- OLED monitor topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Házi hangfal építés
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
Teasüti #7208 üzenetére
"történt már veletek, hogy a watchdog reboot-ol, mert nincs etetve a Core 0-n?"
Igen :-(
Én megkerültem a problémát: A loopból hívom meg a taskot újra és újra, és amikor a task elvégezte a dolgát, kilép [vTaskDelete(NULL)].
Még nem igazán sikerült tisztán látnom kutya ügyében. Mindjárt az első, hogy ők hányan vannak: minden Core-nak, vagy minden tasknak van egy-egy? Aztán, hogy hogyan lehet törölni?
"Én eddig azt hittem az RTOS fel is tudja függeszteni az adott folyamatot, hogy cpu időt adjon a többi folyamatnak."
Én is azt hittem, de ez se igazán így van. Továbbá én korábban azt hittem, hogy a core1-en nincs megszaggatás, ott mehetnek a realtime dolgok. Na, ez se így van: ott is van interrupt.
Ezt írják:
"Also make sure you disable interrupt watchdog on CPU1 when not using RTOS" "(Also disable the tick interrupt app watchdog, as Ivan said, otherwise it'll complain.)" "A OS-Environment on CPU0,
and pure "undisturbed" power on CPU1."
Na, de ezt hogyan csinálom Arduino alatt? A szokásos Arduinos módszer még - úgy tűnik - nincs implementálva :-(
A PCNT_ENTER_CRITICAL használatában is vannak homályos dolgok. És még számos egyéb is."Amúgy nem gáz, hogy ezeket itt tárgyaljuk ki? Engem nem zavar, de nem tudom azoknak zavaró-e, akik a vanilla Arduino-n dolgoznak."
Miért nem? Szerintem azért, mert előbb-utóbb mások is áttérnek korszerűbb procikra az Arduino alatt, és így látják, mire térjenek át: ESP8266, ESP32, STM, stb.
Pl. ha én nem olvastam volna ezt a topicot, nem érdekelt volna a WS2812 led szalag. Azért kezdtem el kiváncsiskodni, mert itt olvastam. Vagy pl. Te se biztos, hogy ESP32-t használnál, ha nem olvastad volna ezt a topicot. Nekünk már volt belőle hasznunk. Reméljük másnak is.
Egyébként a topicnak van egy gazdája, ha nem akarja, hogy ilyesmiről itt szó essen, majd szól, hogy húzzunk el külön el topicba. Én így gondolom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged