Hirdetés
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@nH.
aktív tag
Sziasztok.
Nem régóta foglalkozom arduinoval, de nagyon tetszik. Sok minden alap kapcsolást/programot kipróbáltam már és most az első tényleges projekt is alakulóban van. A lényege, hogy 2 fogyasztásmérő s0 pulzusait számlálja a program, ami azt jelenti hogy 2000 impulzus számlálása után, hozzá ad 1-et a kW számláló értékéhez, majd nullázza az impulzus számlálót. Így számolva külön a 2 fogyasztásmérőn lévő fogyasztást. A két értéket majd egy weblapon akarom megjeleníteni. Viszont az első probléma ami eszembe jutott, hogy ha áramszünet van akkor a változók nullázódnak. (tudom lehetne szünetmentes is, de most erre a problémára a megoldás nagyon érdekel)
Szóval a kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne eltárolni úgy a két számláló értékét, hogy ha visszajön az áram, akkor az utolsó állapottól folytassa a számlálást?
Elsőre egy SD kártyára gondoltam, hogy kW-onként frissíti egy txt file tartalmát, majd áramszünet után ugyanabból a fileból olvasná be a változók értékét, így folytatva a számlálást.
Ez így megvalósítható? Vagy van egyszerűbb módja is ennek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Megette az internet felét az AI?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Spórolós topik
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- E-book olvasók
- Tényleg nem változik semmit a Samsung Galaxy S26+?
- Kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650 Steel Legend WiFi R5 8600G 32GB DDR5 500GB SSD RX 7800XT 16GB NZXT H700i
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold