Új hozzászólás Aktív témák
-
NTonee
veterán
-
zsoltee10
addikt
Sziasztok!
Eladó sorba kerül N550JK notim kihasználatlanság miatt, kaptam céges notit. 1 éve vettem, magyar lokalizációs, kisker számla is megvan, még bőven garis, sőt elvileg ugye bővíthető az Asusnál némi pénzmagért.
i7, 8GB ram, GTX850 vga, 240-es Samsung EVO SSD+ 1TB vinyó beépítve. Eredeti kisker ára 350eFt volt az ssd-vel együtt. Karcmentes, asztalon használtam. Mi lehet a reális ára, illetve érdekel valakit a topicból, mielőtt meghirdetem? (még elviszem 1 éves szervizre, ki lesz takarítva, újrapasztázva a hűtőbordák alatt)
-
mondeo61
tag
válasz
SMartin-HU #24097 üzenetére
Szia!
Az a probléma, hogy nem alvó módban ébred hanem újra indul a gép felébresztéskor pl.space billentyű v. az fn+f2 gomb használatakor. Remélem így érthetően fogalmaztam.Köszönöm.
-
mondeo61
tag
Sziasztok!
Új tagként, de régi pc használóként kérek segítséget,ötlteket.
Adott egy új ASUS N750JK win 8.1 hom. előtelepített laptop. Frissítettem 10-re, néhány ASUS alkalmazás egy idő után megkergült valószínű a 10-el nem kompatibilis ASUS dríver frissítések után, az alvó állapot elszállt, nem volt használható, újra telepítettem tisztán, de az alvó mód most sem működik, lehajtáskor kilép alvó módba villog a bal szélső led, de felhajtáskor újra indul. az ASUS ügyfélszolgálata azt mondja, hogy jelenleg nem támogatott a a win10 nincs még mindenre 10-es driver, pedig a honlapon most is ott van a biztatás a frissítésre.
Ennyit segítettek:
“Az alvó mód helyes működéséért 4 dolog felelős.
1. A BIOS /Ezt frissíteni nem fogja tudni, mert az elérhető legfejlettebb van a gépen./
2. Az ATK vezérlő program /Ebből a leg frisebbet küldtem meg Önnek./
3. Az VGA vezérlő program /Feltehetően ez okozza a problémát, de ebben biztosak azért nem lehetünk./
4. Ha ezek installálása sikeres volt, akkor már csak a windows energiagazdálkodási beállításait kell megfelelően beállítani.”
Ezek mind teljesültek. De mégsem ébred alvó módban. Bosszantó dolog.
Ha tud valaki megoldást megköszönöm! -
TCSZ
senior tag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség. A Sacred 1 Goldot szeretném felrakni W 8.1-re de nem tudom.
Asus X550c gépem van ha ez segítség.
Esetleg ha be tudnátok linkelni egy központi pc-s játék topikot az jó lenne.
Köszönöm!í -
Johnny194
aktív tag
válasz
szabonagyur #24090 üzenetére
Nem teljesen
Félig bedugva működött, teljesen nem. Miután megpróbáltam kitisztítani, kifújni, most teljesen bedugva is működik, ha éppen úgy forgatom és tetszik neki. Amúgy nem. -
Johnny194
aktív tag
Asus N550-essel volt valakinek gondja a jack csatlakozóval? Ha nem illeszkedik rendesen a jack, akkor a hang nem a fejhallgatóból jön.
Esetleg valaki házi megoldást tud rá? Nem akarok vadiúj géped egy jack miatt egybol szervizeltetni -
neo81
senior tag
válasz
szabonagyur #24076 üzenetére
Köszi az infókat!
Sikerült feltenni a Winows 7-et, minden drivert is.
Már szépen megy minden! -
-
HoaryFox
őstag
válasz
mrhitoshi #24080 üzenetére
ESC-et ha megnyomod a boot logo alatt, beadja a bootválasztó menüt
Ha úgy sem jó, akkor másik pendrive pl.
Ha feltetted, akkor írj már egy privit, hogy a külső mélynyomó és az FN gombos fényerőállítás megy-e neked, mert nekem a mélynyomó torz hangot ad, a fényerőállítás meg csak szimplán nem működik!
Köszi -
mrhitoshi
veterán
válasz
Gergosz2 #24079 üzenetére
Nem igazán a BIOSra gondoltam, azt elérem. Mondjuk a BIOS-ból is lehetne bootolni pendrive-ot, de valami miatt nem akarja az igazat. A lényeg, hogy van egy pendrive, amit bootolhatóvá tettem, és windows 10 telepítő van rajta. Valami miatt nem akar róla menni a telepítő. Eddig mindig igy csináltam a windows telepítést, és sose volt gondom.
-
mrhitoshi
veterán
Üdv! Próbálnám felrakni a laptopra a Windows 10-et, de egyszerűen nem találom azt a gombot, amivel elő tudnám hozni a boot menüt. Egy Asus G56 laptopról van szó.
-
szabonagyur
félisten
-
neo81
senior tag
válasz
szabonagyur #24074 üzenetére
Én megpróbálnám, még, ha nehéz is!
Hogyan lehetne rátenni? -
neo81
senior tag
Sziasztok!
Egy ASUS X552E típusú laptopom van.
Windows 7-et szeretnék rátenni, de sajnos egy ilyen hibával leáll a telepítő:"Egy CD/DVD-meghajtó szükséges eszközillesztője hiányzik. Ha az illesztőprogram hajlékonylemezen, CD-n vagy DVD-n, illetve USB flash meghajtón található, helyezze be a lemezt, vagy csatlakoztassa az eszközt most.
Megjegyzés: Ha a Windows telepítési adathordozó a CD-DVD meghajtóban van, ennek a lépésnek az idejére eltávolíthatja."
2 db USB 3-as port van rajta, USB 2-es nincsen rajta.
Van valakinek valami ötlete?
Köszi! -
Bkrisz9
őstag
válasz
bexinho23 #24068 üzenetére
Basszus komolyan... simán veszel egy azonos töltő teljesítményű és csatlakozós töltőt bármelyik boltba... Nem komplett gépet veszel ,hogy annyira ajánlgatni kelljen. Megtörik egy kábel micsinálsz? Elmész a boltba és veszel egy másikat.Ez ugyan az.Nem kell túlkomplikálni.
-
bexinho23
őstag
válasz
sniper elite #24067 üzenetére
Runo és kollégái mindjárt jönnek, és youtube meg google linket adnak majd... de remélem te normálisabb hozzászólokkal fogsz találkozni.
-
bexinho23
őstag
válasz
#21346560 #24066 üzenetére
Tehát akkor nem tudsz érdemben semmit sem ajánlani. Értem. Köszi a semmit. Amúgy úgy gondoltam, hogy pl. néhányan ismertek ilyen jellegű oldalakat (akkuk.hu)... nem pedig "google a barátod" meg "olcsóbbat.hu" típusú hsz-ek. Részemről vége az offnak. Nem is értem mitől szakmai topik ez...
-
sniper elite
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek esetleg tapasztalata Asus N750-es szériából valamelyik géppel? Elsősorban az érdekelne, hogy mennyire megbízható. Az se baj ha nem első kézből való az infó. Köszi előre is!
-
törölt tag
-
Gergosz2
veterán
válasz
ForRedGlory #24057 üzenetére
4K-val csak szívtál volna.
-
Khelben
nagyúr
válasz
ForRedGlory #24057 üzenetére
Hány másodperc terhelés után veszi vissza felére az órajeleket és egy óra játék után hány fokos a billentyűzet?
-
NTonee
veterán
válasz
SMartin-HU #24056 üzenetére
igen, ez elég általános. Csak azért ennél van rosszabb is (tmx), meg jobb is (dell nbd-s).
-
ForRedGlory
félisten
Tegnap vettem egy Asus Zenbook Pro UX501 laptopot. Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve. Elég komoly minősége van, ebből nem spórolták ki a "vasat"
Mondjuk ez csak a fullhd kijelzős, de égen-földön nem láttam még itthon a 4K kijelzővel rendelkező modellt, pedig azt vettem volna.
Ha valakit valami érdekel, szívesen válaszolok, mert rákeresve erre a modellre itt, semmi infót nem találtam.
-
NTonee
veterán
válasz
Soma01 #24054 üzenetére
amennyiben nem szürke importos gép, úgy a futár biztosan működik, hozza-viszi. Hivatalos márkaszerviz a Fixdirect. Garanciális gépek esetén 2héten belül próbálják javítani, de nem mindig jön össze. Minőség meg... hát erről vegyesek a vélemények. Én úgy fogalmaznék, hogy vannak ügyes kezűek a cégnél, de vannak nem odavalók is.
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Az Asus garanciakezelése milyen a tapasztalatok szerint? Egy laptopot készülünk venni és a tapasztalatokra lennék kíváncsi. Futáros, mennyi idő alatt, milyen minőségben, hol javítanak?
-
spyduck
nagyúr
válasz
cassius.clay #24011 üzenetére
9,5mm
(#24012) adamklein94: Itt tudod megnézni a CPU-k közötti különbséget: [link] Egyébként csak a TurboBoost.
-
bexinho23
őstag
Senki nem tud segíteni hálózati töltő ügyben? Ötlet szinten sem? [link]
-
NTonee
veterán
válasz
mzsolty #24045 üzenetére
netezésre sem. Polcra, nézegetni, de ahhoz meg nem elég szép. Hidd el, az a gép minden szempontból rossz választás.
Én a helyedben átböngészném a hardveraprót, mivel ennyi pénzért már bele lehet botlani használt, de garanciás, jó minőségű üzleti gépekbe is, normális hardverrel szerelve. Méretben is lehet válogatni, 12" - 17,3"-ig minden van. Tudom, hogy vonzó az új gép, a 2év gari és hogy te bonthatod ki, de ezeknek az új gépeknek nem véletlenül annyi az áruk. -
SMartin-HU
tag
válasz
mzsolty #24045 üzenetére
Nem egy erő bajnok... jobban járnál már egy 4 magos Pentiummal vagy egy 4 magos Atommal, ha ebben az árkategóriában nézelődsz.
Nagyon jó a fogyasztásuk és legtöbbnél passzív a hűtés. (vagy talán mindnél?!?)
Vásárlás előtt próbáld ki a boltban, kezd el nyúzni... amiket otthon is csinálnál vele. A legtöbb helyen megengedik, ha van bemutató darab belőle.
-
mzsolty
tag
Sziasztok.
Valakinek van ilyen, vagy hasznalt mar ilyen notit?
http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/_ASUS-X453MA-BING-WX328B-notebook-14-Celeron-4GB-500GB-Windows-8-1-,103952,2259888.html?langId=-19 -
kosarob8
aktív tag
-
Takika14
aktív tag
Azt netán tudja valaki, hogy ha én magam szerelem be az SSD-t otthon akkor ugrik-e a garancia?
-
Takika14
aktív tag
Üdv!
X550JX laptopba szeretnék a DVD meghajtó helyére SSD -t tenni. Tud valaki ezen típushoz megfelelő SSD keretet ami a meghajtó helyére megy? Milyen méretű SSD jó ebbe? Szabvány vagy a 7mmes?
Előre is köszöntem!
-
Gerzsi
tag
asus k501lx-dm116d és asus k501lx-dm046d között csak annyi a különbség hogy dm116d van billentyűzet háttérvilágítás?
-
kosarob8
aktív tag
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdés.
Vásároltam egy Asus N551JW notebookot és a benne lévő SSD mellé szeretnék rakni egy HDD-t (Samsung M9T 2TB) az optikai meghajtó helyére. Kérdésem, hogy ez megfelelő lenne: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B007IXPQMY?ref_=pd_ybh_6 ???
Úgy látom, hogy amit linkeltem az 12mm magas (Product Dimensions 12.9 x 12.8 x 1.3 cm), de itt például a caddy méretének 9mm-t ír! Szóval akkor 9mm-es lenne a ODD?
Azért Amazon, mert Angliában élek és a notebook még fizikálisan nincs nálam, szóval nem tudom esetleg lemérni vagy ilyesmi. Mostani Dell N5010 notimban ilyen van és azért gondoltam, hogy maradnék a jól bevált terméknél, feltéve hogy az új gépbe is beépíthető.
Köszönöm! Üdv
-
milkabrams
őstag
üdv!
vennék egy asus x550jk-xo058d notit, szerintetek megér 160 ezret? refushibed 1 év gyári gari. Nem hurcibálnám sokat filmeznék és játszanék rajta. Ha tudtok jobbat ne tartsátok titokban. -
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Húgom régi Asus notija hozzám került, aminek a már utángyártott aksija és töltője tönkrement. Viszont töltőt mindenképp akarunk venni, hogy használható legyen a gép, csak kérdés, hogy hol és milyet érdemes. Van egy most már 8,5 éves x53L típusú notink (folyamatosan töltőn van, akkunak és a töltőnek semmi baja), és annak a töltőjével próbáltuk ki a húgom gépét (x52F). Tökéletesen ment vele.
A kérdésem az lenne, hogy ha utángyártott töltőt veszek, és esetleg nincs ugyanehhez - X52F - a típushoz, akkor mire figyeljek, milyet keressek? Egyben nagy segítség is lenne számomra, ha tudnátok ajánlani néhány oldalt, ahol új utángyártott töltőket árulnak (akár az említett típushoz).
-
Co-Driver
csendes tag
Sziasztok!
Asztali gépem felmondta 10 év után a szolgálatot és szeretném lecserélni erre:
[link]
Mi a véleményetek, esetleg alternatívák. Nem kevés a mai világban 4 GB ?! -
Simi37
őstag
válasz
adamklein94 #24015 üzenetére
igen csikszel gyartastech ua. de azert 400 mhz nem elhagyagolando. cpubosson hasonlitsd ossze szamit az a 400.i5 5200u vs i3 5010u
-
válasz
adamklein94 #24012 üzenetére
szia,
itt egy ("rang")lista az összehasonlításhoz; link
-
Simi37
őstag
válasz
adamklein94 #24012 üzenetére
i3 5010u: 2,1ghz | nincs turbo
i5 5200u: 2,2ghz | turbo: 1 magon 2,7ghz | 2 magon 2,5ghz
tdp 15w es igp ua. tudtommal. -
adamklein94
csendes tag
válasz
SMartin-HU #24010 üzenetére
És az i3 5010u és az i5 5200u között mekkora a különbség?
-
cassius.clay
senior tag
Sziasztok!
Asus X554LJ-be milyen magasságú Optibay keret való ? Előre is köszi a választ.
-
SMartin-HU
tag
Macbook Pro vagy Asus? Mac vagy Win10... Ezt neked kell eldöntened.
Az 5th Generáció (Broadwell) inkább a fogyasztása volt hatással és nem a teljesítményre. 14nm csíkszélesség. Nem fogyaszt annyit mint az elődeik és így nem is melegszik annyira.
Egyébként az i5 (5200u) és az i7 (5500u) között nincs is akkora különbség, mint gondolnánk... Bár ha minden MHz számít, akkor igen. (300MHz és 1MB cache a legszembetűnőbb különbség)
i5-5200u [link]
i7-5500u [link]Összehasonlítás: [link]
Nyilván az i7 jobban teljesít, de én inkább vettem i5 processzorral laptopot, 8GB RAM társaságában és kapott egy 120GB M.2 SATA SSD-t a Win10. Mellette pedig ott van a gyári 1TB HDD.
Az i5 és az i7 laptop árkülönbsége pont elég volt az SSD-re.
Ha van rá lehetőséged, akkor mind a két konfigurációt próbáld ki és dönts a tapasztalatok alapján.
-
HPAA
őstag
válasz
Gergosz2 #24007 üzenetére
lehet hárítani , hogy user error , lásd egy oldallal korábban én is ... !!!
vagy lehet egy kiba****tul tré gyártói támogatás , hogy nem képesek ugyanazt a linket ki***ni a w10 driverekhez , ami a 8.1-esekre mutat , hogy attól hogy nem csinálnak másikat , a 8.1-est fel kéne tenni !!!
undorító hozzáállás a gyártótól , ezért vettem eddig konkurenciától
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple MacBook
- Trollok komolyan
- Okos Otthon / Smart Home
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- AliExpress tapasztalatok
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- További aktív témák...
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Eladó Lenovo Yoga Pro 7 14ARP8
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest