Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED monitor topic
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
Be kell hogy valljam hogy elcsesztem
A DistanceKM függvénynek teljesen mindegy, hogy int vagy float-ban kapja az adatot mert aLocation_t
class lekezeli/skálázza. A gond ott volt, hogy én a függvényt csak a program elején hívtam meg, amikor még nem volt adata a két paraméternek. Betettem a loopba és szuperül működikVégre kezeli a Base vevőtöl kapott GPS koordinátákat, és ahhoz képest számolja a távolságot.
Már csak egy hiba van: néha felcseréli a két kapott értéket...
Ez nyilván azért van, mert én így küldöm a két adatot:radio.write(&gpsadat, sizeof(gpsadat));
radio.write(&gpsadat1, sizeof(gpsadat1));
Megpróbáltam azt, hogy a küldő Arduinon deklatárltam egy arrayt:float gpsadat[1];
Ezeknek értéket adtam és már ment is aradio.write(&gpsadat, sizeof(gpsadat));
A vevő oldalon pedig szintén deklaráltamfloat gpsadat[1];
-ot és lefut aradio.write(&gpsadat, sizeof(gpsadat));
viszont csak agpsadat[0]
jön át. Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3263, 100% Akkumulátor
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M920q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest