Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
NodeMCU-t használok, egy SIM800L modullal, riasztóként. Egy nyomógomb működteti, ha a nyomógomb kinyílik (mert az ajtó nyomja meg, értelemszerűen ha kinyitom az ajtót, akkor a nyomógomb alap állapotba kerül), akkor felhívja a telefonom.A programban úgy van, ha D7 pin lehúz, akkor induljon a riasztás. D7 alap állapotban 3.3V, és GND-vel húzom le a kapcsolón keresztül. A probléma, hogy néha magától is beriaszt tévesen, mert annyira érzékeny a D7, ha hozzá nyúlok, akkor is már érzékel. Próbáltam úgy is, hogy alapból 0V állapota, és 3.3V-ra kapcsol, de ugyan ez a probléma akkor is.
Ellenállásokat nem használok, lehet ez a gond? Eléggé kínai az egész nekem, net alapján raktam össze innen-onnan, így nagyon nem is akarok bele menni, ha egyszerűen nem lehet megoldani, vagy programozástechnikailag vagy hardverileg.Esetleg ami eszembe jutott az az, ha pl. 5 másodpercen keresztül egyfolytában lehúzza D7-et, akkor riasszon csak, ne pedig impulzusra. Ezt hogyan tudnám megoldani a programban?
Új hozzászólás Aktív témák
- EVGA SuperNova 750GT 80 Plus GOLD - 52 hónap Alza.hu Garancia / Beszámítás OK!
- Iphone 13 Midnight-128gb-90% akku-2026.10.05-ig gar
- Apple watch Series 9 45mm stainless steel 2026.12.12 .iSTYLE jótállás
- Apple watch Series 7 41mm stainless steel 41mm megkímélt kiváló akku
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (200 vagy 970 expoval)
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest