Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• GoodSpeed

addikt

LOGOUT blog

válasz HartgeH3-2.8 #35809 üzenetére

Én is csak Gainward GeForce RTX 4070 Ti Phantom Reunion 12GB GDDR6X videokártya 3543 | PCX.hu most találtam.
    Lényegében én úgy tervezem, hogy ez előzetes kalkuláció, mert várok az árak mérséklődésére a továbbiakban is. Az a CPU viszont 30 000 ponttal tud többet. Nekem nagyon sokáig volt AMD - Nvidia -s gépem. Nvidia volt az utóbbi 6 évben is, Intelre nem mennék vissza, azok összehoztak nekem egy 640 000 + Ft-os kiadást az MS-sel. Meg ugye már 1997-ben is AMD volt az első CPU-m. 2016-ban meg az első inteles konfigomat építettem, amivel semmi bajom nem volt, ameddig a sebezhetőségei ki nem derültek. AMD-nél RAM gondjaim voltak 2016-ig, pl hiába vettem tuning 1066-os RAM-ot 2010-ben, az alaplapnak még ott volt a kézikönyvében is, fagyott 1066-on, ment 800-an stablilan. Még régebben, ugyanez volt DDR 400-nál, ment 333-on :D Intelnél már 3200-ra ugrottam 2016-ban, XMP profil, stabilitás ... még most is 7700K-n lennék ha nincs a kavarás a Windows 11-gyel. De az MS-re nem haragszom annyira, kényszerhelyzetben voltak, mert olyan méretű patchek születtek, amiket nem lehetett az UEFI BIOS-okba belegyömöszölni, cserébe lelassították az egész Windows 10-et. Így született a Windows 11 amiből kigórták ezeket a javításokat, ezért is van megmondva, hogy Intel 7.gen és alatta valamint Ryzen 1 és alatta kiesőben van.

3070-et lehetne 100K-val olcsóbban is ... de azt szoktam vallani, hogy akkor már a legújabbat ... Mindezt úgy, hogy már csak koca játékos vagyok. Ennek a töredékéből ki tudnék hozni egy olyan gépet, ami PC, van benne 32 GB RAM, vagy 64 GB, és bőven elég videószerkesztéshez. Az eddigi legdrágább PC-s CPU a 7700K volt nálam 90K-ért, ez most amit kinéztem 200K. Ez van. Nem a CPU-n vagyok kiakadva, hanem a VGA-n :D Az alaplap is dupla annyi, mint amennyiért az ASUS Z170-A-t vettem anno.

Az FHD nekem is elég... még akkor is ha az már olyan mint a 90'-es években a 640x480 volt :D

Új hozzászólás Aktív témák