-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ViZion #21538 üzenetére
De én pont azt szeretném, hogy a tápot az STM32 1-1 pinje adja.
Azokat hol kikapcsolom és így elveszem a tápot az eszköztől, hol vissza.A cél az lenne, hogy amikor az akku 3.2V alá megy, akkor sleep-be menjen a komplett cucc és sem a szenzor, sem az oled kijelző ne kapjon tápot. Ne fogyasszon semmit.
Az STM32 és a szenzor+oled páros is inaktív legyen. Aztán időnként feléledne kis időre és csak az oled kijelzőre küldene egy "Low Battery" üzenetet. Aztán kis idő múlva ismét sleep és teljesen inaktív minden.A TP4056 elméletileg 3.0V alatt (még nem próbáltam) elveszi az akkut véglegesen. Tehát ez a művelet gyakorlatilag 3.2V->3.0V merülés idején lenne így.
Aryes:
Kicsit méricskéltem...
Most kompletten (mcu, szenzor, oled) ~10mA mérhető amikor 1mp-ként kérek a szenzortól adatot és ugyanígy frissítem az oleden a kijelzést.
Ez azért csak ennyi, mert az STM32-t csökkentett órajellel használom, mivel így is "overkill" a feladatra.
Amikor csak időt jelez ki 1mp frissítéssel, akkor ~9.5mA az egész az akkun mérve.Nyilván érdemes volna az oled kijelzőt max_kontraszt+fehér_háttér kombóval megmérni, de akár bele is férhetek a 25mA-be.
Mondjuk doksi szerint a "typical 23mA", "max 32mA".
Szóval elméletileg túlléphetem a limitet, jelenleg nem teszem.
Nem tudom így mehet-e pinről.Igen, emlékezhetsz a sztorira.
Az azóta törölt 14+ éves regisztrációmmal akkor részletesen megosztottam ezt.
Ez az egész herce-hurca indított el a mikrokontrolleres vonalon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Formula-1
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- iPhone 12 64GB - fehér Garanciális 2026.01.07
- szinte új HP E24m G4 full HD 1920x1080 IPS monitor- rejtett Webkamera - nagy hangszóró - USB-C
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- szinte új iPhone 16 Pro 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia adapter
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest