- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
cs.zs.
veterán
válasz
Andy975 #35895 üzenetére
csak egy kósza ötlet, mely sem tudományosan, sem egyéb módon nincs alátámasztva, simán lehet hogy tévedek
(csak gyanús)
Ujjlenyomat-olvasós a power-gomb?
A bekapcsolás pillanatában már le is olvassa az ujjlenyomatot? (tehát kikapcsolt gépnél is aktív, és figyel)
Keress rá másik drivert,
vagy
nézd meg azt, hogy ha a windows biztonságban kiveszed (törlöd az ujjlenyomatokat, addig használj pinkódot), és ugye nem fog várni egyetlen ujjlenyomatot sem,
akkor is így merül-e a gép? -
Andy975
csendes tag
válasz
Mikulásbá #35896 üzenetére
Kikapcsoláskor a "Leállítás"-ra kattintok a Start menüben, nem az "Alvó állapot"-ra.
A Gépházban az Energiagazdálkodáson belül pedig az akkumulátoros üzem és a hálózati áramforrás esetén is a "Soha" lehetőség van beállítva a PC altatása alatt.
Most bekapcsoltam és 3 nap alatt 42%-ra merült az akksija.
Egy LED sem világít a gépen kikapcsolt, áramforrásból kihúzott állapotban.Régebbi Fujitsu Li3910 laptopomból még a vásárlás után kiszedtem az akksit, mivel az is kizárólag hálózatról üzemelt. Ebből viszont nem lehet kiszedni.
-
Andy975
csendes tag
Sziasztok!
Asus FX706HC laptopnál normális dolog, hogy kikapcsolt, konnektorból kihúzott állapotban, 4-5 nap alatt 100%-ról 20-30 %-ra merül az akksija? A gép kb. 4-5 hónapos és kizárólag elektromos hálózatról használom. Esetleg létezik olyan beállítási lehetőség, amivel nem merülne az akksi?
-
cs.zs.
veterán
válasz
azbest #35893 üzenetére
Az a legegszerűbb, ami Mikulásbá is mond.
Nem kell keresgélni semmit.
A telefon otthon wifin szokott lenni,
USB-vel hozzádug,
telefon net-menüjében internet megosztása usb-n, onnantól a laptop mutatja hogy kábeles netet kapott (megjelenik a kis monitor a jobb alsó sarokban), és feldrivereli saját magát.
-
azbest
félisten
válasz
szilagyiakos #35891 üzenetére
a gyártó oldalán a támogatás, driverek részen keresd ki azt a fajta wigit, ami a gèpedben van. Eszközkezelőben ott a deviceid és google kiadja az melyik
-
válasz
szilagyiakos #35891 üzenetére
Telefonról USB kábellel adj neki netet telepítéskor, amiíg a wlan drivert fel nem teszi.
Vagy átalakítóval LAN-t. -
szilagyiakos
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Vivobook s15 oled (K3502) laptopot. Mrgpróbáltam feltelepíteni a win11-et de nem ismeri fel a wlan hálózati adaptert. Próbáltam internet csatlakozás nélkül befejezni a telepítést, és utána manuálisan telepiteni a wlan drivert de úgy se működik.
Kérlek tudnátok segíteni? -
válasz
HartgeH3-2.8 #35888 üzenetére
Nekem voltak sokáig AMD VGA-im... 2016-ban lett 2008 után ismét Nvidiám 1060-as személyében... aztán amikor bejött az RTX széria, akkor az AMD azt nyilatkozta, hogy náluk a sugárkövetés nincs terítéken egyelőre, mert majd csak akkor, ha elég erősek lesznek a VGA-k ahhoz, hogy érezhetően a bekapcsolás ne verjen oda a teljesítménynek. 2016-tól 2021-ig 1060-asom volt. Abból nagyon jól jöttem ki, 90-ért vettem, és 5 évvel később 102-ért vitték el
Immáron garancia nélkül, mert ennyire kellett a NEM bányászoknak, hanem a gamereknek a kártya.
Azóta nem volt AMD kártyám így nem figyeltem, hogy: sugárkövetés van már náluk?BFV5-ben találkoztam elsőnek a sugárkövetéssel. Ja elsőnek az 1060-hoz viszonyítva nekem is feltűnt, hogy mintha szebb lenne a fények játéka, de úgy egyébként nem az a fajta effekt volt, amire mindig rácsodálkoztam volna. 2042-nél meg nem tudom, milyen lenne 1060-on
RTX nélkül
"Én is azt néztem, hogy bizony a 6800H nagyon szépen alápakol a gpu-nak, és nem kérek tőle sokat FHD/60 , medium/high."
Anno nekem direkt azért volt USB-C DP kábelem mert kezdetben HDMI-n nem tolta ki 60 FPS felett ... a kijelző is átváltott játéknál 60Hz-re. Akkor jött a zuhany, hogy mert az UBB-C és az Nvidia kártya között van közvetlen kapcsolat, és nincs MUX kapcsoló... Aztán tavaly ilyenkorra megoldották, hogy HDMI-n keresztül is kimenjen 120-144 FPS-ig és Hz-ig.Pedig MUX kapcsoló továbbra sincs, és a HDMI is közvetlenül a CPU grafikai részével van kapcsolatban. Ez is azt mutatja, hogy 2021-ben megvettem a 2021-es modellt, aztán 2022-ben még volt olyan gond, amit akkorra oldottak meg.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
HartgeH3-2.8 #35888 üzenetére
a piros mellett viszont van az, hogy szintén 20 év alatt nem sikerült nvidianak a kadenciahelyes videolejátszást megcsinálnia 23.976Hzen...
ui 1070Ti után nekem töredék problémám van a 6700Xtvel...
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
GoodSpeed #35887 üzenetére
Jó, hogy ezt leírtad, mert így kicsit jobban képben vagyok mi is történt itt. Idegesítő az nvidia ennek alapján, de pirosra nem fogok átmenni. Amikor kérdezik tőlem melyik radeon, nagy kérdőjel. Halvány lila fogalmam nincs hol tartanak. Annyit tudok, hogy 10 évig azon röhögtem mennyire kotlány rossz volt catalys-t. Alig várták a pirosak, hogy jöjjön ki egy elrontott nvidia driver, hogy legyen mire írni. Nekem akarok AMD vs Nvidiát, csak mondom amit megéltem.
Piszkos trükkel
Miért is nem vagyok meglepve.... Én nem is vennék használtat. Egy GTX 1080 vagy 1080 Ti amin nagyon gondolkoztam mert az nagy vágyam volt, és még mindig baromi erős kártya, de nem mertem bepróbálni. Jó lesz nekem az a 3060 Ti vagy 4060 ha majd jön. Ha jön.Igen, de CPU-nál
Én is azt néztem, hogy bizony a 6800H nagyon szépen alápakol a gpu-nak, és nem kérek tőle sokat FHD/60 , medium/high. Ezt a feladatot pedig bőven megoldja. Kicsit utána nézve YT teszt videóknak megnyugodtam nem teljesít egyáltalán rosszul ez a gpu. Eddig nincs is panasz részemről végülis. Én eladni nem tervezem. Úgy tippelem ilyen okosított beállításokkal sokáig ki lehet tolni majd az élettartamát, de idővel meglátjuk. Melegedés gyakorlatilag nincs, a 60-at tudja, bármikor álmából keltve is. Innentől nincs kérdés jelenleg.
Jöhet majd tipp mit tegyek fel ami mondjuk nekem is kihívás lenne belőni.. -
válasz
HartgeH3-2.8 #35886 üzenetére
VGA-nál az a helyzet, hogy évekbe telt, ameddig pl az Nvidia rá nem szánta magát, a gyártói kapacitás bővítésére. Mert az oké, hogy annyit nem akart gyártani, hogy a gamerek is kapjanak, főleg olcsóbban ... de annyit azért igen, hogy a bányászok igényei ki legyenek szűken elégítve... ez gyakorlatban azt jelentette, hogy a kártyák ára a bányászok számára ne csökkenjen, de a jó drága kártya azért jusson még el annyi bányászhoz, amennyi több, de annál kevesebb, hogy beroskadjon a piac. Tudták, hogy előbb vagy utóbb kipukkan ez a lufi is. A 2xxx-es kártyánál kezdték el a bővítést. A 3xxx-esekből már rengeteget gyártottak, és bíztak benne, hogy azért még pár évet megy a bányászvonat.
De nem ment! Így aztán az a helyzet állt elő, hogy bent ragadt a készleteken egy csomó 3xxx-es kártya, miközben már a 4xxx-eseket gyártották. Ehhez meg még hozzájött az is, hogy az agyonnyúzott bányászkártyákat a vájárok piacra kezdték dobni, jó, nyomott áron!
Mit kezdjenek most? A kapacitás bőséges, A vájárok eltűntek. Ráadásul a gyártósorok jelentős része még a 3xxx-es kártyákra van kapacitálva... Így kitalálták azt, hogy a 4xxx-es kártyákról elterjesztik, hogy ezek drágábbak a gyártónak is, vegyél csak 3xxx-es kártyát, hiszen az már készen van, az nekünk (az Nvidiának) csak teher, meg veszteség. Így be is állt az új modell, hogy kevésbé tehetősebb gamereknek 3xxx-es kártya, még mindig drágán, luxus termékre vágyóknak meg 4xxx-es... ameddig a 3xxx-es készlet nem ürül ki, addig nem pörgetik fel a 4xxx-esek gyártását, tehát utóbbiból van némi hiány, illetve hát lényegesen drágábbak is.
Laptopoknál azért nem volt ilyen probléma, mert a laptopok hamar tönkrementek volna ilyen folyamatos terheléstől... A bányászkártyák sem bírták.
Piszkos trükkel próbálják újként eladni a lestrapált videokártyáikat a bányászok - PC World
"Basszus ez tényleg durva. Ez a 3060 valami kegyetlen ár/érték bajnok. Ilyet még nem láttam, hogy mobil platform ennyire közel legyen az asztalihoz. Az asztali mindig jóval erősebb szokott lenni."
Igen, de CPU-nál megmaradt a különbség:
Ott azért látszódik, hogy melyiken van toronyhűtő
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
GoodSpeed #35885 üzenetére
**Azért ennyi az alaplap..**
Igen az mondjuk jogos. Korábban volt az Asus oldalán egy time line, history és hogy hány millió alaplapot gyártották eddig le. Brutális szám. De most tény volt egy két széria hiba laposnál. Megoldják.**Az a durva,hogy**
Basszus ez tényleg durva. Ez a 3060 valami kegyetlen ár/érték bajnok. Ilyet még nem láttam, hogy mobil platform ennyire közel legyen az asztalihoz. Az asztali mindig jóval erősebb szokott lenni. Most elkezdem azt kutatni, hogy egyáltalán a 3050 Ti hogyan képes erőből tartani a FH/60-at, mert most nekem ez is kérdőjel. Ok a 1060-am is tudja ugyan eztIgen lényegesen drágább összerakni. A korábbi covid/bányász ERA közben érdemesebb volt laptopot venni, vagy egy Series X-et, és gond letudva. Én
180 ezerből natív 4k-ban játszottam 60 fps mellett fixen, stabilan rezzenés nélkül (ennyit tud a tévém) miközben már a 400 ezret karcolta egy fapad 3060Én így bekkeltem ki.
-
válasz
HartgeH3-2.8 #35884 üzenetére
Azért ennyi az alaplap, mert rajta van a CPU + GPU is
Igazából ez a meghibásodás cseszett be, mert 2003 óta csak ASUS alaplapjaim voltak és nem volt alaplapi meghibásodásam, erre veszek egy laptopot, aztán beszívom
JA CoH3-mon én is gondolkozom"De legalább az SSD/memória bővíthető.
viszont (HA) összecsukod , egy baszó cucc van a hónod alatt, amit bárhova elviszel, egy asztali szintű elményed van. EZT KELL amúgy szerintem megfizetni leginkább ezekben."
Az a durva,hogy lényegében a 3060-as laptop GPU
UserBenchmark: Nvidia RTX 3060 vs (Laptop) -nál 12%-kal gyorsabb az asztali.Aztán az asztali kb annyi súlyban mint az egész laptop... és árban meg ha összedobod lényegesen drágábbra jön ki. Tehát megkapod sokkal olcsóbban az alig lassabb cuccot laptopban ...
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
GoodSpeed #35883 üzenetére
Egy kicsit nekem is benne volt az áthidalás, mert irreális árak voltak tényleg. 500k ha letérdel az alaplap egy olyan gépbe? Az úgy komoly.
Nem tudom kire haragudjak bányászat ügyben, már el is engedtem a dolgot. Nem építek gépet egyelőre. Nekem bakancslistás is volt egy gamer noti. Ilyen fapad valamit nem akartam, hogy "na erre jó lesz". Próbáltam az ár/érték+saját igényeim szintjén gondolkozni. Sikerült.
Az integrált vonal a "mobil" platform az meg sajna ilyen. De legalább az SSD/memória bővíthető.
viszont (HA) összecsukod , egy baszó cucc van a hónod alatt, amit bárhova elviszel, egy asztali szintű elményed van. EZT KELL amúgy szerintem megfizetni leginkább ezekben.
COH3-ra nagyon kíváncsi leszek
Lehetmaelőrendelem -
válasz
HartgeH3-2.8 #35882 üzenetére
Amikor az előző PC-met építettem, normális árak voltak még... 2016-ban. Aztán jött a bányászláz, a COVID, a chiphiány... 2018-ban durrant be szerintem ... de az a szomorú, hogy ezek a tényezők eleinte a gyártókat lökték abba az irányba, hogy méregdrágán adják a hardvereket, és eleinte a kripto-őrület miatt nem is nagyon érdekelte pl a VGA gyártókat, hogy a gamerek hoppon maradnak, vagy jelentős részük egyszerűen nem fog érte ennyit adni, mert neki 8 volt, hogy gamer veszi meg, vagy "bányász", ráadásul utóbbi rétegnek akkora volt az étvágya, hogy ők, a gyártók nem tudták kielégíteni. Nagyobb volt a kereslet mint a kínálat. Ebből lett aztán chiphiány.
Most az látszik, hogy amit maguktól nem mertek volna bevállalni mint kockázatot, az az üzletimodell bebizonyosodott, hogy működik. A bányászok után már a kukacok is fogat mostak, de az Nvidia (is) kijelentette, hogy el kell felejteni a régi világot. Azért, mert kevesebbet termel, kevesebbet ad el, de azt sokkal drágábban kínálja, mert rájött, hogy bőven elégséges az a réteg aki meg akarja és tudja fizetni. Pontosabban nem akarja, mert mennél gazdagabb annál smucikabb sok ember, de nem tud másként új hardverhez jutni.
Szóval nekem már horrorárak mellett elkezdődött a PC építéses, tervezéses fázisom, mert:
1. Nem látom, hogy érdemben változás lenne az új piaci berendezkedésben.
2. Már túl vagyok egy alaplap + CPU + VGA trió cserén, és innentől kezdve nem érzem magamat biztonságban igazán laptopon. Garanciaidőn belül tervezem eladni. és PC-t építeni.Eredetileg is 2-3 évre áthidaló megoldásnak terveztem vele. Nagyjából úgy kalkulálok, hogy eladás után 400K-t kell PC-re költeni, és akkor ismét meg lesz a szabadság, hogy idővel tudok CPU-t váltani, VGA-t, alaplapot. Most ez nincs meg.
Egy PC-nél ha garanciális időn túl megfekszik egy alaplap akkor az most 80-100K körüli kár... mármint az új alaplap. Ha venni kell CPU-t akkor az még 200K, de a régit eladhatom. Az meg csak matematikai eséllyel rendelkezik, hogy egyszerre feküdjön meg az alaplap + a CPU + a VGA.
Itt ha megfekszik garancián túl, akkor 500K a kár + újat kell venni bele (ebbe csak egyfajta alaplap megy) szóval 500K és nem lesz gyorsabb (nem mintha pár éven belül ne lenne elég bármire a CPU), és inkább már akkor ha valaki nagyon laptopot akar, akkor új laptop. De mindig ott lesz ez, hogy minden integrálva van.
Elméleti szinten jól hangzott, hogy a két lakás között majd hordozom, a gyakorlatban meg az van, hogy a másik lakás nem látta a laptopot, a laptop meg a másik lakást
PC és laptop együtt nekem totál felesleges... csak az egyiket tudom kihasználni. Vagy a PC állna, vagy a laptop. Az elmúlt több mint egy éves tapasztalatából ítélve, az utóbbi, mert most is PC-ként funkcionál.
-
válasz
Mikulásbá #35880 üzenetére
Mert picipuháék kitalálták, hogy a Windows 10 utódja a 11 már nem támogatja a 7700K-s rendszeremet. A laptop amúgy hivatalosan notebook PC
Szóval húztam az új gép vásárlást, az irreális árak miatt... 2021 őszén vettem a laptopot, az árából ma is kb a CPU + a VGA lenne meg ...
Rövidebben válaszolva: kényszerből, és elhamarkodásból. A laptop csak akkor hagyta el a lakást, amikor szervizbe utazott azóta is!
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #35878 üzenetére
Lejártam
..és az anyagába van bele SÜLLYESZTVE a G betű érted ezt bro? Nem matrica.. Bele van süllyesztve, ilyen kellemes gumis hatású anyaggal van kitöltve, ÉS MAI napig tudja amit kell. Talán egy GTX 1650 van benne , és akkori i5. Villámgyors. Van olyan gyors mint az enyém komolyan mondom. Semmire nem kell várni. OFF vége, elnézést
Összességében nem tetszenek a gépeik, de ez......
-
HartgeH3-2.8
addikt
Pyttawrx
KöszönömNagyon jó társ, igaza lett KH kollégának, ha jó lehet imádni.
cs.zs.
DettoValóban a világos gépeket pl nem kell annyira sűrűn át törölni. Látják, hogy gép b**zi vagyok naná, hogy rám bízzák ezt is, az egyebek mellett (céges gépek). Ja a tiéd ilyen szép? Muti meg a mi gépünkön is. Én Apple kollégát 1x láttam gépet törölni, slussz.
L4mie
Isten ments, az plussz 10 fps konstansOtt van, hogy RTX, az önmagában e-penis WIN minden fronton. Amikor melled teszik a GTX-es Dell G15-öt. Ja és hát hosszúkábeles....
Kicsi OFF:
Szerk, Ő az:
Ez annyira kéne bakker. Imádom ezt a kis szarost. Meg is kapja a törődést, ez éppen egy takarítás előtti állapot legutóbb.
GoodSpeed
Lenne külső monitor opcióm, de annyira botrányosan tű éles ez a kijelző. Imádom.
Bent mindenki megáll mellette, pedig van Dell G15, újabb szériás HP Probook-ok (nem a szarabbik fajta). Ezek mennek szinte egész nap. Van Apple is. Ezeket mind nyomkodom. A G15 billentyűzete valami FRENETIKUSAN kellemesen tökéletes. Nem tudom leírni. Gépelek rajta, és olyan puhán határozott. Az elpusztíthatatlan érzés mellett egy kellemes lenyomás. Visszaülve az enyémhez, nem rossz az Asus, kellemes, de a Dell az nem e világi.
Kijelzője viszont köszönőbe se.... szép mert szó se róla szép, de más.Speciálba neked: [link] Lehet elborul az agyam megveszem. GamePass-t akartam eredetileg.
-
-
válasz
HartgeH3-2.8 #35865 üzenetére
Clean, isopropyl. Illetve van még egy amit használok ritkán a wmd 62
-
válasz
MaxxDamage #35873 üzenetére
Sőt, a dobozának a tetejét sem, ahogy megvetted, felviszed a padlásra.
-
-
válasz
"Laptop takarítási tippeket örömmel fogadok, "
Ne nyissad fel a tetejét! -
Az FPS vesztést okoz...matrica maradjon csak, úgy teljes az összkép!
Nálam nincs zsírpaca meg semmi, max. por.
Mivel a laptop csak annyit van felhajtva (kijelző) mikor be van kapcsolva.
USB egér, bill. ami "koptatva" van, meg az OLED TV van használva, kijelző nem.
/max. ha viszem valahova, de mikor újra haza kerül, akkor egyből tisztítás van./
Eddig 2x vittem el ezt a vasat itthonról. -
cs.zs.
veterán
válasz
Nálam is ugyanaz a szitu: sötét laptop, sok zsírpaca. Ablaktisztító a rongyra, előbb nedves törlés, aztán száraz. Kb hetente 2x.
Ezüst/világos géppel nem volt ilyen programom
L4mie!
Matricákat nem szabad leszedni !!
Nem, nem szabad ! -
válasz
Nice darab, sok örömöt hozzás, jó munkát vele.
-
L4mie
veterán
válasz
Matricák le, isopropyl
-
HartgeH3-2.8
addikt
Mint a bolti gyerekek..
Kicsit szépültünk. Megyünk holnap dolgozóba. Had lássa a sok delles, hápés, stb kolléga, hogy hogyan kell ezt
Viszont a Ryzen matricába véletlen beleakadt a rongy , és a sarka feljöttLaptop takarítási tippeket örömmel fogadok, eddig a puha rongy + nagyon minimális ablaktisztító vált be rongyra fújva. Igazából csak a zsír "pacák" pöttyök ami gond. Más nem nagyon.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Mikulásbá #35857 üzenetére
A fiamék "csak exceleznek", adatbázisokat fésülnek össze, i5-10310U proci + 16GB ram ELFOGY, ledöccen a gép. Panaszkodott, hogy így nem lehet dolgozni, múlt héten megkapta USA-ból az új laptopját, i7-11850H + 32GB ram.
Hátha ez már elég lesz.
Pedig csak irodai munka...
(akkus üzemidő szóba sem kerül, náluk nem releváns, de a hordozhatóság igen) -
válasz
dudu98 #35855 üzenetére
i7-1260P - ez sem fogyaszt sokat elvileg, 4+8 mag, a 4 erős mag csak akkor kapcsol be, ha nagyon muszáj.
Engedd el az akku témát, vagy ha nagyon kell, vegyél hozzá egy komolyabb powerbank-ot, azzal még pár órát ki leszel segítve.
Azért a PDF-es melókhoz-amit írtál-kellhet a CPU, tehát lehet jó az az akku idő, ha melózol vele. -
válasz
dudu98 #35854 üzenetére
Akkor fel sem merült volna benned a kérdés.
Nah de mindegy is. el kell fogadni, hogy azok a számok a maximumok. Levett fényerő, más konfig stb. de elérhető az is.
Nekem pl az UM5401Q 40%-os fényerőn, töltőn van szinte mindig, (és nincs beállítva ilyen 60%-os hülyeség, mert ma már ez nem kell, csak lelki megnyugvás), venti szabványos mód, billentyűzet világítás bekapcsolva, meg a wifi is. Így bír kb 6-7 órát (Akksi elhasználódás 8,8%, 63 ciklus van benne -
-
dudu98
tag
válasz
cs.zs. #35850 üzenetére
Az ASUS gyári oldalán volt szépen feltöltve az infó, emiatt is esett a választásom erre a gépre, mert könnyű, gyors és sokat bír. Nézegettem teszteket is előtte, nagyjából a 10-11 órát hozta a gép átlag irodai használattal.
Itt a kép az ASUS oldalán:
Mellé apróbetűs rész:
5 - Battery tests conducted by ASUS on December 8, 2022 using the 1080p Video Playback scenario. Test configuration: Zenbook UX3402VA, IPS panel, Intel i5-1340P, 256 GB SSD, 8 GB RAM. Test settings: WiFi enabled but disconnected (not connected to any access point), Windows Power Plan set to Balanced, display brightness set to 150 cd/m2. Actual battery life may vary depending on product configuration, usage, operational conditions and power management settings. Battery life will decrease over the lifetime of the battery.
(Nálam 16GB RAM és 512GB tárhely, az i7-1260P ugyanannyit fogyaszt, mint az i5-1340P, az intel oldala szerint)Ami elkeserít, az az hogy a gép is havonta egyszer vagy kétszer mutat olyan értékeket, mint az ASUS oldalán feltöltött, de természetesen sose valódi, ennek a töredékét tudom használni.
Átlagosan 50-60%-on használom a fényerőt, itt a Wifi kikapcsolva van, mivel letöltött PDF dokumentumokat nézek, kiemelek, szerkesztek is. -
cs.zs.
veterán
válasz
dudu98 #35849 üzenetére
Azt a 18,5 órát hol olvastad?
Eléggé megdöbbentő. Megnézném hogy az enyémre mit írnak ugyanott. Amúgy a gyári teszteknél leveszik a fényerőt, és mindent kikapcsolnak amit csak tudnak. Meg gondolom ők sem Chrome-ot használnak.
UM5401QA, Zenbook 14X Oled:
Levett fényerővel filmet nézve a sötét hajnali vonaton, vagy böngészve, jellemzően hírek olvasása, Mobilaréna, (Brave böngészővel, mert reklámmentes, és ezzel is kevesebb tartalmat tölt be, minden téren takarékoskodik a tulajnak), 1 óra után ez a masina ezt írja ki:volt hogy elhasználtam a tárolt energia negyedét, akkor ezt mutatta:
Youtube-ozás ettől többet kér, illetve nappal a filmek nézése is, mert úgy eleve felveszem a fényerőt 80-90-100 %-ra, de úgy is magabiztosan produkálja a 9-10 órás üzemidőt. Mindezt egy 45 wattra is képes Ryzen5-5600H procival, ami igen csak odapirít az Inteltől leggyakrabban alkalmazott i5-1135G7-nek...
Ebben 63Wh akku van. Akinek ez az üzemidő nem elég, az megveheti a nagyon hasonló Zenbookot 75Wh akkuval, 15 wattra visszafogott Ryzen5-5625U procival, és akkor ott lesz a 15-16 órás üzemidő.
Intelből csak a 12.gen tud erős is, és takarékos is lenni, a 11.gen nyomába sem ér az AMD-nek. Itt vannak a nyers erőviszonyok. Az összehasonlításból ki tudsz ikszelni, illetve kedvedre hozzá tudsz adni.Ha valakinek van esetleg UX5401ZA Zenbook 14X Oled, i5-12500H procival, igazán hozzászólhatna. Azt tudjuk hogy marha erős, de ide lehetne írni hogy mennyire tud takarékos lenni, hány órán át használható, ha épp nincs fingatva.
-
dudu98
tag
válasz
cs.zs. #35846 üzenetére
3 hónap alatt 4-5% az teljesen normális. Nem is azt írtam, először 8% volt, valami hiba csúszott a gépezetbe, aztán nem volt valódi az eredmény.
Az akku üzemidő kicsit kiábrándít, mivel az ASUS nem tudom milyen üzletpolitikával hirdet meg olyan gépet, ami 18,5 órát tud produkálni 1080p YouTube videó nézésével. Jó, nem is várom el, hogy annyi menjen, ez olyan mint az elektromos autóknál a WLTP. Számított érték, sose lesz annyi. Na de 5-6 óra üzemidő az a harmada annak amit mondtak. Kicsit csalódás így, mert MacBookok esetén annyit is írnak, amennyit tud menni. -
-
cs.zs.
veterán
válasz
dudu98 #35836 üzenetére
"...Szerintetek normális az, hogy ilyen keveset bír és ilyen gyorsan használódik el az akkumulátor?..."
Szia,
az az elhasználódás nem rendkívüli. 3 hónap alatt 4-5-6% miért ne lehetne? 30 hónap alatt 40-50-60% ? Simán.12.gen előtti Intelek meg ennyit tudnak. Jók, de zabálnak. Számtalanszor elmondjuk, hogy ha az akkus üzemidő fontos, akkor AMD Ryzen 5000-6000, mert azok az Inteles üzemidőnek akár a dupláját is produkálják. Vagy almás gépek, sokkal többért. Ez van.
Nincs a tiédben semmi abnormális. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
GoodSpeed #35784 üzenetére
Haverokkal kicsit nézegettük teljesítményben hol jár kb az enyém asztaliba, mennyi ideig tartana ki ebben a FHD/60 megoldással, és felhívták a kedves figyelmem, hogy a legtöbb teszt esetében a gyengébbik 60W TDP verziós chipet veszik alapul a tesztekben, vgabench oldalán is csak a 80W-os verzió szerepel, miközben nekem az erősebb 95W TDP verziós van. Oké ezzel most nem váltja meg nyilván a világot, de nem mindegy
..és egyébként is megmondtam hosszúkábeles gépem van.
Elfogadták a tényt. A csempék számát nem említettem meg, remélem nem kérdeznek rá. -
dudu98
tag
Sziasztok! Segítséget kérnék tőletek, hátha garanciás problémáról van szó. Adott egy ASUS ZenBook UX3402ZA-KM064W típusú gép, 2022 novemberében vásárolt. Jelenleg 9%-os akku kopási szintet mutat, átlagosan 5-6 órát bír egyszerű hétköznapi használattal (Microsoft Edge, PDF dokumentumok olvasása)
Szerintetek normális az, hogy ilyen keveset bír és ilyen gyorsan használódik el az akkumulátor? -
válasz
HartgeH3-2.8 #35834 üzenetére
Az enyém az jó hosszú
Majd lemérem következő merítésnél. Nekem 3 USB van rajta. Plusz az USB-C szóval 3+1
#35833cs.zs. Korábban láttam ilyen LDNIO féle töltőt. Azért jó lenne ha az ASUS-t is megihletné az ilyen áramerősség kijelzős led innováció.
Nincs két töltőm, csak a gyári, így nem eshetek kísértésbe, de mintha USB-C+ gyári töltőt egyszerre is lehetne -eszem ágában sincs kipróbálni, csak úgy rémlik olvastam ilyesmit, de szerintem jobban belegondolva, szerintem csak az lehetett, hogy USB-C-n keresztül is lehet de csak egyszerre egy módon. Amúgy nem mellékeltek hozzá USB-C-t töltőkábelt, plusz külön töltőt sem. A gyárinál meg nincs rajta USB-C kimenet, mert felesleges is, hiszenha már viszi az ember a töltőt magával, amit az ASUS adott, akkor már azzal tölti a töltőporton keresztül.
BFV
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
cs.zs. #35833 üzenetére
Neeeee
Az utólagos pótlás nem ér
Eskü lemérem az enyémet is, de kellően hosszú szerencsére. Nekem nem is a hosszával van bajom, hanem hogy a hűtésemnek kell plussz egy (USB) vagy villásdugós hely. Ahol dolgozom DELL, HP, stb laptopokon mind van minimum 3 db USB port, szerintem van amelyiken több is!! Viszem a fél millás gépemet mint a Jani, peckázok érted, hogy TUF, meg RGB, meg minden, és mint egy jó képességű pöcsölök, hogy oké rádugtam az egeremet, rádugtam a billentyűzetet (mert külsőt használok), és hoppá nincs több USB port.
Mérnincsen?! Kifizettük?!Asus oldalán nincs fent milyen hosszú a tápkábel?
Nagyba.GoodSpeed for President
-
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8 #35828 üzenetére
"...Akkor mostantól akinek hosszú kábele van, annak van jó gépe..."
khmm...
Zenbook gyári töltőjében 1,5m hosszú a laptopba cuppanó C-s rész a 100 wattos kockával, és 1m hosszú a különlévő konnektor felé menő darab (tápkábel). Utóbbi nekem is legtöbbször rövid, ezért én ahelyett vettem egy 3 méteres darabot, ez manapság 2000 Ft körül megvehető, így összesen 4,5 m áll rendelkezésemre.
Ezen kívűl van egy 65 Wattos LDNIO töltőm is, ami nagyjából 9000 Ft körül már elérhető, és egyszerre akár 4 db eszközt is tölt, és mutatja a fogyasztást is. Gyári fali kábele (tápkábel) 1,5m hosszú,
és vettem hozzá egy 120cm-es, 100 Wattos C-C kábelt, kitűnő minőségű, nem törik, és van belőle 2 méteres is,
így nekem ezt használva 2,7m hossz jön ki, és nem kell magammal telefontöltőket sem vinnem, csak a telefonok kábeleit. Mostanság ezt hordtam magammal Budapestre, már csak azért is, mert a szobámban 1, azaz egy db szabad konnektor volt, és így nem kellett elosztó sem.
Akkor megint nagyon jó gépem van !!! -
Blaci9204
csendes tag
Sziasztok,
Van egy asus X550C laptopom.
i3-3217U procival
az intel honlapján az van a prociról hogy
Graphics OutputeDP/DP/HDMI/SDVO/CRT
Sima HD-s kijelzővel 40 pin-es
40 pin-es LVDS kábellal van csatlakoztatva a kijelző az alaplaphoz.
Az a kérdésem hogy full hd-s 30 pin-es EDP-s kijelzőt nem lehet rá csatlakoztatni?
40 pin ről lenne átalakító 30 pin-re csak LVDS- EDP átalakítás nem teljesen világos ?
Engedjem el ezt az ötletet? -
válasz
HartgeH3-2.8 #35828 üzenetére
MSIAfterburnerSetup465Beta4, a legújabb
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Mikulásbá #35826 üzenetére
Amúgy hány ikonos gépe van?
Nekem elég hosszú mindenhova is elér, sőt a tápra csatlakozó 3 pines csatin még a gyári Asus szalag is rajta van (azaz nem kell annak sem a hossza). Akkor mostantól akinek hosszú kábele van, annak van jó gépe. Végre nem kell frontin.Múltkor tekertem össze, azon agyaltam a sz**nak ehhez 20m kábel.
GoodSpeed
Na ezt meglesem. Jöhet még ilyen, kíváncsi vagyok.
Szerk: Melyik MSI ez, hogy ilyen szépen ki írja milyen cpu, milyen vga, stb ? -
-
S@c@
őstag
Sziasztok,
Van nekem egy asus vivobookom, amit szeretek. Viszont a hozzá kapott adapter és töltőkábel hossz finoman szólva is kevéske. A pontos típusa ADP-65DW Z.
Nincs ebből egy hosszabb kábellel rendelkező fajta? Neten nem leltem.
Miért ad ilyen rövid kábelt adaptereihez az asus? -
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
Albert.Tamas #35815 üzenetére
Szia,
a két proci közül az i5-12500H a jobb választás. A H-s proci mindig jobb. Nagyobb teljesítményre képes ha kell. Ha meg nem kell, akkor punnyadni ez is tud.
Összehasonlítások:
Első itt
Második itt,
LaptopCPU lista 21. vs 33. hely, Cinebench pontokkal
azbest 35816
Zenbookomnak is 100 Wattos USB-C töltője van,
és ugyanilyen töltő van a ROG FLOW X13-hoz is -
azbest
félisten
válasz
Albert.Tamas #35815 üzenetére
elvileg a H proci magasabb órajelekre fel tud tudbózni. Viszont a laptopgyártón is múlik, hogyan állítja be a limiteket. Nekem az i7-12700H hiába tudna nagyon menni, de 80W a hosszabb turbó power limitje, míg a gamer notikban 115W is lehetne. A lényeg, hogy így valójában kb 3/4 sebességgel megy a vékony notim egy gamer notihoz képest ugyanazzal a procival. Egyébként a H proci is limitálható a myasusban 15w-osra, szóval az is tud takarékos és csendes lenni.
Szóval elvileg a H proci erősebb. De lehet le van limitálva és akkor már nem biztos. A P procihoz kisebb 65w tápot szoktak adni, olyanból könnyebb találni olcsón másikat. A H -hoz lehet 90es kell, valsz azzal adják, ha vékony noti. Ha kisebb töltőt kötsz rá, lehet tölti, de panaszkodhat, hogy slow charger és leveszi a gép sebességét közben.
Konkrét gépekre keress rá, hogy mit írnak róluk.
-
Albert.Tamas
tag
Sziasztok!
i5-12500h vs i7-1260p között van kölönbség vagy nem sok ? -
válasz
HartgeH3-2.8 #35809 üzenetére
Én is csak Gainward GeForce RTX 4070 Ti Phantom Reunion 12GB GDDR6X videokártya 3543 | PCX.hu most találtam.
Lényegében én úgy tervezem, hogy ez előzetes kalkuláció, mert várok az árak mérséklődésére a továbbiakban is. Az a CPU viszont 30 000 ponttal tud többet. Nekem nagyon sokáig volt AMD - Nvidia -s gépem. Nvidia volt az utóbbi 6 évben is, Intelre nem mennék vissza, azok összehoztak nekem egy 640 000 + Ft-os kiadást az MS-sel. Meg ugye már 1997-ben is AMD volt az első CPU-m. 2016-ban meg az első inteles konfigomat építettem, amivel semmi bajom nem volt, ameddig a sebezhetőségei ki nem derültek. AMD-nél RAM gondjaim voltak 2016-ig, pl hiába vettem tuning 1066-os RAM-ot 2010-ben, az alaplapnak még ott volt a kézikönyvében is, fagyott 1066-on, ment 800-an stablilan. Még régebben, ugyanez volt DDR 400-nál, ment 333-onIntelnél már 3200-ra ugrottam 2016-ban, XMP profil, stabilitás ... még most is 7700K-n lennék ha nincs a kavarás a Windows 11-gyel. De az MS-re nem haragszom annyira, kényszerhelyzetben voltak, mert olyan méretű patchek születtek, amiket nem lehetett az UEFI BIOS-okba belegyömöszölni, cserébe lelassították az egész Windows 10-et. Így született a Windows 11 amiből kigórták ezeket a javításokat, ezért is van megmondva, hogy Intel 7.gen és alatta valamint Ryzen 1 és alatta kiesőben van.
3070-et lehetne 100K-val olcsóbban is ... de azt szoktam vallani, hogy akkor már a legújabbat ... Mindezt úgy, hogy már csak koca játékos vagyok. Ennek a töredékéből ki tudnék hozni egy olyan gépet, ami PC, van benne 32 GB RAM, vagy 64 GB, és bőven elég videószerkesztéshez. Az eddigi legdrágább PC-s CPU a 7700K volt nálam 90K-ért, ez most amit kinéztem 200K. Ez van. Nem a CPU-n vagyok kiakadva, hanem a VGA-n
Az alaplap is dupla annyi, mint amennyiért az ASUS Z170-A-t vettem anno.
Az FHD nekem is elég... még akkor is ha az már olyan mint a 90'-es években a 640x480 volt
-
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8 #35807 üzenetére
Azért ilyen, mert egyszerűsített felületre váltottam...
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
GoodSpeed #35808 üzenetére
Dupla atya ég:
Mondjuk az a durva, hogy mai szemmel ez még nem is sok. A másik durva, hogy 400k-ból ki lehet hozni egy 4070-et? Le vagyok maradva, vagy kicsit alább mentek az árak. Nekem is mindenem van, az NZXT H710-et le nem cserélném semmire. Táp minden van (nem low end, előre gondolkoztam Seasonic 750W GOLD) elég magas hatékonysággal. Lap proci memória, és indulhat. Utána meg kukázni valami 3060 Ti-t vagy 4060-at rá, amire nekem kell arra elég. Én gépnél is a FHD/60-at célzom már, esetenként 100-120 fps, amennyit tud a vga. Wotnál 140fps pl (asztalin) esetleg egyéb shooter vagy ott ahol a szememnek jobb a magas fps. Oké, hogy nem látom, de kell. Idén nem tudom, lehetséges ez nekem csak '24. Az AMD-t imádom, egy csoda ez a Ryzen, de hogy asztaliba be merném e vállani egy Nvidia mellé? Nem merném garantálni. Pedig laptopban szépen elférnek. Talán SSD-ből vennék egy újabb szériás EVO PRO-t még, de kb ennyi. Minden adott.Múltkor melóba AOE IV teszt, minden érték határon belül, beton 60 fps, tökéletes celsius, és nem szar beállításokkal. Kár hogy a játék már nem megy annyira mint régen.
-
válasz
Mikulásbá #35805 üzenetére
Nos én már elkezdtem a készülődést:
Azért csak ennyi + az OS, mert ezek már megvannak:
Amik most is vannak:
SSD I.:SK Hynix HFM001TD3JX013N - NVMe SSD SSD II. Samsung 500GB 860 EVO MZ-76E500B/EU (AXAGON EE25-XA6 USB 3.2 GEN 1 ALINE BOX) SSD III.: SAMSUNG 500GB SSD Series 850 Evo (MZ-75E500B) (AXAGON ADSA-1S6 USB 3.0) SSD IV Plextor M8PeG SSD meghajtó (PX-256M8PeG) HDD: WD6400AAKS 640GB ; WD 3TB Red IntelliPower 64MB SATA3 WD30EFRX ; (WD10EZEX) CB1TB HDD Case: SHARKOON Swift Case Pro USB 3.0,
Keyboard: Cooler Master MasterKeys Pro M White MX Red Egér: Razer DeathAdder Elite USB HUB: Chieftec CHB-107; i-tec USB 3.0 Charging HUB 7port + Power Adapter 36 W Monitor: ASUS TUF VG249Q Gaming monitor 144Hz, ASUS Xonar U5Oké, a laptopban lévő SSD, az a laptopé
Mondjuk ehhez felhozatalhoz, már egy 4K-s monitor dukál
#35800HartgeH3-2.8: 3 az a kettő
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
cs.zs. #35806 üzenetére
WTF are u doing me, bro
Ez too much ikon.
Kedves Asus! cs.zs. kollégának annyi csempéje van a MyAsus-ban, hogy a fürdőt leraknánk, még maradna is neki talonba cseréhez.
Hogy a p** ,úgy értem hogyan lehetséges ez?
Mi is kifizettük!!Tisztelt Ügyfelünk!
Az ASUS Magyarország ügyfélszolgálata nevében köszönettel vettük megkeresését. -
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8 #35804 üzenetére
-
válasz
HartgeH3-2.8 #35804 üzenetére
Mind ilyen akkuról.
Volt ilyen gondolatom, hogy nyár eljén eladom, a kicsit tartom meg-de látva a mostani gépek árait, egy vicc az egész, kis többletért dupla annyit? Szerintem még megtartom egy kicsit. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
GoodSpeed #35798 üzenetére
..és itt jön egyébként a millió dolláros kérdésem. Értem én, hogy laptop, de bakker akksi üzemmódban teljesen trabant lesz az egész cucc. Nem mondom azt, hogy nem lehet rajta dolgozni, mert lehet, de érezhetően visszafogja a teljesítményt. Gyakorlatilag Ferrariból csinál Renault Twingot (Like a Boss Shakira). Nem tudom távolsági buszon, vonaton el tudom képzelni, hogy megírok egy néhány emailt, kezelek egy adatbázist, melóba TW-en belépek az egyik gépre kinyomtatni valamit. De így kb ennyi is.
Kanóc nélkül butított a gép. Nem is értem ennek az élharcosait.
Mikulásbá, siskad
Mi? Nettó három ikon? Hardverapróra velük
..de a McAfee reklám az bezzeg nagyon kell. Ha kell ha nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest