-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
köszi srácok, igen közben rájöttem hogy bizonyos eseteket miért kerekít felfelé - direkt azért is tettem bele ilyen határon billegő értéket ami már kiprovokálta... az a helyzet hogy egy ennél bonyolultabb képlettel indítottam és eddig egyszerűsítgettem mert először még 1 tizedesben gondolkodtam - de rájöttem hogy még ez is felesleges bonyolítás, ha 2 tizedest akarok akkor round(tmp/10)/100 pont azt adja vissza amit szeretnék, ha 1-et akkor round(tmp/100)/10
a printf-ben a string azért van, mert valójában itt csak debug célból irattam ki hogy lássam hogy utána a végleges helyén hogyan viselkedne - egy vw/audi műszerfal FIS kijelzőjére küldöm az infotaintment canbus-on, ami az adott protokollon 2x8 byte-ot vár ami a string-hez van legközelebb - legalábbis a nyomtatott nagy betűk és számok tekintetében, a kisbetűk és sokminden írásjel tekintetében marhára nem követi az ASCII kiosztást, elég furán lett kitalálva - ha azokat is használnám akkor azt még rendesen át kell gondolni hogy hogyan tudnám map-elni a bemenő string alapján...
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Villanyszerelés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Synology NAS
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest