- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
benceman00 #2898 üzenetére
Oké... ahogy elnézem ez egy fastboot-os telepítő... Minek ehhez QPST?
Nézd meg a fastboot megy-e!
-
benceman00
tag
válasz
benceman00 #2897 üzenetére
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
benceman00 #2894 üzenetére
Jó kérdés, hogy egyáltalán az bootloader-e.. Megnéznéd fastbootal, hogy az megy-e?!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
benceman00 #2892 üzenetére
Az eszközkezelőben látja a gép az eszköz portját?
-
benceman00
tag
válasz
Keeperv85 #2891 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ
Legutóbb még ZTE Skate-el csináltam hasonló dolgokat kb 5 évvel ezelőtt, ne haragudj fogalom zavarban vagyok. Azóta nem volt szükség ROM cserére egyik telefonomnál se. Viszont ez napi szinten telepíteni akar olyan alkalmazásokat amik a telefon appot akarják használni pénz fejében, az ázsiai örömlányokról már nem is beszélve amik néha felugranak indokolatlan helyeken.Szóval akkor rosszul mondtam
download módba indul el a telefon. A port sehogy nem akar megjelenni. USB debugging és OEM feloldás is be van kapcsolva.
*#7678# erre semmit nem reagál.
Lehet a win10(64bit) nem tetszik neki?
Nem akarja megadni magát...Sajnos a qpst módszeren kívül más módot nem találtam a rom cserére.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
benceman00 #2890 üzenetére
Nos akkor, kezdjük újra...
"Addig jutottam, hogy a telefon elindul bootloader módban",
Akkor valamit rosszul csinálsz! Mi van a leírásban? Nem. Szó sincs arról, hogy a fastboot kéne egyelőre az elején, download mode kell.
"now turn off your phone and Connect phone to your computer with pressing Vol.+ and Vol.-, you should pressing Vol.+ and Vol.- before connecting it to your PC !
open devices manager and you should see QHSUSB_BULK"Tehát hang FEL, hang LE egyszerre nyomva kikapcsolt állapotban. Semmit nem nyomsz mellé: bedugod így!
Ez a download mode.
Kiegészíteném annyival, hogyha még menne a teló, akkor lenne factory portja a rom alatt is, ami a gyári romban a *#7678# tárcsázókód alatt be lehet kapcsolni a legtöbb ZTE-n.
Na most ha megvan a download mode, akkor az eszközkezelőben a portoknál látszik az eszköz COMxy száma.
1, Mindig ott vannak a portok, nem felette... Ott lesz a teló is!
2, Pipa kiszed, hátha látszik a port...
3, Ha mégsem, akkor megadod itt kézzel. Mindkét mezőbe írhatod a port számát, úgyis elnevezi, pl. COM10.. stb.4...
Halkan jegyzem meg, hogy én QPST-t nem adnék felhasználó kezébe, de az XDA összeszedett már pár címeres marhát... Olyan jól meg lehet vele téglázni mindent....
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
benceman00 #2888 üzenetére
Szia!
A QPST Configurationban hozzáadtad a portot?
-
benceman00
tag
Sziasztok
Kellene egy kis segítség ROM cserével kapcsolatban. ZTE V5 pro N393ST (snapdragon)
Találtam egy jó leírást ami alapján több embernek is sikerült. [link]
Addig jutottam, hogy a telefon elindul bootloader módban, látom eszközkezelőben és fel is tudtam rakni a drivert, viszont a QFIL nevű programban amivel elvileg fel kellene másolni a telefonra a fileokat nem látom a telefonom, nem talál 1 darab portot sem. .NET és C++ ból a legújabbak vannak telepítve és próbáltam már az összes USB portot. Valakinek ötlet? -
Keeperv85
nagyúr
válasz
include777 #2885 üzenetére
Pont azért sajnálom, mert tudomásom szerint magyar alapítású cég volt, amiből nem sok van már.
Velem mindig segítőkészek voltak, noha cseppet sem volt a minőség csúcsa a termék paletta, emberileg derekasan helytálltak...
-
Keeperv85
nagyúr
Megszűnt a MyAudio?
Nem szerettem a termékeiket, de valahol sajnálom..
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
include777 #2880 üzenetére
Belefér ebbe a témába!
Sajnos nem tudod előre kipróbálni a fájlt...
-
RVR400
veterán
válasz
include777 #2877 üzenetére
Ez nem játszik? Lent ott van a link, hogy SD-re update.zip néven mehet, majd a rendszer indítása után install. Csak azt nem tudom, hogy lezárt eszköznél eljut-e addig.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
include777 #2877 üzenetére
Szia!
Forrasztott emmc van benne? Sok Rockchip megy SD kártyáról...
-
include777
aktív tag
Egy kérdésem lenne hozzáértőkhöz. Nem telefon, tablet. Van 1 myaudio tv2 series (816DCC)-s tab, amin a képernyőzárt sikeresen lezárták. Adb nincs bekapcsolva, myaudio honlapja már nem él. Kaptam 1 szervízből egy romot, ami elméletileg ennek a romja. kérdésem: rockchipnél (RK3066 ha jól emléxem). Van-e rá lehetőség, hogy a most rajta levő rendszert valami úton módon lementsem ?
Vagy esetleg van-e valami update.zip-el lehetőség, hogy adb-t bekapcsoljam a táblagépen ?
Az a gond, hogy csak powert gomb van rajta + reset, próbáltam mindent, de reco-t nem tudok rajta elérni, gépet szédszedtem, hogy alaplapra felszitázott azonosító alapján keressek romot, de a nagy semmi. -
válasz
Keeperv85 #2870 üzenetére
Ennek kimondhatatlanul örülünk.
Eszembe jut a Csillagok Háborúja... az a kereskedelmi utak megadóztatásával kezdődött
4.4-en meg az sd kártya használatával kapcsolatos korlátozással; Samu esetén a knox bevezetésével;
Szóval lassan mindenki elkezd korlátozni. A hüvej már régebben, ott még a Flashtool readback se megy.
Persze tudom, hogy a bütykölőknek kell menni a gyártók után, és nem fordítva...Lassan váltok WP-ra... na jó, ez viccnek is rossz volt -
svgyula
addikt
válasz
#32577792 #2872 üzenetére
Szia! Ha hívás jön arra a kártyára akkor mindenképpen sávot vált. A hanghívás élvez prioritást ilyenkor. A másik kártyán azért nem szakad meg a net mert ugyanazt a sávot használja mint a hanghívás. Viszont ha nem lesz 3G akkor annál is akadozni fog, vagy leszakad a net. De nem értem
Minek telefonálás közben net? Te valamilyen riporter vagy
Mert én vagy telefonálok vagy netezek. A hospoton lógó meg kibírja amíg beszélek
-
Keeperv85
nagyúr
Megosztanék veletek egy meglepő felfedezést, amire ma rádöbbentem. Ugye minden buherátor látta már, hogy az új scatter fájl kb. ilyen kulcsokból van?
- partition_index: SYS16
partition_name: system
file_name: system.img
is_download: true
type: EXT4_IMG
linear_start_addr: 0xd800000
physical_start_addr: 0xd800000
partition_size: 0x80000000
region: EMMC_USER
storage: HW_STORAGE_EMMC
boundary_check: true
is_reserved: false
operation_type: UPDATE
reserve: 0x00Meg is nyugodtatok nyilván, hogy a flashtool úgy működik, hogy a file_name alatti fájlokat keresi meg. Igen. Alap esetben működhet úgy is... Viszont ma láttam a Xiaomi Redmi Note 3 romot: ha a preloader nem aláírt, akkor egyetlen fájlt sem tölt be a listából. Ha aláírt, akkor mindegy mi a nevük a megadott scarretes, vagy a preloaderben lévő. Megkeresi őket!
Ha ez még nem lenne elég, a Xiaomi mérnökei megoldották, hogy egy szabványos Linux lemezképet is le tudnak szingnálni....
-
törölt tag
Sziasztok
Ha nem jó helyre írom, akkor bocs
Szóval P70-A telefonon vettem észre az alábbit:
1.SIM Telenor - LTE
2.SIM Voda - 3G
Abban az esetben, ha megy a telenor LTE és hívást indítok, abban a pillanatban elmegy az adatforgalom.
Ugyanez a másik kártya esetében nincs, tehát ott megy tovább a kapcsolat.
5.1 roid
Mi lehet az oka? -
-
Szóval Lenovo Vibe X2...
Eddig az összes MTK-s eszközzel működött a maui (vagy miáú vagy mitt’omén).
Történetesen a vibe x2-vel nem.
Sem a TO, sem a CN verzióval (EU-s verzióval nem sikerült még találkozni)
Meta módba bebillent, de onnan sehova...Csak újraindítás lehetséges.
Ez még csak hagyján, de a flashtool-lal sem volt hajlandó kommunikálni. Pedig az eddig feltett driver mindent vitt, kezdve a 6532-től a 6752-ig mindent.
A win eszközkezelőjében megjelentek a megfelelő elnevezésű új eszközök, ám a driver-ek sánták maradtak. w-XP 32bit, w7-64bit, w8-32bit esetén u.a a helyzet.
Mivel flesselni Linux alatt lehetett, így nem érdekelt tovább a win-es preloader driver, de a CDC igen.Nézegettem, töltögettem le a drivereket, de egyik sem tartalmazott az eszközhöz köthető információt...
Túrtam a netet, és látám vala, hogy a 6595-ös MTK sorozatnál nem egyedi eset (pl. Zopo ZP999).Na és ekkor belenéztem az inf fájlba.
Látám, hogy az eszközazonosítók valának benne.
A csatlakoztatott meta módú telefon eszközazonosítóját beírva az inf fájlba, és újra betallózva azt, siekerült működésre bírni a Vibe X2 és MauiMeta3G kombót!
Ezek után már lehetett olvasni a tartalmakat.
Tehát ha valakinek ilyen gondja akad, akkor mindenképp nézze meg az inf fájlban az eszközazonosítókat, hogy van-e egyezés a csatlakoztatott eszközzel. -
dlaj
őstag
Köszönöm, sikerült.
Érdekes, hogy win8.1-en sehogy sem jött össze, és pont az új win10-en klappolt a dolog. Lehet, hogy a win8.1 es gépemen sok droid buheráló cucc van, és valamivel nem fért össze.
Az IMEI számok is rendben vannak tökéletesen működik a telefon!Köszönöm minden közreműködőnek a segítséget!
-
dlaj
őstag
válasz
tibcsi0407 #2853 üzenetére
Ezt raktam fel.
Lehet, hogy meg kellene próbálnom egy másikat? -
dlaj
őstag
válasz
tibcsi0407 #2851 üzenetére
Köszi a választ.
Az is probléma volt, de sikerült megoldani. Újra lett indítva a gép mert aláírás nélkül nem is telepítette a drivert. Utána már kiírta, hogy sikeres a telepítés, de valószínűleg nem fog megfelelően működni. Hát eddig úgy néz ki bejött a jóslata. -
dlaj
őstag
Ma lenne egy kis időm, hogy foglalkozzak a hibás telefonnal és eme leírás alapján mondhatni mindent meg is csináltam, de sajnos elakadt a dolog. Mégpedig ott, hogy amikor rádugom a telefont,
ilyenkor nem vált ás sárgára a "lámpa" sót,a telefon is elindul magától. Na nem kapcsol be, csak a csatlakozás után egyből bejon a VK World logo és úgy is marad.
Gondoltam, hogy a Android Gadget Driver nem jól van telepítve, mert ugye látszik a portok között, de van ott egy kis sárga felkiáltójel
és azt is írja, hogy nem működik megfelelően.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a baj?
-
Keeperv85
nagyúr
Nem tud valaki esetleg pontosabb infót arról, az új MTK SoC-okkal szerelt telókra mivel rakják össze a custom recovery-ket?
Elsősorban a 67xx-re gondolok...
-
válasz
drewcsalad #2845 üzenetére
Igen, ettől tartottam.
Elméletileg szét lehet választani, de ahhoz azért nem kis ügyesség kell házilag.
Én már jártam úgy, hogy egy telefont két módon szerelt kijelzővel készítettek. Az egyik sorozat ogs volt, a másik nem. Na én ogs-sest fogtam ki. Bele is törött az lcd. Mivel veszteni valója nem volt szegény telefonnak, ezért nagy gondot nem jelentett, Rendeltem hozzá lcd, és külön összeragasztás nélkül tettem össze a telefont.
Azóta is működik szépen. -
válasz
drewcsalad #2843 üzenetére
Hát... elméletileg csak a digitizer-t kellene cserélni, ám ha ogs laminált cucc, akkor csak egyben érdemes, legalábbis házilat.
(A thl t6pro esetén mák, hogy nem ogs, így külön cserélhető).
Keress rá a jutúbon, biztos lesz szétszerelési videó, meg persze a specifikációt is érdemes levadászni erre vonatkozóan. (az én tippem, hogy ogs). -
drewcsalad
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem THL4400 képernyőcserével kapcsolatban.A problémám a következő. Leejtődött a telefon pont a sarkára, végigrepedt a képernyő minden felé. Világít, meg a gombokkal lehet működtettni, de maga a képernyő nem érzékel semmit. Szerintetek mit kellene cserélni? Elég a képernyőt csak,vagy a digitizert is? Esetleg valakinek van elfekvőben digitizer és screen?
Előre is köszi. -
dlaj
őstag
Annyira nem figyelem a topikot, és nem is volt ilyen problémám.
Először a downloadot próbáltam, hibát írt, utána a firmware-t és újabb hiba, majd maga az SPflashtool javasolta a
Format All + Download-ot. Sajnos másra nem gondoltam az IMEI mentésre meg végképp nem. Ha egyáltalán lehetséges lett volna egy ilyen állapotban lévő telefonnál. -
Majd az összefoglalóba belvezettetjük; meg lehet, hogy egy flashtool használata gyorstalpalót is célszerű lesz belinkelni (különösen a mit ne csinálj - pl. Formatot soha), és nem csak a v3/v4-ről, hanem az újabb v5-ről is. Sőt, egyre inkább a v5 az, ami használható, hisz az MTK SoC-ok is fejlődnek, a 67xx-hez mintha nem lenne jó már a v3.x (a v4.x pedig csak néhány mt6575/77-nél volt csak jó, nem is nagyon terjedt el).
@(#2842) dlaj
Első pont mindig a mentés, hogy amit ki lehet belőle nyerni, az kinyerhető legyen. Flashtool readback, lásd összefoglaló. Ezzel akár a preloader kapcsolat is ellenőrizhető, ezért szoktuk elsőre ezt javasolni. -
dlaj
őstag
Eddig annyira halott volt, hogy a töltést se vette.
Most, hogy rádugtam a notebookra, feljött 2 "Eszköz telepítése" ablak. Mindkettő USB port-ot telepített.Letöltöttem amit linkeltél, de ebben sem található scatter. Van valami ötleted, hogyan próbáljam meg?Szerk, Ja, bocs, ebben van scatter.
-
dlaj
őstag
Ebben a kérdésben tud nekem valaki segíteni?
-
janaman01
addikt
egy lenovo A808T -t kellene újrahúznom majd, ( belpiacos)
viszont a needromon ugyanabból a romból két fajta létezikLenovo A808T - 1437 - DEV
Lenovo A808T - 1437 - STmi a különbség a kettő között ugyan ?
szerk :ja sejtem már fejlesztői verzió, meg stabil verzió...gondolom a STable verziót kellene rávarázsolni ? -
golya32
senior tag
Esetleg valaki megcsinálná nekem egy két sörért?
Győr és 60km-es körben? -
-
RVR400
veterán
válasz
Keeperv85 #2821 üzenetére
Na jah, a Maui Meta 3G bonyolásosabbnak tűnik. Először mikor kaptam hozzá egy kínai leírást a V3-nál, eléggé kacifántosan volt. Azóta rájöttem, hogy egyszerű az is, de nem informatikátlan szemeknek való.
Jut eszembe. MIUI V7 alatt hogyan lehet megoldani, hogy játék közben (pl Real Racing 3) ne kapcsoljon be a gombvilágítás az érintő nyomkodásakor? A Jiayu S3-on ez az RC2-es 5.1 alatt így működik, Redmi Note 2-n viszont nem.
-
RVR400
veterán
-
beg
veterán
válasz
golya32 #2815 üzenetére
mobileuncle MTK toolv2.9.9.apk
Forrás:xda
-
RVR400
veterán
-
RVR400
veterán
válasz
golya32 #2800 üzenetére
A dobozán mennyi IMEI van? Melyik verzió?
Itt a megoldás. Én mindig a 4pdan keresek először, ha gondom van valami telóval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest