- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kompakt vízhűtés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi hangfal építés
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghandi
aktív tag
Sziasztok!
Én egy nagyon kezdő arduinos vagyok,nemrég érkeztek meg a cuccok nagyrésze,még csak annyit csináltam hogy 1-2 ledet villogtattam,meg egy 4 csatornás relésort kattogtattam megadott sorrendben,szóval az alapok alapjait próbálgattam,és az elektronikában sem vagyok valami nagy szakértő.
Egy projekt miatt próbálkoznék arduinoval,sörkollektor komplett vezérlését oldanám meg vele.Hőmérséklet függvényében szeretném a levegőt befújó ventilátor fordulatszámát is szabályozni. Itt meg is akadt az egész,ugyanis 230Voltos 50Wattos a venti,és arra nem jöttem még rá hogy hogyan tudnám ezt kivitelezni.
Illetve egy ötletem támadt,de hát nem tudom hogy az járható út lenne vagy totál baromság.
Szóval adott egy arduino nano egy 4csatornás relésor és egy PWM motorszabályozó elektonika amivel most szabályozom a motor fordulatát.
Akkor amire gondoltam. Kiforrasztom a PWM szabályzóból a potit,megnézem az értékét,azt elosztom 4-el. A negyed értékekkel megfelelő ellenállásokat veszek és a panelről a poti kimenő feszültségét kábellel kivezetem és a 4 csatornás relésor mindegyik reléjéhez bekötöm,a relé másik pontjára meg a negyedérték ellenállását kötöm. Az első reléhez egynegyed érték ellenállást,a második relére kétnegyed érték,a harmadikra háromnegyed értéket majd ezeket visszakötöm a PWM szabályzó poti feszültség bemenet helyére. Ha valamelyik relé behúz akkor annak az ellenállásán keresztül kapja meg a feszültséget,így olyan mint ha poti egy bizonyos állásban lenne.
Így meg tudnám valósítani a 230 voltos venti fordulat szabályzását 4 fokozatban.
Működne így a dolog szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Melyik tápegységet vegyem?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged