Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lord_m
senior tag
Sziasztok!
Jó pár hete olvasgatom a fórumokat, ezek alapján kettőre szűkítettem az igényeknek és pénztárcának megfelelő lejátszókat:
- az egyik az Egreat r6s, míg a másik a WD Live Streaming (WDBGXT0000NBK-EESN)
Mindegyikről van pro és kontra vélemény, egy árban vannak. Ha jól tudom a WD 2011-es, r6s újabb, viszont előbbi 2 év gari, utóbbi 1 év.
Hivatalos terméktámogatás tán Wdnél jobb, bár nem tudom, meddig lévén nem mai készülék. Egreat r6s-t vélemények ellenére sokan megelégedéssel használják, a távján meg lehet segíteni szükség esetén.
Minden ma népszerű formátumot, plusz BD25, BD50, BDMV-t is szeretnék majd lejátszani, nem tudom, wd megbírkozik ezekkel is? Jó lenne stabil működés, mind hardware felismerésben, mind mindenben.
Légy szíves, mondjátok el a véleményemet
Vagy annyit, hogy ma, ilyen áron, ki melyiket választaná?
Köszi.
-
robi-k
őstag
válasz
reaperhun #21543 üzenetére
Aha, csak az hbogo-hoz kell az alábbi támogatás hardver+szoftver oldalról: JavaScript+Sütik+meghatározott Operációs rendszer+Böngésző+Silverlight.
Javaslom, menj át a HTPC topikba. -
reaperhun
csendes tag
válasz
robi-k #21542 üzenetére
A hbo maga zárt. A hbogo nem zárt. Bármely pc-n, bármely böngészőben fut. A HBO előfizetéseddel tudsz regisztrálni, de az épp futó filmek előzeteseit asszem reg nélkül is meg tudod nézni.
Na még egyszer: a hbo valóban egy zárt hálózati streaming, a hbogo pedig egy on-line videotéka.
-
-
reaperhun
csendes tag
Sziasztok!
Gyakran használom a hbogo.hu-t pc-ről, böngészőből. A kérdésem annyi hogy létezik-e már olyan médialejátszó, aminek a böngészőjéből elindítható, és ha igen, melyek ezek.. Esetleg kipróbálhatná nekem valaki, akinek van ilyen gépe.
thx
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #21536 üzenetére
De igen, de a bd játszom is megvan még, arra megy a mókolt szoftver.
-
WinZol
aktív tag
válasz
Toobee #21522 üzenetére
Szia!
Köszi a részletes tájékoztatást.
Néhány pontosítás azért jól jönne még:Először is, ahhoz a tv-hez majdnem felesleges lejátszót venni, gondolom nézed vagy 3,5-5 méterről, plusz LCD is, aminek számos más hibája is van, ami miatt nem igazán való -érdemi- mozizásra.
Hasonló az elképzelés:
Azaz kb. 2,5 méterről lesz nézve és nem moziként, hanem elalvás előtti levezetés célzattal.
Ja és az esetek jelentős részében NAS-ről DivX vagy HD minőségű film.Egy jó médialejátszó sokkal többet tud, mint egy smart tv. Tudja azt, amit a tv-d soha nem fog tudni, a fent említett kandenciahelyes lejátszást, illetve a széleskörű formátumtámogatást. Az a beépített lejátszó képet nézegetni tökéletes, másra se jó.
Akkor ha megint lefordítom magamnak (leírva még eddig sajnos sehol nem láttam), akkor a TV beépített média lejátszója egy 32"-os TV-n akár elég is lehet.
És ha a 42LM660S-ből (ez van és nem Plazma) ki akarom hozni, azt ami benne lakozik, akkor vegyek hozzá egy DUNE 102-t?
(Mozizni csak itt akarok!!!)PS: Sértődésről szó nincs, csak nincs kidobnivaló pénzem.
Optimális ár/érték arányon gondolkodom.És ami az eredeti kérdést illeti:
Hálóba az LG 32LS570S jó választás külső média lejátszó nélkül, vagy valami sokkal jobb megoldás is van?Köszi
WinZol
-
Tin
veterán
válasz
M3nyus #21528 üzenetére
igen, ne ijedj meg, nem egyedi dolog.
én is kipróbáltam a youtube-ot, kétszer is lefagyott, de általában megy. én k400-as billentyűzettel próbáltam, az is működik, csak néha megbolondul, és nem írja a karaktereket.
illetve 1-2x lefagyott indulás után is, gondolom túl hamar nyomtam a gombra, és közben még futott valami inicializáló processz (wifi kártya, usb vinyó, akármi). kár hogy nincs rajta fizikai bekapcsoló gomb, akkor nem kell kihúzni-bedugni.
még nem tökéletes a firmware, de filmnézéssel nem szokott gond lenni, meg hát ne felejtsük el, hogy 1 hónapja sem kapható a készülék, és ahhoz képest pedig elég jó. gondolom majd a v2 firmware fél év alatt már lesz olyan stabil, hogy ilyenek ne legyenek, és gondolom mivel most főleg arra fókuszálnak, ebben az ilyen apró kis hibákat nem javítgatják.
-
M3nyus
aktív tag
Másnál is lefagyogat néha a Mede8er MED600X3D? Legutóbb épp egy youtube videó keresés közben fagyott meg, és a böngészőjében is fagyott már le. Tudom nem ezeket kell úgymond tudnia, de ha már benne van, működjön
Illetve a hozzá való billentyűzet hol érzékeli a jelet hol nem, pedig elvileg wifis, lehet csak kezd lemerülni? Még nem jelzi hogy tölteni kellene -
csenzi2
tag
Korábban már írtam, hogy a Popcorn C200 nem kezelte rendesen az USB-s BluRay írót. Ma kiszereltem az írót az USB-s házból és közvetlen a Popi SATA csatlakozóval kötöttem össze. Láss csodát, tökéletesen működik a BluRay lejátszás. Tovább gombolyítva a szálat találtam egy bontott USB-SATA átalakítót, még anno egy 3,5-ös Winchester házban volt, és kipróbáltam az optikai egységgel. Ezzel az átalakítóval USB-n is megy a BluRay funkció. Már csak bele kell faragnom a külső 5.25-ös házba a kukázott átalakítót és megoldódott a lejátszás, és egy mozdulattal átcsatlakoztathatom az egységet ha lemezt akarok írni!
-
GLOCK34
aktív tag
Csak a képet nézzed,ne azt milyen a végzettsége a tévének.
Ezt pedig olvasd át,utána szerintem pár kérdés az Lg topicpan is és máris könnyebb lesz. -
Toobee
veterán
válasz
WinZol #21519 üzenetére
Hűha...menjünk neki az elejéről!
Először is, ahhoz a tv-hez majdnem felesleges lejátszót venni, gondolom nézed vagy 3,5-5 méterről, plusz LCD is, aminek számos más hibája is van, ami miatt nem igazán való -érdemi- mozizásra.
A "SMART" szót meg nyugodtan felejtsd el, azt azért mondogatják neked úton-útfélen, hogy beinduljál a high-tech LED LCD-re, mert az milyen jó, meg keveset fogyaszt, és kiégeti a retinád, illetve nem utolsó sorban nagyon durván szmárt benne minden.
Egy jó médialejátszó sokkal többet tud, mint egy smart tv. Tudja azt, amit a tv-d soha nem fog tudni, a fent említett kandenciahelyes lejátszást, illetve a széleskörű formátumtámogatást. Az a beépített lejátszó képet nézegetni tökéletes, másra se jó.
Ha komolyan kérdezed, akkor a létminimum(om), egy belépő FHD plazma, mondjuk egy Samsung PS51E530, illetve egy Dune TV-101. Azért nem a WD-t írom, mert olyan még nem járt nálam. Ha sikerül tesztelnem és jó, akkor az lesz a számomra legolcsóbb, megvehető játékos.
Egyetlen szavam se szántam bántásnak, amiket leírtam, azok az én szubjektív véleményemet tükrözik. Szóval nyugodtan fogadd meg a többiek tanácsát is. Akik régi motorosok itt, azok tudják mit beszélnek. Egyet ne tegyél meg: egyetlen MM-es, Saturnos, stb. eladóra ne hallgass!
-
WinZol
aktív tag
válasz
Toobee #21515 üzenetére
Természetesen mérföldekkel előrébb lennél, ugyanis megkapnád a Sigma chip kadenciahelyes lejátszását, amit az LG tv-d nem tud. 60 Hz-en járatja a panelodat, bármit nézel.
Akkor ha jól értelek, ahhoz hogy valós 100 Hz-t tudjak nézni LG TV-n, akkor az alábbi dolgok kellenek:
(32 "-ban gondolkodva és a minimumokat nézve)
1. Minimum LG 32LS5600 TV (vagy inkább 570S ?)és
2. WD Live Streaming lejátszó (persze mint minimum)Ha valamelyik nincs, akkor pénzkidobás??
Ez alapján akkor nincs is értelme ezeknél okosabb TV-t venni?
Mert ugye egy jó Media Player tudja azt, amit a SMART TV-k. ?Komolyan kérdezem!!
Köszi
WinZol
-
robi-k
őstag
Legújabb Pioneer BDP-450 5.05 bővített kínai (angol és kínai nyelvű) firmware, aktiválást nem igénylő verzió:
FIGYELEM: mindenki csak saját felelősségére használhatja, és nem lehet visszatérni az eredeti gyári FW-re! -
Toobee
veterán
válasz
csocsoszán #21513 üzenetére
Természetesen mérföldekkel előrébb lennél, ugyanis megkapnád a Sigma chip kadenciahelyes lejátszását, amit az LG tv-d nem tud. 60 Hz-en járatja a panelodat, bármit nézel.
-
rappit4
őstag
válasz
csocsoszán #21513 üzenetére
Szerintem amúgy 40e alatt nem nagyon fogsz találni értelmeset ami kezeli a full 3d-t. Ennyit meg ér véleményem szerint.
-
erdoke
titán
válasz
csocsoszán #21506 üzenetére
Ha csak "3D-s" mkv-kat (SBS) akarsz lejátszani, és a HD hangok nem fontosak, akkor a 25e Ft körüli WD Live Streaming is teljesen jó lejátszó.
-
Tin
veterán
válasz
nem az a baj az egreat-el, hogy nem jó a chipje vagy gyenge, vagy hogy ne játszana le szinte mindent. feljebb már leírtam az 1 éve vásárolt egreat r6c-vel való kálváriám, pedig az a lejátszó is elvitt szinte mindent, talán egyszer, egy igen nagy bitrátájú mkv-nél akadozott be egyedül.
a probléma az volt vele, ami szerintem a drágábbakkal is, hogy hulladék. a távirányítóján minden gomb ugyanakkora és csak 1.5 méterről érzékeli a lejátszó, a tápcsatlakozója kontaktos, a pen drive-okat 3-ból 1x ismeri fel, a vinyóknak nem bír elég áramot, és sorolhatnám. pedig, lefagyás vagy egyéb hiba nem volt vele, amikor ment, akkor ment. és csak 10e forint volt.azt a kérdést tedd fel inkább magadnak, hogy hajlandó vagy-e ezekre a kompromisszumokra, kényelmetlenségekre, hajlandó vagy-e kevesebbet fizetni a gyaníthatóan gyengébb minőségért és a lényegesen rövidebb élettartamért, mindezt úgy, hogy esetleg a teljes használati időtartam alatt folyamatosan kompromisszumokat kötsz egy kényelmetlen lejátszóval.
nem gondolom, hogy tavaly rossz döntést hoztam, amikor 10e forintért vettem egy mindent vivő hulladékot, de biztosan nem adnék ki 25e forintot egy hasonló, nagyobb tudású hulladékért, ha 2x annyiért minőségi darab is vehető 5(!!!) év garanciával.
-
rappit4
őstag
válasz
csocsoszán #21508 üzenetére
Egy próbát megér, de lehet érdemes lesz a dunere várni.
-
csocsoszán
őstag
-
rappit4
őstag
válasz
Nyilván nem sértésből mondta, hogy kínai, de ez egy eléggé elterjedt sztereotípia. Akkor így mondom: látszik a készüléken, hogy sufnicégtől származik. (Full 3D-re képes: MED600X3D és a jövőben érkező Dune HD TV-303D)
-
csocsoszán
őstag
válasz
rappit4 #21503 üzenetére
Szervusz!
Én olyan helyen dolgozom ahol napi kapcsolatban vagyok a "parti"Kínaiakkal.
Sajnos tényleg nem egyszerû, de vannak igen komoly kivételek is! Velük szinte a tervezést is meg lehet beszélni! Persze nem a "hulladék" gyártók közt kell keresni! És azt is hozzá kell tennem színte Mindent Kínában gyártanak! És néha a koppintások olyan jól sikerülnek (lásd: csöves vagy sima erõsítõk),hogy az úgymond "neves" cégeknek is kapaszkodniuk kell! Ár miatt meg lassan kivégzik öket, ezért gagyisodnak le már õk is! Nagyon sokszor a nevet fizeted meg, mert szinte mindenki ugyanabból a chip készletbõl építkezik. Nem gyárt chip-eket csak egy két cég! És már az sem mondható el hogy jobb minõségûek a belepakolt alkatrészek(hol látsz már neves gyártótól kondit például, legfeljebb ha útólag beépíted?).
Na errõl viszont én tudnék egy két, többek számára újjat mondani de ez nem idevágó téma.
Tehát azért még egyszer csak megkérdezném 30-ig tudnátok full 3d-s alternatívát mondani!
Elnézést kissé hosszabbra sikeredet! -
WinZol
aktív tag
Érdeklődöm, hogy az alsó árkategóriás (pl. ASUS O!Play Media Plus v. wd live streaming) mennyivel tud többet mint pl. az LG TV belső média lejátszója (Pl LM620S, v. LS5600)?
Ami nem kell:
1. 3D!
2. Wifi
3. InternetAmi kell:
1. Vezetékes hálózat (DLNA v. SMB)
2. Elsősorban DivX,Hálószobába szeretnék TV-t cserélni 32" LCD.
Érdemes külön eszközt, vagy oda egy jó TV is tökéletes?Köszi
WinZol
-
rappit4
őstag
válasz
csocsoszán #21499 üzenetére
Én tapasztaltam egy párat: sz*r termék támogatás, távirányító 2hét alatt nem reagál vadonat új elemmel, az egészen látszik, hogy össze van csapva, látszik rajta, hogy kínai...
-
csocsoszán
őstag
válasz
Toobee #21501 üzenetére
Nagyon köszi!
Egy pillanat alatt anyi sok hasznos informácíót írtál! Örülök, tudok egy pár hibát is!
Szóval 27-ért ami nekem a max lõtáv-kapnék e jobbat?(garanciával- az egyik barátom a kintrõl behozatalt nagyon megszívta, a vámosok se hülyék!) Samsung ue46c7700-ledesem van.3d-s ezért fontos,hogy egy média lejátszó ne csak annyit tudjon mint a tv-m (mkv,sbs). Blueray-re nincs pénzem!
Viszont van egy barátom ô kicsit jobban áll, neki segítség lenne talán amit írtál!
Köszönöm! -
Toobee
veterán
válasz
csocsoszán #21499 üzenetére
Azért erõs túlzás olyan készüléket ajánlani, amit még ki se próbáltál. Akinek minimálisan igényesebb a szeme az átlagnál, és BD/FHD tartalmat néz, persze nem LCD-n, annak nem lesz megfelelõ. Hiába olyan jó az ár/szolgáltatás aránya. Azért nem ár/értéket írok, mert abban egyszerūen nem lehet jó, egy olyan lejátszó, ami nem képes kandenciahelyes megjelenítésre. Félreértés ne essék, akinek kellenek HD hangsávok, annak az új Sigma se alternatíva, bár láttam ellenpéldát is erre. Az egyik fórumtárs A-300-as lejátszója minden film elsõ percében akasztotta meg a HD hangot egy pillanatra, utána hibátlanul futott. Szóval normális megjelenítõhöz továbbra sem ajánlanám senkinek. Annak idején az egyik ismerõsöm keresett a fél milliós plazma mellé maximum 15!ezer ft-ig lejátszót. Akkor erre az R6C volt képes egyedül, így azt vette. Miután mondtam neki egyszer, hogy na ez most Realtek fjúcsör volt, onnantól kezdve azonnal tudta, hogy mikor hibázik a technika...már a Sigma chippes lejátszókat nézegeti. Ezek a szomorú tények, lehet itt jönni a többszörös árral, hang problémával, de egy D1-nek, A210-nek a mai napig nincs ellenfele, a dedikált lejátszók között. Azért ezeket hoztam fel, mert jutányos áron beszerezhetõek. Mede8er akkor lesz számomra is érdekes/viszonyítási alap, ha ténylegesen megkapja a 23,976 támogatását.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest