Hirdetés
- Hobby elektronika
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- TCL LCD és LED TV-k
- Ismét új formájú Pulsar egeret köszönthetünk az ultrakönnyű halmazban
- Milyen monitort vegyek?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- SSD kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
t72killer #18289 üzenetére
nano tápfeszigénye ideális helyzetben 6-20V
Egy fenét, a μC alapból 5V-ot kér. 6,5V-12V a Vin felőli betáp, ami egy regulátoron keresztül látja el 5V-tal. 20V-ot csak jó minőségű regulátorral fog elviselni, a tapasztalat azt mutatja, hogy a kínai Arduino lapok 9V fölött szeretnek elfüstölni...
Mikor elkezdtem Arduinoval foglalkozni, kísérleteztem ezzel-azzal, például hogy meddig lehet lemenni a tápfeszültséggel, és azt derítettem ki, hogy az Atmega328p egészen stabilan elmegy akár 3V-ról is. Ez azt jelenti, hogy két ceruzaelemről vagy 1db li-po celláról közvetlenül is el tudod látni, de a GPS modul miatt mindenképp kelleni fog egy boost vagy egy boost-buck konverter, ebből viszont már lehet olyat is találni, ami 1db ceruza akkumulátorról képes 5V-ot produkálni, mondjuk csak kis árammal terhelhető (asszem 100mA).
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Hobby elektronika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Építő/felújító topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Sorozatok
- Milyen routert?
- Viccrovat
- További aktív témák...
- DELL WD19 / WD19S dokkoló + 130W töltő
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest