- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HDMI topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- ZIDOO médialejátszók
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen házat vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ViZion #21538 üzenetére
De én pont azt szeretném, hogy a tápot az STM32 1-1 pinje adja.
Azokat hol kikapcsolom és így elveszem a tápot az eszköztől, hol vissza.A cél az lenne, hogy amikor az akku 3.2V alá megy, akkor sleep-be menjen a komplett cucc és sem a szenzor, sem az oled kijelző ne kapjon tápot. Ne fogyasszon semmit.
Az STM32 és a szenzor+oled páros is inaktív legyen. Aztán időnként feléledne kis időre és csak az oled kijelzőre küldene egy "Low Battery" üzenetet. Aztán kis idő múlva ismét sleep és teljesen inaktív minden.A TP4056 elméletileg 3.0V alatt (még nem próbáltam) elveszi az akkut véglegesen. Tehát ez a művelet gyakorlatilag 3.2V->3.0V merülés idején lenne így.
Aryes:
Kicsit méricskéltem...
Most kompletten (mcu, szenzor, oled) ~10mA mérhető amikor 1mp-ként kérek a szenzortól adatot és ugyanígy frissítem az oleden a kijelzést.
Ez azért csak ennyi, mert az STM32-t csökkentett órajellel használom, mivel így is "overkill" a feladatra.
Amikor csak időt jelez ki 1mp frissítéssel, akkor ~9.5mA az egész az akkun mérve.Nyilván érdemes volna az oled kijelzőt max_kontraszt+fehér_háttér kombóval megmérni, de akár bele is férhetek a 25mA-be.
Mondjuk doksi szerint a "typical 23mA", "max 32mA".
Szóval elméletileg túlléphetem a limitet, jelenleg nem teszem.
Nem tudom így mehet-e pinről.Igen, emlékezhetsz a sztorira.
Az azóta törölt 14+ éves regisztrációmmal akkor részletesen megosztottam ezt.
Ez az egész herce-hurca indított el a mikrokontrolleres vonalon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nintendo Switch 2
- Óvodások homokozója
- Esik a hóóó!!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest