- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
junhum
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy lehetséges-e ezzel egy csomagológépet vezérelni?
5-6 relé és egy fotocellás számlálót kellene vezérelni.Teljesen amatőr vagyok hozzá!
Your Workout Is My Warm-Up so Shut The Fuck Up And Train
-
junhum
tag
válasz happy555 #102 üzenetére
Szia!
Gyakorlatilag 'x' másodpercig zárni relét, van hogy ga egy relé zár akkor zárjon a másik. A fotocellás az számol 'x' forgást és akkor old a relé ha eléri a megadott értéket.
Vázolva kb ennyit!
Olvasgatok a témában azt már látom hogy lehetséges vele.
Amire még nem egyértelmű a válasz hogy több termék lenne csomagolva és meg lehet e oldani hogy gombbal vagy potival állitani a fotoszámlálót meg adott relének a zárhosszát vagy egyszerűbb annyi boardot venni és csak csatlakozót cserélgetniYour Workout Is My Warm-Up so Shut The Fuck Up And Train
-
junhum
tag
Hello
Motorvezérlőből melyiket érdemes?
L293D? Vagy valami különállót ne shieldet?Your Workout Is My Warm-Up so Shut The Fuck Up And Train
-
nyogo83
senior tag
Sziasztok!
Nincs véletlenül valakinek elfekvôben egy DHT22-es szenzora? Megvenném, esetleg cserélném akár 4db DHT11-re.
Esetleg valami itthoni bolt, aki nem elmebeteg áron adja(tehát kb 2000-bôl kijön max postával együtt)
Sajnos nincs idôm most megvárni, amíg külföldrôl megjön. -
artiny
őstag
Towerpro sg90 szervo mekkora feszultseget kell kapnia hogy forogjon?
-
Danex
addikt
Üdv, most ismerkedem az Arduino-val és olyan problémába ütköztem az Mega lapommal, hogy egyszerre szeretnék használni majd RFID board-ot és SD card board-ot. Megnéztem a lábkiosztásukat és mindkettőnek szüksége lenne a MOSI, MISO, SCK pinekre, viszont ahogy nézem ebből csak 1 van minden lapkán. Kérdésem, hogy ezt a problémát mivel lehetne áthidalni (ha lehet).
Előre is köszönöm!
-
azbest
félisten
ESP8266 uart to wifi modul. Kínából 5 dolcsi körül lehet kapni darabját. A hírek szerint eddig ilyen célre sokkal drágább eszközök voltak csak.
http://olimex.wordpress.com/2014/08/28/new-uart-to-wifi-chipset-will-unleash-low-cost-internet-of-things/
http://hackaday.com/2014/08/26/new-chip-alert-the-esp8266-wifi-module-its-5/AliExpressen párjában kapni 10 dolcsiért [link]
-
1501N
tag
Sziasztok!
Nem tudtok véletlenül valami itthon is beszerezhető GPS modult? RS232 vagy valami hasonlót tudó érdekelne.
Kösz! -
DragonKid22
csendes tag
Sziasztok!
Létezik-e olyan nyomásérzékelő (lehetőleg nem csillagászati összegekért), ami Arduino kompatibilis?
0 és 2 bar közt kéne mérnie, legalább 0,1 bar pontossággal és ha a nyomás elér egy beállított értéket, akkor a kütyünek meg kéne húznia egy relét. Az alap feladat ennyi lenne, az aktuális nyomás kijelzése csak hab lenne a tortán.
Tudom, hogy létezik ilyen szelep, amit csak rá kéne kötni a relére, de azért nem szeretnék 50e forint körüli összeget kiadni. A segítséget előre is köszönöm! -
ngabor2
nagyúr
válasz DragonKid22 #118 üzenetére
Mondjuk egy ilyen?
-
DragonKid22
csendes tag
Ohhh, jeeeah! Ez az, csak béna voltam a megtalálásához! Köszönöm!
Turbónyomás szabályzáshoz kell a cucc. BMW E30 324TD-ben az elektromos adagoló mechanikusra cserélése után a nyomásszabályzás elfelejtett működni. A kütyünek egy mágnesszelepet kell majd működtetnie és esetleg LCD-n kijeleznie az aktuális nyomást. -
Danex
addikt
Üdv, lassan de haladgatok az Arduino és a hozzá írt Android alkalamzás kezelésében, viszont olyan problémám akadt, hogy a DHT11-es szenzorom a hőmérsékletet nem küldi mindig megfelelően, azaz van amikor csak a valós érték felét kapom vissza.
Nincs ötletetek mitől lehet ez? Perpillanat 2,5s-enként kérem le a hőmérsékletet. 2 ugyan olyan szenzorral is próbáltam, csak nem romolhatott el mindkettő egyszerre...
-
Danex
addikt
-
Danex
addikt
Üdv, van valami olcsó és egyszerű módszer arra, hogy növelhessem a digitalOUT-om feszültségét? Néhány V-ra lenne szükségem pluszba, de relét erre a célra kicsit túlzónak érezném.
-
Danex
addikt
Végül NPN tranzisztorral megoldottam, amúgy egy RF távirányítót vezérlek vele és a gombokra kötöttem volna, hogy küldjön jelet a decoder-nek.
Valamiért, ha egymás mellé 12 pin be volt kötve a dOUT-ra (Mega) akkor a digitalWrite(x, HIGH) esetén nem küldte ki az 5 V-ot, viszont ha csak egyedül 1 volt bekötve akkor meg igen...
Mivel mindig csak 1 pin lett volna bekapcsolva és az is csak 200-as delay-re így nem értem mi köze a pineknek egymáshoz... zárlatot teszteltem és nem találtam
-
junhum
tag
Sziasztok!
Ma végre tudtam mókolni az uno lapommal, de elég hamar megakadtam.
[erre] a kódra, ezt a hibát írja a fordító:
sketch_sep28b:7: error: 'dht' does not name a type
sketch_sep28b.ino: In function 'void loop()':
sketch_sep28b:48: error: 'DHT' was not declared in this scopeMit nem látok?
1.0.6 fordító, meg hozzáadtam a libraryhoz a DHT példákat.
linket javítottam.
[ Módosította: ngabor2 ]
-
junhum
tag
Felraktam a 1.0.5öt hozzáadtam a libraryt és most jól!
-
MaxTorque
tag
Sziasztok!
Alapvetően nem szeretem az elektronikát, de tanulom az egyetemen, és a végén még -ki tudja- megszeretem. Érdekelnek a programozható boardok valamennyire. Szeretnék egy órát készíteni, amit tudnia kellene:
-Pontos idő
-Időjárás piktogrammal
-Ébresztés, úgy, hogy azt a távolból, mondjuk egy url segítségével állíthassam be.
-Wifi, de inkább UTP kapcsolat, az megbízhatóbb.Valami pofás kis LCD kéne, de az e-ink lenne az igazi.
Lehetséges, vagy bilibe lóg a kezem?
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Szeretnék csinálni egy ambilight rendszert.[link]
Ez a legolcsóbb rendszer, 7ezer forintból ki lehet hozni ebayes dolgokból.
Teljesen kezdő vagyok ambilightban sőt programozásban is, de ez az egész már annyira kiforrott mindenkinél, hogy a kész kódokat kell csak betölteni, illetve a ledek számát x-y irányban átírni, így ettől nem félek.
Viszont lenne pár kérdésem az egész dologgal kapcsolatban:
-Az Arduino Uno kínai verziók ugyanúgy működnek a keretszoftverrel probléma nélkül mint az eredeti verzió? (kb 1600 forintért lehet venni)
-Én ezt az egészet probléma és körülményesség mentesen szeretném használni a gépemen, tehát reggel bekapcsolom, és azt akarom, hogy működjön. Nem tudom mennyire fapad az egész rendszer, megoldható benne, hogy windowssal együtt induljon mindenféle beavatkozás nélkül a feltöltött szoftver? Gondolok ilyenekre, hogy manuális start, ki-be dugdosás, újraindítgatás stb.
15ezer a lightpack ami ennek a "gyári változata", kickstarterről árulják, ha csak kicsi gondom is lesz vele napi szinten (nem első beállítás ügyileg) én inkább a kész változatot veszem. Ugyanakkor szeretem az ilyen kevésbé járt utakat, így érdekel, de a napi szintű sz*pást meghagynám másnakKöszi előre is
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
bacus
őstag
Valamit kerversz, mert az arduinora a kódot egyszer kell feltölteni (előtte megirni), utána az ha tápot kap, akkor csinálja amire programoztad.
Ennek az egész projektnek nem igen látom értelmét, mert itt a notebookról kell mindenképpen lejátszani, és azon kell fusson egy szoftver, ami átadja az adatokat az arduiononak.
Nekem inkább ez tetszik, ennek látom értelmét https://www.youtube.com/watch?v=tRDAzJrfZiM#t=287
Persze itt is van gond, mert ez ugyan teljesen egy raspi on fut, de ennek meg hdmi bemenet kell, azaz a normál tv még nem lesz ilyen ambilight rendszer, rtl klubot nem nézheti igy az ember...
Nem tudom, hogy a modern tv-k kinyomják e magukból scarton, vagy kompositon vagy akár hdmi-n a jelet (mert a régi tévék közül sok ment úgy, hogy a videoval a tv tunerjének a jelét vettem, az ugyanis jobb tuner volt, mint ami a videokban volt)Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
dejaris
addikt
Valaki rendelt mar masolatot kinabol? Nagyon olcsot talaltam, talan rendelek 3-t, egy csak jo lesz. Az ertekelesek elegge meggyozoek.
-
loxen
csendes tag
Hello, engem is érdekel ez a dolog.
Mármint a mikrovezérlő, meg az irányitástech,persze hobbi szinte.
Egy kicsit azért meg vagyok zavarva, mert ugye a tett legnagyobb ellensége a guglizás, minnél többet olvasok utána annál kevésbé vagyok döntésképes. Miszerint van ugye ez az adruino,
aztán egy klonja az adafruit, aztán meg a texas instrument MSP430 chipek
ezeket találtam első körben. Nem tudom melyik lenne a megfelelő megoldás?
Kifejezett célom egyenlőre nincs vele csak az önképzés, és a szórakozás.
Esetleg valami pro/kontra érveket valaki felsorakoztathatna az ügyben. -
bacus
őstag
Pro> fejlődsz, okosodsz, jól eltöltöd az időd, kell egy hobbi, lásd a miért jobb a sör a nőnél irásokat, ennek mintájára megalkothatod a miért jobb az mikrokontroller a nőnél ciműt
Kontra> drága, sokat kell várni a kinai cuccokra, egy halom alkatrész lesz az asztalodon, tanulni kell, nem értékelik, miután működik, még kultúrált formába is kell önteni, újabb problémák, vegyszerek, tálak, dobozok, kapcsolók, furók, stb
[ Szerkesztve ]
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
loxen
csendes tag
Ó igen!
Nem pont erre a válaszra vártam.
De legalább nagyon lényegre törő.
Igazából a kérdés arra irányult, hogy a felvázolt lehetőségek közül melyik az ideális(abb) egy kezdőnek.Ja és a sikerélménynek garantáltnak és folyamatosnak kellene lennie, mert azt szeretem.
Ezt nem pejoratív értelembe kell venni.
Tanulni szeretném de gyakorlati ember lévén látnom kell az eredményt folyamatosan ,mert annak híján elveszítem az érdeklődésem.[ Szerkesztve ]
-
dejaris
addikt
-
bacus
őstag
Ez itt az arduino topic. Ezek a kütyük jók, az utángyártottak is, ha veszel chipet, meg hozzá kvarcot, stb, akkor még csinálhatsz is magadnak saját boardot, de a kinai boardok olcsók és teljesen megfelelnek.
Van kényelmesebb, méretileg legalább, meg rajta az usb, és van pici, szinte ugyanazzal a tudással, de soros port van csak , amihez még legalább (összesen) egy usb-soros átalakitó is kell, itt tuti kell valami saját lapot tervezz hozzá, mert tényleg kicsi a cucc. Viszont olcsó, nagyon olcsó, főleg ha többet veszel egyszerre, volt már 600ft -ra jött ki egy mini Pro.
És ne feledkezz meg, hogy ha nem kell annyi be és kimenet, akkor ezt még miniatürizálhatod is egy Atmel chip ATtiny85 - még olcsóbb, összesen 8 láb, kiváló egy csomó mindenhez, arduino ide kell a fejlesztéshez (meg egy uno is, amivel felprogramozod az Attiny-t)
A siker rajtad múlik. Alapvetően C jellegű a kód, ha attól nem idegenkedsz, akkor menni fog. Alapvető elektonikai ismeret kell azért, mire való az ellenállás, dióda, kondenzátor, egyéb félvezető, nyák készités is jól jöhet, bár próbapanel is használható.
Sokat segitene, ha lenne valami egyszerü, de már megfogalmazott célod, hogy mire akarod használni. Pl, tapsolok kapcsolódjon be a tv és váltson az RTL-re. (ez lehet elsőre nem is olyan könnyű feladat, de nem lehetetlen megcsinálni)
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
MaxTorque
tag
Apró érdekesség:
Ma voltam szakmai napokon a DE Műszaki Karon, és volt ott egy Arduino alapú 3D nyomtató. Arduino Leonardo, nyomtató shield, és pár léptető motor vezérlő volt a felépítés. Külön tetszett, hogy a műanyag alkatrészek a nyomtatón nyomtatva voltak, ha értitek mire gondolok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest