Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- VR topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomika86
senior tag
Beleírtam, a programomba, de még a tömböt fel kellene töltenem, ahogy utána gondolkodtam, azért jó lenne 0foktól 120fokig körülbelül és a 0-60 foknál elég lenne 5 fokonként, 60-120 fok között pedig 2 fokonként. Kijelzőre kitettem az adc értékeket, tehát onnét lehetne leolvasni, másik hőmérőről a hozzá tartozó hőmérsékletet.
Viszont közben gondolkodtam, mert a fenti azért elég hosszadalmas művelet, valahogy egyszerűbbre törekednék.
A Steinhart-Hart egyenlettel úgy próbáltam, hogy az ntc ellenállasértékét multimeterrel mértem meg, kalkulátor segítségével alsó, felső és egy középső hőfok és hozzá tartozó ellenállás értékkel számoltam ki az A B és C együtthatókat.
Viszont így nem stimmel.A gondolatom az , hogy a kijelzőmőn az adc és 1%os ellenállások segítségével a kiszámolt ntc ellenállás értéket jelenítem meg. Aztán mérek hőmérsékletet és ezek alapján számolok együtthatókat, amiket beírok(3*3db).
Mit gondoltok?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- OLED TV topic
- Diablo IV
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M27UA 27 160Hz IPS UHD 4K 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- LG 83G4 - 83" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold