- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HDMI topic
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Hisense LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vati
senior tag
Szia,
Az A17-sorozat miért esett ki? Jobban hűl, több a hely benne. Nekem Geforce RTX 3050Ti grafikus chippel van, régebbi játékokhoz teljesen elég.
A 3060-hoz nincsenek eléggé új játékaim:-) Ráadásul ennek még látom is a kijelzőjét , 14-15.6" esetén ez reménytelen...16 GB RAM a minimum, SSD-t lehet bővíten később, ha van hely fizikailag, prociból i7 minimum.
Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
s3int
csendes tag
Sziasztok,
Köszönöm, ha elolvassátok...
Magamnak és az asszonynak nézegetek és keresgélek egy-egy notit.
Az asszony könyvelne, internetezne, kicsi képet szerkesztene, office, film.
Neki fontos, hogy napfényben is tudja használni, nekem nem fontos tényező.
Én ugyanez (kivéve könyvelés)+néha talán játék.
Kis mértékben lennének csak hurcolva.
Asus Vivobook S15-öm volt a cégnél tavaly, eléggé meg voltam elégedve vele, de más gyártó is szóba jöhet.
Csak újakban gondolkodom.
Ezeket nézegettem:
ASUS VivoBook S15 M3502QA OLED - Ryzen 5 5600H, 15.6 120Hz, 1000 GB, 16GB, Radeon GraphicsASUS VivoBook Pro 15 M3500QA OLED - Ryzen 5 5600H, 15.6FULL HD, 1000 GB, 16GB, Radeon Graphics
ASUS VivoBook 16X X1603ZA - i5-12500H, 16, 1000 GB, 16GB, Iris Xe Graphics
ASUS VivoBook S15 M3502QA OLED - Ryzen 7 5800H, 15.6 120Hz, 512 GB, 16GB, Radeon Graphics
ASUS Zenbook Pro 15 UM535QA OLED - Ryzen 5 5600H, 15.6FULL HD, 512 GB, 16GB, Radeon Graphics, ASUS védőtok
ASUS TUF Gaming F15 FX507ZC4 - i5-12500H, 15.6FULL HD 144Hz, 512 GB, 16GB, Geforce RTX 3050 4GB
Szerintetek melyik lenne a "legjobb választás"???
Üdv: Laci
Laci
-
sumdudum
tag
válasz rothfb #37895 üzenetére
Nekem érintkezés probléma vagy zárlat jut eszembe..
Nekem olyan problémám van, hogy hiába állítom be az energiatakarékosságot fedél lecsukáskor is maradjon aktív stb, kikapcsol ha nem megy rajta valami full screenen.. A játékok is mivel már nem full screen hanem borderless window, lekapcsol a gép..
És mindezt azért, mert feltelepítettem nosztalgiából az annó (nekem még szaggatott és ette az áramot mint állat : ATI Bacteria screensaver-t) letöröltem, aztán azóta így működik.. valamit ott hagyott a registryben.. Játék közben is lehajtom a fedelet (és hiába "nincs művelet" van beállítva) szépen elmegy alvó üzemmódba.. Ami nagyon irritáló online játék esetében.. Ha viszont, teljes képernyőre rakom a yt-t vagy valami filmet, akkor nincs ilyen..Kowalsky#2903
-
milkabrams
őstag
Sziasztok!
Némi segítségre lenne szükségem egy Vivobook oled kijelzője kapcsán hdr beállításokkal kapcsolatban. [Így] néz ki az alapértelmezett hdr és hiába próbálom kalibrálni [ez] és [ez] fogad. Ugyan úgy kiégett túl világos kép.Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
veterán
válasz HartgeH3-2.8 #37891 üzenetére
Ez be nem kapcsol, de cserébe lemerül. Valami tuti eszi az akksit akkor is, mikor leállítom.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz rothfb #37890 üzenetére
Teljesen leállítja a gépet, a full shutdown kvázi. Ha csak simán egérrel rámész a kikapcsolásra akkor nem kapcsol ki teljesen a gép. Sokan nem tudják, én sem tudtam. Mondjuk nekem mai napig nem egyértelmű ennek milyen szerepe van.
Ha teljesen full fel volt töltve, és úgy lett eltéve, de nem ezzel a "force" shutdown megoldással volt leállítva akkor se kéne nullázódnia 1-2 hét alatt szvsz Kíváncsi leszek mit mondanak a szakik. Nekem van is ilyen parám, hogy esetleg táskába hagyom a gépet akkor random ránézek nem e kapcsolt be
[ Szerkesztve ]
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
veterán
Srácok. Adott egy Asus TUF Gaming laptop, 2021-es. Nem sokat volt használva, most el van téve. A gondom az vele, hogy kikapcsolva 1-2 hét alatt lemerül 0%-ra. Feltöltöm 100%-ra, előveszem másfél-két hét múlva frissíteni és 0% az akksi. Feltöltöm, használom akksiról, úgy bír annyit, amennyit kellene egy ilyen gépnek, aztán feltöltöm, elteszem és megint bő másfél hét múlva 0% az akkumátor töltöttsége. Állásában lemerül.
Nem tudna valaki valami tippet adni, hogy ne merüljön le?
Az akksi beépített, sajnos. Ha nem lenne, kivenném és hűvös, száraz helyre tenném. De ez nem játszik.Ja és bár 2021-es, nem sokat volt használva és új korától ezt csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
sumdudum
tag
Vagy igaza van a srácnak a fórumon, és típushiba, hogy ha rátolok egy ssd-t akkor csökkenti a BUS-t és visszafogja az M2őt is?!.. (ezzel nem lenne gondom, ha nem Floppy szintre csökkentené vissza magát..)
[ Szerkesztve ]
Kowalsky#2903
-
sumdudum
tag
Tovább nézegettem, azért aktívan berepül 0,9MB alá is!.. Bár ez egy 512es M2, de még így is, hogy 90%ot telepített van 112GB.. (Igen tudom 25%ot érdemes szabadon tartani, ez meg is lesz, amint települ, csak most tettem kivételt a próba miatt)..
A viruskergetőm sem lehet gond, Kaspersky Total Security-t használok (alapvetően sem néz CD képeket..
Lehet, hogy mégis csak a FirmWare? vagy az M2?! (My Asus szerint nincs semmi frissíteni való)[ Szerkesztve ]
Kowalsky#2903
-
sumdudum
tag
Ez van: [link] (most az M2 ről önmagára telepítek és ugyanaz a szitu.. 3 órája telepítek és nincs vége..) Hébe-hóba 181MB-ig felugrik a lemez használtság, de csak 1-3 mp-ig.. Viszont a legkisebb is 25MB.. szóval nem értem..
[ Szerkesztve ]
Kowalsky#2903
-
sumdudum
tag
Szóval lényegében órákkal gyorsabb a netet használnom, mint két egymástól 20 centire működő háttértárat egy azon gépben!
Kowalsky#2903
-
sumdudum
tag
M.2ről 100MB-al másol, azzal nincs gond, csak a visszafelé út a necces!
Nem létezik, hogy gyorsan ír, de ennyire lassan olvas, ilyen az IDE HDDk világában sem volt! Majdnem floppy szint.. Valami nagyon gáz!Az egészben az a vicc, hogy alapvetően a D meghajtóra (azaz az SSHDra töltök) ez 110GB esetében max 40 perc..
Hogy ezt átmásoljam a C-re (ami az M.2) 4-6óra..
De, ha a C-re töltöm ugyanúgy kb 40 perc..[ Szerkesztve ]
Kowalsky#2903
-
sumdudum
tag
válasz cs.zs. #37813 üzenetére
Köszönöm a Korrekt választ! (azért elképesztőnek találom, hogy nem kapsz semmi infó a bővíthetőségről, csak kidobják összesítve, hogy így is meg úgy is áruljuk (azthinném, hogy a serial number segít, de nem..)
Valóban nem vagyok olyan kretén, hogy ne az M.2-re installáljam a windowst.. Az SSHD csak háttértár letöltésekhez..
Most kipróbáltam csak simán 22db 4GB fájlt átmásolni és az agyam eldobom, hogy 2MB és 7MB között mozog! És ezek nagy fájlok, kisebb fájloknál ilyen 700kbyte (úgy kisebb, hogy 120MB pdf pl..) Agyvérzést kapok!Régen az IDE-IDE HDD ről is 10MBvel másolt! SATA-SATA meg 30(50)-30(50) volt!
Most ezzel mi a lónyerget csináljak?! BIOSban AHCI módban van, állítsam át SATAra?! (lehet rosszul emulál?) vagy vegyem ki és csapjak le vele bogarakat?![ Szerkesztve ]
Kowalsky#2903
-
Goxi
tag
Siasztok!
Tanácsotokat szetetném kérni.
a köv 2 vivobook közül választanék, de nem nagyon tudok dönteni:
- [erősebb proc, csírább videókártya] , vagy
- [gyengébb proc, erősebb videókártya]
Felhasználásom elsősorban 60%-ban filmnézés (max FullHD), illetve egyszerűbb irodai feladatok, ritkábban játék.
Gondolom a legjobb e kettő elegye lenne a Ryzen 7 és a 3050 kombinációja, de jelenleg limitált a keret, ezért kompromisszum kényszer.Várom hogy Black fridaykor talán még lehet faragni pár ezret.
Köszi a segítséget.
-
wéercé
junior tag
válasz HartgeH3-2.8 #37879 üzenetére
Szia!
Persze, megértem.
De napok óta nem hagy nyugodni a dolog.
Én tényleg kivettem a chipet, nVidia volt a felirat rajta és a kezemben volt.
Az alján talán ezer réz színű tüske volt és ki és vissza lehetett rakni az alaplapra.
De ezek szerint csak rosszat álmodtam.
Aztán a neten keresgélve még találok is belőle vásárolhatót, elgondolkodok, hogy akkor miért nem lehet nagyobb teljesítményűt belőle.
De mindegy, elfogadom hogy nem lehet.
Köszönöm!
Üdv. -
wéercé
junior tag
válasz cs.zs. #37870 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod!
Valamiért az volt bennem, hogy pasztázáskor mintha cserélhetőnek láttam volna a videokártyát amikor lejöttek róla a hűtőcsövek, mint mondjuk a processzort.
De biztos nem voltam benne, ezért kérdeztelek Bennetek.
Hát ez sajnos nem jó hír, de ez van.
Köszi még egyszer!
Üdv. -
Dhampir
félisten
válasz azbest #37872 üzenetére
Csak éppen a kiinduló hozzászólástól kezdődően nem ez volt a lényeg, hanem a pontatlan információ és utána az árazás felemlítése. Kis utánakereséssel rögtön láthatóvá válik, hogy a másutt hirdetett modell nem magyar honosítású, de "nem erre ment ki a játék".
Sajnos nem először fordul elő a fórumokon, hogy a válaszolók némiképpen félreviszik a témát és nem az eredetileg felvetett téma megoldására, illetve a pontosabb válaszra törekednek, ámde elképzelhető, hogy rosszul érzékelem mindezt.
További kellemes fórumozást kívánok!
-
-
azbest
félisten
válasz cs.zs. #37868 üzenetére
én is linkeltem már többször digiprime-ot, le is szűrve azokra a gépekre.
De itt erre akartam reagálni
egyik külföldi bolt az itthon is ismert egyik nagy piactéren keresztül már 200 000 Ft alatt is kínálja az Oled kijelzős olcsóbbik típust.Én is láttam már például emagon olcsóbb gépet, és láttam, hogy azt nem az emag árulja, hanem külföldi webshop hirdetése az emag felületén -> így nem magyar a bill és nem magyar a garancia sem azon. Erre nagyon kell figyelni.
[ Szerkesztve ]
-
wéercé
junior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy ASUS GL752VW laptopom, amit játékra szeretnék használni.
A Steam szerint a videokártya kivételével minden megfelelne a játékok követelményeinek.
Jelenleg egy NVIDIA GeForce GTX 960M kártya van a gépben, a játékhoz viszont Geforce GTX 1060 vagy magasabb teljesítményű kártyára lenne szükség.
Ebből adódik a kérdésem, lehetséges videokártyát cserélni ebben a laptopban nagyobb teljesítményűre?
Köszönöm! -
Dhampir
félisten
válasz cs.zs. #37865 üzenetére
Igen. Az egyik külföldi bolt az itthon is ismert egyik nagy piactéren keresztül már 200 000 Ft alatt is kínálja az Oled kijelzős olcsóbbik típust.
Amennyiért említed, az már közelíti a komolyabb Vivobookok, illetve a minőségibb Zenbookok árát, újracsomagoltban már talán akadnak egyéb vonzó modellek is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Dhampir #37864 üzenetére
Szia,
aprócska malőr.
Ha a specifikációkra kattintasz, magad is láthatod, hogy ezt a gépet 2-féle procival, 2-féle rammal, 2-féle kijelzővel (stb) gyártják. Sok tipus. A forgalmazó központi raktárában az oled meg vélhetően épp elfogyott, és a sima maradt, ez látható a shopban az alacsony áron.
263.900.- Ft-ért láttam egy boltban az oledet, 16GB rammal, Ryzen-5 procival.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Feltehetően már találkoztatok az OLED kijelzővel hirdetett ASUS Vivobook Go 15 OLED notebook oldalával.
Akad két link, miszerint ez a két típus (Asus Vivobook Go 15 E1504G és Asus Vivobook Go 15 E1504F) OLED kijelzővel rendelkeznek, de a "Vásárlás" rákattintása után mégis csupán 60Hz refresh rate, 250 nit, 45%-os NTSC színskálájú kijelzővel rendelkező notebookokhoz vezet az OLED kijelző helyett.
Az Asus ügyfélszolgálatának tájékoztatása alapján a weboldalukon elérhető termékek és szolgáltatások hivatalos forgalmazója az Europeer Szolgáltató Kft., velük kell felvenni a kapcsolatot a nem pontos linkkel kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz memorix #37859 üzenetére
belül csak annyi a különbség, hogy picit hosszabb a hőcső, de amúgy még a venti is ugyanaz a 14 és 15 colosban. Van egy kís hely a 15ös házában. [link]
Sima desktopon amúgy nem érezni, különbseéget és procitesztben sem, csak gpu használatkor a throttlingolás jobban rángatta az órajelet fel-le és ettől játék közben ingadozott nagyon az fps.
A tieden (amd változat) is le van ragasztva rézfóliával a gép alján lévő rács nagy része? [link] ezt használom extra hűtőfelületként Bár lehet a 15ösben nem réz van, hanem csak műanyag fólia ott, legalábbis ebben a videóban látszik egy pillanatra [link]
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz memorix #37857 üzenetére
Igen, az intelesben pcie 4.0 már. Az amd változatban 3.0. Nekem inteles van, bár itt lehagytam tényleg. Korábban már én is tettem be 32-es modult
Régebben irogattam róla, hogy az i7-12700H integrált gpu-ja kicsit szenved ilyen vékony házban ekkora hűtéssel, ezért a hővezető cső hátára fektettem fel 2mm-es hővezető padot, hogy a gép alján lévő rézfóliára is vigyen át hőt, attól megszűnt cs go -ban az indokolatlan akadozás, amit valsz az órajel fel-le ugrálása okozott, így pont annyival jobban hűt, hogy az órajel egyenletesebb legyen, bár pontszámban nem nagyon különbözik. Először olyan helyre is tettem, ahová nem kéne, gyorsan rájöttem, hogy elég csak a procinál, esetleg a vrm feletti lapnál (oda 1mm elég). [link]
Az 5800H nem küzd a hőtermeléssel meghajtva?
[ Szerkesztve ]
-
memorix
senior tag
válasz azbest #37856 üzenetére
Az jó, de aSamsung 990 pro elég melegedős. S14 -ben a M.2 Nvme PCIe 3.0 szerelik többségében.
Ha intel 11,12,13 gen vagy amd 6xxx, 7xxxx cpu -d van benne akkor van csak PCIe4.0 ami kitudja használni a jobb SSD -t.
Az ASUS S15 AMD 5800H OLED -ben csak ramot cseréltem és 40GB ram lett. A SSD -re használó windows system swap fájl irogatást kikapcsoltam és csak memoriát használt. Teljesen tökéletes igy. Igy is picit gyorsult a windows. -
azbest
félisten
Ha már bővíthetőség, jelentem a 2022-es vivobook S14-ben szépen működik a samsung 990pro. Kicsit tartottam tőle, hogy nem fog-e túlmelegedni. Bár a netes adatok alapján nem fogyaszt durván sokat.
Ezért követtem azt, amit ebben a videóban is mutatnak, fél mm-es és 1mm-es padokból tettem rá darabokat, hogy egy színbe kerüljön a réz hő szétoszlató fedél rajta.
A kingston kc3000 majd 2x annyi fogyasztásúnak volt írva, mint a 990pro, ezért sem olyat váltasztottam. A 980pro is többet fogyasszt. Szóval 7GB/sec sebességgel csapatja, 60 fokot nem érte el az adatok át klónozása közben sem. A gyári 512-est cseréltem 2TB-re. Igazából a kinston nv2 2TB (qlc de nem lassú) is jó lehetett volna, most már nagyon kedvező árú, de azt hagytam inkább arra, hogy időnként ráklónozzam a teljes belső tárhelyet backupnak - és hiba esetén helyére tevősnek.
Vicces, hogy a gyári rózsaszín pad nem is ért hozzá a gyári micron ssd-hez. Beszerelés után a réz lap tetejére is fektettem egy 1mm-es pad darabot, hogy a gép alján lévő részfóliának is tudjon átadni meleget, biztos, ami biztos.
A klónozás vicces. Mivel a külső ssd-m, amit játszós dolgok vannak wd, így az ingyenes wd acronis true image változatot használtam. Át is klónoztam eredeti méretben mindent, de nem bootolt vele. Egy netes videóban mondták, hogy nvme meghajtó esetén először csökkentett módban kell indítani, majd utána már megy normálban is. Valóban így sikerült. A win11 alapból nem dobja fel a csökkentett mód menüt, hanem 2x sikereten indítás után ahogy magától újraindult, átváltott recovery win módra és ott a menüben lehet váltasztani, hogy kiadja újraindítás után a menüt, amiben a csökkentett mód opció van...
A klónozáshoz külső usb3 m.2 keretet használtam. Egyik ilyen kereten fut a progi, a másikat typec portra dugva meg a belső és aközött tudok klónozni. Bár lehetett volna a belsőre telepített winre is tenni a progit - de ennek az ingyenes változatnak kell jelen legyen egy wd meghajtó is.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Sasa 111 #37852 üzenetére
Szia,
november legnagyobb baklövését már elsején elkövetni - nem kellene...
Ez egy szar.
Ennyi pénzért minőségi, ragyogó kijelzőt is lehet már venni, nem ilyen halovány maszlagot, ráadásult bolt által felbővítve, aranyáron...
Ilyen áron már Lenovo Legiont is találsz, ezt a gépet sietve lépd át!
-
azbest
félisten
válasz memorix #37853 üzenetére
Asus S14, S15 vivobookokban van 1 db slot amibe lehet ramot cserélni.
A 2022-es változatokban van slot. A 2023-ban ami már van ahol megjelent, már forrasztott. A 2023-snál olyan levékonyított szélek vannak, amiből kiállnak a nagyobb portok, mint az expertbookban [link]
úgy látom a mysoftnál van sima ips kijelzős változat az inteles 2022-esből a 12500H intel procival [link]
Digiprimmenél meg amd-s oledes 2022-es széria [link] (remélem jó bolt nem vásároltam még tőlük )
Ezekben 1 m.2 slot van, más háttértár hely nincs. 1 ddr4 slodim slot 8GB integrált mellett[ Szerkesztve ]
-
memorix
senior tag
válasz Sasa 111 #37852 üzenetére
Display és aksi gyenge a hordozáshoz. Hordozás esetén legalább 60 Wh aksi kell.
ASUS Expertbook B1500CBA-BQ1582 (Star Black)
DisplayNon-touch screen, 15.6-inch, FHD (1920 x 1080) 16:9, Wide view, Anti-glare display, LED Backlit, 250nits, NTSC: 45%, Screen-to-body ratio:90 %
Battery42WHrs, 3S1P, 3-cell Li-ion
Nem hinném hogy ezt keresed. Minek neked a ram bővítési lehetőség? Miért nem elég 16Gb vagy 32 GB ?
Asus S14, S15 vivobookokban van 1 db slot amibe lehet ramot cserélni.[ Szerkesztve ]
-
memorix
senior tag
válasz Sasa 111 #37840 üzenetére
Nekünk az egyik laptop az egy Asus UM5401QA OLED 5600H és nincs a zsanérnak semmi problémája.(A zenbookba a memória nem bővíthető)
A másik laptop egy Vivobook 5800H S15 M3502QA-MA001. Az is jól bírja. (Itt a 16gb memóriát felupgradeltem 40gb -ra)
Mindkettő 1 éves múlt.[ Szerkesztve ]
-
wrc84
csendes tag
Hát nagyon nem lenne kihasználva max játéknál, de elnézve néhány youtube teszten azon sem hoz sokat. Laptopnál talán még annyit sem.
-
veterán
Kérdés az is, hogy kihasználod-e a dupla sebesség lehetőségét?
3.0 x4 ssd-k esetében 3500-3600 MB/sec olvasás a csúcs, és 3000-3500 írás.
4.0 x4 slotnál 8000 MB/sec az elméleti felső határ, és kb 7200/6000 ssd-ket lehet találni.
Ha ebbe a 4.0 slotba pl 4000 MB/sec ssd-t teszel, akkor mivel vagy előrébb?
Szükséged van erre a brutális sebességre?
Milyen hordozóról, milyen csatlakozón írsz/olvasol ennyivel ?
(nem költői kérdés, tényleg érdekel!)[ Szerkesztve ]
-
wrc84
csendes tag
Sziasztok
Olyan kérdés lenne, hogy a laptopomban 2 SSD slot van. Az elsőben van egy PCIe gen3 Win10pro, a másikban ha beteszem akkor gen4 win11.
Ilyenkor alapból az elsőről bootol vagy be lehet állítani biosban?
Illetve mennyire érdemes gen4-re váltani? Támogatja, mert a gyári is gen4 amivel vettem. -
veterán
Csatlakozom az előttem szólókhoz,
az enyém is 1 évhez közelít, és ez is intenzív használatban van, és ennek is kutya baja. UM5401QA, hibátlan technika. Van rá 3 év gari.
Ha annyira szar lenne, jópár panaszba belefutottunk volna itt az Asus, vagy a milyen gépet vegyek topikban, de nem emlékszem ilyen jellegű hsz-re.
Ezt én továbbra is csak ajánlani tudom.
[kép] [kép] [kép] [kép] -
Kront
tag
Lányom Zenbookja 1 éves, napi iskolai használatban van és semmi baja a zsanérnak. De valóban, amikor vettem és nézegettem a típushibákat, szinte mindenütt előjött, hogy rossz minőségű, sérülékeny megoldást választottak más gyártók hasonló gépeihez képest, és ha a zsanér számít, akkor vegyek inkább ThinkPadet vagy EliteBookot. Ebben a kategóriában futó Dell XPS zsanérjai hasonlóan rossz hírűek. (Azért a ThinkPad 2-3-szoros áron adja ugyan azt a konfigurációt, így illik is, hogy komolyabb mechanikájú szerkezet legyen.)
-
Gubu0101
veterán
válasz grabber #37835 üzenetére
Igy szokott lenni,ezt szeretnem aztan mondjak ne azt,sok hibas darab van,vedd ezt,igaz kicsit dragabb de jobban birja Nem tudom az apple macbook-ok hogy birjak.Meg,hat annak megvan a maga szervize.
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
azbest
félisten
válasz Sasa 111 #37836 üzenetére
asusnál szériánként nagy a szórás, ezek közt a 2022-es zenbook, vivoobook S -ek közt vannak egészen jók. A zenbook ram nem bővíthető itt. (LPddr x ram általában integráltat jelent). A vivobook S biosában szinte semmit sem lehet állítani, lehet a zenbook is hasonló. Asus notikhoz nem sok bios frissítés szokott kijönni, nem nagyon jönnek a beágyzott vezérlő és bios segbezhetőségekre a fixek. Thinkpadnél valsz évekig rendszeresen van legalább bios frissítés. Bővíthetőséget adott modelnél kell nézni mindkettőnél, hogy van -e egyáltalán slot ramot bővíteni.
-
Gubu0101
veterán
-
veterán
válasz Sasa 111 #37829 üzenetére
Szia, a ventillátorok bármilyen gépben megállhatnak, nem a brand a lényeg. Nekem cseréltek már gariban Dellben is, Asusban is. Na és akkor mi van? 1 hét alatt kész volt. Ezért van rá gari, nem?
A zsanér problémát nem vágom, a Zenbookok egy ideje fémből vannak, legjobb technika. Legjobb akkus üzemidőt és legjobb kijelzőt is ezekkel a gépekkel kapsz.
Ha ez nem jó, akkor mi az?
Ha ő egy "eladó" volt, akkor nyilván el akart adni valamit.
Mit ajánlott helyette, ami hasonló árban jobb mint ez? -
nagyúr
Ugyanez van itt nekem, csak UX, azaz Inteles verzió-amit neked állítottak, azt enyhén szólva sem hiszem el. A Zenbook az Asus prémium üzleti vonala, nem Vivobook szint.
Full fém az egész gép, pláne a zsanérok jól vannak megcsinálva, a hűtés is egész ahhoz képest, hogy kicsi és vékony a gép-még nálam az Inteles verzió sem rossz ebből a szempontból. -
Gubu0101
veterán
Nekem lassan egy eves a rog de kutya baja.Zsanerok is olyan feszekesek mint ujan voltak.Hutesen se valtozott semmi.Az a kerdes,hogy milyen idos gepeket vittek vissza,lehet 4-5 eveseket.Elozo gepem Acer nitro volt,abban 6 honap utan elszallt az alaplap.Szerintem,barmelyik gyarto gepet veszi az ember,ezek benne vannak a pakliban.Egyenlore nem is panikolok,mert meg van 2 ev garancia.Majd ha az letelik…
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
Sasa 111
tag
Sziasztok!
Tegnap elindultam megrendelni egy műszaki paraméterei alapján nagyon jó kis gépet: ASUS ZENBOOK 14 OLED UM3402 (UM3402YA-KM207W) FEKETE. Az üzletben az eladó kikereste, egyeztettük a paramétereket meg tudja rendelni, de megkérdeztem a véleményét is. Hát nem nagyon ajánlotta megvételre. Azt mondta, sok ASUS gépet visznek vissza különböző hibákkal. Főleg a hűtési és zsanér hibákról beszélt, de az egész kialakítást kritizálta. A 5 hibás laptopból 4 ASUS.
Kérném szépen erről a véleményeteket, főleg a leírt típusról, akinek ilyen van.Köszi előre is!
-
azbest
félisten
válasz gxcman #37821 üzenetére
MyAsus fenn van? Összes géphez való driver és segédprogram fenn van? (a myasus jellemzően jelzi hogy ha hiányzik)
A leállításkor a modern win hibernálja a drivereket, amit bekapcsoláskor simán felszippant. A fast startup opció vonatkozik erre a win energiagazdálkodós részen, néha okozhat némelyik perifériának problémát vagy több párhuzamos oprendszer mellett nem ajánlott. Ezért gyorsabb.
Az újraindítás esetén mindig teljesen újratölti a drivereket is, nem hibernállásból szedi fel.A win11 egyébként automatikusan is frissítget drivereket.
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
válasz gxcman #37821 üzenetére
A leallitas az nem egyenlo a kikapcsolas + ujrainditas komboval.
Csak siman lementi az adott allapotat a gepnek tehat bekapcsolaskor nincs ujrainditas, kb az tortenik mintha elment volna a gep sleep modba es fel lett volna keltve.Van esetleg USB eszkoz bedugva? Huzd ki teszt celjabol es nyomj egy kort megint .
Menj a biosba es ha van gyari beallitas vissza allitasa azt problad ki, vagy valami van a boot sorrendben amire probal bootolni, vagy valami ez korul ,ha az asus logo ott van annyi ideig, gondolom biost mar frissitetted?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz szaboi6512 #37825 üzenetére
Nem, ott sem kell...
-
gxcman
tag
válasz cs.zs. #37822 üzenetére
Nem tudom milyen módszerrel indítod újra a géped, ugye 1 napos windows, és ha valamelyik program telepítés után kér újraindítást, vagy a win saját frissítése indítja újra a gépet akkor is 102 sec mire bejön a windos.....de csak ha újraindul a gép sima leállás után nem.
Soha 1 géppel sem volt hasonló problémám.
-
gxcman
tag
Sziasztok!
Asus VivoBook S 15 OLED M3502 (M3502QA-MA142)
Jobb klikk LEÁLLÍTÁS után, az indításkor minden ok max 10 sec mire már bejön a win ez tökéletes így.
Ha jobb klikk ÚJRAINDÍTÁS-t választom akkor, MINDIG ( 10x is teszteltem ) 102 másodpercig teker mire elindul a gép, (betölt a windows)?, addig kint az ASUS logó, utána indul a windows.
Mindkét esetben - Legutóbbi BIOS-műveletek 6.1 másodperc win feladatkezelő indítás fülön.
Win telepítés alatt még jól működik, de mire lefrissül a win valami történik, hogy mit kell beállítanom, hogy újraindítás után is viszonylag gyorsan induljon a rendszer nem tudom.
+1 Skype 8.106.0.212 nem érzékeli a mikrofont.
Ha Realtek hangeszközt választok így müködik külső mikrofonnal sajáttal nem Microphone Array AMD Audio Device 2.0.0.41 melyik drivert töltsem le az ASUS-tól vagy nem biztos, hogy a driverrel van gond.Fura módon a win telepítés napjan rendesen működik utána nem, lehetséges maga a Win 11 kavar be? 22H2 22621.2506 winver
-
nagyúr
válasz Remekelek28 #37819 üzenetére
Kérdezd meg az Asus ügyfélszolgálatot.
-
nagyúr
válasz Remekelek28 #37817 üzenetére
Attól függ, mennyibe kerül.
-
Remekelek28
őstag
Udv Egy Asus Zenbookra számlával hány év garanciát adnak?
-
tothbe
addikt
válasz cs.zs. #37813 üzenetére
igazad van, mea culpa.
nem jól olvastam a hsz-eket és azt hittem, csak az SSHD van benne neki. most újraolvastam és láttam, hogy egy helyen említette az M.2-t is már és így lejött, hogy ő egy második M.2 foglalatot keres és nem egy M.2 foglalatot az SSHD mellé.By(e) Tothbe
-
veterán
válasz tothbe #37812 üzenetére
Az nem "+1" db m2.
1 db m2 van benne bal oldalt, és 1db 2,5" slot jobb oldalt az akku mellett.
Ha lenne benne második m2 slot, akkor a CR2032 elem mellett/fölött/helyett lenne, de ebben nincs.
Jelen esetben 2,5" SSD-t kell venni.
Ez így néz ki egy Youtube videóban:
És így nézett ki a sajátunk, amiben 2 db m2 slot volt + 1 db 2,5" slot
TUF F15 FX506Li, i5-10300H+GTX1650
-
tothbe
addikt
válasz sumdudum #37802 üzenetére
Igen, van benne egy plusz M.2 NVMe hely is. Forrás: ASUS
Anno árulták is HDD+M.2 SSD kombóval.[ Szerkesztve ]
By(e) Tothbe
-
sumdudum
tag
válasz cs.zs. #37809 üzenetére
Nah jó, kicsit eltévedtünk az eredeti kérdéstől, de:
Azért 1000/1000-es net mert egy szobát bérlek, egy négy szobás lakásban, ahol egyik fő sem ért a fájlmegosztáshoz.. nincs TVjük se.. mindent telefonon és laptopon néznek, de a csekket személyesen intézik és sorban állnak 50 percig is akár, mert nemtudják, hogy kell telefonon.. (nem is akarják, pedig felajánlottam a segítségem)
Szóval az eredeti kérdés az: tudjátok-e hogy van-e másodlagos NvME slot vagy nem?! Vagy a csatlakoztatott sshdd okozhat e dúrva lassúlást esetleg Firmware a gond?!Kowalsky#2903
-
-
veterán
válasz sumdudum #37806 üzenetére
1 Byte = 8 bit
1000 Megabites internet (1 Gigabit) = 125 MegaByte/secHa például speedtest-tel mérhető a tényleges 1 gigabited, és 100 MB-tal ír a HDD-d, akkor ott a HDD a "bottleneck", mert adat lenne több is, csak nem tud hová menni.
1 Gigabites Lan-csatin 945-950 Megabit mérhető maximum, azaz ehhez ~118 MB/sec írási képességre van szükség. Ezt egy átlagos Sata SSD nevetve oldja meg, a legtöbb laptopban pedig manapság úgysincs 1 gigabitestől nagyobb Lan-aljzat. (már ha egyáltalán van)Más a helyzet a Wifivel, az új laptopokban jellemzően AX3000 wifi kártyák vannak. Ilyen van az enyémben is, 2000/1000 net van, laptopommal 1600/1000 mérhető, azaz ha full sebességgel letöltök, az 200 MegaByte/sec, még azt is nevetve felírja egy sata SSD.
A PCIe SSD-k ettől is nagyobb sebessége nem a netes letöltésekhez kell 😉
-
sumdudum
tag
válasz cs.zs. #37805 üzenetére
Digivel töltök le rá, és a maximális 1000/1000-es netnél nyomja a maximális 100MB-ot..
Jah igen, nemtudom mi volt a konkrét neve, de egy ilyen hibrid HDD-ként volt véve..
Bizonyos fájloknál (csekkoltam nem sérültek és nagy fájlok, belassul, de nagyon dúrván USB 2.0 szintre sőt az alá..) Szóval gondolod, hogy döglődik?!Kowalsky#2903
-
veterán
válasz sumdudum #37804 üzenetére
Nem, nem néztem el semmit, nyugi ,
400-500 MegaByte/sec a SATA SSD átlag, és a WD Blue 560/530-at tud. (600 az elméleti felső határ)m2 esetén meg lehet SATA is, az ugyanúgy max 600 MB/s,
vagy mostanában
PCIe 3.0 x4 esetén max 4000 MB/sec, ha ebből veszel egy olcsó/átlagost, akkor 2000-3000 MB/sec mérhető,
PCIe 4.0 x4 esetén pedig max 8000 MB/s, de az a TUF még nem 4.0-ás.Te meg gondolom SSHD-ról beszélsz, csak nem jut eszedbe a szó. Újonnan biztos tudott 100-140 MegaByte/s sebességet, csak hát lejárt az ideje.
Nincs ebben semmi rendkívüli. -
sumdudum
tag
válasz cs.zs. #37803 üzenetére
Konkrétan egy 2,5 inches van benne csak hát ssdhdd és rendesen felpörög mielőtt elindul, kezd már zavarni is.. Véletlenül nem 400-500 Mb/ sec-re gondolsz az MB helyett?
Mert én direkte írtam nagy B-vel mint byte és nem bit, remélem ez nem zavart össze, tudom, hogy sokan tévesztik.Kowalsky#2903
-
veterán
válasz sumdudum #37802 üzenetére
Szia,
az 50-60 MB/sec egy nagyon gyenge HDD-nek a sebessége. Ha csak egy normális 2,5" méretű SSD-t tudsz beletenni, már akkor is fel tudsz ugrani ennek a 7-8-szorosára. WD Blue SSD-m volt, ténylegesen tudta az 560 olvasást, 530 írást. 400-500 MB/sec sebességet elérni már nem kihívás manapság, ezért mondom a 7-8-szoros gyorsulást.
Egy normális 2,5" HDD is tudja már a 100-140 MB/sec-et.Csak azt akarom ezzel mondani, hogy ha nem fogad a gép még egy m2 ssd-t , akkor sincs semmi baj, raksz bele 2,5 incsest.
-
sumdudum
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni; Van egy 2019 kéztől vásárolt FX505DU-AL070T típusú laptopom, mivel nem találok róla konkrét infót a honlapján sem. Van lehetőség egy másodlagos NvME ssd berakására vagy csak szimpla ssd van pluszba?
2 Éve szétszedtem ugyan és beraktam egy ssdhdd-t amit szeretnék lecserélni, mert 4GB-os GOG játékot is 40 percig telepít (a 100 GB-os Baldur's Gate 3ról ne is beszéljünk.. 4-5 óra, úgy, hogy NvME 2-re telepítem, mások szimpla HDDről telepítenek félóra alatt szimpla SSDre). Lehet Firmware-t kellene frissítenem(még soha nem volt)?! Másik fórumon üzent nekem valaki, hogy utána nézett ennek a laptopnak és a berakott SSD visszafoghatja az átvitelt.. Ami viszont azért furcsa, mert általában nagyobb méretű fájlokat 50-60 MB-al másol, de egyik nap egy 700MB-os fájlnál végig beesett 1500-2500Kbyte-ra, de csak annál az egynél a sorozat 5másik részét 60MB-al másolta.. A folyamat közben semmilyen más alkalmazás nem futott, illetve csak normál üzemmódban egy vírusírtó (azaz nem keresgéltem vele közben, csak aktív volt).Szóval ha esetleg tud valaki linkelni egy oldalt ahol le van írva, hogy mennyi csatlokozós azt megköszönném, nem szívesen szedném szét ha nem muszáj. Persze, ha nincs rá konkrét infó akkkor az lesz..
Előri is köszönöm!
Kowalsky#2903
-
NoOne92
kezdő
Feltettem én ezt a G-Helpert.
tapasztalatom az AC-hoz képest, hogy csendes módban ez tényleg csendes. Az AC-ben sajnos a Silent módban jobban pörgött mint Performanceba....
Ami kérdésem lenne azokhoz akik használják, hogy az Asus szolgáltatásokat ti ki szoktátok lőni közben, a kis kapcsolóval?
A másik, hogy akik képet tettek fel a progiról azoknál a GPU résznél volt állítási lehetőség nem úgy mint nálam.
Esetleg van valami sejtésetek arról, hogy ez miért lehet?
Nekem a tippem, hogy régi az alaplapom ... ( nincs újabb Bios frissítésem... 2020-as a készülékem ).Asus TUF A17 FA706IU, Galaxy S20 Ultra,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 16Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / újszerű állapot / Excellent akku
- Rog strix g17 360hz
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Lenovo ThinkPad x280, i5-8350U, 8GB RAM, 256GB SSD, FHD, 1 év garancia, Áfás számla!
- Dell Precision 5560 patika állapot Core i7 11850H 32GB DDR4 512GB SSD T1200 4GB GDDR6 VGA több db!
- Full HD HP EliteBook 840 G3 i5-6300u laptop világítós billentyű 8 GB RAM SSD jó akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest