Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Steam Deck
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- Milyen házat vegyek?
- Apple MacBook
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
üzenetére
egy belső felhúzó ellenállást HIGH értékre állítja az adott PIN-t. Én a nyomógombbal egy külső ellenálláson GND-re zárom
Nincs szükség ellenállásra, a belső felhúzó ellenállás önmagában is elég magas.
az analóg bemenetet használva nem lehet olyat csinálni, hogy a különböző gombok más-más ellenállás értékkel zárnak és a kapott feszültség értéket kiolvasva meg tudom mondani melyik volt az? Esetleg több gomb lenyomását is?
Minden további nélkül, de mivel - ha szeretnéd úgy megépíteni, hogy több gomb egyszerre lenyomását is ki tudd olvasni belőle - az ellenállásokat (illetve analóg bemenet esetén az egyes gombokhoz tartozó feszültség értékeket) a 2 hatványai szerint kell választani, 8-9 gombnál többet nem nagyon tudsz így bekötni. Példa kapcsolás ellenállás létrával (érdemes az azonos értékű ellenállásokból álló kapcsolást megépíteni, könnyebb összeválogatni az értékeket, illetve lehet készen is kapni ellenállás létrát).
A kis kondira gondolsz
Nem, én szoftveres debouncingra gondoltam, van egyszerűbb és elegánsabb megoldás, persze meg lehet oldani kondival is, de felesleges hely és alkatrész pazarlás, mert szoftverből teljesen jól meg lehet oldani. Ha mégis hardveresen szeretnéd megoldani, akkor a felhúzó ellenállás értékéből kell számolni a kívánt időállandójú (40-100ms közt szokás kapcsolótól és felhasználástól függően) RC tagot és ahhoz választani a kondit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép állapotú Wireless Xbox Stereo Headset
- Ryzen 7 5800X3D + Strix B550-A + 32GB Corsair Dominator + RX 7900 XTX NITRO+ 24G + 1200W 80+ plat
- HP ZBook Fury G8 - RTX A3000 - ajándék dokkolóval és laptop hűtővel
- Heatkiller Tube 100 D5 - full extra
- Gigabyte AORUS 17 - i7-12700H - RTX 3070 Ti - 32GB RAM - 1TB M2 SSD -FHD 360H- eredeti csomagolásban
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-Data 750W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB GameMax STORM ADATA 600W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold