Hirdetés
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
"Emellett a küldő oldal jelerőssége alapján szeretnék hozzávetőleges távolságmérést csinálni"
De a jel erőssége nem csak a távolságtól függ, hanem pl. attól is, milyen szöget zár be a vevő és az adó.
Ha jól emlékszem, ESP-t használsz. Ott van a WiFi.RSSI(), ami a jel erősségét adja. Nem tudom, mennyire használható. Én nem használtam még semmire, csak passzióból íratom ki néha.
"árulnak arduino-hoz való ir távolságszenzort, ami egy egyszerű reflektív optokapuból + némi elektronikából áll, ahol az ir led fényét frekvenciamodulálják, hogy ne zavarja a környezeti fény."
Na, ahogy én tudom - lehet rosszul - ez azért ennél bonyolultabb. Az IR-rel a távolságmérést nem a jel erőssége, hanem a visszavert jel visszaérkezési idejéből számítják. Mivel a fény szeret elég gyorsan menni, ezért ilyen pici időt macerás mérni. Ezért találták ki azt az ötletet, hogy modulálják a kimenő fényt, majd a visszavertet is ugyanolyan erősségűre erősítik, aztán "összekeverik". A fáziskésésből adódóan a kevert jel erőssége függ a fáziskéséstől, azaz a futási időtől.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED monitor topic
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Nem tudták megverni a Huaweit
- Autós topik
- PLC programozás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 6 14IRH8 - 14" WUXGA OLED - i5-13500H - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- Mini PC - Lenovo ThinkCentre M920q Tiny / i5-8500T / NVMe / USB Type-C / HDMI / 27% számla
- Asus TUF Gaming F15 FX507 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12500H - 8GB - 512GB SSD - RTX 3050 - 1 év garancia
- 1080Ti FE Accelero Xtreme IV hűtővel
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 /16GB/256GB - Éjfekete - (2025) - mw1l3mg/a - MAGYAR - 3 év garancia
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Macbook Pro 2019 // i5 // 1TB // Számla+Garancia //
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3424, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest