Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Xpod

addikt

Üdv,

ismét itt vagyok és néhány tapasztalattal lettem gazdagabb. Utólag végig gondolva felsejlik előttem 1-2 előadás villanytanból és elektrotechnikából, de a franc se gondolta volna, hogy igazuk lehet tanároknak (meg Ampére-nek, meg Kirchoffnak, meg a többieknek).

Nálam az Adafruit Neopixel könyvtár tökélesnek látszik, hardver hiba miatt nem működött a szalag.

Az első hibát ott követtem el, hogy egy vastag, kb 0,5mm2 vezetékkel kötöttem össze az ESP32 vezérlő pinjét a LED szalaggal.
    A másodikat, hogy nem jó helyre raktam az ellenállást a vezérlő vezetéken.(legalábbis több weboldal ezt mondja).

Annak aki az ESP32 és a LED szalag közé 10 cm-nél hosszabb vezetéket akar tenni:
    - a vezérlő PIN és a LED szalag közé minél vékonyabb vezetéket kell tenni (pl UTP vezetékből 1 szál)
    - egy 200 Ohm és 400 Ohm közötti ellenállást kell tenni, a kontroller és a LED szalag közé, úgy, hogy az ellenállás minél közelebb legyen a szalaghoz.(talán a legjobb ha a szalagra van ráforrasztva az ellenállás és a vezeték az ellenállásra van forrasztva)

Egyelőre úgy néz ki, hogy nálam bejött a dolog. kb 70 cm van az ESP32 és a LED szalag között az alábbi módon:
    - 0,5 mm2 hangszóró vezetékkel van a táp bekötve a szalagra és az ESP32-re,
    - 1 szál vékony vezeték (rossz PC-ből vettem a HDD LED egyik vezetékét)
    - beforrasztottam a LED szalagra az ellenállást és erre forrasztottam rá a vezetéket.

Jöhet a teszt drótozás (a jelenlegi állapotot másnak nem merem nevezni) átalakítása a végleges verzióba.

Új hozzászólás Aktív témák