Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Egérpad topik
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gaming notebook topik
- Már az MSI is figyel arra, hogy mit vár egy átlagfelhasználó a klaviatúrájától
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
atesss #13241 üzenetére
Összeraktam, és csináltam is egy tesztet.
2k lett a fix ellenállás, és vele sorban pedig egy 5k-s trimmer potméter.
Első körben zseblámpával teszteltem, egy viszonylag sötét teremben.
Úgy elég jónak tűnt a min és max. érték.
1cm-ről a zseblámpával szembevilágítva közelíti a 3,3V-ot. Míg a zseblámpát kikapcsolva 0V.
A potméter tekerésével nem történt jelentős változás (legalábbis a szélsőértékeknél).Aztán beraktam élesbe, a kijelző elé is, eddig ennyit tudtam mérni vele:
[kép] [kép] [kép] -
t72killer
titán
ESP32-vel szeretnék nekivágni egy 3 adatfolyamos projektnek, vajon az alis óccó darabok megbízható minőségűek
?
-
válasz
repvez #13236 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy annyira nem vagy jártas sem a programozásban, sem az elektronikában, hogy nem tudod felmérni, hogy azzal a módszerrel, amivel szeretnéd, nem fogod tudni ezeket megtanulni. Ez egyszerűen nem így működik. De igazad van, nem volt jó példa.
A programozás részét akár le is tudhatnád egy Blockly/Scratch/MIT App inventor (Android) típusú grafikus (kockatologatós) programozó környezetben, ott van ez, hogy egymásba kell tolni a kockákat, némi angol tudás mellett egyszerűen lehet benne működő programokat készíteni. Biztos, hogy mérnök tervezte ezeket, mert nem az én gondolkodásomnak való, talán Neked pont ezért lesz szimpatikus.
Az elektronika résznél elég jól el lehet igazodni a breakout board-okon, mert a pin-ek fölött mindig felirat mutatja, hogy VCC, GND, MOSI, MISO, CLK, DIN stb, igazából ezt sem lehet elrontani, ha az ember történetesen nem diszlexiás.
-
atesss
addikt
válasz
atesss #13199 üzenetére
Itt vannak az ígért fotók az eszközről:
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
A 3. és 4. kép alapján látszik, hogy tényleg multiplexelve vannak a kijelzők. A vaku-s fényképezés zárideje alatt van amikor csak 2-3 kijelző aktív.
A "normál üzemről" - a szegmenseken körbefutó jelzésről - pedig videót csináltam, azt hova lenne érdemes feltölteni, hogy itt linkelni tudjam ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen notebookot vegyek?
- Linux kezdőknek
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Egérpad topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Asztalos klub
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3077, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest