Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz ViZion #21538 üzenetére

De én pont azt szeretném, hogy a tápot az STM32 1-1 pinje adja.
    Azokat hol kikapcsolom és így elveszem a tápot az eszköztől, hol vissza.

A cél az lenne, hogy amikor az akku 3.2V alá megy, akkor sleep-be menjen a komplett cucc és sem a szenzor, sem az oled kijelző ne kapjon tápot. Ne fogyasszon semmit.
    Az STM32 és a szenzor+oled páros is inaktív legyen. Aztán időnként feléledne kis időre és csak az oled kijelzőre küldene egy "Low Battery" üzenetet. Aztán kis idő múlva ismét sleep és teljesen inaktív minden.

A TP4056 elméletileg 3.0V alatt (még nem próbáltam) elveszi az akkut véglegesen. Tehát ez a művelet gyakorlatilag 3.2V->3.0V merülés idején lenne így.

Aryes:
    Kicsit méricskéltem...
    Most kompletten (mcu, szenzor, oled) ~10mA mérhető amikor 1mp-ként kérek a szenzortól adatot és ugyanígy frissítem az oleden a kijelzést.
    Ez azért csak ennyi, mert az STM32-t csökkentett órajellel használom, mivel így is "overkill" a feladatra.
    Amikor csak időt jelez ki 1mp frissítéssel, akkor ~9.5mA az egész az akkun mérve.

Nyilván érdemes volna az oled kijelzőt max_kontraszt+fehér_háttér kombóval megmérni, de akár bele is férhetek a 25mA-be.
    Mondjuk doksi szerint a "typical 23mA", "max 32mA".
    Szóval elméletileg túlléphetem a limitet, jelenleg nem teszem.
    Nem tudom így mehet-e pinről.

Igen, emlékezhetsz a sztorira. :K
    Az azóta törölt 14+ éves regisztrációmmal akkor részletesen megosztottam ezt.
    Ez az egész herce-hurca indított el a mikrokontrolleres vonalon.

Új hozzászólás Aktív témák