- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Fujifilm X
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hzcs
senior tag
kijelzővibrálás: szerintem az a háttérvilágítás miatt van. Nekem is csinálja, alig észrevehető, szinte csak én látom. Amikor visszaküldtem gariztatni a gépet valami miatt, írtam nekik ezt is, de nem csináltak vele semmit. Egyébként csak alacsony fényerőnél lehet észrevenni.
Fn+f2: atk driver és a wireless console fel van telepítve? -
Almos
aktív tag
Ma újratelepítettem az XP-t az A3L 5028-as gépemen (Celeron M). (Kaptam céges gépet, ez meg megy asszonykának, csak gondoltam ártani csak nem árt, ha újrahúzom)
Az első problémám ott van, hogy szépen felraktam minden drivert, ami kell, és mégse működik a WiFi on/off gomb (ezen a típuson fn+f2). Tegnap még gond nélkül működött a régi XP alatt (ugyanarról a CD-ről, ugyanaz az XP lett felrakva), most meg nem megy... Az összes többi gomb működik, fényerő, hangerő gombok okésak... Egyedül a touchpad driverét nem raktam fel, mert működik anélkül is, mennek a hotkey gombok is, és nincs szükségem plusz egy feltelepített programra...
A második probléma pedig az, hogy alig észrevehetően, de vibrál a kijelző... Kijelző 1024x768-ra van állítva, nagyobbra nem is lehet, a frekvencia fixen 60Hz. Gondoltam, ha felrakom a gyári vga (intel 82852/82855) drivert, akkor majd elmúlik. Hát nem múlt el, pedig még az intel oldaláról is töltöttem le frissebbet. Akkor sem változik a helyzet, hogy ha kilövöm a P4G-t, vagy változtatok az energiatakarékossági beállításokon. Ellenben ha nem hálózatról, hanem akksiról megy a gép, akkor nincs ilyen problémám, függetlenül az energia-beállításoktól.
Ami kimaradt: Az intel CPU hotfix patch-et még nem tudtam felrakni, mert 150MB, és tetü lassan jön le az Asus szerveréről...
Akksi témához pedig egy kis adalék: Az én lassan 2,5 éves akksim még mindig tovább bírja (2-3h), mint az új core duo-s 15,4"-os HP 530-m akksija (2h)...
-
Csigger
őstag
igen elég jó ez az Asus féle Atheros wifi!
gyárilag adták a 9 cellás 7200mAh-s akksit a notimhoz!
de nagyon pöpec a cucc, ha teljesen feltölt, és battery safe üzemmódba rakom power4gearrel akkor kb ha alapon használom 4-4,5 órát bír a cucc! most nézem 82%-nál 3óra 31 percet ír ki!Én írtam amúgy azt a nulla %-os elhasználódást! ezekszerint majd egy fél év múlva erősen beindul az amortizáció?
akkor majd gariba visszadobom az Asus-nak!tényleg, tudja vki, esetleg jártatok már úgy, hogy gariba visszacseréltétek az akksit???
vkinek ezzel kapcsolatban tapasztalat? mekkora elhasználódás után cserélik le? -
hzcs
senior tag
válasz
Csigger #4096 üzenetére
Asus notik wifijéről:
Mivel nekem nincs telefonvonalam, ezért a szomszéd rokonhoz vezettem be az adsl-t, egy linksys wrt54gl-lel párosítva. Eredmény: a szomszédból a jel windows szerint az ötös skálán 4-5. HP-nél 3-4, Toshibánál 2-3, néha 4. Úgyhogy az Asus az antennával sem spórolt
(Igaz, nem Atheros wifi, hanem gyári intel 2200bg, de kicseréltem intel 2915abg-re, de ugyanolyan a jelerősség)A 9 cellás akksid gyári, vagy gyárit vettél, vagy utángyártottat? Mennyit megy el vele a gép?
Mennyibe kerül? Lassan nekem is kéne, mert már csak 2 órát megy el a 40% wear leveles akksival.Nem tudom ki írta, hogy 1 hónap után 0%-os az akksija. Nekem fél év után kezdett el csökkenni a teljesítménye, most tartok 40%-nál.
-
Csigger
őstag
válasz
Kovács84 #4094 üzenetére
jaja, én is örülök neki, így elég jó a jel a notival mindenhol!
nah ezt a piszok mázlit! haverom is fogott vmi szabad wifit náluk a bérházba, azon tölt le mindnet, mer ek neki sincs netje otthon!
így járnak azok, akik nem titkosítják le a hálózatukat! (szó sincs róla, hogy lehülyézném ezeket az embereket, sok felhasznál csak megveszia aroutert, és örül hogy végre vhogy megy neki wifin a net, nem hogy még titkosítsa is!) -
BluEyes
őstag
válasz
Csigger #4091 üzenetére
Hátborzongató történet.
Az alaplapok - mármint az asztali gépekben - olyanok, hogy kijönnek, aztán kiderül, hogy valamelyik hardver, aminek menni kéne benne, nem megy. Vagy később jött ki, mint a lap. Az alaplap gyártója ekkor hosszabb-rövidebb idő után kiad egy frissített biost, oszt jó lesz minden. Vagy nem. Utóbbi esetben cumi van.
Van olyan Via csippes lapom a családban, ami az 1.1-es biosszal eszement gyors, viszont Ati kártyák nem indulnak benne. 1.3-tól mennek az Ati-k, de tetű lesz a memória kezelése. Toltam bele egy nV kártyát, oszt hadd pödörjön.
Szóval semmi se hibátlan. Csakhogy itt nem szedett-vedett, júzer által tákolt asztali gépről, hanem készre szerelt, sorozatban gyártott, tesztelt notebookról beszélünk, ahol a hw környezet nagyjából állandó marad, max. memória, usb eszközök jöhetnek hozzá, tehát kompatibilitással nem lehet probléma.Ja, és én nem haragszom senkire, télleg. Várom a miérteket, mer legyünk nagyon okosok mindannyian. Tanulni szeretnék!
-
Csigger
őstag
válasz
Kovács84 #4092 üzenetére
ajjaj! megvettük végülis a Netgear Wgr 614-es wifi routert! nagyon pöpecül működik a cucc hallod! kétszintes családi házban lakunk és lentre került az irodába a router!
fent a szobámba nagyon jó a jelerősség, szal abszolút meg vagyok elégedve vele!
amúgy édesapámnak meg egy Asus A6F notija van és nemtom, de az én notim F3M még több környékbeli wifit is lát az ővé nem!
úgyhogy tuti egyaránt a router, valamint a noti!jah amúgy először megszenvedtem a rohadt winfosos wpa2 titkosítással, de a végére összejött, úgyhogy most azon megy a wifi ittohn!
plusz a napokban szereztem be egy usb bluetooth adaptert, azon is nagyon lehidaltam!
tudtam hogy jó vezeték nélküli átvitel e bluetooth is, de hogy a notit illetve a gépemet a SonyEricsson k750i-nek köszönhetően még vezérelni is tudom! teljes a kényelem! -
Kovács84
aktív tag
válasz
BluEyes #4090 üzenetére
Ja egy A3-as Audinak örülnék
Csigger kollégának és amúgy a chipset problémához még, a notikat azért elég rendesen tesztelik, szerintem a mellékelt drivereket is kipróbálják, tehát elvileg nem kell nagy problémának tartani a dolgot. Ja és Csigger milyen a wlan router + Asus noti kombó? -
Csigger
őstag
válasz
BluEyes #4086 üzenetére
látom nagyba megy itten a vita a fórumon, a különböző chipsetekkel, meg a vagdalkozás!
nem mondom, hogy nagy tapasztalataim vannak a mindenféle chipsetekkel, de régen volt pl egy SIS-es alaplapom (véletlenül pont Asus) és mikor vettem bele egy új videókártyát mindendéle gondja voltak vele, sőt még rendesen az nvidia vga driver sem ment fel rá!
alaplap csere után érdekes mód hirtelen megoldóttak a gondok, és az új lapkának természetesen nem SIS chipsetje volt!
ha érdemleges választ szeretnél a számteches ismerősöm mondta pont ennél a vidkaris eseménynél, hogy hát igen, az a SIS chipset fog még fejtörést okozni! (ez tény 2-3 éve volt)
a dolgok mai állását nem ismerem SIS-éknél, de egy biztos, hogy nem véletlenül húzódott vissza a piacról a sok amds, inteles, nvidias és esetenként vias chipset mellől!ha ennyire nem találsz neked megfelelő hsz-t a chipsetről mért nem vágsz bele és próbálod ki??!! ha a többieknek nincs konkrét tapasztalata, csak ők is hallották hát jólvan van így az ember vele! csak akkor azt nem értem minek kell erősködni!
nem vagyok híve ennek a "fórumon osszuk ki a másikat" dolognak, ezért én sem szeretnék bunkónak tűnni, és a kollégákat is megkérem, hogy ne kapják fel a vizet, próbáljunk inkább segíteni a másikon!
BÉKE
-
Kovács84
aktív tag
válasz
BluEyes #4088 üzenetére
Én Ubi-t raktam az A6-ra az is stabil mint az atom csak néha sípol, de semmi pénzért nem csérélném el, mert príma kis noti. Az ember csak 3. noti után vagy egyéb asztali konfig után kezd ilyen problémákon filózni
Annyit sikerült kiderítenem az elmúlt pár percben, hogy többnyire Amd-vel vagy nvidiával kombinálva jönnek elő különböző hardware összeütközési problémák. Egy jó driver kiiktatja...
-
BluEyes
őstag
válasz
Kovács84 #4087 üzenetére
És azt beírtad-e, hogy nVidia chipset problem, és a többit? Az se mindegy, hogy kinek van problémája? 12 éves herpeszes hülye Ödönke probémája nem ugyanaz, mint mondjuk a tiéd vagy az enyém.
Na mindegy. Nekem nincs gondom a SiS cuccal, ha én rakom fel az OS-t, akkor az stabil mint atom. Tehát 1 szavazat mellette, qrva sok meg ellene. Ez van. -
Kovács84
aktív tag
válasz
BluEyes #4086 üzenetére
Kíváncsivá tettél, így kezdtem keresgélni a googlin, sis chipset problems és sajnos volt találat bőven, legfőképpen olyanok, amelyek valamely más gyártó termékével párba rakva okoztak hibát. Viszont az tény, hogy aki sz**t gyárt az már lekopott, vagy erősen mellőzött a piacon. Kb. ennyit tudok a történethez hozzáfűzni. A thinkpadet szeressük, olyan mint a chokito ronda és finom
Ja most jut csak eszembe, hogy sok korábbi Asusos alaplapra panaszkodtak, hogy néga sípol egy rövidet, viszont azt nem tudom, hogy milyen chipset volt benne.
-
BluEyes
őstag
Nem vagyunk egyformák. Jobbra fönn az van, hogy Online PC Magazin. Nem az, hogy Főzőcske Magazin - háziasszonyok válaszolnak rovat. Ez egy (állítólag) szakmai fórum, ahol ha az iparág egyik nagyvállalatát ámblokk lefikázzák, akkor jogosan tehető fel a kérdés, hogy ki az, aki fikázik? Mióta, milyen szinten merült bele a szakmába? Mekkora tapasztalat, mennyi gyakorlat van mögötte? Mekkora rálátása van az iparágra? Mekkora minta alapján jelent ki bármit is?
Egyelőre csak annyi az érv, hogy láttunk olyan gépet, amiben SiS csippszet volt, és rossz volt, vagy nem úgy működött, ahogy a tulaj remélte. Ja persze. Tele a fórum olyan Intel, AMD, nVidia, VIA csippes gépekkel, amik megdöglöttek, vagy nem pont úgy működnek, ahogy a tulajdonosa szeretné. Akkor ezek sem igazán "normális" termékek.
Én örömmel elfogadom, és a zászlómra írom, hogy XY gyártó szart csinál, ha az jól meg van indokolva. De egyelőre csak a kamuzás megy, kivéve Kovács84 kollégát, aki fel tudott mutatni egy darab csippszethiba-gyanús készüléket.
Jelentsük ki például, hogy a Thinkpad szar. Már az gyanús, hogy van szervíz meg support. Ezek tudnak valami! Eladták a szart a gyanútlan vevőnek, oszt most próbgálják menteni a renomét ilyen átlátszó dolgokkal, mint szervíz-háttér. Haha, engem nem lehet ám átverni, átlátok én ezeken! Sőt hallottunk olyat, hogy egy TP-t be kellet vinni a szervítbe. No ez a vég, én végeztem a Thinkpadokkal. Senkinek nem ajánlom.
Ugye érted, mit akarok modellezni ezzel a példával? -
Kovács84
aktív tag
-
Kovács84
aktív tag
Gondolom elolvastad a privit abból kiderül, hogy miért került kalapács alá. Kitűnő gépnek tartom, elolvashatod korábbi hozzászólásaimat is a géppel kapcsolatban, sajnos záros határidőn belül szükségem van zsetonra és mivel ez új noti ezért valószínűleg gyorsabban el tudom adni mint az asszony A6U-ját.
-
BluEyes
őstag
válasz
Kovács84 #4079 üzenetére
Oké, ezt el is fogadom. A kérdés az, hogy mondjuk 1000 ugyanilyen készülékből, vagy ugyanilyen csippszetből hány darab produkálta ezt a hibát. Ha ez az egy, akkor nem típushibáról beszélünk, hanem egyedi meghibásodásról. Ez alapján ne köpjünk már le egy teljes vállalatot. Minden bexart intel csippszet után ugyanígy be lehetne írni, hogy intelt neeeeee mer szaaaaaar!
Az nem lehet, hogy az alaplap gyártója a hunyó, például nem lehetett egy hibás forrasztás az alaplapon? Mert akkor ugyebár már nem a SiS-ről, hanem az alaplapgyártóról beszélünk. Hm? -
Kovács84
aktív tag
Valóban attól függ, hogy mire szeretnéd használni. Szerintem mindenképpen megéri mert olcsó és nagyon jó minőségű. Az Amd proc a toplisták 56. helyén áll, míg az 1,8-as Core2-ők a 25. helyet karcolják. Ellenben az Core2-k mellé nem adnak erős VGA-t, míg a Turion mellé bepakolnak egy 7300-ast, így viszonylag jobb teljesítménye van játékokban, mint más integrált megoldásoknak. Átlagos irodai felhasználásra, korlátozottan játékra (COD4 az enyémmel 800x600-ba simán ment), torrentezésre kiváló. Az enyémmel kapcsolatban akkor ért az első meglepetés amikor bekapcsoltam, ugyanis a vinyó gyakorlatilag hangtalanul működik. Az anyaghasznált szintén kiváló, sztem ez a típus a ma vásárolható legjobb teljesítmény-ár/érték arányú noti.
-
BluEyes
őstag
válasz
Kovács84 #4071 üzenetére
Én meg már láttam olyat, hogy sípolt, és nem SiS volt a csippszett. Akkor most mi van? Ha az összes SiS-es alaplap, noti sípol, akkor ez a csippszett hibája. Ha csak egy a sokból, akkor egyedi hiba, pont mint az összes szervízben lévő noti, gariban visszavitt alaplap esetében. Hm?
-
BluEyes
őstag
Shteer:
Köszi, ez egy kicsit már közelebb van.Mekkora láma a haverod? Vagy egy vérpro csávó? Tutira a SiS volt a gondja, vagy ráfogta, mert nem volt rajta sapka? Ez eddig nem konkrétum, nem tudjuk ki, mit, hogyan..
!Overdose!:
Hogy lassabb (mennyivel is?), azt elfogadom, biztos úgy van. Nyilván tesztelted, merthogy az utóbbi időben én nemigen láttam SiS-es notit sebességtesztelni a hálón. Az 1,8-as proci is lassabb, mint az ugyanolyan 2 gigás. Na bumm.
Stabilitással kapcsolatban valami konkrétum? Lehetőleg szignifikánsan az adott szettre jellemző dolgok érdekelnének, egyedi hiba, balfasz júzer nem ér.Kali:
A negatív tapasztalat mennyiben a SiS, és vajon mennyiban a Gericom márka felelőssége volt? 4 évvel ezelőtti önmagadat felidézve, akkoriban mennyire voltál képben a hw, sw, driver vonalon? Azaz nem lehetséges, hogy csak meghaladta az akkori tudásodat egy egyszerű probléma? Kicsit bővebben beszélnél róla? Bár a mai szettek már nyilván nem is hasonlítanak az akkoriakra.
1996-ban én is szoptam az akkori SiS csodákkal, de azért ezt nem általánosítanám a mai termékekre.Mielőtt bárki úgy vélné, hogy csak kötekszek itten, kijelentem, hogy valóban érdekelnek a gyártóval kapcsolatos tapasztalatok, merthogy nekem tucatnyi SiS csippes asztali gép és noti kapcsán csak a pozitív tapasztalataim gyűltek. Az viszont érdekes lenne, ha én lennék a szerencsés kivétel, nekem is kellene már szívni a SiS-szel, de nem sikerül. Konstruktívan támadjatok le légyszi!
-
McCloude
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Trawelmate 6003-as ketyerém, aminek az alaplapját a minap kaptam vissza szervízből. Táp szabályzó IC-t cseréltek benne. Sajna a gép erdetileg nem az enyém volt, én csak döglötten kaptam meg. Az eredeti töltője nincs meg, így egy siemens töltővel próbálkoztam kevés sikerrel (meg sem moccan). Remélem nem nyírtam ki megint??? Van valami ötletetek.
-
Kovács84
aktív tag
válasz
McCloude #4070 üzenetére
Ez az ASUS fórum, nem az ACER
Ja SIS-es történetek, mondjuk sípol a noti, ami a bios problémának a jele, rosszul van benn a ram ilyesmik, elviszed szervízbe és kiderül, hogy semmi baja sincs csak a SIS chipsetes és úgy gondolja, hogy néza egy hosszút sípolnia kellKerüld csak el.
-
McCloude
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Trawelmate 6003-as ketyerém, aminek az alaplapját a minap kaptam vissza szervízből. Táp szabályzó IC-t cseréltek benne. Sajna a gép erdetileg nem az enyém volt, én csak döglötten kaptam meg. Az eredeti töltője nincs meg, így egy siemens töltővel próbálkoztam kevés sikerrel (meg sem moccan). Remélem nem nyírtam ki megint??? Van valami ötletetek.
-
kp78
addikt
Üdv!
Tegnap délután sajnos megszűntem Asus laptop tulajnak lenni, mert Bp-n feltörték a kocsinkat, és elvitték, hogy rohadjon meg mindenki, aki ilyet tesz
Ugyebár neked is A6RP-d van (talán még), tudnál esetleg segíteni, hogy most úgy 200-220 ezer körül mi számít jó vételnek Asus-ból? Vhogy nekem tetszett, és szerintem most sem veszek más típust.
Az Ati X1100 jobb vagy rosszabb mint ami a régiben volt (Ati x200)?
Talán videó kártyában kellene vmi jobbat venni, meg nagyobb vinyó, esetleg Firewire, meg két magos proci.
Köszi előre is -
!Overdose!
őstag
Üdv!
Van valakinek tapasztalata Geil ramokkal?
Bővíteni szeretnék és a Geilre esett a választásom! [link]
-
Stehe
aktív tag
Okés, de azt valaki meg tudná írni, hogy a sis chipset miért rossz? F5V-vel ahogy láttam, itt nincsenek rossz tapasztalatok, az Xp driverek hiányát(ami viszont letölthető az Asus honlapjáról) leszámítva! A Vele hasonló kategóriában lévő gépnek (F3x) igaz, jó a Videokártyája( GeForce 7300), de az egymagos Turion Proci nagyon gyenge. Esetleg ha létezne az is CoreDuoval...
-
Csigger
őstag
hali skacok!
azt hiszem a múltkor éppen ebben a topicban beszélgettünk arról, hogy mit ajánlatos tenni egy újonnan megvásárolt notival, lemerítsük e az akksit, kiszedhetjük és állva hagyjuk e, ha csak hálózatról megy stb...
Nah most, hogy mondtátok és már azér legalább egy fél hónapja (igaz nem sok idő, de ebből azér vmi leszűrhető) nyúzom mindenfélével az akkut!
általában rádugom a 220ra és onnan tölt, lehúzom elmegyek vele erre arra, most már használok rajta wifit, bluetooth-t adapterrel, váltogatom a beállításokat power 4 gearrel, kicsit játszogatok rajta, stb.. Gondoltam mostmár megnézem az akku elhasználódást Everesttel (Ultimate 4.2), és azt írja 0%!!! Úgyhogy ahhoz képest h állandóan ütyködök rajta, töltögetem, lemerítgetem nagyon jól bírja az akksi! Nekem ez a 9cellás 7200mAh akksi nagyon bejött!
csak ajánlani tudom minden F3M tulajnak, illetve azoknak akiknek a notijába belemegy az ilyen akksi!hosszabb használat után, majd írok még róla, ha eszembe jut!
-
válasz
Axel(diid) #4056 üzenetére
Lehet hogy valami korábbi széria és sokat állt a raktárban.
-
Axel(diid)
tag
válasz
Szerintem... #4053 üzenetére
Nos végülis megoldottam még gyorsan az este.
Miszlikekreszedtem és kicseréltem.Ja és minden 1es csavar ugyan oda visza karcmentesen ugyhogy a gari sem ugrott ,semmi nem látszik a gépen.
Na most az OKé hogy megy rendesen ,DE ez csak egy 3 hónapos notebook max 4 és már le volt merülve a CMOS elem és ha nem tölti akkor ott nagyobb gondokk vannak.
Kinek mi erről a véleménye?
elöre is kösz
üdv
Ax
-
Gizmo94
veterán
válasz
Kovács84 #4018 üzenetére
Mégegyszer köszönöm szépen a segítségedet, mert tényleg sokat foglalkoztál a problémámmal. Nem bírtam tovább idegekkel, elvittem szervízbe. Ki is jött,hogy a cam adta meg magát, hol érintkezik, hol nem, de inkább nem. Amikor van kontaktja látja a gép, utána eltűnik újra,és amikor visszajön, az usb eszköz nem felismerhető üzenet jön. Mostmár csak az marad,hogy valahonnan szereznem kellene egyet, és az a baj, hogy sejtelmem sincs honnan lehetne. Egyébként egy 1.3 megapixeles van benne. Ha esetleg valakinek lenne tippje,hogy hol leht ilyesmit venni, vagy valami notibontó, vagy bármi, az érdekelne.. Remélem, nem horror az ára és akkor kicserélném benne, mert amúgy nagyon jó a gép, gyors, szépen fut, minden ok vele.
Köszönöm mégegyszer a helpet, és egyúttal mindenkinek aki még segített.
Üdv: Gizmo
-
Szerintem...
aktív tag
válasz
Axel(diid) #4048 üzenetére
Akkor, a CMOS elem lemerült, gondolom újra kell cserélni
Azt már nem tudom, hogy hogyan csináld. Talán valaki tud segíteni!
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
ASUS F5V laptopon gondolkodok, mivel mind CPU, mind VGA-ja tetszik, és egész jó áron van.
Kérdésem az lenne, hogy a Sis chipsettel milyen tapasztalatok vannak? Ez az egyetlen hátulütője, ami miatt még gondolkodom rajta, de konkrét rossz tapaasztalatot még nem írt senki, és lehet rosszul Googléztam, de ott sem találtam semmit.
Meg tudnátok erősíteni/cáfolni?Köszi szépen előre is!
-
Axel(diid)
tag
seeyasztok
Skacok lenne 1 olyan problémám hogy amikor belövöm a gépet (ASUS x51r) a bios hibaüzenetet dob ki hogy a CMOS elem remerült!
Segítsetek nekem!
köszi
üdv
Ax -
[Laca]
tag
sziasztok
szerintetek van ertelme elkuldeni a notimat az NSE-nek, ha nehezen reprodulhato a hiba?
2-3 havonta 1x megfagy es szetcsuszik a kep, eloszor ramra gyanakodtam es mivel amugyis boviteni akartam, csereltem, de igy is megtortent tegnap, OStol fuggetlenul, eddig 3x csinalta ezt, mindnel mas (volt boot kozben, win es linux alatt is..)amugy A6M-Q024 rol van szo.
-
ultio
aktív tag
válasz
Szerintem... #4042 üzenetére
Érdekességképpen:
Még decemberben vettem egy F5V AP026-os notebook-ot. Hazavittem, elkezdtem a telepítést. Kb. a felénél hardverütközési hibát írt ki a kék képernyővel és megállt. Ezt nagyon sokszor, többféle xp-vel eljátszotta. Volt, hogy felment az xp és csak utána állt le.
Meguntam, visszavittem és visszakaptam a pénzemet, mert nem tudtak adni ilyen gépet.Tegnap vettem egy F5V AP074-eset. Ugyanaz, mint a 26-os, csak nagyobb vinyó, de nincs benne bluetoth.
Könnyen, gyorsan felment rá az xp beépített sp2-vel, office és minden egyéb, amit akartam. Kb. 2 óra alatt megvolt tokkal vonóval. 2 lemezt (nem tudom, hogy cd vagy dvd) kaptam hozzá, amin a driverek voltak. Az egyiken a vistához, a másikon az xp-hez valók (Erre nem volt ráírva, hogy mihez, csak hogy driverek. Az indítóképernyőn viszont már ott virított a "for xp").
Én azt hittem, hogy nem lesznek xp driverek. De kellemesen csalódtam. És működik minden rendben eddig. Minden eszközt felismert, mindhez fentvannak a driverek, nem találok hibát. Remélem később is így lesz.
Ezt a típust csak ajánlani tudom. -
ladanyi8005
csendes tag
Sziasztok!!Olyan kérdésem lenne,hogy Intel Celeron M520 processzor helyett mit tudnék használni,alaplapcsere nélkül????Milyen foglalatba lehet ez az M520-as?Egyébként Asus F5Rseries a gépem.köszi
-
didros
senior tag
Sziasztok! Szerintetek melyik notebook a megbízhatóbb? X51R vagy X51H? ez utóbbi Intel chipsetes (943). Teljesítményben nagy különbség van?
-
hyyy
csendes tag
Jah Pest nekem messze időmbe nem fér bele úgy hogy marad Miskolc
-
hyyy
csendes tag
Köszi
elvileg
de azzal az xp vel nem lehetjne gond amit te mondtál?
-
hyyy
csendes tag
Ok csak meg néztem egy olyan lemezt ami 2004 es xp és annyi vírus volt rajta hogy pfffff
így most jelenleg ami vegytiszta az a xp 2002 2-es szervíz pakk. Ebben lessze böki? -
hyyy
csendes tag
Jah én úgy vagyok vele hogy nem a neten szeretném meg venni /rendelni/ a notimat valami kézzel fogható boltban szeretném meg venni nem tom mért de jobbnak találom és ezt már meg is találtam egy boltban szeretem a személys konttaktust.Lehet hülyeség de valahogy így nekem jobbnak tűnik.
-
hyyy
csendes tag
Köszi szépen .Igen valóban az csak nettó ár lehet ez olyan 180 körül van. Igen a kisütést azt bisztos javasolják minden akumlátoros dolognál mit a telefonoknál is de nem muszálj elvégezni az első alkalomal ha jól tudom.előbb utóbb meg úgyis meg történik.
hát nekem leginkább mivel egésznap mennie kell így hálózatról kapja majd az áramot .ritkán lessz hogy aksiról .csak nekem annyi hogy tudjam innen oda vinni ha még nem is mindíg bekapcsolt álapotban.Ja meg ezeket a -20fokokat hogy viselik?
csak mert télenis viszem pfffffffff
az xp től megint tartok egy kicsit itt egy újabb eset .remélem nekem nem lessz vele gondom
-
hzcs
senior tag
Thunderbirdben ha csak 1 postafiókod van, akkor jó oda a ledbirdxp, ha több postafiókod, akkor is jó a ledbirdxp, de csak a fő postafiókban lévő újaknál jelez.
Viszont van a Thunderbirdnek egy Thunderled nevű plugin-je, ami az összes postafiókra hat. Nálam ez úgy van megcsinálva, hogy a ledbirdxp villogóra van állítva (főpostafiók), így tudom, hogyha az elsődleges emilre jött levél, akkor villog a led, ha a többire, akkor csak világít (thunderled csak világítani tud). -
x51r??
csendes tag
Hello urak. jótanács kéne.Kezdő vagyok notebookba.x51r-ről lenne szó.xp nem nagyon megy fel,ill. apci hiba üzenet után F7 stb, és nem müködik minden. Gondoltam egy bios frissítés után jólessz.Tehát xp. le vista fe, a géphez kapott vista driverekkel kíválló.Szépen magától frissítette a biost a Asus live update."207-ről 208-as verzióra.
Kítűnö mondtam magamba, eljött az xp ideje.Vista le xp. fel.Nem jó!! Apci hiba üzenet ,F7 aztán go stb.
Ma beszéltem egy szakival. Azt monta ,hogy a gép sosem fog menni jól xp-vel, mert csak vista megy fel rá.Kérdem én.Ez tényleg így van?Hívtam a gar szervízt. montam ,hogy az op nem megy fel.A nagyon pökhendi nö közölte holnap jönnek és viszik javítóba.Megvolt sértve mert megkérdeztem, hogy mennyi idő lessz ,ha igaza van a szakinak.Tudnak e valamit csinálni vele, hogy minden op. fusson rajta, főleg az ami nekem szimpi.Ha igy van miért nem írják mi a boltba , hogy csak vista megy rajta!!!!?Ha nem csinálnak vele semmit mert ez vistára való, akkor mit tehetek én??Szóval ez itt a nagy gond.Lehet,hogy ígymarad?Sztem ez egy átvezés. nem??
-
Kovács84
aktív tag
Semmi különös, első alkalommal az akku fel van töltve a Biosban csináld meg az akkukisütést van egy olyan menüpont, ekkor azt kéri, hogy hagyd lemerülni majd ha megvan akkor töltsd fel (kb. egy éjszakán át legyen a töltőn). Ált. ezt szokták javasolni, bár nem tudom, hogy mi az alapja, mert nekem az első notim vásárlásakor senki sem szólt, nem is csináltam meg és a mai napig semmi baja az akkunak.
A másik, hogy a power4gear helyett, jobb progi a NHC (Notebook Hardware Control), bár ha ezt rakod fel akkor értelemszerűen nem működik a Power4G gombja, viszont állíthatod a processzor energiafelvéfelét és az órajelét (nem tunning), így magasabb akkuidőt tusz elérni, akkor jó ha csak olvasol, vagy dokumentumot gépelsz.
+Személyes tipp: elvileg kapsz hozzá táskát, viszont az nagy. Én úgy voltam vele, hogy a noti (tekintve, hogy egész nap zakatol) éjszakára megérdemel egy kis pihenést, vettem egy Dicota Perfectskin táskát (kb. 4-5 ezer, vékony simulós táska) ésha nem használom akkor csak belebújtatom (kikapcsolt állapotban), viszont akkor is töltőn van, így nem porosodik. Érdemes csinálni egy rambővítést tekintve, hogy piszkosul olcsóak (4500 Kinsgston). Ha rákattintasz, a nevem alatti piros logout blog címre, akkor láthatod, hogy hugicámnak az F5-ébe milyen rammot raktam, nagyon könnyű megcsinálni bárki könnyedén, hiba nélkül megteheti (nem tudod fordítva berakni, ráadásul a ramhoz mellékelt ábrán részfázisaiban mutatják a folyamatot). Azt hiszem ennyiJó szórakozást.
A leendő gépedet perpill itt láttam a legolcsóbbnak, így a 170-es büdzsébe belefér a ram is és a táska is. Ja ez talán nettó, sőt biztos. -
hyyy
csendes tag
Valami amit még tudnom kellene?
A notebookkal kapcsolatosan mert ez lessz az első
-
Imy
veterán
Gmailt használok.
A kék email jelző LED-em hogyan tudja jelezni, hogy mailem jött?
Gmail Check Mail progi fent van, ha jól emlékszem valaki írta, hogy van rá valami progi, de nem találtam meg az írást. Amuyg Thunderbirdet is használok.
Amugy notim ASUS A3L-5028, a gyári progival nem müködik. -
hyyy
csendes tag
nem merem pfff
ok kb értem.csak azt hittem hogy nem fog egyáltalán menni az xp.Mert nekem mindenképp az kell nem vista 2004es xp akarom feltenni. amúgy köszi
-
Kovács84
aktív tag
"Mond még egszer ha mered "
Ponyvaregény Elvileg simán fel fog menni az XP, volt már olyan Asus noti, amit satás vinyóval szerltek és azt mondták rá, hogy csak Vista kompatibilis, ebben az esetben az XP simán felment, egyedül cameradriver nem volt az Asus weboldalán Xp alá, hál' Istennek máshol volt. Ha mégsem megy az Xp, akkor egy satás meghajtódrivert kell a telepítőcd-jére nyomni, bár sztem menni fog. A gép egyébiránt tetszetős
-
hyyy
csendes tag
ja és mi probléma lehet a telepítés közben?xp nél
-
hyyy
csendes tag
Mi hogy mi?Mi a problem a telepítéssel ?Nem úgy van mint általába ?Csak fellököm az xp és kész?Ja meg a géphez adott progikat. hm?Ezt nagyon nem vágom.Aki segített köszi
én valószínüleg ezt veszem.ASUS X50V-AP087A ez milyen szerintetek ebben az árban? -
ultio
aktív tag
Ma fogok megvenni egy [Asus F5V AP074]-es notebook-ot.
Tudtommal csak Vista-hoz való drivereket tartalmazó cd-t adnak hozzá.Milyen drivereket kell feltenni?
Az Asus honlapjáról lehet letölteni vagy netán van valamilyen oldal, ahol adott típushoz összeszedve van minden?(Egy korábbi hozzászólásban volt egy lista, hogy mit és milyen sorrendben kell feltenni, de nem mindet találtam meg az Asus honlapján.)
-
Gizmo94
veterán
válasz
Gizmo94 #4016 üzenetére
Sajnos ez sem vált be, a setup a felénél megállt és nem fejezte be,hibát jelzett.
Az everest sem látja a camet, csak a fizikai eszközöknél jelzi mint ismeretlen eszközt és az azonosítója is csak USB/ unknown.
Azt hiszem, fealdom, lehet,hogy ez a cam halott.
De köszönöm szépen a sok segítséget mégegyszer. -
shteer
titán
sztem jól moondták... amúgy usanotebook is hivatalos forgalmazó, náluk is nézelődhetsz- én ott vettem
2 év gari, minőségi műanyagok, nekem design is bejövős és sztem nagyságrendekkel halkabb és hűsebb, mint az azonos árban lévő notik - alapon egyszer sem kapcsol nagyobb fordulatra, csak ha komolyan leterhelem, munka után pedig rendesen visszahalkul
-
Kovács84
aktív tag
válasz
Gizmo94 #4012 üzenetére
Jól van nos átrágtam a googlit és a linux on laptopon leírták az Asus A3-ról, hogy a geniusos linux driver elbír fele, próbáld ki. link
Itt csak a második link a jó tehát : Genius Web Camera VideoCAM Express V2 Driver Windows 98/ME/2000/XP in Opendrivers.com <-Ez Remélem bejön mert már semmi tippem nincs. -
Gizmo94
veterán
válasz
Kovács84 #4011 üzenetére
Nem, nem volt semmi bedugva egyik usb-be sem. Semmilyen külső usb eszközt nem használok.
Amikor az intel chipset update drivert raktam fel, akkor az jelezte, helyesebben kiírta a sorban, hogy van egy ismeretlen eszköz, vastag betűvel is volt szedve, ami aztán úgy is maradt.
Tehát a chipset update driver már nem ismerte fel, azt hiszem. Lehet,hogy azt kellene valahogy újraraknom, nem tudom? -
Kovács84
aktív tag
válasz
Gizmo94 #4010 üzenetére
Ez gáz, ugyanis ha így nézne ki mint:
kredit@pitzia:~$ lsusb
Bus 002 Device 003: ID 05e1:0501 Syntek Semiconductor Co., Ltd
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000
Bus 001 Device 002: ID 046d:c016 Logitech, Inc. M-UV69a Optical Wheel Mouse
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000
kredit@pitzia:~$Az első a webcam, a második az optikai egér, valami volt az USB-be dugva, amikor lenyomtad az lsusb parancsot? Egész konkrétan az a baj, hogy pontosan ki kell írnia a webcam chipsetét, de ez sztem nem az.
-
Gizmo94
veterán
válasz
Kovács84 #4005 üzenetére
Nos, megcsináltam a linuxos javaslatot, a következőket írta ki. Sajnos nekem semmit nem mondott. Hátha neked többet..
Bus 004 Device 017 : ID 147F : d311
Bus 004 Device 001 : ID 0000 : 0000
Bus 003 Device 001 : ID 0000 : 0000
Bus 002 Device 001 : ID 0000 : 0000
Bus 001 Device 001 : ID 0000 : 0000Ennyit dobott az lsusb parancsra a terminál. Próbaképpen még beírtam neki a lspci parancsot is, és erre kiírta az összes cuccot ami a gépben van a chipsettől a video és hangkártyáig, kártyaolvasót,wifit, lant, mindent. Sajnos egyetlen kamerára utaló kiírást sem találtam köztük, de lehet,hogy abban az usb-s listában az az egy a kamera lehet, sejtelmem sincs.
Sajnos azt sem tudtam ebből megállapítani,hogy most ez akkor jó, vagy rossz, vagy mi van vele. Képtelen vagyok előszerkeszteni ezt a camet, akárhogy küzdök vele.
Ha bármi további ötlet van, azért megathx.
Üdv: Gizmo -
hyyy
csendes tag
Köszi szépen. Az igazság az hogy ezt a tipust énis néztem.Akkor azt mondod hogy ebben az árban ez ütős gép?
Ha van még ilyen vagy hasonló ajánlat az jól jönne mert ez lenne az első laptopom.
És nem sokára meg szeretném venni csak előte jólenne tájékozódnom azért is vagyok főként itt.Jah meg az Asust azért választotam mert nekem az kell hogy meg bízható legyen és terhelhető mármint nekem ez egésznap megy reggeltől estig és erre mondták nekem ezt a márkát.jól mondták?
ennyi kérdésem lenne és meg köszönném ha ismét segítenél segítenétek .előre is köszi.
Az agodalmam aszthiszem érthető -
hyyy
csendes tag
Sziasztok. Jólenne ha tudnátok nekem segíteni mihamarébb.Laptopot szeretnék venni de nem igazán értek a szám adatok hoz és pénzügyi korlátaim is vannak .A kérdésem az lenne hogy melyik tipus a legjobb természetesen ASUSban max 170e-ig? Főként netezés és kép ill videó szerkeztésre kellene a gép.Jah meg a másik kérdésem hogy az Intel Pentium Duál-Core az ugye kétmagos?
Szóval ebben az árban a legjobb kellene és a leg gyorsabb.
Lehetőleg tipust írjatok vagy linket.
előre is köszi aki segít. -
Gizmo94
veterán
válasz
Kovács84 #4005 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséged, akkor ezeket amiket leírtál végigjátszom, és remélem rendbejön a probléma, mert egyébként nagyon szimpatikus a gép, amúgyis szeretem az Asus cuccokat, az asztali gépem is full Asus.
Egyébként hiába öregecske a noti, de mindene rendben van, tetszik,még az akksija is bír két órát szűken. A driveroldalért special thx, és persze az összes segítségért is mégegyszer.
Szép napot, üdv: Gizmo
Ha nagyon elakadnék, még visszatérek.. -
Kovács84
aktív tag
válasz
Gizmo94 #4003 üzenetére
Valami ütközés lehet a driverekél, ez derül ki a VIPASUS-ról.
Elsőként az UAA drivert kell installálni, utána mehet a többi. Talán akkor menni fog, bár ezekben az esetekben az audio driverrel van a gond. Ha mellékes, hogy találtam egy driveroldalt.
Semmit sem találtam, arra vonatkozóan, hogy ki csinálhatja a drivert, ha felraksz egy everestet az talán megmutatja, ha nem, akkor egy üres cd-re kiírsz egy Ubuntut Live (vagy bármilyen más) Linuxot (www.ubuntu.hu). Berakod a cd-romba, újraindított, bebootol a linux és a terminálba beírod, hogy lsusb az mindenképpen kiadja a csatlakoztatott usb eszközöket, ha a webcammal van a gond akkor az ki fogja írni, de szerintem driverhiba. -
ladanyi8005
csendes tag
Sziasztok!!Olyan kérdésem lenne,hogy Intel Celeron M520 processzor helyett mit tudnék használni,alaplapcsere nélkül????Milyen foglalatba lehet ez az M520-as?Egyébként Asus F5Rseries a gépem.köszi
-
Gizmo94
veterán
válasz
Kovács84 #4000 üzenetére
Köszi, megnéztem, a gép alján található feliratok:
Model: A3A
A3AC-5001
Check Number: 4256
Az előbbi driver amit írtál gond nélkül felment a gépre,de ettől még nem lett semmi változás, az eszköz maradt ismeretlen eszköz az eszközkezelőben, kamera meg nem lett a gépen, seholsincs az eszközök között.
Idáig erre jutottam,hogy ezt a drivert nem dobta le, de egy szem kamera nincs sehol, van egy ismeretlen eszköz... -
Year
tag
Sziasztok!
Lenne 1 alapvető kérdésem (kezdő vagyok notebook-ban). Néztem 1 ASUS X70SR-7S079C, ebben ATi Mobility Radeon® HD2400 256MB videókártya van. Ha az árak lemennének megfizethetőbe és beleraknék 1 HD DVD vagy Blu-Ray meghajtót vagy írót akkor képes lenne kezelni és lejátszani a filmeket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Wise (ex-TransferWise)
- Bestbuy játékok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fogyjunk le!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Legion 5 Pro 16ACH6H 16" QHD+ IPS Ryzen 7 5800H RTX 3070 16GB 512GB NVMe gar
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Honor 70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3085, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest