-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
atesss #13241 üzenetére
Összeraktam, és csináltam is egy tesztet.
2k lett a fix ellenállás, és vele sorban pedig egy 5k-s trimmer potméter.
Első körben zseblámpával teszteltem, egy viszonylag sötét teremben.
Úgy elég jónak tűnt a min és max. érték.
1cm-ről a zseblámpával szembevilágítva közelíti a 3,3V-ot. Míg a zseblámpát kikapcsolva 0V.
A potméter tekerésével nem történt jelentős változás (legalábbis a szélsőértékeknél).Aztán beraktam élesbe, a kijelző elé is, eddig ennyit tudtam mérni vele:
[kép] [kép] [kép] -
ESP32-vel szeretnék nekivágni egy 3 adatfolyamos projektnek, vajon az alis óccó darabok megbízható minőségűek
?
-
válasz
repvez #13236 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy annyira nem vagy jártas sem a programozásban, sem az elektronikában, hogy nem tudod felmérni, hogy azzal a módszerrel, amivel szeretnéd, nem fogod tudni ezeket megtanulni. Ez egyszerűen nem így működik. De igazad van, nem volt jó példa.
A programozás részét akár le is tudhatnád egy Blockly/Scratch/MIT App inventor (Android) típusú grafikus (kockatologatós) programozó környezetben, ott van ez, hogy egymásba kell tolni a kockákat, némi angol tudás mellett egyszerűen lehet benne működő programokat készíteni. Biztos, hogy mérnök tervezte ezeket, mert nem az én gondolkodásomnak való, talán Neked pont ezért lesz szimpatikus.
Az elektronika résznél elég jól el lehet igazodni a breakout board-okon, mert a pin-ek fölött mindig felirat mutatja, hogy VCC, GND, MOSI, MISO, CLK, DIN stb, igazából ezt sem lehet elrontani, ha az ember történetesen nem diszlexiás.
-
atesss
addikt
válasz
atesss #13199 üzenetére
Itt vannak az ígért fotók az eszközről:
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
A 3. és 4. kép alapján látszik, hogy tényleg multiplexelve vannak a kijelzők. A vaku-s fényképezés zárideje alatt van amikor csak 2-3 kijelző aktív.
A "normál üzemről" - a szegmenseken körbefutó jelzésről - pedig videót csináltam, azt hova lenne érdemes feltölteni, hogy itt linkelni tudjam ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest