Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• op9

aktív tag

Sziasztok,

Szeretnék összerakni 2 ilyet.
    Vettem 2db TINY85 Digispark klónt.
    Feltelepítettem az Arduino 1.8.9-et, majd követtem ezt a leírást, és egészen addig minden rendben megy, hogy kéri, hogy csatlakoztassam az eszközt, ekkor feltölti a programot, és a "Start" példa villogtatja a led-et.
    Viszont, ha jól tudom, akkor ezek után, ha lehúzom az usb-ről, majd visszadugom, akkor ismételten villognia kellene kb. 6mp után, viszont ez nem csinál semmit. Mind a kettő attiny85-tel ez a helyzet, és a linkelt videó kommentjei között is van, aki erre panaszkodik:

"Paul Anthony Danguilan (4 months ago)
    -I've tried to recreate what you've done. but I'm facing a problem. it will work after i have uploaded the code but if i remove it and try to reconnect it won't run the program. Any help?

Thomas Reyes (4 months ago)
    -I'm so sorry, but I think you might be dealing with a broken microcontroller or your bootloader."

Ezen a fórumon írják, hogy úgy kellene működnie, hogy amint rádugom az eszközt, a device manager-ben meg kell jelennie egy Digispark Bootloader-nek (ekkor van lehetősége az IDE-nek feltölteni az újabb programot, ha akarjuk), majd el kell tűnnie, és betöltenie a sketch-et ami az eszközön van és futtatni, ami rá lett töltve előzőleg.
    Nos, nálam folyamatosan látni a Digispark Bootloadert, akkor is, amikor rátöltöm a programot, és villog is, meg akkor is, ha csak rádugom.
    Mi lehet nálam a gond, mit kellene csinálni, hogy rendben működjön?

Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák