Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Janos250

    őstag

    válasz Teasüti #6253 üzenetére

    A spéci dolgok természetesen nem mennek más lapokon. A nem spécikből a lábak nevei nem egyeznek meg, azt meg kell nézni a pins_arduino.h fájlban az adott laphoz tartozó helyen a variants könyvtárban, hiszen a lapokon még ugyanannál a procinál is vannak jelentős különbségek. Pl. egyes ESP lapok a kevés valós lábszám miatt egyeseket kettőznek.
    Mondjuk egy WS2812B ledsor meghajtása sem túl esélyes, hogy simán átvihető egyik lapról a másikra,
    mert ott mélyen bele kell gázolni a proci lelkivilágába a microsecnél is pontosabb időzítési igény miatt. Igaz ugyan, hogy ez a user számára nem látszik, ő csak kész osztályt használ. Az Adafruit ugyan próbálta úgy megcsinálni a saját osztályát, hogy minél több lapon menjen, de azért az nem az igazi.
    Mondjuk egy ESP8266WebServer osztályt sem célszerű megpróbálni futtatni más procikkal. Viszont pl. az ESP8266 Arduino rendszerbe illesztését is úgy csinálták meg, hogy az UNOn (is) használt dolgok meglegyenek, azonos legyen a nevük, és a paramétereik, és a WiFi shieldhez is passzoljon.
    Pl. általános, hogy a pinmode paraméterének a 0. bitje jelzi, hogy input/output, stb. Így a usernek csak INPUT, vagy OUTPUT (stb.) előre definiált konstansokat kell beírni, procitól függetlenül, és a rendszer dolga, hogy az adott környezethez ezt értelmezze.

    Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.

Új hozzászólás Aktív témák