Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Janos250

őstag

válasz Teasüti #7208 üzenetére

"történt már veletek, hogy a watchdog reboot-ol, mert nincs etetve a Core 0-n?"
    Igen :-(
    Én megkerültem a problémát: A loopból hívom meg a taskot újra és újra, és amikor a task elvégezte a dolgát, kilép [vTaskDelete(NULL)].
    Még nem igazán sikerült tisztán látnom kutya ügyében. Mindjárt az első, hogy ők hányan vannak: minden Core-nak, vagy minden tasknak van egy-egy? Aztán, hogy hogyan lehet törölni?
    "Én eddig azt hittem az RTOS fel is tudja függeszteni az adott folyamatot, hogy cpu időt adjon a többi folyamatnak."
    Én is azt hittem, de ez se igazán így van. Továbbá én korábban azt hittem, hogy a core1-en nincs megszaggatás, ott mehetnek a realtime dolgok. Na, ez se így van: ott is van interrupt.
    Ezt írják:
    "Also make sure you disable interrupt watchdog on CPU1 when not using RTOS" "(Also disable the tick interrupt app watchdog, as Ivan said, otherwise it'll complain.)" "A OS-Environment on CPU0,
    and pure "undisturbed" power on CPU1."
    Na, de ezt hogyan csinálom Arduino alatt? A szokásos Arduinos módszer még - úgy tűnik - nincs implementálva :-(
    A PCNT_ENTER_CRITICAL használatában is vannak homályos dolgok. És még számos egyéb is.

"Amúgy nem gáz, hogy ezeket itt tárgyaljuk ki? Engem nem zavar, de nem tudom azoknak zavaró-e, akik a vanilla Arduino-n dolgoznak."
    Miért nem? Szerintem azért, mert előbb-utóbb mások is áttérnek korszerűbb procikra az Arduino alatt, és így látják, mire térjenek át: ESP8266, ESP32, STM, stb.
    Pl. ha én nem olvastam volna ezt a topicot, nem érdekelt volna a WS2812 led szalag. Azért kezdtem el kiváncsiskodni, mert itt olvastam. Vagy pl. Te se biztos, hogy ESP32-t használnál, ha nem olvastad volna ezt a topicot. Nekünk már volt belőle hasznunk. Reméljük másnak is.
    Egyébként a topicnak van egy gazdája, ha nem akarja, hogy ilyesmiről itt szó essen, majd szól, hogy húzzunk el külön el topicba. Én így gondolom.

Új hozzászólás Aktív témák