csak a Mede8er-nél van rendben.
-
HarryDEC
tag
-
-
lilricsi
tag
Üdv,
Az lenne a kérdésem, hogy milyen médialejatszót ajánlotok 30-40e ig bezárólag. Kritériumok: ár-érték aránya legyen jó, 3d iso-t mkv-t avi-t vigye gond nélkül.
Előre is köszönöm a választ! -
FireLord
aktív tag
Milyen médialejátszót ajánlanátok? (már feltettem a kérdést de választ nem kaptam )
Igényeim: beépített wifi, usb-n lehessen vinyót rácsatlakoztatni, játszon le mindent (Blurayt is), HDMI csatlakozó.
Nagyon nagy a választék főleg ezekkel az androidos készülékekkel együtt az érdekelne hogy ezek közül melyik a BESTBUY cucc ár/tudás arányban.
Köszi
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Van egy Panasonic 50st60 tv-m és egy dune hd tv 101 lejátszóm. Kérdésem a lejátszó kép beállítását vegyem automatikusra?
Képarányt, képferekvenciát haggyam állandóra?
F.K.T.
-
salapp
addikt
válasz andrew-msi #30424 üzenetére
+1 a Live streamingre. Volt nekem is, mindenben tetszett.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
-
mata89
csendes tag
Egy BD25-ös film és egy hasonló méretű mkv kiterjesztésű film között van valami minőségi különbség? Ugye a BD25 egy iso fájl. Ez utalhat a minőségre vagy csak ugyanolyan tömörítési forma mint régebben a DVD iso? Vagyis ha megnyitom pl Demon Toolssal, akkor lehet hogy egy sima mkv film fogad majd? Laptopon akarnám lejátszani, remélem menni fog.
-
erdoke
titán
-
andrew-msi
aktív tag
Sikeresen kinyírta egy kóbor áram a WD TV Live pár hónapos lejátszómat.
A kérdés az lenne tudtok e ilyen árban ennél jobb gépet?
Ami fontos:
- Hálózaton Full HD lejátszás 2D-ben.
- Jukebox (mert tetszik)
- Stabil működés.
Árban rugalmas vagyok de a WD ára legyen kiindulás.
Alapvetően tetszett, bár volt pár dolog ami bonyolultabb volt rajta, mint az előtte használt ASUS-on.
Előre is köszönök minden segítséget. -
satmen
tag
Kedves Dune Szakértők!
Eléggé el nem ítélhető módon szoktam a Smart D1-mel youtube-ozni is, (pluginos) leginkább zenei videókat nyúzok.
Valaki esetleg tud valami varázslatot arra, hogy a klipek lejátszása folyamatos legyen, ne álljon le
a szám végén.
Auto play-nak is nevezhetjük, -a lényeg- hogy ne kellene állandóan elindítani a következő számot.
Köszönöm előre is a segítséget, hátha mást is érdekel.
satmen -
Zenebohoc
tag
Sziasztok.
Erről a készülékről van-e tapasztalatotok?
Evolve Andromeda
[link]
(Tolható-e bele vinyó, kártyaolvasó, lejátszható formátumok?)
Köszi előre is.Nincs szebb, mint mikor az alázat csendje zenére lázad....(LGT)
-
DVlad
őstag
Ez 100%-osan működik itthon? Vagy van különbség az EU és USA kiadások között? [link]
-
MODERÁTOR
Na. Vége a langyos unalomnak a forró nyárban. Felkészültél? ("Plazmahívő" vagyok, de senkit nem akarok meggyőzni; a 24-et (nem a sorozatot) is csak azóta veszem észre, hogy itt olvastam, de azóta tévedhetetlenül )
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
BBéci
legenda
-
erdoke
titán
válasz Gabesz87 #30411 üzenetére
Az 1080p és 720p mkv-k többsége is 23,976-os, legfeljebb neked nem tűnt fel, hogy néha akad egy fél pillanatra. A legtöbb LCD mozgásmegjelenítése annyira ramaty, hogy szépen el is mossa az ilyesmit, tehát "áldásos" hatással van a moziélményre.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Van egy Asus O!Play HDP-R1 lejátszóm. Most veszek egy Samu F6400-as TV-t. A kérdés, hogy ez a lejátszó támogatja a 24p-t?
-
BBéci
legenda
Abszolút logikus döntés volt.
Nekem ne adjanak semmiféle merevlemezt a lejátszóhoz, majd eldöntöm, hogy milyen gyártmányút, típusút és kapacitásút szeretnék használni. Aztán, ha már rendelkezem féltucatnyival, ne kelljen kifizetnem egy hetediket, ami csak feleslegesen drágítaná a lejátszót. Másrészt a ma kapható lejátszók többségébe nem is lehet merevlemezt helyezni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
joey04
titán
Nem, pana plazmám van, te ajánlottad még, azóta is imádom.
De akkor igen, megyek Újpestre.30402: Hát a 3D nekem sem tetszik még moziban sem. Szóval ha nem muszáj, akkor nem veszem meg a 3D képes lejátszót, mert nem használnám ki. De ha a Lejátszónál ki lehet próbálni, akkor hamar megoldódik a kérdés. Ha ott sem lesz jó, akkor majd ott élőben nézünk valamit ami megfelel.
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz joey04 #30400 üzenetére
Vegyél 303D-t. Később még lehet a 3D-t is megkedveled majd (én nem).
Itt nekik is ilyen gondjuk van/volt. Pedig a 2. hsz. áprilisi, akkor már ki volt javítva a DTS.Még a hivatalos dune fórumon, ahova kell regkártya, még kérdezz rá, hogy mostanában szokott-e ilyen gond lenni. Ott is segítőkészek és gyorsan válaszolnak.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz joey04 #30400 üzenetére
Ha 2011-es, vagy régebbi LG a TV, akkor lehet, mert azok nem ismerték fel a DTS-t. Viszont PCM-re alakítva meg kellene szólaltatnia.
Lesz egy utad Újpestre.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- További aktív témák...
Állásajánlatok