Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@nH.
aktív tag
Sziasztok.
Nem régóta foglalkozom arduinoval, de nagyon tetszik. Sok minden alap kapcsolást/programot kipróbáltam már és most az első tényleges projekt is alakulóban van. A lényege, hogy 2 fogyasztásmérő s0 pulzusait számlálja a program, ami azt jelenti hogy 2000 impulzus számlálása után, hozzá ad 1-et a kW számláló értékéhez, majd nullázza az impulzus számlálót. Így számolva külön a 2 fogyasztásmérőn lévő fogyasztást. A két értéket majd egy weblapon akarom megjeleníteni. Viszont az első probléma ami eszembe jutott, hogy ha áramszünet van akkor a változók nullázódnak. (tudom lehetne szünetmentes is, de most erre a problémára a megoldás nagyon érdekel)
Szóval a kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne eltárolni úgy a két számláló értékét, hogy ha visszajön az áram, akkor az utolsó állapottól folytassa a számlálást?
Elsőre egy SD kártyára gondoltam, hogy kW-onként frissíti egy txt file tartalmát, majd áramszünet után ugyanabból a fileból olvasná be a változók értékét, így folytatva a számlálást.
Ez így megvalósítható? Vagy van egyszerűbb módja is ennek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Insta360 X4 akciókamera Invisible Dive Case
- Samsung Galaxy Watch Ultra Titanium Gray Használt, karcmentes, garanciával 2027. január 29-ig
- iKing.Hu OnePlus 13 Brutális teljesítmény, elegáns külső 12/256 GB Black Eclipse 3
- iKing.Hu Motorola Edge 60 Pro Green Használt, karcmentes állapotban 512 GB tárhely
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest