- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- OLED TV topic
- HP notebook topic
- Androidos tablet topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
-
PROHARDVER!
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
A dsp_bl szerepel a scatter-ben?
Mert ha igen, akkor jó eséllyel 6577/75
Volt már olyan, amikor pont a preloader-ből kiderült, hogy bizony nem is 6592, hanem 6582-ről van szó.A preloader és dsp_bl kinyerése után azért erre figyelj oda: meg kell babrálni kicsit a flashtool-lal mentett állományt!
Alapesetben megnézésre a g2hex-et (aka ghex2) használom, editálásra a jeex-et, és volt még egy, amire most nem emlékszem, azzal vágtam szanaszét a 2GB-os ROM_0_-t (talán este meg tudom nézni mo volt az a program. talán valami longhex.. vagy ilyesmi)
Amit tudok még javasolni, hogy részleteiben mentsd flashtool-lal a belét a telefonnak, és ne egybe. Akkor az ilyen szívásoktól megkíméled magadat.
-
RVR400
veterán
válasz
cappa72 #1898 üzenetére
A 7k-s verziós scatter van, és MTK6582. Lehet, hogy megpróbálom átmenteni a scattert régi verziósra is, hátha jó lesz. Jut eszembe, volt olyan Flashtool, ami 1018-as hibára hivatkozva nem nyomta le a write memoryt, tehát ismeretlen chip hiba, tehát nem bízok benne, hogy jó lenne.
A hex editoros megoldás eszembe sem jutott. Tudsz rá ajánlani valami értelmesebb progit, vagy vadásszak egyet, ami tetszik?Viszont ha megnézed a V5.13.52-es vagy 14.52-es Flashtoolt, a Ctrl+Alt+V után a Write memory opciónál kellenek neki a fenti fájlok, de ugye azok nincsenek meg, mert benne vannak a ROM_0-ban.
-
Melyik fajta scatter-ed van? a 7k-s vagy a pár száz bájtos?
A 3-as flashtool jobb szereti a régebbi fajtát, de ez elbír mindkettővel.Van valami lehetőség arra, hogy a ROM_0-ból a scatter segítségével létrehozzam a flasheléshez szükséges fájlokat (igazából a system elég lenne) MTK Droid Tools nélkül?
Van: ha rom_0_ -ból akarsz készíteni img-ket, akkor hex editorral tudod megoldani. A scatterben lévő kezdő hex címtől a következő hex címig kell megtartani az adatokat, a többit törölni, és megkapod a megfelelő img-t.
(Én már csináltam ilyet sikerrel)
Hát nem kis munka....
Persze legyen másolatod a rom_0_ -ból, nehogy egy mozdulattal az egyetlen meglévőt módosítsd..
A preloader és dsp_bl arra utalna, hogy 6577 körüli időszakból van a telefon? -
RVR400
veterán
Üdv!
A problémám a következő. Adott egy Timmy E86 teló. A telefon nem indul el recovery módban (a fastboot, recovery, normal boot ablaknál hiába nyomokodok bármit), factory módban megy, de úgy az ADB azt hozza, hogy offline módban van a teló, így nem megy az MTK Droid Tools, mivel a rendszer el lett szabva, és nem indul el a teló. Megvan a telóhoz a scatter fájlom, és egy még szűz ROM_0 mentésem. A régi SPFlashtoolok aszondják, hogy nem tetszik nekik a scatter, az újak meg preloadert és dsp_bl-t kérnek write memory esetén.
Van valami lehetőség arra, hogy a ROM_0-ból a scatter segítségével létrehozzam a flasheléshez szükséges fájlokat (igazából a system elég lenne) MTK Droid Tools nélkül? Vagy rendeljek egy másik ugyanilyen telót? -
hawkins2
csendes tag
válasz
WOT-H-A-C #1895 üzenetére
Köszönöm a hozzám való jóságotokat, sikerült megoldanom a problémát:
Ahogy cappa72 és Keeperv85 írta, driverprobléma miatt nem tudtam flashtools-al feltölteni rom-ot, köszönet a driverért. Végül is nem fizettem a magyar fejlesztő által készített rom-ért, hanem találtam egy (szerintem orosz) átalakított rom-ot, mely minden részében magyar (is), működik vele minden, ha érdekel valakit, aki hasonló problémával küzd:VIBEUI_V2.0_1447_7.5.1_ST_S898t+_by_vin_777
Köszönet a segítségekért!
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
hawkins2 #1894 üzenetére
Egy magyar kolléga csinálja, Magyar, rootolt, gapps van benne. Viszont kér némi támogatást a munkájáért.
Paypal kell hozzá.Részleteiben így megy a dolog:
"Itt térjünk még ki Baralajbi féle ROM-ok beszerzésére, mivel voltak félreértések! Részleteiben úgy megy a dolog, hogy a Needromon megtalálható fizetős szekcióból letöltjük a kívánt ROM-ot és a mellékelt file-okat! FONTOS! A kapott zip file nem alkalmas FLASH-elésre , ezt a zip filet még ki kell csomagolni a kapott kóddal, ami benne van, na az kell nekünk! Itt jön a lényeg amit fentebb említettünk Baralajbi kér némi "támogatást" a munkájáért.Ezt PAYPAL-on keresztül tudjuk intézni.Miután elküldtük nemsokkal később meg fog érkezni a needromon regelt e-mail címünkre a kód."
Én ezzel próbálkoznék.
-
hawkins2
csendes tag
válasz
cappa72 #1893 üzenetére
Elég nagy balfék voltam, természetesen nem csináltam mentést az eredetileg rajta lévő ROM-ról.
Azért haladtam előre: iroot-al rootoltam a készüléket, majd a mobileuncle mtk tools-al sikerült rárakni egy TWRP recovery-t.
Az előző hsz-emben említett orosz 4.4.2-es ROM-ot sikerült feltenni a készülékre, még szinte működik is, de egy idő elteltével leáll a kapcsolatkezelő és a tárcsázót sem lehet utána használni.
Már nem tudom, milyen irányba induljak el, keresgessek 4.4.2-es rom-ot, vagy próbáljam visszatenni a 4.2.2-est...
Az egész hétvégém ráment erre a hülye telefonra. -
válasz
hawkins2 #1891 üzenetére
Első legyen a mentés
- Flashtool
- MTKDT
- ddSajnos a kínai verziós frissítésekkel vigyázni kell, nem szabad; főleg a belpiacos T-s (TD-SCDMA, TD-LTE) kiadások esetén.
Ilyenkor ugye jön a kérdés kapásból, hogy volt-e mentésed?Nézz még körül a lenovo-forums.ru oldalon, ott szokott lenni multilang ROM. [link]
Amennyiben a flashtool nem csinál semmit, akkor ott driver hiba van. Driver csomag
az eszközkezelőben néhány másodpercre megjelenik a preloader, majd el is tűnik a driverek közül.
Ez normális. Az MTK preloader kapcsolat csak aktív flash műveletnél marad csak aktív. Ha nincs flash, ledobja a kapcsolatot. Ez így működik.Láttam, hogy CWM vagy TWRP recovery-t kellene rárakni, de Lenovo S898T-hez valót sehol sem találok...
Ezt is érdemes levadászni a lenovo-forums.ru oldalon, hátha.
(Ha jó láttam akkor MT6592, így portolható is hozzá jó eséllyel CWM / PhilZ vagy CRT, akár autogenerálós módban is) -
hawkins2
csendes tag
Sziasztok
Adott egy LENOVO S898T+ Golden Warrior telefon. Ez a telefon Kínában jelent meg, tehát csak kínai ROM-ok vannak hozzá hivatalosan. A NEEDROM.COM-on van hivatalos rom is, custom rom is, multilanguage rom nincs, csak fizetős. Eredetileg a kínaiak tettek rá egy custom rom-ot, melyben volt magyar is. (ez 4.2.2 verziójú volt) Arra gondoltam, hogy teszek rá egy frissebbet, mely hivatalos is, így letöltöttem egyet, majd felmásolva a belső sd kártyára, átneveztem update.zip-re, a vol+ és a bekapcsoló gombbal belementem a lenovo recovery-be és sikeresen frissítettem.
Innen kezdődtek a bajok: figyelmetlen voltam, a rom-ban csak kínai és angol nyelv volt, valamint a google appok nincsenek benne.
Orosz oldalon (http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=615619&st=2440#entry39753335) találtam egy elvileg multilanguage rom-ot, de az 50%-nál update error-t ír és nem hajlandó feltelepedni.
A Lenovo recovery 4.4.2-es rom-ot hajlandó csak tökéletesen feltölteni a telefonra. Próbáltam 4.2.2-es rom-ot rárakni, viszont azt SP flash tool-al lehetne rárakni, de a telefon, amikor kiveszem belőle az akkut, csatlakoztatom az usb kábelt, az eszközkezelőben néhány másodpercre megjelenik a preloader, majd el is tűnik a driverek közül. Azt a rom-ot próbáltam a JBART 2.a-val átalakítani, ami most van rajta, de azt se hajlandó feltölteni. Valamit nem csinálok jól?
Kezdem feladni, tudna valaki tanácsot adni? Láttam, hogy CWM vagy TWRP recovery-t kellene rárakni, de Lenovo S898T-hez valót sehol sem találok...Köszi a segítséget!
-
janaman01
addikt
szerintem nincs ebben semmi furcsa, a needromon is fellelhető számtalan rom amiért mondjuk fizetni kell...ha igy nézzük, akkor tulajdonképpen ezért is fizetni kell, az már más kérdés ki mennyit kér el érte....ott van pl baralajbi a lenovo rom gyártó kisiparos, ő pl 2-3 dollártól "adja" nyilván lehet többet is érte adni, ha meg nem akarunk pénzt kiadni érte, akkor be kell érni a gyári illetve a különböző custom romokkal...
meg kell jegyezni azért, mi van ha tegyük fel tőlük veszed a készüléket, és ezzel megkapod a támogatottságot, és nem tetszik a rom, mégse nyújt annyi pluszt stb...? akkor nincs kihez fordulni, igazából nem hiszek már ezekben a csodaromokban , főleg hogy a jiayu s3 ra a gyári nagyon jól megcsinálta a romot, folyamatosan jönnek a frissitések ( ellenben azokkal a korai hozzászólásokkal miszerint lesz egy max 2 frissités hozzá és annyiba marad)
persze ki lehet hozni belőle többet is pl a gombsor világitás variációk stb de ez már nálam ne ér annyit hogy vesződjek a német kernellel..és a hozzá tartozó beállitó progival...a gyari rendszernek tulajdonképpen semmi baja, már a 02.05 ös is simán jó volt és azóta is kijött vagy 4...lassan meg érkezik a loli...
-
fri56
újonc
Üdv!
Kezdő androidosként: dual sim standby, egyikben telefon sim a másikban adat sim. Tudom használni? Tudomásom szerint ha az adat sim-et használom, addig ugrott a telefonon elérhetőségem. -
AnTigy
tag
Kedves Guruk,
Nem tudom illik-e ilyesmit itt felvetni és előre is elnézést, ha unfair vagy off.
de ezen az XDA fórumon napok óta megy egy érdekes polémia egy JiaYu S3-ra (MTK6752) készült advanced kernellel és a hozzá tartozó felügyelő apk-val kapcsolatban.
A lényeg az, hogy egy német csapat (+ egy portugál dev) fejlesztette ki és tette hozzáférhetővé itt a fent nevezett kernelt + apk-t.
A kernel szabadon flash-elhető, azonban alapértelmezett paramétereivel percek alatt "felforralja" a készüléket. A paraméterek módosítására alkalmas apk azonban kizárólag az ugyancsak a fenti csapat által fejlesztett ROM-on futtatható (minden más ROM on "white screen"-el lefagy).
A fejlesztők azzal védik eljárásukat, hogy így akarják a potenciális felhasználókat befolyásolni arra, hogy inkább az őket szponzoráló cégtől vásárolják meg (drágábban!) a készüléket (+ support-ot), mint más európai vagy kínai forgalmazóktól.Én ezt - bár csak egyszerű felhasználó vagyok - helytelenítem és az open source elvekkel valamint az XDA szellemiségével - több más ottani olvasóval együtt - össze nem egyeztethetőnek tartom. Ti mit gondoltok erről? Esetleg lehet-e/érdemes-e valamit/bármit tenni, hogy egy remek vashoz illő korrekt fw elérhető legyen a hétköznapi user számára is ilyen üzleti fogás + nem lényegtelen extra költség nélkül?
Üdv,
Anti -
moli.hu
őstag
válasz
Blue Eagle #1882 üzenetére
hat de pont epp ez a kerdes!
igazabol nem veletlen irtam ide a kerdest. -
válasz
killer8586 #1883 üzenetére
Az eladójánál. Elég ismeretlen márka. Talán néhány webshop fórumán kirakták.
-
killer8586
csendes tag
Üdv mindenkinek esetleg valaki tud segíteni hol találok ehez a készülékhez romot Mijue M5000 ?
segítségeket előre is köszönöm! -
moli.hu
őstag
hm, csak most talaltam ezt a topikot, itt is megkerdem, mert utolag jottem ra, hogy a masik topik eleg kezdo (a neve ellenere nem teljesen szakmai), ez pedig csak melyviz. bocs a duplikacioert.
a com.mediatek.security apk-t milyen modon lehet masik telefonra (olyanra, aminek a romjaba nem tettek bele ezt) felrakni? siman bemasolom a system/app-ba, vagy van egyeb feltetele is?
-
janaman01
addikt
van olyan trükk amivel ki lehet deriteni, ténylegesen mennyit futott a telefon...arra akarok célozni, mondjuk ha valaki olyan telót kapott ami refurbished
csak mert akik mostanában kaptak meizu m1 et azoknak a dobozán a dátum 2015.03.20 körül..enyém meg 2015.02.01.....meghát elég sok probléma is van a telóval...
-
klarkzone
tag
Hát az valamilyen feszültség eséstől van, lehet az aksi már nem bír nagyobb áramfelvételt, vagy pont valamely "alkatrész" meghibásodásából adódó zárlat indítja újra a telefont, találkoztam már olyan HTC-vel ami a 2G-3G váltásnál újraindulgatott... Amit csinálni tudsz, hogy kizárod a cserélhető alkatrészek hibásodásának lehetőségét: Aksi, SIM, SD-kártya. Asszem a fejlesztői lehetőségeknél van hibakeresés mód, ahol tudsz manuális hibakeresést végezni, a mobile uncle tools-szal is tudsz tesztelgetni stb.
-
oris
aktív tag
Tanácsot kérnék. Van-e olyan lehetőség (program, log elemző alkalmazás...), amivel ki lehetne deríteni, hogy mi okozza a telefonom rendszeres újraindulását. Naponta többször is restartol.
-
Huawei
tag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek mert kicsit hosszú lesz a hsz.A telefon amiről szó van egy Xiaomi Redmi 1s, gyári recoveryvel (MiRecovery) és egy módosított gyári Miui v6 rom-al.
A tegnapi nap folyamán faterom a telefonján látta hogy van OTA frissítés és lefrissítette. Sajnos a frissítés nem sikerült. A rosszul elsült frissítés után már alapból recoverybe bootolt a készülék. Ezután nézelődtem hogy ilyenkor mit lehet tenni. Fórumokon kérdezősködtem, de senki sem tudott segíteni.
Kaptam egy tippet, hogy fastboot-al meg lehet csinálni. Meg is próbáltam. Eleinte az Android SDK-t tettem fel, de nem tudtam összehozni az ADB kapcsolatot. Nem látta a gép a telefont.
Utána ez a leírás alapján próbáltam.
Ekkor a gép még az eszközkezelőben Android Bootloader néven látta a telefont.
Sajnos nem sikerült. Flash közben elakadt a modem flash-elése közben. A MiFlash ekkor ezt írta ki: Meghatározatlan hiba (0x80004005: FAILED (data transfer faliure(Too many links)))Ezután lecsatlakoztattam a telefont a kábelről és magam sem tudom miért de ki akartam kapcsolni a telefont és a bekapcsoló gombbal nem lehetett úgyhogy kivettem az aksit. Visszatettem az aksit, recovery már nincs a telefonon. Próbálom bekapcsolni de semmi. Viszont mikor rátettem újra a gépre akkor előjött rögtön a fastboot képernyő.
Most jelenleg az eszközkezelőben unknow device-ként jelenik meg a készülék. Bármilyen drivert telepítek nem ismeri fel sehogy sem. A MiFlash sem látja a telefont.
Van még remény a telefon újraélesztésére? A fastboot-ből hogyan léphetek ki úgy hogy ne legyen még nagyobb baj? Ártottam a telefonnak azzal hogy kivettem az aksit mikor ki akartam kapcsolni a fastboot képernyőnél?
Hálás lennék ha valaki tudna mit mondani.
Válaszotokat előre is köszönöm! -
válasz
Gabernier #1870 üzenetére
A kiolvasási adatok:
NAME readback start readback length
PRELOADER 0x0000000000000000 0x00600000
MBR 0x0000000000600000 0x00080000
EBR1 0x0000000000680000 0x00080000
__NODL_PRO_INFO 0x0000000000700000 0x00300000
__NODL_NVRAM 0x0000000000a00000 0x00500000
__NODL_PROTECT_F 0x0000000000f00000 0x00A00000
__NODL_PROTECT_S 0x0000000001900000 0x00A00000
__NODL_SECCFG 0x0000000002300000 0x00020000
UBOOT 0x0000000002320000 0x00060000
BOOTIMG 0x0000000002380000 0x01000000
RECOVERY 0x0000000003380000 0x01000000
SEC_RO 0x0000000004380000 0x00600000
__NODL_MISC 0x0000000004980000 0x00080000
LOGO 0x0000000004a00000 0x00300000
EBR2 0x0000000004d00000 0x00080000
__NODL_EXPDB 0x0000000004d80000 0x00A00000
ANDROID 0x0000000005780000 0x38400000
CACHE 0x000000003db80000 0x07E00000
USRDATA 0x0000000045980000 0x39C00000 -
aytukabozs
addikt
-
Gabernier
tag
válasz
cappa72 #1866 üzenetére
végre több nap szerencsétlenkedés után felismerte az MTK Droid a telefont.
hogy tudom lementeni a romszakaszokat?
PRELOADER 0x0
{
}
MBR 0x600000
{
}
EBR1 0x680000
{
}
__NODL_PRO_INFO 0x700000
{
}
__NODL_NVRAM 0xa00000
{
}
__NODL_PROTECT_F 0xf00000
{
}
__NODL_PROTECT_S 0x1900000
{
}
__NODL_SECCFG 0x2300000
{
}
UBOOT 0x2320000
{
}
BOOTIMG 0x2380000
{
}
RECOVERY 0x3380000
{
}
SEC_RO 0x4380000
{
}
__NODL_MISC 0x4980000
{
}
LOGO 0x4a00000
{
}
EBR2 0x4d00000
{
}
__NODL_EXPDB 0x4d80000
{
}
ANDROID 0x5780000
{
}
CACHE 0x3db80000
{
}
USRDATA 0x45980000
{
}
__NODL_FAT 0x7f580000
{
}
__NODL_BMTPOOL 0xffff00a8
{
} -
válasz
Gabernier #1865 üzenetére
Picit bővebben (immáron nem mobilról).
Az imei vesztésnek több oka lehet.
Van egy négyes, aminek a sértetlensége biztosítja az imei számot:
protect_s
protect_f
secro
nvramHa ezek jók, akkor szépen generálódik az imei szám.
Ha ezek közül 1 is sérült, akkor nem lesz.Tehát első lépésként meg kellene tudni, hogy mi a rossz.
Ehhez le kell menteni a rom-szakaszokat.
Ez megtehető SP flashtool-lal, vagy root esetén MTKDroidtools-zal, vagy elvetemülteknek dd-vel.
Ha a mentéssel megvagy, akkor meg lehet vizsgálni azt, hogy melyik a rossz.
Ha az nvram üres, akkor a már linkelt (Keeperv85 által leírt) megoldás lehet neked jó.
Ha más rom.szakasz hibás, akkor másképp kell eljárni.Tehát első dolgod a mentés.
-
aytukabozs
addikt
válasz
Gabernier #1862 üzenetére
Az egyszerűbb de nem végleges módszer addig is míg jön valaki a pro megoldással...
Szerk.
Hoppá. Nem frissítetem küldés előtt. Akkor ezt hagyjuk is -
Gabernier
tag
Sziasztok!
Elirányítottak hozzátok, hátha itt tud valaki segíteni.
Rendeltünk anyámnak egy kínai Elephone G4 telefont.
Nem akarta felismerni a sim kártyákat, nem kapcsolódik hálózatra,
kiderült, hogy az IMEI- száma nincs neki!
valamit elbasztak a kíniak amikor telepítették.
Tud nekem ebben valaki segíteni?Köszi!
G. -
S. Szabi
őstag
válasz
aytukabozs #1856 üzenetére
Köszi a tippet, majd megnézem/megpróbálom!
Húgom telefonja, én nem tudom pontosan miket produkál, de amiket mondott az alapján egy tiszta telepítés megoldja a gondokat, olyanok vannak vele, hogy mindig kiírja, hogy helyezze be SD-kártyát, meg néha gondol egyet és nem játsza le a zenét, most éppen nem enged semmit letölteni, leállnak a programok (jó, ez lehet hardveres gyengeség miatt is)
-
S. Szabi
őstag
Üdv!
Mivel gyakorlatilag nincs saját topikja a Lenovo A319-nek, talán itt tudtok segíteni.
Az a gond, hogy újra kellene telepíteni a telefont, független, ami gyári rendszer rajt volt, azóta kétszer lett ráfrissítve, és hát android lévén most nagyjából használhatatlan kezd lenni...
Viszont sem a Lenovo oldalán, se máshol nem találtam hozzá gyári ROM-ot, se leírást, hogyan lehetne újra telepíteni, ami a lenovo oldalán van Lenovo Smart Assistant nevű program, azzal csak frissíteni lehet, újra telepíteni nem :S
Esetleg valami ötlet, hogyan lehetne neki kezdeni?
-
kocka88
tag
format is megvolt , de semmi..... elegem van ebből a szutyokból !!!
-
kocka88
tag
válasz
aytukabozs #1845 üzenetére
igen !
Az a baj hogy hiába verem a seggem a földhöz akkor is csak mtk usb port nak ismeri fel a gép .
Lehet hogy maga a SÁTÁN szállta meg -
kocka88
tag
válasz
aytukabozs #1843 üzenetére
ezt már próbáltam ugyanaz...
-
kocka88
tag
válasz
aytukabozs #1839 üzenetére
lehet hogy nincs meta módom ?
minden kombinációt kiprobáltam de csak ezt adja be
-
kocka88
tag
a telefont a gép ugy ismeri fel hogy : MTK USB port (COM5)
-
.OM.
aktív tag
Sziasztok,
Van aki sikeresen root-olt egy S4 mini duos-t?
4.2.2 / knoxMinden működik rajta utána? Mivel csinálta?
Köszi,
.om. -
válasz
kocka88 #1834 üzenetére
preloader-t nem akarja flashelni hiba üzenetet kapok...
A hibaüzenet pontos leírása segíthet a válaszadásban.Ha van led visszajelzés, az már nem olyan rossz, főleg Lenovo-nál.
Amit elsőre próbálnék az egy SP flashtool readback (ahogy azt mindig is javaslom).
Ha a readback nem megy "csak úgy simán", akkor meta-mode-ban indítva érdemes újra megpróbálni a readback-et.
A meta-mode elérése telefononként eltérhet. Lenovo esetén sanszos a hangerő le gomb folyamatos nyomva tartása: Akku ki/akku vissza után úgy dugd rá a gépre a readback gomb megnyomása után, hogy folyamatosan nyomva tartod a hangerő le gombot, és ha sikerül elindulnia readback-nek, akkor tartsd is úgy a folyamat végéig.
Ha ez nem működne, akkor az említett gyári romot FW upgrade-del tedd fel, ha az sem működne, akkor FW upgrade és meta-mode-ban történő flash lehetséges még. -
DenyDB
csendes tag
válasz
aytukabozs #1832 üzenetére
Tervben van a történet leírása, viszont dolgozom, ezt nem írtam már hozzá.
Most van egy kis időm, lepötyögöm.Adott volt a POP8 tablett, ami bootfreezbe ragadt, azaz az Alcatel logó bejött, a Smart move már nem.
Romot kaptam 2 fórumtárstól is, ezekben nem volt EBR1, EBR2, MBR, PRELOAD, csak a többi.
Az 5ös SPFT közül az 5.3XXX nem kezelik jól a tabot, minden flash feltöltés error+XYZ üzeneteket dobált randomban.
5.4XXX már kezelte, ezekkel töltögettem bátran a 2 kapott romot, az eredmény maradt a Bootfreeze.
Tegnap este kaptam egy MTKDT mentést egy harmadik fórumtárstól, ezt átalakítottam, ebben minden file benne volt.
SPFT beolvasta scatter alapjan jól, de mindig a partíciós táblára hisztizett feltöltéskor.
Ekkor jött az ötlet, rosszabb már úgysem lehet, formatot nyomtam neki. Értelem szerűen a POP8 már bootfreezbe sem került.
Ismét flash feltöltés, partició hiba.
Mivel itt voltak ebr&mbr fájlok, azokat betallóztam ahhoz a romhoz, ami felment, csak bootfreez maradt, simán felpakolta az SPFT, és lecsatlakozás után már jött is a bootlogo, smart move felirat, és hogy gond van a google accountommal.
Restart, Recovery, wipe, restart, és már a gyári állapot fogadott. Sim kártya, sd kártya be, tablet elindult, google acc beállít, sim talált hálózatot, üzenetet küld-fogad, 3G van, wifi mac és ip van, BT mac van.A működő kevert rom google drivera fel lesz töltve, amint lehetőségem van.
Mellesleg: eladnak egy nap X ilyen tabot kb 6 hónapja. XDA-n is kértem segítséget, és több mtk illetve Alcatel fórumon is. Megoldás az nem jött, sőt egy UP sem.
Kizárólag a 3 fórumtárs, illetve ebből a topicból 2 ember volt bármi hozzászólast a témához adni. Nekik-nektek köszönöm az önzetlen segítséget, illetve a rom mentést! -
aytukabozs
addikt
Nem tudom az egész topic óhaját tolmácsolom e mikor azt mondom hogy
akkor tán leírhatnád hogy sikerült.
Ha nem itt mert offtopic, akkor egy blogbejegyzésben pl.
Az efféle topicok, és maga a fórum nem csak segítség kérésről, hanem információ átadásról is szólnak.
Ha valaki ugyanabban a cipőben fog járni mint te, biztos hálás lesz a megspórolt körökért. -
DenyDB
csendes tag
Pop8 tablet vissza hozva az életbe! Mindene működik. Köszönöm az ötleteket. Bár a megoldás más volt.
-
kocka88
tag
nagyon olcsón jutottam hozzá , az állapota pedig olyan mintha most vettem volna ki a dobozból! Szeretnén újra éleszteni , ha más nem, szervízbe viszem , de jó lenne ha meg tudnám én is csinálni !
-
kocka88
tag
Sziasztok! Hozzám került egy Lenovo s890 készülék , a telefon csak annyit csinál , hogy ha töltőre dugom világit pirosan a ledje , se kép se hang...géppel fel ismertettem , látszólag ujra is engedi rakni a rendszert , de ugyanugy semmi...
-
include777
aktív tag
20e ft alatt 2 év garival 1 giga rammal mt6572-vel 4 colos telefon. linkNem ide akartam, átrakom a simába. Elnézést
-
DenyDB
csendes tag
válasz
Keeperv85 #1813 üzenetére
Annyiszor húztam újra a romot, hogy támadt egy gyanúm, miszerint a folyamat rendben lezajlik, de nem történik semmi, talán tényleg nem történik semmi. Hirtelen felindulásból formáztam a boot és recovery partíciót, és csináltam egy cwm-et. Felflasheltem, és láss csodát, a gyári recovery fogadott, azaz tényleg nem történt semmi. 3féle spft-t is használtam, ezek ismerik ezt a scattert, és mégsem. Ha formázom az uboot, boot,bootimg, recovery partíciókat, akkor tényleg leszed valamit, mert csak világít az lcd de semmi nincs, az is lehet, hogy csak a bootimg törli, a többi folyamat megy.
Erre ötlet? -
junkpod
veterán
válasz
include777 #1816 üzenetére
A flashtool kivett akksival is működik, nem?
-
include777
aktív tag
Szívásom története.
--- Telefon leagoo lead 1 ---
Ugye írtam a leagoo-nak, hogy az eset egy trójait talált a telefonon, mit csináljak ? (jó tudom, root, root uninstaller .. ) Írták hogy tiltsam le az alkalmazást, de az nem veszélyes hiszen ők adták ki a firmware-t.
Mondom jó, ám legyen, nem sz@rakodom velük, de csak furdalta az oldalam a kíváncsiság, hogy a régi fw-ben benne volt-e hát visszaraktam a gyár oldaláról letöltött 2014-08 ai fw-t, gondoltam majd flashtool-sal felrakom mindegyiket és ellenőrizgetem.Fel is ment az fw, indítom a telefont ... nézdmá buksi, aksi 31%-on. ... Fw előtt 100% volt. Rádugom usb, merül mint a ..... abszolút le is merült, annyit csinált csak, hogy 1%-a feltöltött és ott állt mint a .... hazaléptem a rendes samu töltőért ... addig töltött a telefon, mondom visszarakom a mostani legújabbat flashtools-al ment is feléig, de az aksiból kifogyott a szufla, így lett egy téglám ... hideg kiver, telefon nem kapcsolt be... még 2x próbáltam, 2 külön flashtools változtattal, egyikkel sem ment végig, nem volt az askiban elégoxygéntőtés. Hálistennek a városban van 3 lead 1 tulaj rajtam kívül, mondom ha minden kötél szakad, akkor kérek tőlük egy aksit .. de aztán látom, hogy a friss félig felment rommal végre a kijelző bekapcsolt, volt annyi töltés, hogy legalább a töltést jelezze. Hagytam egy órát magára, friss romot vissza, teló azóta tökéletesen megy.
Namost miért is írtam ezt a szösszenetet ?
Mert előjött két hibaüzenet, amit több helyen is kerestem, de nem volt egyértelmű válasz rá:
BROM ERROR : S_FT_DOWNLOAD_FAIL (4008) -->ez azt jelenti, hogy a telefont a frissítés közben nem érzékeli,elvesztette a flashtools. Ez lehet az usb kábel hibája, akár alaplap probléma, de mint látszik ha nincs az akkuban elég anyag, akkor ez is lehet gond.
ill kaptam egy másik verzióval 4009-es hibát ami nálam szintén az aksi miatt volt, hogy elvesztette a telefont a flashtools. -
haliho0
tag
Sziasztok!
Az Androidban melyik alkalmazás felel a mobil adatforgalom működéséért?
Lenovo s750-es telefont használok Andrea rommal, melyből az utolsó verzió minden igényemet kielégítené, kivéve, hogy nem megy a mobilnet. Ha visszateszem az előzőt, azzal megy, csak azon egyéb problémák vannak...
Gondoltam, az előző romból kicserélném a mobil adatforgalomért felelős részt. -
DenyDB
csendes tag
válasz
Keeperv85 #1811 üzenetére
2 komplett mentésem van, abból az egyik kuka az már biztos. A másikat felteszi az spft, de a jelenség még tart. Szerintem továbbra is olyat kellene keressek-kérjek-guberáljak, ami komplettebb, azaz EBr-MBR-stb file-t is tartalmaz, nem csak ezeket:
UBOOT
BOOTIMG
RECOVERY
SEC_RO
CUSTPACK
SYSTEM
USERDATA -
DenyDB
csendes tag
MTK fronton van egy problémám amiben talán tudtok segíteni.
Az eszköz:
Alcatel/TCL Pop 8 (p320x) tabletA probléma:
A saját működő romomra egy frissítést szerettem volna feltenni.A végeredmény:
Bootfreeze, azaz az Alcatel logó be jön, illetve recovery menüt(gyári) be tudok hozni, de tovább nem jutok.Spft-vel többször próbáltam újra tenni a romot, megy is, pipa a vége, de boot freeze marad.
Mtkdt mentésem nincsen, viszont kaptam mástól egyet. Ebben EBR+MBR nincs benne, de az uboot, recovery, custom, system, userdata benne van, illetve mobileinfo, és pár apróság. Preloader nincs, nem is kell, hiszen a recoveryig eljutok ha kell, azaz nem sérült a preloader az uboot meg a bootlogo sem.Azon kívül hogy saját mentésem nincs, csak mástól kapott, ami jelenleg már jó út, mit rontok el?
Ha kell, naponta százszor is felmegy a mentett rom, de bootfreeze a vége... -
junkpod
veterán
válasz
cappa72 #1804 üzenetére
Oksa, sikerült a droid tools backup, root, cwm a gyári v09 romra
Érdekes, hogy wipe data után az app data már csak 85mb volt foglalt, kidobozolaskor ez több száz MB volt...
Mindegy, azért kell az a plusz 1GB, cwm backup ok lement.
Most jönne a splash, ehhez vcom driver kell? Megbízható linket tudtok?
Köszi. -
quailstorm
félisten
Hello!
Cubot One kérdés lenne. Anno a kijelző driverezés, szenvedés miatt ráraktam a Cubot ONE 1.5 ROMot, egy Tronsmart TS7-re.Mégpedig úgy, hogy a Tronsmart backupjában kicseréltem mind a ubootot, mind a system.img-t. Mert nem egyezik a scatter.
Most viszont az átlátszó ikonok körül feketeség van, és gyakran összeomlik a launcher. Hiába raktam vissza a gyári ROMot ugyanezzel a módszerrel, akkor is.Kérdésem, hogy most mi legyen? Ugye van egy backupom, MTKdroidtoolos, becsomagolva, hogy az SP megegye. Nyomjak neki egy teljes formatot, vagy firmware upgradet? Vagy mit?
Teljes gyári állapotba szeretném hozni.
Előre is köszönöm. -
válasz
junkpod #1791 üzenetére
Hát az úgy van, hogy a módosított partíciókiosztású rom-nak más a scatter fájlja is.
Ha flashtool-lal tennéd fel az újabbat a módosított partíciókiosztású telefonra, akkor úgy kell összekombinálni a flesselendő csomagot, hogy:
- módosított scatter
- módosított ebr1, ebr2
- te általad felrakni kívánt rom minden egyéb rom-szakasza.
Így fel tud menni úgy, hogy nem változik meg a partíciókiosztás, de az új rom megy fel.
Viszont ennél a módszernél igencsak oda kell figyelni, nehogy valami balul süljön el.
Ráadásul célszerű FW upgrade-del feltenni, hogy a PMT is frissüljön (ugyanis sima download mode esetén kaphatsz 8038-as PMT hibát).Vagy másik módszer, hogy
- Felteszed az új romot, ami nem módosított partíciójú. Csinálsz róla CWM mentést.
- Felteszed a módosított verziójú (2GB-osnak említed) romot, ekkor ugye módosul a partíció
- visszarakod cwm-ből az új rom mentését. Mivel a CWM nem végez partícióméret ellenőrzést, ezért a megfelelő partíciókra vissza írja az adatot.
Ez a módszer kevésbé veszélyes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Klaus Duran: 2025 dude
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- További aktív témák...
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest