- Hisense LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mindenestől eltörölné a Nuvia dizájnokat az ARM
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Pyttawrx #37197 üzenetére
Legion 5 15IMH05 i5-10300H+GTX1650 laptopunkon Pro-val nem volt hajlandó működni a GTX. Új, bontatlan, gyárilag win nélküli. [kép] [kép]
Több (újabb/régebbi) verzióval is feltelepítve, eredmény ugyanaz. Látta, felrakta, de mindent UHD-ról csinált, ez meg ott punnyadt a háttérben. Visszaküldés határán voltunk, amikor valakitől kaptuk a tippet, hogy próbáljuk meg Home-mal, és voila! Onnantól amikor kellett, működött a GTX. Hibátlan volt.
Ennek a mi példányunknak nem volt mindegy.
Csak erről jutott eszembe, hogy mi van ha ott is... -
HARDVERAPRÓD
válasz dudu98 #37195 üzenetére
Szia. Linux-al is tesztelni kellett volna.
Ja, és a nem leállás pedig win hiba, nekem is vot ilyen 2-3 hétig játszottam, hogy nem ment pár napig, utána megint ment, ezek mind frissítés után jöttek. Meguntam és bekapcsoltam a hibernálás opciót /ezt írta korábban cs.zs. fórumtárs is/
(CMD rendszergazdiként futtatni, beírni a powercfg.exe -h on), így mikor lehajtom hibárnál, azóta tökéletes. Ahogy neked is írta ez inkább sw hiba lesz.
Akksi 94 ciklus van az enyémban és 12,6% a kopás. 2022.09.26 óta[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz dudu98 #37195 üzenetére
Ne hari, nem vitatkozni akarok, pláne hogy a távolból nekem nagyon könnyű a vau-vau
Ha hardveres baja lenne, akkor AZONNAL jelentkezne a hiba, és csak megerősíti a gyanúmat, amit az előbb írtál: 1-2 hét után jelentkezett.
Mert valami befrissült (szoftveresen megváltozott), aminek nem kellett volna.
Amikor újraraktad, mindig ugyanazzal a verzióval raktad újra? (nem kellene, hiszen lehet hogy az pont nem jó neki).
Lehet hogy Home helyett Pro, vagy Pro helyett Home kellene rá, 10 helyett 11, vagy 11 helyett 10, stb-stb.Üdv
Zs[ Szerkesztve ]
-
dudu98
tag
Ez nagyon jó hír. Diplomamunka miatt fontos lenne, hogy minél hamarabb tudjam folytatni, de így legalább egy kis pihenő elfér helyette
“Felix, qui potuit rerum cognoscere causas”
-
dudu98
tag
Üdv mindenkinek! A mai napon sikeresen elküldtem szervizbe az Asus UX3402ZA-KM064W típusú notebookomat, mivel nagyon gyorsan merült és tűz forró volt asztalon használva is. Csakis pdf szerkesztőt és wordöt használtam. Többször megfagyott, nem sikerült alvó módba kerülnie, így a hozzá járt tokban fel is forrósodott rendszeresen. Mellesleg majdnem 10%-ot használódott az akku 8 hónap használat alatt, 70 ciklus után.
A kérdésem az lenne, hogy milyen véleménnyel vagytok garanciális javítás terén a FIXDIRECT Kft.-vel kapcsolatban? Mennyi idő alatt javítják meg körülbelül? Illetve vigyáznak szerviz alatt a gépre, értem arra hogy nem lesz szétkarcolva, behorpadva stb.?
Köszönöm a válaszokat előre is![ Szerkesztve ]
“Felix, qui potuit rerum cognoscere causas”
-
veterán
válasz pergabb #37186 üzenetére
Szia,
folyamatosan szabályozza, annyit ad a ramból 3D célokra, amennyi kell. Ilyenkor jobb, ha gyorsabb ram van benne. Mennek is szépen felfelé a frekik, DDR5-5200-6400-7200-nál járunk. Elképesztő módon lehet már játszani a korábbi integrált megoldásokhoz képest. Ez igaz az AMD megoldására, és az Intel IrisXE-re is. i5-12500H-val néztem, dedikált GPU nélkül, csúcs! Szuperül nyomja, jó sok ramot magára tud húzni!
Persze helyén kell kezelni a dolgot, a ram csak néhány watt teljesítményű, közelébe sem ér a 30-50-80-100-135 wattos dedikált gpu-k teljesítményének.
Játssz valamit, és közben nézd a feladatkezelőt! -
pergabb
senior tag
Kérdés..
Van egy kis ASUS Zenbook 14 UM3402YA OLED laptop, az integrált grafika méretét hol lehet állítani? Biosban nincs semmi, alapon 512mb-on megy. Lehet egyáltalán állítani ebben a gépben, vagy magától szabályozza és kell akkor többet ereszt rá?
Köszi! -
válasz HartgeH3-2.8 #37181 üzenetére
Amit egyszer megvettem és beregisztráltam, azt sosem szoktam leszedni magamtól- ebben az ASUS partner is - mert ugye a teljes árat azt én fizettem ki érte, mikor eladom, az már csökkentett áron megy... Egy kivétel volt az MSI 1060 6GB OC VGA, amint 89,9K-ért vettem 2016-ban és 102K-ért sikerült eladnom 2021-ben De az ugye MSI termék voltViszont az meglepett, hogy soha senki nem szólt, hogy be akarja regisztrálni az ASUS-nál, mert akkor kénytelen lett volna közbenjárni ... így aztán ott maradtak a már régen eladott cuccaim úgy, hogy azt sem tudom, hogy működnek e még
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz HartgeH3-2.8 #37179 üzenetére
Persze nekem is az az első dolgom, hogy felregisztrálom. Minden IS fent van
Szeretem ha egyben vannak, és mindegyiknek egyből át tudom tekinteni a garanciális helyzetét Pl most láttam, hogy az előző routeremre lejárt a garancia (egyébként májusban, de már több mint egy éve el van adva)
Viszont van amit nem teljesen helyesen jelez... de mégis... Az ASUS RT-AX86S pl 2025 márciusáig garanciális. Csak azt mondták, hogy ez azért van, mert attól számítják, hogy az eMAG mikortól vette át tőlük, de az eMAG-os garancialevél viszont 2025. márciuságig jó.
Az az egyetlen olyan, ahol a feltüntetett garanciális idő nem egyezik a bolti vásárlás idejével.[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz Pyttawrx #37174 üzenetére
Vicc, hogy nem lehet. Microsoft is simán megoldotta.
GoodSpeed
Nekem első dolgom lenne regisztrálni, hogy ott is hivatalosan az enyém legyen. Gari szempontól sem utolsó (én szerintem). Ha nincs ott nem látnak rá, supportnak is nehezebb. Egy üzenetet dobok csak MyAsus-on keresztül és mindent látnak a gépről.Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
hito
nagyúr
Köszönöm mindenkinek! Akkor ezt elengedem.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Nekem a már még eladott ASUS hardvereim is ott vannak ... egyik vevő sem kérte. Amúgy hátrányt nem jelent, csak ilyen "kirakat" funkciója van.
-
hito
nagyúr
válasz Pyttawrx #37174 üzenetére
Köszi neked is, hogy utánanéztél! Igen, elég érdekes eljárás, hogy írogatni kell nekik emiatt. Megpróbálom először én, aztán ha lepattanok (és le fogok), akkor megkérem az előző tulajt. Ha nem segít, remélem nem veszítek ezzel sok mindent.
-
Nekem anno ügyfélszolgálat törölte kérésre.
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Asus notebookot hogy lehet törölni ha be lett regisztrálva a MyAsus felületen? Megvettem az első tulajtól, regisztrálni akartam a nevem alá, de azt írja, hogy más már regisztrálta. Az eladó törölné a kérésemre, de nem talál ilyen menüpontot. Köszi a segítséget!
-
-
nyogta
friss újonc
Sziasztok! Sikeresen leejtettem a Zenbook UX331 F laptopomat, megsérült az LCD kijelző. Van tippetek, esetlen hol lehet viszonylag olcsóbban beszerezni egy újat és kicseréltetni? Köszi előre is.
-
válasz cs.zs. #37157 üzenetére
A sebesség kb az egyetlen előnye, de ahogyan #37158Pyttawrx is írta, ha nincs kihasználva, akkor az is elvész. A PRO-nál engem az lep meg, oké ott van DRAM is, hogy pontosan ugyanannyi írástűrése van. Az mindeg,y hogy 5 év garancia van mind a kettőre, a TBW számítana, bár nálam az sem, mert játék indítására használom. Most jelenleg az SK Hynix HFM001TD3JX013N a leggyorsabb SSD a buliban, a másik meg az Axagon USB-C-s házban lévő negyed akkora kapacitású 4 évvel öregebb Plextor, a többinél:
Ilyen keresztmetszet van No és az "ilyen" keresztmetszen van 2 darabb 500-as SAMSUNG (850 és 860 EVO) SSD. Ezt a PCIe3.0 is veri simán Kenyáig meg vissza. A sebesség akkor számítana ha pl a videóvágázokat SSD-re végezném, de azokat HDD-re szoktam, mert irdatlan mennyiségű írást jelentene. Illetve rendszerlemeznél, de újraindítani a gépet havonta 2x szoktam kb, abból is az egyik a foltozó keddre esik.
#37159cs.zs.: Viszont Kb még 1-2 évig nem akarok új PC-t építeni. Akkor meg új rendszerlemez SSD-t kell venni, és lesz újabb a 980-asoknál. A laptopon még úgyis rengeteget fogok bukni, hogy külsős a monitorom, a mechanikus billentyűzetem, az SSD-im, HDD-im, egerem, de még a hangkártyám is. De ezek nagyon jók annyiból, hogy ezeket már nem kell megvenni, az új gépbe, majd át tudom pakolni az SSD-ket pl a külső házaikból...
-
válasz cs.zs. #37155 üzenetére
Helló,
Még nem vettem meg, csak most filóztam rajta, hogy jó lenne esetleg, mert már nem 43K, mint novemberben volt:
Hanem 20K alatt van
Igazából nem feltétlen van rá szükség, tárhelyem van még a beépített SSD-n is, és az ugye rendszermeghajtó (nem TLC-s) , és a nem egészen két év alatt:Még most lesz 35 TB írás rajta. Ezen nagyon írás nem lesz, lenne csak olvasás, mivel csak a Steam-es, Origines játékok kerülnének át az USB-s SSD-kről. Most összesen 8 meghajtó, ebből 5 SSD csatlakozik fel USB-n, de valahogy jobban szeretném ha belül lenne + 1 TB kapacitás, mint úgy, hogy van belül 1 TB és USB-n lóg még körülbelül 6 TB... Tehát írás nem lenne leginkább olvasás. 600 TBW írástűrése van, így úgy gondoltam, hogy abba röhögve beleférek, de szerintem a fentebbi képnek is töredékét hozza össze 2 év alatt, mert nem rendszerlemeznek szánnám. A 980-ban nincs DRAM, HMB van helyette.
"elég kicsi az esélye, hogy hűtőbordával beférjen. Régebben, vastagabb gépeknél még talán (a tegnapi GL552JX-be pl beférne, de ott meg nem kell)."
Mondjuk az a helyzet, hogy nem is adnak mellé hűtőbordát, de nekem van egy Plextor PX-256M8PeG SSD-m, egy Axagon EEM2-UG2 Külső SSD házban, azon volt gyárilag hűtő, 2017-2021 között azzal hűsölt, de az Axagonba már nem fért volna bele, le kellett venni róla, és az Axagon saját hővezető pasztáját rárakni, így rendben van a hőmérséklet, mert főleg arról is olvasás van.A Samsung esetében ott van a Magician - ezt most nem tudom használni, mert a két Samsung SSD-t USB minden látja, csak a Magician nem Illetve az is, csak diagnosztikai és Firmware frissítési feladatokat nem képes ellátni. A laptop ugye PCIe 3.0-t tud, ezért is gondoltam a 980-ra. A 980 PRO-nál is 600 TBW és 5 garancia van.
-
veterán
válasz GoodSpeed #37153 üzenetére
Szia,
elég kicsi az esélye, hogy hűtőbordával beférjen. Régebben, vastagabb gépeknél még talán (a tegnapi GL552JX-be pl beférne, de ott meg nem kell).Ha még nem vetted meg,
PCIe 3.0 SSD-k között a 970 EVO plus a tuti, meg az ADATA SX8200 Pro, meg vannak még páran, amiknek DRAM chip is van az alaplapon a vezérlő mellett. A 980-nak nincs. A 980 Pro-nak van, de az már 4.0. Szerintem már érdemes 4.0-t venni, úgyis tesszük majd a következő laptopba, az meg már olyan lesz. -
Samsung 980 1TB PCIe x4 (3.0) M.2 2280 SS MZ-V8V1T0BW esetén kell szerintetek borda (egyáltalán befér e a laptopba bordástól), ASUS Rog Strix G17 G713QM HX1139T laptop esetén? Az 1 TB-os Sk Hynix mellé gondoltam.
-
veterán
válasz Pyttawrx #37151 üzenetére
Azt láttam, frissen szétszedve persze hogy csillog-villog.
Saját gépeinket negyedévente, 3-4-5 havonta szétszedjük, kifújjuk. Ez az első, aminek 8 hónapig ki kellett bírnia. Meg is látszott rajta. (benne)Csináltam tegnap egy GL552JX Rogot is. Vmi 6-7 éve vették, (i7-4720HQ?) eddig 1x volt szétszedve. 1TB HDD volt gyárilag, bekapcsolási idő 3 perc. 1 db C partició, 600GB foglalt. [kép] [kép]
Építész, tervező az illető, minden adat KELL.
Át lett másolva minden az új 1TB SSD-re , normál bekapcsolási ideje lett. 😉
Félig szétszedtem azt is, hogy ki tudjam fújni (alaplapot pasztázáshoz már nem vettem ki), így is sokkoló volt...[ Szerkesztve ]
-
-
azbest
félisten
válasz cs.zs. #37148 üzenetére
hehe, jól beszedte a szöszt és port. Nekem volt már szétszedve párszor. Ram bővítéshez, másik gépbe mikor kipróbáltam 32es modulomat, meg volt hogy poroltam is, amikor kívülrál láttam hogy kezd berakodni.
Nekem az alján nem tud sok levegőt beszívni ennél a modelnél. A helye megvan, de le van ragasztva. Így a képernyő jobb oldala felől van még levegő bemenet, meg alul csak a ventinél. (vettem is tartót az asztalokra [link] [link] ). Gondolom ha ilyen házban van dedikált gpu-s alaplap, akkor szedik le csak a fóliát az aljáról - körbe is van vágva amúgy méretre. [kép] gap padból ilyet vettem múltkor [link] pont külső ssd tokhoz szántam.
Nekem micron 2450 van benne, rózsaszín pad a rész fedél alatt. Ja láttam már ilyen kis ssd-ket. Van 256-os wd (sandisk) sn530 ssd-m, aminél meg fura megfontolásból a távolabbi végére teszik, így minden fizikai méret változatnak másik nyák kell. A tiednél meg lehet méretre vágják Múltkor dell vostroban láttam gyáriként egy ilyen picit, amire egy fém távtartó volt téve. [kép] [kép]
Nagy volt a kísértés, hogy wifi helyére tegyek ssd-t, de azért a belső sokkal gyorsabb, mint egy pici dongle[ Szerkesztve ]
-
veterán
Én is szétszedtem (ma először) a 8 hópnapos UM5401QA Zenbookot. Állandóan hozom-viszem, teszem-veszem, biztos voltam benne, hogy ennyi idő alatt már full poros lesz a belseje, és (ahogy Daraboséknál) : úgy is lett.
Ez a látvány fogadott, amikor levettem a hátlapot: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Jobb oldali ventillátor a kifújás előtt/után: [kép] [kép]
Az SSD-n a szilikon hővezetőre itt is ráfért az igazítás. Elötte/utána: [kép] [kép]
A hőcsövezést nem vettem le, még nem szükséges, kivettem viszont az SSD-t. Meglepett, hogy csak 1 chip van rajta, [kép] abban van a vezérlő is, meg a tárhely is. A 2230 méret esetén van így, mert ott nincs több hely, de 2280-ból még nem láttam ilyet. Eként tök felesleges rá a teljes hosszúságú szilikon thermal pad. Majd a következő SSD-nek jó lesz.
2-oldalú cellux kell hogy legyen otthon, nem árt ha a 2 felső csavart takaró gumi lábak új ragaccsal tapadnak vissza. [kép] [kép]
Mindenki takarítsa a gépét ! Félévente mindre ráfér. -
azbest
félisten
válasz Pyttawrx #37145 üzenetére
én a mondat végét.. ők meg az egyik alkatrészt a vrm részen (dióda?). Gondolom azért, mert az intel féle max turbo 115W helyett csak 80W-ra van engedélyezve ezzel a géppel (vivobook s 14 k3402 i7-12700h).
Szóval így néz ki egy vékonyabb asus hűtése. Kicsit lehetne jobb a minőségbiztosítás. Meglepően kicsi borda van a légterelő műanyaglap mellett a másik végén. A ventit és hűtőt viszont könnyű cserélni.
Így néz ki egymásra illesztve a két kép.. balról a rózsaszín cucc félrement. Jobbról meg meglepett, hogy nem minden részére ér el a réz hűtő. A fekete fém rész esik oda, ami körbeveszi a kiemelkedő rész téglalapot.
Egy zenbookban péládul azt is hűtötték [link]A kisebbik, hűtetlen chip a procin az a pch, jól gondolom? Nem kéne annak hűtés? Talán egy vékonyabb gap pad.
#37146 cs.zs.
igen, el sem ér odáig a hűtő felülte. Matrica nem volt sehol. Szerencsére volt itthon 1mm vastag gap pad. A gyári rózsaszín nagyon sérülékeny, gyakorlatilag szétesett ahogy próbáltam visszahajtani, meg kilapította a dupla szenvicsezés is egyik részét. Procira meg mx4 került.Egyébként meghajtva jónak tűnik, vagy legalábbis nem rosszabbnak utána. Hacsak nem az, hogy talán standart profillal (35w) is hamar elcsendesedik most már. A proci teljesítménye nem változott - hasonló pontot kap, mint korábban (thermal és power limitek).
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Pyttawrx #37145 üzenetére
Első ránézésre olyan, mintha a proci egy részéről véletlenül lemaradt volna a paszta, aztán a hőcsőre nézve kiderül, hogy oda nem is akartak rakni.
Ha a hőfokok rendben vannak, vélhetően rendben van a pasztázás is. Az viszont való igaz, hogy a rózsaszín thermal pad elcsúszott, azt a helyére kell(ett) rakni.
Azbest:
Garivesztés akkor lehet (nem tudjuk) ha volt valamelyik csavaron warranty label, és az megsemmisült a leszedéssel. -
azbest
félisten
Újrapasztáztam és hővezető padoztam már a k3402 masinámat.
A közepén még híg volt a pasztta, a szélein már teljesen szárz. A hűtőpad egyik végét meg rosszul tették fel gyárilag. Érdekes, hogy a procin lévő másik chipet nem hűtik, bár ha jól értem az nem gpu, hanem io chip.
Külön levehető 3 csavarral a venti. A bordát meg csak a proci körüli 4 csavar fogja. Nem sok anyag van benne. Érdekes, hogy lehagytak egyMásnak nem javaslom, mert lehet garivesztő a karbantartás.
Mostanában win11 + friss intel arc gpu driver egyre hülyébb. A chrome néha abbahagyja frissíteni az ablak tartalmát.
[ Szerkesztve ]
-
pergabb
senior tag
Kérdés..
Van egy kis ASUS Zenbook 14 UM3402YA OLED laptop, az integrált grafika méretét hol lehet állítani? Biosban nincs semmi, alapon 512mb-on megy. Lehet egyáltalán állítani ebben a gépben?
Köszi! -
azbest
félisten
válasz Pyttawrx #37134 üzenetére
egyedül a marketing szövegben említenek valamit, de sehol az interneten nincsen róla információ, hogy bármi értelme lenne egy ssd-vel egy pécében.
Sok diszkes szervernél és optain gyorsítónál volt egyedül említve, hogy kell azért, hogy egyben tudja kezelni a diszkeket.Ha bármi konkrét, technikai adatot, információt tudsz róla, akkor kérlek oszd meg velünk.
Az viszont ismert, hogy vmd módban nem minden ssd-t képes látni az ssd gyártójának szoftvere. Nem tud fw frissíteni az ssd-n például.
[ Szerkesztve ]
-
Win-T
senior tag
Akkor egy telepítés utáni kérdésem még ha lehet: A touchpadba épített numpadot egy istennek nem bírom működésre bírni, hiába telepítem fel a gyári drivert. A tapipad tökéletes, csak a numerikus funckiót nem tudom bekapcsolni.
-
nagyúr
válasz Pyttawrx #37132 üzenetére
Egyáltalán nem hasznos, sőt. Ez felel a RAID-ért, de ezt már valaki linkelte régebben.
Egy ilyen gépbe teljesen fölösleges, nem is lehet mit RAID-ba tenni. Egyen BIOS-t másolnak szinte minden gépre Asus-nál. Utána sem vissza kapcsolni, de lehet, nem fog csinálni semmit. -
Win-T
senior tag
Üdv!
Egy ismerős gyermeke kapott egy Asus Vivobook X415EA-EB516 típusú notit. Ezen gyárilang Endless OS van, amit szeretnének Win10-re cserélni. Viszont mikor a Windows telepítő eljut addig a pontig ahol a telepítés helyét kellene kiválasztani, nem látja a beépített NVME SSD-t, üres a lista, nem lehet kijelölni az új oprendszer helyét, új partíciót létrehozni, stb.
Biosban kellene átállítani valamit, hogy látszódjon a meghajtó? Vagy azon csak az Endless lehet? -
azbest
félisten
válasz Mikulásbá #37118 üzenetére
Ha H-s proci, akkor hiába i7, power limitet ezeknél a vékony gépeknél lekorlátozza az asus. Az i7-12700h-m kb annyit megy cinebench r23 multicore teszten, mint ugyanannak a notinak az i5-12500h változata. Gondolom a gpu-t is visszafogja. (régebben játszogattam cs:go -val és igencsak be tudott zuhanni az fps, pedig fel is tud menni egész jóra, csak nagyon ingadozó)
[ Szerkesztve ]
-
bodorjanos
aktív tag
Tényleg az új zenbookokat már mind műanyag aljal gyártják már?
Nekem a vivonak a fedlapja fem, a többi műanyag. A zennél csak az alja műanyag, a keret, fedlap és társai még fémek? -
bodorjanos
aktív tag
-
nagyúr
válasz dzsampi #37114 üzenetére
A Zenbook a minőségibb, full fém az egész gép-az alját kivéve, RAM fix szokott lenni, érdemes minél többel venni. Az OLED vállalható, de ne full HD legyen, hanem nagyobb felbontás. Általában a hűtés minősége is jobb a Zenbook-ban.
Ha játék is lényeges, Intelnél az i7-es verziót kell venni (11. vagy 12. gen) mert azokban van az erősebb, 96 EUs-es Irish XE iGPU, ami a GTX960M-nek felel meg mobil fronton.
(és igen, alkalmas a játékra, a felbontást kell kicsit visszavenni és mindent MEDIUM-ra állítani)[ Szerkesztve ]
-
válasz peet05 #37116 üzenetére
Ehhez link?
-
azbest
félisten
válasz dzsampi #37114 üzenetére
thunbderbolt / usb4 számít-e?
ram bővíthetőség számít-e?A 2.8k oled szép, 150 és 200% skálázással is kellően élesnek tűnik a képe. Viszont más a pixelek elrendezése lcd-hez képest, nem tudom fhd változatban mennyire látszik, 2.8-knál picit van színes határa nagy kontrasztú egyenes vonalnak. Nem tudom a touch felület mennyiben más, mint a sima.
A zenbookokban valsz fix a memória, nem bővíthető. A vivobook S-ben valsz 1 slot van + integrált valamennyi.
[ Szerkesztve ]
-
dzsampi
tag
Sziasztok!
Szükségem van egy Max 14-es laptopra.
Két Asus típust néztem eddig ki, az egyik a Vivobook termékcsalád, a másik a Zenbook termékcsalád.
Szeretnék tapasztalatokat kérni tőletek a gépekről.Játékra mennyire alkalmasak ezek a gépek? Diablo 3-4 szintű játékokkal játszok leginkább.
Az integrált Intel Iris Xe vagy az integrált radeon videókártya ami erősebb?
Kb ezeket néztem
- ASUS ZenBook 14X OLED
- ASUS ZenBook 13 OLED
- ASUS VivoBook S14 Flip OLEDMire érdemes odafigyelni a gépeknél? Szép képük van?
Köszönöm szépen!
-
válasz HartgeH3-2.8 #37112 üzenetére
Az a poén még, hogy nekem az első 30 nap úgy nem lett aktiválva, hogy tervben volt, csak az alaplap megfeküdt Ez is tervben van :XD
-
válasz HartgeH3-2.8 #37110 üzenetére
Nekem úgy jött össze a kettő, hogy elsőnek a laptophoz kaptam 30 napot, másodiknak a laptophoz kapott új alaplaphoz is kaptam 30 napot Szóval ilyen 400+K-ként jár 30 nap Nagylelkűség rulez
-
HartgeH3-2.8
addikt
Nekem úgy rémlett 2 hónap, de belépek és 1 hónapot ír. Neked hol írja a kettőt?
Gondoltam milyen jó lesz, belövöm a 300 forintost, rá tolom a gift kódot, és veszek mellé megint egy évet, mert jönnek érdekes címek, hát ez se jött össze. Nekem úgy rémlett ez év vége felé jár le a határidő és 2 hónap volt. Most egy hónapot látok 2024 02 végével.
De nem hiszem, hogy elvett volna egy hónapot.Ugyan így néz ki az enyém is, honnan tudjuk hogy ez kettő?
Szerk: Megújítást bekapcsolva hagyva lesz belőle 2 hónap?[ Szerkesztve ]
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
válasz Gubu0101 #37108 üzenetére
-
Gubu0101
veterán
válasz HartgeH3-2.8 #37107 üzenetére
Nekem 1-1 honapot adtak mind 2 laptophoz asszem.
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
HartgeH3-2.8
addikt
Lalikiraly
Neked hány hónap GamePass Ultimate-et adott az MS Store azon belül könyvtár, azon belül (eszközhöz mellékelve) fülnél? Lassan gondolkozom majd be kellene lőni mert árat fog majd emelni az MS hamarosan.Hőcsövek: Minket meg péklapáttal vernek tarkón mindenhol ha "csak" 5+2 heatpipe-ra emelik a mennyiséget adott évben. Máshol meg örülnek a kettőnek. Szép világ ez.
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
memorix
senior tag
válasz pergabb #37104 üzenetére
A 5825U energia takarékosabb (TDP1 15w) mint a 5600H (TDP1 30w) AMD CPU. A 5825U CPU több maggal rendelkezik. Alacsonyabb alap járaton ketyeknek és magasabb boost tudnak elérni mint a 5600H CPU.
A 5825U kevésbé melegszik alap járaton. Mindkettő model jó választás. A 5600H modelben +1 tőbb hőcserélő van.
Ami a zajterhelést illeti. A rtx3050 -s Vivobook hangosabb mint a többi. Kis házba jobban melegedő alkatrészek vannak. A vivobook 3050 -l erősebb GPU -l rendelkezik mint a 5600H, 5825U integrált model.
A 5825U , silent üzem modban nem hangos és aku időben többet tudd mint a 5600H model. Azonban terhelésnél hangosabb lehet a kisebb hőcserélő és a magasabb boost miatt. Ha mindkét modelt folyamatosan terheled akkor a 5825U talán hangosabb lesz egy picit a kisebb hőcserélő miatt. Gondolom a böngészéshez nem kell performance beállítás. Silent módon is simán elviszi a böngészést és több aku időd marad. Persze ha nem akuról használod a laptopot többnyire akkor a 5825u elönye nem olyan.
A 5600H model középen van, kellően gyors és csendes is. Persze ha játszol akkor ez is tudd hangos lenni. Itt nem a sakk program futására gondoltam.
A Myasusban ott van a beállitási lehetőség, hogy hogyan kivánod használni. Legyen csendes akkor azt válaszd. Ha kell a teljesitmény akkor átállitod és már is jobban pörög.
Nekem Vivo book van és Zenbook 5600H model mint cs.sz fórum társamnak.
Azt kell eldönteni mi az amit keresel és mire van szükséged a laptopban.
Sok távollét, kevés töltési lehetőség esetén akkor a 5825U model jó választás.
Ha játszol is és kell plusz gpu teljesitmény és az aku idő kevésbé fontos , a kevésbé minőségi laptop ház megfelelő neked akkor a RTX Vivobook lesz a te laptopod, cserébe kis aku idővel, hangosabb üzemi zajjal.
A 5825u model jó kis gép. Át kell állitani a csúszkát ha nem kell teljesitmény . Kár cserélgetni szerintem. -
veterán
válasz pergabb #37104 üzenetére
Szia,
az 5600H proci (és a többi H-s proci is) 45 watt is tud lenni ha kell, de ezt mindenki félreérti, ez nem állandó. Ha csak 5 wattra van igény, akkor 5 watt. Ha 10 wattos dolog kell, akkor annyi. És ha 15 vagy 25 wattos procid van, akkor ott annyi a felső határ, itt meg 45.
Ha tartalék energia kell, van.
Az előny a 14X esetén ott van, hogy a 2 hőcsöves hűtés [kép] folyamatosan rajta van, akkor is, amikor csak 5 wattos dolog fut. Nyilvánvaló hogy 2x akkora hűtőfelület 2x akkora hatékonysággal vezeti el a keletkező hőt, és ezért tudnak kussban maradni a ventik. Ha pedig a hőcsövezésen 2 venti indul el, feleakkora fordulat/légszállítás is elég, mintha 1 menne. Naná hogy halkabb. Mivel alig mennek a ventik, full takarékos is.
Az UM5401QA esetén van mégegy trükk: a laptop alja is fém,
(a videóban azt mondják hogy aluminium) és ráfekszik a hűtésre... [kép] [kép]
Így hányszoros a hőleadó felület?
UM3402YA-ról nem tudok nyilatkozni, mert nincs olyanom, UM5401QA-m van. Ez totál csendes. Csak akkor pörög fel, ha elkezdek játszani, az meg természetes.
Ez egy szenzációsan jól sikerült masina.
(meg bal oldalról töltődik, nem jobbról, így nem zavarnak be jobb oldalt vezetékek, stb stb stb, soksok előny)[ Szerkesztve ]
-
pergabb
senior tag
Vettem nővéreméknek egy ASUS Zenbook 14 UM3402YA OLED laptopot, a kérdésem az lenne (tudom csak a 14x-ben van 2 venti), hogy normális az a helyzet, hogy silent üzemmódban, amikor vissza is vesz a teljesítménybők, csak akkor van kussban a gép? Berakom perfomance opcióra, akkor egy sima böngészésnél is süvít és ontja magából a meleg levegőt. Nálam asztali gép van hangszigetelt házban, lapos pedig macbook m1 processzorral, így halvány lila gőzöm sincs, hogy ez mennyire normális wines laposoknál. Szegény gépen látni, hogy küzd, egy cinebench r23 lemegy 10 088 ponttal multicore alatt, de közben hwinfo már 93 fokot ír, ott már repülő száll fel, órajelből is szépen visszavesz. Böngészés közben meg pont azért sikítozik perfomance alatt, mert bátran rátolja az 1-2 magra a max 4500mhz körüli frekit.
Összegezve csak annyi lenne a kérdésem, hogy ezek a kis zenbookok csak silent módban kussolnak el teljesítményvesztés árán? bármi mást állítok be, gyorsabb lesz, de el is kezd beszélni
Benne vagyok a 2 hétben, 14x-re is cserélhetem, ha ott jobb a helyzet, bár az kajásabb 5600h procival van, illetve még mindig ott van nagyobb, de nem full fém kaszniban a vivobook egy rtx 3050-el, amiről semmit sem tudok, lehet nagyon silány és legalja anyagokból van.
https://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=M6500QC-MA074#kapcsolodo -
válasz Pyttawrx #37102 üzenetére
Köszi. Amúgy kicsit meglepett, hogy még lehet ilyesmit kapni, mert pl nekem a kisebbik 5 éves laptopom is úgy érkezett, hogy nemhogy ODD, de még ODD hely sincs benne Lassan már eltűnnek az olyan laptopok amelyekben még van ilyen hely.
-
válasz amdboy #37096 üzenetére
Nem is tudtam, hogy vannak ilyen SSD-s átalakítók ODD helyére... mert azt hiszem, hogy olyan volt, hogy ODD helyére HDD, de ezek szerint ilyen is van. Persze logikus, gondolom SATA-ra megy, mert IDE-re már régen elavult lenne, NVMe meg ott ahol ez van nem jön szóba.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 16Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / újszerű állapot / Excellent akku
- Rog strix g17 360hz
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Lenovo ThinkPad x280, i5-8350U, 8GB RAM, 256GB SSD, FHD, 1 év garancia, Áfás számla!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i7-5GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Eladó HP 450 G4 i5 7200u 8GB RAM többórás akku
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest