Hirdetés
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Hobby elektronika
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Ismét új formájú Pulsar egeret köszönthetünk az ultrakönnyű halmazban
- Milyen monitort vegyek?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- SSD kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
"Emellett a küldő oldal jelerőssége alapján szeretnék hozzávetőleges távolságmérést csinálni"
De a jel erőssége nem csak a távolságtól függ, hanem pl. attól is, milyen szöget zár be a vevő és az adó.
Ha jól emlékszem, ESP-t használsz. Ott van a WiFi.RSSI(), ami a jel erősségét adja. Nem tudom, mennyire használható. Én nem használtam még semmire, csak passzióból íratom ki néha.
"árulnak arduino-hoz való ir távolságszenzort, ami egy egyszerű reflektív optokapuból + némi elektronikából áll, ahol az ir led fényét frekvenciamodulálják, hogy ne zavarja a környezeti fény."
Na, ahogy én tudom - lehet rosszul - ez azért ennél bonyolultabb. Az IR-rel a távolságmérést nem a jel erőssége, hanem a visszavert jel visszaérkezési idejéből számítják. Mivel a fény szeret elég gyorsan menni, ezért ilyen pici időt macerás mérni. Ezért találták ki azt az ötletet, hogy modulálják a kimenő fényt, majd a visszavertet is ugyanolyan erősségűre erősítik, aztán "összekeverik". A fáziskésésből adódóan a kevert jel erőssége függ a fáziskéséstől, azaz a futási időtől.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen autót vegyek?
- Hobby elektronika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest