Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Home server / házi szerver építése
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghandi
aktív tag
Sziasztok!
Én egy nagyon kezdő arduinos vagyok,nemrég érkeztek meg a cuccok nagyrésze,még csak annyit csináltam hogy 1-2 ledet villogtattam,meg egy 4 csatornás relésort kattogtattam megadott sorrendben,szóval az alapok alapjait próbálgattam,és az elektronikában sem vagyok valami nagy szakértő.
Egy projekt miatt próbálkoznék arduinoval,sörkollektor komplett vezérlését oldanám meg vele.Hőmérséklet függvényében szeretném a levegőt befújó ventilátor fordulatszámát is szabályozni. Itt meg is akadt az egész,ugyanis 230Voltos 50Wattos a venti,és arra nem jöttem még rá hogy hogyan tudnám ezt kivitelezni.
Illetve egy ötletem támadt,de hát nem tudom hogy az járható út lenne vagy totál baromság.
Szóval adott egy arduino nano egy 4csatornás relésor és egy PWM motorszabályozó elektonika amivel most szabályozom a motor fordulatát.
Akkor amire gondoltam. Kiforrasztom a PWM szabályzóból a potit,megnézem az értékét,azt elosztom 4-el. A negyed értékekkel megfelelő ellenállásokat veszek és a panelről a poti kimenő feszültségét kábellel kivezetem és a 4 csatornás relésor mindegyik reléjéhez bekötöm,a relé másik pontjára meg a negyedérték ellenállását kötöm. Az első reléhez egynegyed érték ellenállást,a második relére kétnegyed érték,a harmadikra háromnegyed értéket majd ezeket visszakötöm a PWM szabályzó poti feszültség bemenet helyére. Ha valamelyik relé behúz akkor annak az ellenállásán keresztül kapja meg a feszültséget,így olyan mint ha poti egy bizonyos állásban lenne.
Így meg tudnám valósítani a 230 voltos venti fordulat szabályzását 4 fokozatban.
Működne így a dolog szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI Kitűnő Állapotban!
- ÚJ Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k (2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- Samsung S24D590PL 24" FHD monitor
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD / Ezüst / Garancia!
- LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest