Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Apple notebookok
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
Ehhez annyit hozzátennék, hogy a dune oldalán nem szerepelt a TV szériáknál a HD hang képessége, és még most sem, ez csak az itthoni forgalmazók írták hozzá.
Nem mellesleg ezek még mindig kint Set-Top Boxes ként vannak hirdetve nem média lejátszóként így talán nem is ezektől a kis olcsó Dune lejátszóktól kellene a csodát várni.
Aztán meg, hogy ki vert át kit az szerintem soha nem fog kiderülni.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
vasii
senior tag
Igen ezekkel tisztában vagyok, most is igy használok egy WD liveot már pár éve.
Pontosan az első bekezdésedben említett procedúrát akarom elkerülni, hogy mindig dugdosni kelljen a kábelt.A Dune meg azert nem jo szintén mert a 2,5 nekem kicsi..most akarok 3TB vinyot venni, és gondoltam, akkor eladom a wdt és veszek egy olyan lejatszot amibe beepitheto és usb 3.0an lehet gyorsan masolni ra, ezzel a kulso hazat is megsporolom, persze tudom h meg igyis ra kellene fizetni, de legalabb ujabb lejatszom is lenne.
Az oplay hd2/gallery lenne megfelelő nekem specifikácio alapján, csak hát ahogy olvasom azok meg használhatatlanok..
Nem értem, miért nem gondolnak erre a gyártók, nekem olyan kézenfekvő :/
-
Dorian
félisten
Nem hülyeség, hanem (számomra) felesleges: minimális kényelemért aránytalanul nagy pénzkiadás.
Megértem én, engem is sokszor elkap a konzumidiotizmus, többek közt ezért lett elegem a véget nem érő hifis fejlesztgetésekből: egy határ után nem éri meg a kapott kis plusz eredmény, nem is főleg a pénzt, hanem a rá fordított energiát, időt.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
nagyúr
Igen, tényleg botrányos ami a 102-vel csináltak. De nemrég írtam, hogy a popcorn legalább ilyen felháborító dolgot művelt a V8 kapcsán. Félkésznek sem mondható terméket szórtak ki, és 1 év után megszüntették még a terméktámogatást, frissítést is hozzá, szarban hagyva sok-sok, a nevük miatt azt a sz@rt nem is olcsón megvásárló user-t. Akkor most ne vegyen senki, a bevált és tényleg jól működő készülékeikből se? Megérdemelnék, de amelyik jó készülék (pl. A210), azt ne mossuk egybe a rossz szériával.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"dune-t én nem vennék mostanában"
Azért hasznos szétválasztani, hogy melyik Dune-t nem érdemes venni mostanában. A smart sorozattal, meg a Max-al, Duo-val semmi baj nincs, sőt. Se HD hang-gond, se DTS-hiba se BD ISO lejátszás-gikszer, se semmilyen komoly probléma nincs. Csak nem tud 3D-t. Ja, és nem olcsó.
-
webpapir
csendes tag
Szia,
Én nem írtam szürkeimportot, pont mert EU tagok vagyunk. Bár a Dune ugye Taijvani az meg nem EU tag!
A PCX és társaival semmi bajom jó, hogy vannak! A PCX tudtommal, a hivatalos disztrivel kapcsolatban álló nagykerből szerzi be és biztos mindent elkövet, hogy a vevői meg legyenek elégedve, ahogy azt sokan teszik ezen a piacon. De tény, hogy vannak kereskedők akik inkább egy-egy márka rossz hírét keltik nem megfelelő hozzáállásukkal.
De korábbi hozzászóló írta, hogy elsősorban az eladó felelőssége vetődik fel ami így igaz, tehát, ha valaki nem azt kapta amit rendelt, az elsősorban az eladójához forduljon, mert annak kell ezt megoldania.Ha a gyártó hibázik azt a gyártó el is fogja ismerni és a magyarországi disztribútorok meg is fogják oldani a problémát.
Az, hogy ki mennyiért ad valamit az megint szuverén döntés, nem savazok senkit nincs is okom rá! Mi ezeket a termékeket és az ekönyv olvasóinkat a hivatalos magyarországi forgalmazó által kiadott ajánlott fogyasztói áron adjuk.
www.webpapir.hu
-
BBéci
legenda
El sem kellett volna kezdeni a vitatkozást. Pláne úgy, hogy aki Neked ellentmond azt trollnak nevezed.
Inkább arra adtál volna választ, miét jobb kisebb és kevésbé jó képminőségű tévét venni ugyanannyi pénzért?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Azért, mert valaki nem ért a tévékhez, tehát abban a tekintetben tudatlan, még nem hülye. Idézőjelben sem.
Sajnálatos, ha Te úgy gondolod.
Én nem értek a mobiltelefonokhoz, abban a témakörben tudatlannak számítok, de attól még nem vagyok hülye.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kovadika
őstag
Mi köze van annak, hogy mikor regeltem a mondandómhoz "drága barátom"? Számomra akkor is az jön le az írásodból, hogy a plazma azoké, akik többet engedhetnek meg maguknak: "mások vagyunk és kész. a legtöbb embernek bőven elég a 40 colos full hd lcd, és boldog vele. akinek meg nem, az majd vesz nagyobb plazmát."
[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
Közben leesett (elsiklottam felette), hogy melyik mondat verte ki a biztosítékot. Tény, lehetett volna finomabban fogalmazni.
Na. Felbontás ide, távolság oda, lenne egy Mede8er lejátszóval kapcsolatos megjelenítési problémám. Valamiért az I mint info gombra az about.jpg-t - ami hibátlan - rosszul jeleníti meg a képernyőn. Függőlegesen 3 helyen is elcsúszik, olvashatatlanná téve a tartalmat. Már minden felbontást végignéztem, de ezek szerint mégsem. Valakinek van ötlete?
-
kovadika
őstag
Valamiért azt érzem ki a szavaidból, hogy a plazma tévék egy drágább kategóriát képviselnek, amit az átlag vásárló nem engedhet meg magának. Ezért muszáj megjegyeznem, hogy 150k környékén(amelyik kategóriából elég sok fórumozó válogat) Full HD 3D Smart Panasonic plazmát kapni, 200k(ahonnan még mindig elég sokan 40"-os lcd-t vesznek) környékén ugyanennek a készüléknek megvásárolható az 50"-os változata. És ez csak egy kiragadott példa.
Nem azt mondom, hogy mindenkinek plazmát kell vásárolni, mert -ahogy már írtam- az lcd mellett is felhozhatók érvek. De ne csináljunk úgy mintha minden plazmavásárló sznob lenne.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
1. Azért népszerűbbek az LCD tévék, mert az emberek tájékozatlanok. Sajnos te is közéjük tartozol. Valamint azért is, mert a legkisebb plazmatévé 42 colos és az eladások háromnegyedét az ennél kisebbek teszik ki.
2. Az súlyos ferdítés, sőt valótlanság, hogy a plazmatévékhez sötétített szoba kell. Erre írtam a tájékozatlanságot. Nálam, a nappalimban megfordul évente 8-14 tévé, vegyesen plazmák és LCD-k, tehát van lehetőségem az összehasonlításra.
3. A hülyézést visszautasítom. Szerencsére 15 perc alatt két topiktársunk erősítette meg az álláspontomat, tehát mégsem csak "átlagemberekből" tevődik össze a közönség. Vannak tudatos vásárlók is.A táblázatban szerepel az SD és a 720-as felbontás is, annak alapján mindenki a szokásainak leginkább megfelelő méretet tudja kiválasztani.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
kovadika
őstag
-
BBéci
legenda
Aki adott pénzért kisebb méretű, a legfontosabb paramétereiben gyengébb képminőségű tévét vesz, az nem átlagember, hanem tudatlan, tájékozatlan. (más jelzőt is akartam írni, de nem szeretnék senkit megsérteni)
Aki full HD tévét vesz, az látni is szeretné a nagyobb felbontás előnyeit, többletinformációját. Ahhoz pedig be kell tartani az ajánlott nézési távolságokat. Nem kötelező, senkit nem kényszerítünk, csupán felvilágosítunk, amit megtesz az összes hasonló weboldal. De a Plazma TV topik első hozzászólásában is megtalálható egy hasonló táblázat.[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
270 körül már van 60"-os Samsung plazma. Nem értem miért hülyeség a cikk egy átlag tévénézőnek. Ha már Full HD tévét vett, akkor csak ki akarja használni annak az előnyeit. Még ha nem is ül bele a tévébe, mikor megy a Barátok közt lehet, hogy egy letöltött filmet szívesebben néznek jó minőségben, közelebbről.
[ Szerkesztve ]
-
Ejelhar
senior tag
Én bármit e tudok képzelni.
Még olyat is, hogy "X" üzletház mondjuk a Cédrus vagy a többiek partnere, az "X" üzlet azonban beszerez szürke csatornákon keresztül ezt-azt, például kétes forrásból származó Dune VT 102p-ket, mondjuk Oroszországból, mert ott "leesett" egy-két szállítmányból, ergo jelentősen olcsóbb.Ez olyan magyaros lenne, a "megódjuk okosba" módszer.
Nehezen tudom elképzelni, hogy a HDI-nél kéne keresni a bajok forrását. Ők csak egy dologban sárosak, bár az sem elhanyagolható dolog: miért nem adtak a 102p -nek más nevet, és ezt miért nem jelölték a termék dobozán?Amúgy tényleg, akinek rossz a a DTS hang és a firmware upgrade nem kúszik fel a VT 102-esére, azoknak a mi mutat a Dune a tipusnál ? A "Beállítások/Információ" menüpont "Termékazonosító" sora mit ír?
Illetve az is érdekes lenne, hogy akiknek jó, felmegy a frissítés (tehát "igazi" 102-sük van) azoknál szintén érdekes lehet ez a sor.
Azért, mert lehet, csak ebből lehet kideríteni, hogy melyik, melyik. -
BBéci
legenda
A dune-hd.com-ról másoltam:
Supported Dune HD models:
- SMP8670 chispet:
- Dune HD TV-101, TV-102p, TV-201*, TV-301.
- SMP8674 chipset:
- TV-102, TV-202*, Connect*.
- SMP8672 chipset:
- TV-303D, Base 3D, Connect 3D*.A nagykernek tudnia kellene, hogy mit vesz. Ha nem tudja, akkor ássa el magát. Ha tudja, az jogi kategória, a vásárlók megtévesztése.
Ugyanakkor a TV-102 adatlapján nem szerepel a DTS! [link]
Sőt, a BD-ISO sem.[ Szerkesztve ]
-
Bandikut
tag
Én nem vagyok egy nagy jukebox használó, inkább csak próbaként foglalkoztam vele. A Yadist és a Thumbgent próbáltam, inkább az utóbbi jött be, annál lehet választani, hogy honnan szedje az infót. Az aggregált jukebox viszont egyelőre csak a Yadist támogatja, de majd jön a többi is.
-
Plebi
senior tag
Köszi a választ!
Azzal tisztában vagyok, hogy a köv kategória mit tud, írtam is, hogy nem nekem lesz, ezért teljesen érdektelen az egyéb tudás, egy letisztult, hálózatmentes, sima usb-s olcsó médialejátszó érdekelne., ha minden kötél szakad, akkor lehet benne ethernet csati (nem mintha bármire is lenne használva), de ne legyen 20 felett, de jöbb lenne 15k-ig.
Úgy néz ki ezek kihaltak, a drágát meg viszik mint a cukrot. Tiszta fogyasztói társadalom, aki nem a drágát veszi....
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
Irmscher 353
aktív tag
Írtátok korábban az Egreat márkát.
Ezt a típust mennyire ajánlanátok?
- Egreat EG-S2
- vagy ezt Egreat EG-S100[ Szerkesztve ]
-
Irmscher 353
aktív tag
-
HarryDEC
tag
Szia!
Mennyire valós probléma, a DivX videók lekorlátozása? Mármint, hogy ténylegesen mennyi filmed van ami így van kódolva. Nekem is van még (régebbről) avi kiterjesztésű filmből egy kazallal, de meglepődve tapasztaltam, hogy egy darab sem DivX kódolású. Még az ezeréves Pinokkió is Xvid Kódolású.Korán keltem, hol az arany?
-
robi-k
őstag
"viszont tartok a transmissiontől, hogy mennyire lesz stabil a cuccon. a gyári kliensnek jobban örültem volna." A Transmissioj sokkal stabilabb, én is azt tettem (és náha használom is) a prime 3.0 lejátszón.
"Nekem nagyon kéne, hogy legalább 5-10-15 torrent tudjon rajta futni". Benne van a torrent kliens, csak az új kezelőfelületnél máshol van. Majd utána nézek a gyári kliens aktiválásának (most rohannom kell).
"Valaki, aki jobban képben van ezzel: Azt valahogy be lehet állítani LTU-val, hogy a transmission minden ki-bekapcsolás után automatikus elinduljon?" Ha LTU-t telepítettél, akkor lehet állandóra aktiválni. Ehhez az /ltu/configure: menüben be kell állítani START_TRANSMISSION=1 (most 0 érték van beállítva, ez blokkolja a Transmission automata indítását). Bővebben itt olvashatsz.
-
szucsi57
tag
Az "ellopás" alatt én nem csupán egy szimpla ellopást értek, mert ha csak az lenne, akkor a cégek nem lennének képesek mit kezdeni a beszerzett infókkal. Mindegyiknek azonos tudás és műszaki színvonalon kell lenniük, hogy kreatívan tudják alkalmazni azt, ami a kezükbe került.
Mellesleg, minden cégnek rendelkezésére áll a chip technológia, amellyel chipeket lehet készíteni. Megveszik egymás chipjeit és megfejtik, hogy mi van bennük, hogy hogyan működnek. A chipek visszafejtése már 20-25 éve sem okozott különösebb gondot a hozzáértők számára. A mérnökök a soklábú eszközök lábaira különböző bemenő jeleket adnak és megmérik, hogy a többi lábon ilyenkor mi jelenik meg. Az így elkészült működési leírás alapján a villamosmérnökök terveznek egy olyan újat, ami a megfejtett működést valósítja meg, csak egy kicsit jobban.
Ez egy rég bevált módszer. A KFKI már a 80-as években így koppintotta egy amerikai cég számítógépeit.
A színekről: a legtöbb most kapható TV 6 vagy 8 bit színmélységet képes megjeleníteni. Ezekre hiába küld bárki 10-12 bit színmélységű képet, hiszen annyi színt nem tud a kijelző megjeleníteni. Ezért ezt a paramétert ugyan marketing szempontból lehet hangsúlyozni, de ettől effektíve nem lesz jobb a megjelenített kép a képernyőn.
A tesztekről: az ember egy erősen szubjektív szempontok által vezérelt biológiai egység. Amíg a képek összehasonlítását nem 5 darab, egymástól teljesen elszeparált, véletlenszerűen felvillantott anyag alapján végzik el, ADDIG NEM LEHET TESZTRŐL BESZÉLNI!
-
szucsi57
tag
Ezek a cégek nem egymástól függetlenül dolgoznak. Az algoritmusokat ugyan úgy ellopják egymástól, mint a forma1-es cégek, vagy mint az Intel és az AMD, vagy, mint a telefonos cégek.
Amit veszel, az lényegében a precizitásban, a nyomógombokban és apróbb nüanszokban különböznek csak egymástól. Ha nem így lenne, akkor nem lenne az örökös vita, mert mindenki tudná, látná, hogy miről is van szó.
10 bit, vagy 12 bites szín? Na és a TV-k 8 bites kijelzői?
-
BBéci
legenda
Dehogy is olyan, ne viccelj. Itt még véletlenül sem a megszokás számít, nem annak alapján mondtunk véleményt. 330000 forintos CA-hoz és 440000 forintos OPPO-hoz hasonlítottuk a médialejátszók képminőséget.
(#22934) Dam6
Nincs mit dekódolni, mert nem megy ki belőle jel, ha DTS a hangsáv.[ Szerkesztve ]
-
Dam6
tag
Egyet értek BBécivel, minden Sigma processzornak jobb a képe, mint a jelenleg kapható bármely Realtek-nek. Élesebb kép, több részlet, élethűbb színek, kontrasztosabbnak is érezhető. SD anyagoknál meg kevésbé látszik a nagyítás (kockásodás). Ha meg a legjobb kép kell, akkor a legújabb VXP-s processzor a Popcorn A-400-ban, az a többi Sigma-hoz képest is nagy előre lépés, még egy átlagos tévén is.
-
BBéci
legenda
Összességében jobban tetszik a kép, elég egy pillantást vetni rá és rögtön kiderül, melyik végzi ügyesebben a dolgát. Igen, teltebbek, elevenebbek a színek, a kontraszt és az élesség is jobb. Tömörítési hibát egyiken sem láttunk.
Mindkettő Pioneer SC-LX76 erősítőn keresztül ment műszerrel kalibrált Samsung E8000, E6500 és ES8000 tévékbe. Hárman néztük, a véleményünk egységes volt.[ Szerkesztve ]
-
Ejelhar
senior tag
Lehet csak véletlen, de a Sigma procis H1 is pont itt dobja be a törülközőt. 88Mbit/s-ig bírta nálam sambán keresztül.
Amúgy az ellenoldal hálókareszén is sok múlhat szvsz. Azért gondolom ezt, mert a Desktop gépem lenyomja a 80-as tesztvideókat a Dune-nek, a notim azonban nem, arról már akadnak.
-
Warter
addikt
On the avatar 3D it also played very well from external hard drive with no issues , was perfect streaming over NFS (using windows home server ) with no drops in video or audio for about 45 minutes, in samba (using ds412+ ) i had a few audio drops due the high bitraite and the limitation of samba to 90mbps.
Aham, szóval lehetnek gondok a full 3D-vel hálózaton keresztül.
-
Pityke78
őstag
Ajaj, ez nem hangzik túl jól. Az a baj, hogy nagyon nem vagyok képben, hogy használtban is mit lenne érdemes. Azt hittem egy rábökitek, hogy ezt vegyem meg, mert ez arra pont jó lesz, amire nekem kell és nem kerül sokba.
Használtban esetleg miben lenne érdemes gondolkoznom? Mondjuk 10.000-ért?
-
BBéci
legenda
Ha szolgáltatásokban, funkciókban, kompatibilitásban ugyanazt tudná, mint a Mede600, akkor talán megérné a 7000 forint többletet, de az erősen bizonytalan.
-
BBéci
legenda
Laktam társasházban, ott is üzemelt a mélynyomó, néha a gatyaszáram lobogott a reflexcsövön kiáramló löketektől.
Ismerőseim körében a gyerek sehol nem akadálya a mélyláda használatának.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dave567
addikt
Haverokkal szoktam filmezni, de amúgy nem olyan fontos hogy kiválóan szóljon, Pesti haverom még a Tecsóba
vett egy 5.1 komplett házimozit, BD lejátszóval, azt hiszem olyan 90000 Ft környékén volt.
De az is beszarás hogy szólt mikor nála voltam meg mutatta, erre megtetszett nekem, csak hát nekem felesleges a BD mert nem győzném etetni. De ő dugdosta a kábeleket össze vissza, erre keresten megoldást hogy létezik-e olyan komplett házimozi hogy ne keljen kihúzogatnom a kábeleket és DVD-s. -
BBéci
legenda
-
kovadika
őstag
Nekem hdmivel van tévére kötve, és nincs hang. De a 102 topicjában is arra panaszkodnak a tulajok, hogy sehogy nem jön ki rajta dts hang. BBécinek sikerült kiszedni belőle, de ő házimozira kötötte. Az az érdekes amúgy, hogy még múlthéten ott volt a leírásban a dts, ahogy a többi terméküknél is ott van jelenleg is, viszont a 102-nél már nincs. Írtam e-mailt a külföldi képviseletüknek, egyelőre várom a válaszukat. Ha ezt nem orvosolják, akkor visszaküldöm a készüléket, mert nálam ez eléggé mérvadó(főleg, hogy egyelőre még nincs házimozi, így még ha ott meg is szólalna oké lenne, de így, hogy tévén nem...).
-
BBéci
legenda
Nagyon fontos a megfogalmazás. Nem neveztem szarnak, mert lelkesen és örömmel használom, de vannak olyan tapasztalataim, amik nem tetszenek. Ez teljesen szubjektív.
Én sem venném meg a Dune TV-102 lejátszót, mert számomra elengedhetetlenül fontos a HD hangok 100%-os lejátszási képessége.
Az 1 db USB nem probléma, lehet kapni kiváló splittereket. Az meg szintén nem zavar, hogy az elejére tették a csatlakozót, mert úgyis eldugom az egyik polc hátuljára, set top box, vagy DVD-játszó mögé.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Amennyiben az elfogultságnak számít, hogy 5 különböző Dune és kétféle Mede8er hosszú ideig tartó használata alatt valamelyiket jobban megkedveltem, mint a másikat, akkor igazad van, elfogadom a minősítésedet. Elfogult vagyok.
Viszont semelyiket nem neveztem szarnak!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
"az igazán drága hangszendszerrel rendelkezőknek fontosak lehetnek a hd hangok, de azt a dune nem tudja"
Ez így nem pontos megfogalmazás. Nem tudja 100 százalékosan. Nagyon sokszor leírtam, hogy az általam próbált filmek 70%-ának a HD hangját hiba nélkül kiadta mindegyik TV sorozatú Dune.
Ez akkor nem lenne elfogadható, ha a készülékek leírásában ott szerepelne a szolgáltatások között.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
Dune-n van több fajta léptetés (10mp, 1p, 10p), meg sokfokozatos gyors-tekerés is. Utóbbit szinte sosem használom, a léptetésekkel sokkal jobban megoldható minden.
Sokszor előfordult, hogy 8-16x tekerésnél (32x-ről nem is beszélve) ha csak kicsit bambul el az ember, már rég jócskán túltekert, aztán lehet keresgélni.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
Teljesen más mkv ill m2ts-be tekergetni. m2ts-nél nehezebb feladatuk van a lejátszóknak, a Dune-t sosem kedveltem ebből a szempontból. 101/301, de a régóta piacon szereplő D1 sem tud m2ts-be az elvártaknak megfelelően tekerni, kész kínszenvedés. Már az Asus Ópléj mini is jobb volt ilyen szempontból, ahogy az összes Realtekes lejátszó. Tapasztalataim alapján ezt a funkciót jobban tudják Realtekék, ahogy a kiválasztott jelenetre ugrást is pontosabban teljesítik. A gombnyomásra nyomva tartott időpont keresés - film megszakítása nélkül- zseniális funkció.
Emlékszem közvetlenül hasonlítottam össze az AC Ryan mini 2 HD-t Dune D1-gyel Lord of the Dance Blu-ray /Michael Flatley Returns/ alatt, a D1 sosem tudott pontosan a megfelelő jelenetre ugrani, visszafelé akadozott a tekerés, 2x sebesség helyett ugrott akár 1-2 percet is. Ugyanez a jelenség tapasztalható volt TV 101 esetében is, míg a Ryan HD2 1185 Realtekkel mintaszerűen ugrott a kiválasztott időpontra, ill tekert. Természetesen nem csak ezzel az m2ts-sel volt Dune bajom, szinte az összessel, szóval a visszafelé tekerés nem a kedvenc tulajdonságuk (előre sem). Feltételezem a mediéter csak javulhatott az ópléjjel szemben.
Képkockánkénti léptetést még egyik lejátszóval sem próbáltam, nálam nem szempont (semmi értelmét nem látom), de másnak lehet fontos, ha szeretne kivesézni egy jelenetet. A százalékos választást én is kedvelem, nem csak a Dune-ök, az Egreat R6S is tudta, számomra fontos funkció media playernél.
100-ból 99 ember a maga 32-42 colos elcédéjén nem lát majd képminőségbeli különbséget, hangot végképp nem. Az hogy Béci és én látunk némi Sigma előnyt nem jelent semmit a nagyközönség szempontjából. Ha már a hang szóba került. Átlag felhasználó szempontjából sokall fontosabb, hogy a Mede8er hibátlanul tud bitstream funkciót, minthogy a Dune mikroszkopikusan jobban szól, de csak akkor ha épp képes lejátszani az adott fájlt.
Továbbra is az a véleményem, hogy 2013 január 18-án 30-50k környékén Mede8ernek hívják a legjobb lejátszót. Írom ezt annak ellenére, hogy magamnak nem vennék, de tudom, hogy a topikba látogató leendő felhasználónak milyen követelményei vannak a lejátszókkal kapcsolatban, milyen divatos funkciókat keresnek.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Már az általam 1981-ben használt VHS magnónak is alapszolgáltatása volt a kockánkénti léptetés. de a Dune TV-102 számára sem okoz gondot. Sajnos visszafelé nem tudja ezt, amit nehezményezek. Nem pornófilmek nézésekor, hanem bármikor jól jön, ha meg akarok nézni egy akció jelenetet aprólékosan. Ez az egyik előnye az otthoni filmnézésnek a mozival szemben. Amikor nagyritkán tévét nézek, (Cobra 11 az eredeti hang miatt) rendszeresen nyúlok a távirányítóért, hogy visszatekerjem.
A Dunék bal- és jobboldali gombjaival 10 másodperces, a fel és le gombokkal 1 perces ugrásokat lehet elérni, előre és hátra is. Ez szerintem zseniális ötlet, Popcornék is alkalmazzák. A számgombokkal a film bizonyos (10, 20, 30, stb.) százalékára ugrás szintén mindkét gyártó készülékein megtalálható. A pontos időpontra keresés, illetve ugrás is nagyon hasznos szolgáltatás. Ha tudom, hogy egy koncertfilm 54. percében indul a kedvenc számom, pár másodperc alatt oda tudok ugrani. A meder nem írja ki sem a hang, sem a kép bitrátáját. A Dune a pillanatnyit, az átlagot és a maximumot is.
És a legfontosabbról, a kép- és hangminőségről még nem is ejtettem szót.[ Szerkesztve ]
-
szucsi57
tag
Lényegében erről van szó, de azért ez egy ennél sokkal bonyolultabb dolog. Azért, hogy a felharmonikusok által bevitt torzításokat elkerüljék, a 44.1kHz-es mintavételezésnél egy _nagy meredekségű_ szűrővel levágják a zenei spektrumot 22kHz fölött. A szűrőt digitalizáláskor az AD konverter elé, lejátszáskor az AD konverter után teszik. A gond az, hogy ezek a szűrők fázistorzítást okoznak, ami nem kívánatos.
Magasabb frekvenciájú a mintavételezésnél kisebb meredekségű szűrő is elegendő, mert a nagyobb mintavételezésű frekvencia felharmonikusai nagyobb távolságokban fognak jelentkezni. A kisebb szűrő meredekség jóval kisebb fázismenet torzítást jelent, így tökéletesebb a zene reprodukciója.
Mindezektől függetlenül, mi csak 20Hz és 20-22kHz között hallunk - mármint a szerencsésebbek. Én pl. két magassugárzót tettem tönkre, amikor 19kHz-es jelnél feltekertem az erősítót, mert nem hallottam semmit.
Akit pontosabban, részletesebben érdekel a téma, keressen rá a "túlmintavételezés" szóra. És előtte készüljön fel lelkileg olyan kifejezésekre, mint Fourier-transzformáció, Shanon tétel, stb.. :-)
-
szucsi57
tag
Amit a bakelit teltebbségéről írtál:
Amikor az analóg zenét digitalizálják, akkor az általad említett felharmonikusok IS digitalizálásra kerülnek. 25 évvel a CD technika bevezetése után már nem kérdés, hogy a CD, de mondjuk inkább úgy, hogy a digitális technika (SACD, stb.) TÖKÉLETESEBBEN reprodukálja az EREDETI zenét, mint a bakelit (vinyl). Még a különleges első nyomatoknál is tökéletesebben és jóval kopásállóbban, hiszen a bakelit lemez barázdáiba vágott recék folyamatosan kopnak, különösen a magas hangok tartományában.
Más kérdés, hogy visszajátszáskor kinek melyik a kellemesebb hangzású - és ez itt már erősen szubjektív terület.
Amit érdemes figyelembe venni:
Bakelitek készítésekor, hogy a magasabb hangok ne tűnjenek el már az első néhány lejátszás után, egy komoly dinamika módosítást alkalmaznak. A magas hangok tartományát nagyobb amplitúdóval vágják a lemezbe. Ezt lejátszáskor "vissza kell csinálni", amit egy úgy nevezett RIAA korrektorral valósítanak meg. A vágáskor és a lejátszáskor alkalmazott korrekciók lényegében SOHA nem azonosak, hiszen egy adott függvény szerinti változást kellene reprodukálni, ami erősen áramkör és alkatrész függő. Ez olyan mélységű beavatkozást jelent az eredeti zenébe, amelyet a digitális technika soha nem okoz.
Lehet, hogy sokan pont ennek a RIAA korrektornak a zene frekvencia spektrumába történt beavatkozását kedvelik. Lehet, hogy egy sokcsatornás hangszín szabályozóval a bakelitet kedvelők is kedvükre valóbbnak tudnák módosítani a digitális zenét is.
A digitális technika olyan nagy dinamika különbségek visszaadására is képes a teljes süketségtől a már fülsiketítő zenéig, hogy az már sokakat zavarhat. Pl. a nejem mindig kiakad, amikor M.Jackson Black or White számának elején felhangzik az a kopogás, mert ijesztően töri meg a szám előtti csöndet. Bakelit esetében ez soha nincs, mert a tűnek, bármilyen kicsi is, mindig van egy alapzaja, ami felkészít arra, hogy bármi történhet a következő másodpercekben.
Van akinek ösztönösen az az alap sustorgás hiányzik a digitális zenéből, ami az összes bakelit lejátszásnál ott van, akár milyen drága is a lemezjátszó. Még a leghalkabb tűzaj is egyfajta modulációt, "többletet" visz a zenei hangzásba.
Sokan a digitális technikát azért ostorozzák, mert az általa előállított zenei hullámokat kis lépcsőkből előállított "recés" valaminek tekintik. Ez a digitalizálás és reprodukció elméletét tekintve igaz. Azonban a lépcsők hossza (a digitalizálás frekvenciája) olyan, hogy még a leggyengébb digitális hangnál (CD, 44.1kHz) sem vehető észre ez a lépcsőzetesség. Különösen azért nem, mert a 44.1kHz-es digitalizáláskor is már 5x-öse a hanghullámok felbontása a fül felbontásának! És manapság már nem ritkaság a 48kHz-es, vagy 192kHz-es digitalizálási frekvencia sem! Ráadásul, a reprodukáló áramkörökben mindig vannak lineáris alkatrészek is (ellenállások, kondenzátorok), amelyek biztosítják a lépcsők közötti "simítást".
Arra szerettem volna rámutatni, hogy ha a témát a technika oldaláról közelítjük meg, akkor nem vitás, hogy a digitális technika az, amelyik tökéletesebben tudja visszaadni a "süket szobás" stúdiókban hallható zenét. Hogy aztán valaki ezt a tökéletességet, vagy a susogással és RIAA korrekcióval, valamint a bakelit lemez előkészítésével, forgásának vizuális élményével modulált zenét kedveli-e inkább, az már más kérdés.
-
access_denied
senior tag
"szubjektív dolgokon vitatkozni baromság"
Ez így ebben a formában igaz, de a jelenlegi beszélgetésre nem dobható rá. A vita a flac és wav közötti különbségről illetve annak kihallásáról nem teljesen szubjektív.
Ha a wav-ot és a flacot ugyanaz a dac dobja tovább és a flac feldolgozását végző proci ellátja a feladatát akkor kíváncsi lennék arra az emberre, aki ezt szubjektíve meg tudja különböztetni. Itt pedig elhangzott az, hogy van aki különbséget tud tenni.A bakelit pedig érdekes témakör, kérdés, hogy a 2.-ik, sokadik lejátszásakor ugyanazt hallod-e mint először
szerk: Szucsi57 írását respektálom
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
hmmm, akkor mégsem volt értelmetlen az értelmetlen kérdésem. az idézett cikk arról beszél, hogy a hangminőségbeli különbséget a dekódolás folyamatában lévő különbség okoz(hat)ja - tehát ha előbb dekódolom a flacot hdd-re, és utána játszom le, akkor nem lesz differencia, viszont ha a flac lejátszás on-the-fly, akkor igen. ennek legalább van fizikai magyarázata az eltérő interferenciával (még ha az mégoly csekély is), míg az előzőnek nincs.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Mezga Aladár
veterán
"de ha megfogod a cd-t, lerippeled wav-ba, majd abból egy teljesen egyenértékűen flac-ba tömöríted, majd mindkettőt lejátszod ugyanazon a készüléken (pc, médialejátszó, tökmindegy) ugyanazzal a progival ugyanazon a kimeneten, akkor nem lehet különbség"
De van!! Akit érdekel, kis olvasni való: [link]
(#21671) Ed Parker Elegem volt a sok száz lemezből, semmit nem találtam(kettő fiú gyermek).
Egy db. 1 terrás hdd-re hihetetlen sok album fér el, de ezt te pontosan tudod. -
BBéci
legenda
-
nagyúr
"fogyasztás és zajszint. pont"
A fogyasztás-különbséggel egyetértek. Zajszint? Az én gépemen kizárólag a táp ventije forog, a CPU cooler csak 50 fok felett kapcsol be, de ezt full HD film lejátszása esetén se éri el. Esküszöm halkabb, mint a Dune, amikor beindul a belső, 5400-as 2 terás vinyó.
És csináljak neked gazdasági számítást a nagyobb fogyasztás, meg a NAS és médialejátszó beszerzésének költségéről?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Liszinek is szól.
PC mellé is szokás NAS-t kiépíteni, biztonságos adattárolásra. Mehet 0-24 órában, mert olyan merevlemezeket tesznek beléjük, amik alacsony fordulatúak, csendesek, nem melegszenek és használaton kívül lekapcsolnak és hosszú élettartamúak. A PC-be elég egy SSD.
Szerintem filmeket lejátszani is jobb NAS-ról, nem kell hozzá bekapcsolni a PC-t.
Bizonyára vannak még említésre érdemes tulajdonságai, amiket tapasztalat hiányában nem említettem.
+
A NAS-on tárolt adatok több számítógépről, telefonról, tabletről, médialejátszóról elérhetőek.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Nagyobb tenyérbe hogyan fér 4 merevlemez?
Mennyibe kerül egy erős videokártya és egy erős processzor hangtalan hűtése és hogyan fér a tenyeredbe?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Megáll az eszem, hihetetlen, hogy még mindig nem értjük meg egymást.. Leírom újra, lassan, érthetően.
A Dune TV lejátszóknak nem kell tudnia DTS-HD MA és Dolby TrueHD formátumokat bitstream formában kiadnia! A leírásukban nem szerepel ez a képesség, ezzel mindenki tisztában van, aki elolvasta a támogatott audio kodekek listáját.
Fél év múlva sem kell tudnia, mert ezeket nem HD hangformátumok lejátszására készítették, nem arra ajánlják. Mi sem, itt a topikban.
Honnan veszi bárki, hogy a Dune TV sorozat lejátszói le tudják játszani a HD hangokat? Senki nem mondta, nem ígérte.
Ennek ellenére 10-ből nyolcat lejátszanak. Mi ez, ha nem elismerésre méltó plusz szolgáltatás?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dani3l
őstag
Mar nem azert, de aki ideteved es a 30-50 ezres kategoriaban keresgel lejatszot, azt szerinted hol erdeklik a hd hangok?
Csak olvasgattam eddig, nem szoltam bele, mert nem az en dolgom, de mar kicsit unalmas, hogy vannak akik folyamatosan ezen sirnak.. Komolyan erdekelne, ezek közül az emberek közül hanynak van többmillios, vagy akar csak nehanyszazezres hangrendszere otthon, amin van letjogosultsaga a hd hangnak, mert szerintem a nagytöbbsegnel meg a dts core is böven sok..
Nem rosszindulatbol irom, de komolyan nem tudom megerteni, mi ertelme van ennek az egesznek, mert szerintem semmi, max jol hangzik, hogy le tudja jatszani valamelyik a dts-hd-t, de ertelme a legtöbb esetben nincs.. Nekem sincs olyan rendszerem, amihez kene, le is sz.rtam vasarlasnal, mert nem szempont, es megvettem a Dune 102-t. Amihez kell, ahhoz tökeletes, es nem nagyon erdekel, hogy nem tud valamit, amit egyaltalan nem hasznalok.
-
BBéci
legenda
Értsd már meg, hogy a Dune TV lejátszóknak nem alapfunkciója, nem kötelessége a HD hangformátumok kiadása. Ennek ellenére az általam próbált 10 filmből 8-nak a hangjával semmi probléma nem volt. Ezzel csak elismerést érdemelhetnek ki, nem szidalmazást.
(#20109) Chrys_
Igen, még tesztelem az A-400-at, éppen most másolom üres pendrive-ra a frissítést.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Szerintem lehet, csak ahogy megyünk felfelé árban, ez a különbség egyre kisebb és egyre jobb rendszereken jön csak ki, ill. nagyobb kábelhossz esetén.
Pl. nálam a belépő plazmámon van különbség egy 6000 (Kácsa KCs-HH1) és 1500 Ft-os HDMI kábelek közt de nagyon minimális. Jobb megjelenítőn biztos jobban kijönne.
Audio láncom jóval érzékenyebb, ott simán hallható különbség van 3200 Ft-os (csatlakozókkal együtt) és 16.000 Ft-os (csatlakozók nélkül!) koax közt. Vagy pl. 1000 és 8000 Ft-os USB(!) kábel közt.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Őszintén szólva nem akarok ebből parttalan vitát már megint, ugyanis ez a kérdés legalább hetente előkerül és a vita elborult henteléssé válik.
Ott van pl. a jitter (időalap-hiba). A bináris információ nem sérül, de az az időzítés csúszik, amellyel az „1”-esek és „0”-ák átmennek, és ez csak egy.
Az adatátviteli protokoll nem ugyanaz, mint pl egy TCP IP-nél, ahol minden egyes adatcsomag le van ellenőrizve és addig küldi újra, amíg tökéletes nem lesz. Ez stream, itt erre nincs idő, csak hibajavításra van, az meg nem lehet tökéletes.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
Mostanában nem hasonlítottam egymáshoz Realtekes és Sigmás lejátszókat, ezért nem tudok válaszolni.
A következő napokban éppen olyasmit tervezek a tegnap említett készülékekkel.(#19762) cekkk
Akkor a DTS semmilyen formában nem szólalna meg, mint a régebbi LG tévék esetében.[ Szerkesztve ]
-
Ferenc1989
tag
értem és köszi. esetle linket tudnál adni ahol bővebb infót kaphatok magáról a 3d-ről? szabványok, megjelenítők, típusok stb? Nem akarok minden kérdésemmel zavarni először olvasnék aztán ha valami nem világos kérdezek
Sosem tudod, mi az elég, amíg meg nem tapasztalod, mi a túl sok.
-
HarryDEC
tag
A nagy tesó MED1000X3D már kapható, a Geeks.hu -n már tesztelték még szept 16. -.án. Én személy szerint a belső felépítésében egyező kis tesóra várok: MED600X3D. De azt hiszem szilveszter után lesz csak ebből valami.
kene84: igen ez (is) biztatóan hangzik
regger: Az OPPO -val nekem egy nagy bajom van: 400K feletti ára. A kis édesnek. Ennek - sajnos - csak a töredékét fogom lejátszóra fordítani.
[ Szerkesztve ]
Korán keltem, hol az arany?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest