- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Izeka82 #12060 üzenetére
zsolti_20 kolléga jó helyen keresgél, le szokták forrasztani a regulátort és egyéb felesleges alkatrészeket, de ezzel nem nyernél túl sokat, mert a nagy energiaveszteség nálad a stepup converternél jelentkezik főleg. Egy akksi ha (legoptimálisabb esetben) 2400mAh között tud leadni, ez konvertálás után 1200-ra csökken, ha figyelembe vesszük a kb 75%-os hatásfokot, akkor jó, ha max. 900mAh töltést ki tudsz szedni az akksikból.
Én először is a lapot cserélném 5V tápfeszültségű helyett 3V3-asra, az nrf modul úgyis 3V3 tápot igényel, a másik kettőből is lehet szerintem 3V3-ast kapni, ha éppen nem máris olyat használsz.
Két cella helyett én 3db-ot kötnék sorba, és egy boost-buck konverterre kötném. Igaz, hogy ezeknek a konvertereknek se túl jó a hatásfoka, de eleve optimálisabb tartományban fog dolgozni, ezért valószínűleg több mint 2x annyi ideig fog működni. Vagy 4db-ot sorba kötve egy jó hatásfokú (90+%) buck konverter is szóba jöhetne, feltéve persze, hogy van hely ennyi akksinak.
Li-ion akksiról én lebeszélnélek, mert ha jól értelmezem ez egy kültéri időjárás-állomás, a li-ion akksik pedig se a tűző napot, se a fagyot nem tolerálják túl jól.
Esetleg gondold át, hogy egy attiny85 5(6)db lábára nem lehet-e kiosztani a perifériákat, van belőle olyan, ami 2,5V tápfeszültségtől már stabilan működik, esetleg 3celláról konverter nélkül megpróbálni üzemeltetni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged