- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem tom meg lehet-e itt kérdezni, de hátha.
A kérdés roppant egyszerű. 1 Cubot x15 miért csak a második csörgetésnél kezdi jelezni, ha hívás érkezik rá ?
Vagy csak le van tiltva valami ? -
Jazz
veterán
válasz
svgyula #2697 üzenetére
Ebből a topic-ból indultam, sokat foglalkoztunk anno ezzel a telefonnal a topix indítójával egyetemben.....így vettem a határtalan pofátlanságot és bedobtam ide a kérdést, mivel anno sokan vettek ilyen telefont innen, hogy hátha tud valaki valami power spec nem gyári aksiról.
Szerk.: Nem ez a topic volt hanem a sima dual sim-es. -
Iped
csendes tag
válasz
cappa72 #2693 üzenetére
A belső sd formatra gondoltam TWRP-ben - ezt nem mertem megcsinálni, visszaolvasva a rossz tapasztalatokra fórumokban.
Másnak nem olvastam ilyen gondot a magyar fórumokon, külföldieken inkább olyat, hogy nem mountolja az internal sd-t: de erre se tud senki tuti megoldást. Én meg nem vagyok benne biztos, hogy nem mountolta, mert látta sdcard0-nak, de a mérete 0/0 volt (df-el is!), írni nem lehetett rá semmit, semmivel.
Vagy 10x wipeoltam TWRP alól a systemet, cache-t, data-t, internal sd-t (mind a kettőt amit kiírt) és vagy az ötödik pontosan ugyanúgy végrehajtott stock VibeUI 2.5 restorral egyszer csak rendbe jött
Nem találok rá magyarázatot, mi történhetett.
Igen, a saját topicjában Dominót kérdeztem, de nem tudott rá mit mondani.
Köszönöm a segítségeket, végül is jó lett...a semmitől. -
Milyen format-ra gondolsz?
Mert formázni lehet több dolgot is.
Mit szeretnél formázni?
Ha a system-et formázod, nem indul el a telefon.
Ha a data, cache-t, akkor az a factory reset, azaz alapállapotba tétel.De azért elfeledtél arra válaszolni, hogy másnak is van-e ilyen gondja.
Esetleg kérdezd meg a saját topikjában, hogy mi a tapasztalat vele.A "kimenetek" azok mindig a parancssoros válaszok az egyes parancssoros parancsokra.
Lehet adb-n számítógépről, vagy terminal emulator-ban telefonról kiadni.
Ha terminal amulator-ból adod ki, akkor elidítod telepítés után a programot, és beírod, hogy
mount
Erre ilyesmi válasz jön:rootfs / rootfs ro,seclabel 0 0
tmpfs /dev tmpfs rw,seclabel,nosuid,relatime,mode=755 0 0
devpts /dev/pts devpts rw,seclabel,relatime,mode=600 0 0
proc /proc proc rw,relatime 0 0
sysfs /sys sysfs rw,seclabel,relatime 0 0
selinuxfs /sys/fs/selinux selinuxfs rw,relatime 0 0
none /acct cgroup rw,relatime,cpuacct 0 0
none /sys/fs/cgroup tmpfs rw,seclabel,relatime,mode=750,gid=1000 0 0
tmpfs /mnt/asec tmpfs rw,seclabel,relatime,mode=755,gid=1000 0 0
tmpfs /mnt/obb tmpfs rw,seclabel,relatime,mode=755,gid=1000 0 0
none /dev/cpuctl cgroup rw,relatime,cpu 0 0
/dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/system /system ext4 ro,seclabel,relatime,data=ordered 0 0
/dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/userdata /data ext4 rw,seclabel,nosuid,nodev,noatime,discard,noauto_da_alloc,resuid=10010,data=ordered 0 0
/dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/cache /cache ext4 rw,seclabel,nosuid,nodev,noatime,discard,noauto_da_alloc,data=ordered 0 0
/dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/protect1 /protect_f ext4 rw,seclabel,nosuid,nodev,noatime,nodelalloc,noauto_da_alloc,commit=1,data=ordered 0 0
/dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/protect2 /protect_s ext4 rw,seclabel,nosuid,nodev,noatime,nodelalloc,noauto_da_alloc,commit=1,data=ordered 0 0
/dev/block/loop0 /mnt/cd-rom iso9660 ro,relatime 0 0
adb /dev/usb-ffs/adb functionfs rw,relatime 0 0
debugfs /sys/kernel/debug debugfs rw,relatime 0 0
/dev/fuse /storage/sdcard1 fuse rw,nosuid,nodev,relatime,user_id=1023,group_id=1023,default_permissions,allow_other 0 0
/dev/block/vold/179:129 /mnt/media_rw/sdcard0 vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,relatime,uid=1023,gid=1023,fmask=0007,dmask=0007,allow_utime=0020,codepage=437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0
/dev/block/vold/179:129 /mnt/secure/asec vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,relatime,uid=1023,gid=1023,fmask=0007,dmask=0007,allow_utime=0020,codepage=437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0
/dev/fuse /storage/sdcard0 fuse rw,nosuid,nodev,relatime,user_id=1023,group_id=1023,default_permissions,allow_other 0 0Illetve egy
df
parancs kimenet is segíthet:
Filesystem Size Used Free Blksize
/dev 950.7M 72.0K 950.7M 4096
/sys/fs/cgroup 950.7M 12.0K 950.7M 4096
/mnt/asec 950.7M 0.0K 950.7M 4096
/mnt/obb 950.7M 0.0K 950.7M 4096
/system 1.2G 1.0G 239.2M 4096
/data 12.8G 3.6G 9.2G 4096
/cache 106.2M 720.0K 105.5M 4096
/protect_f 4.8M 60.0K 4.8M 4096
/protect_s 4.8M 56.0K 4.8M 4096
/mnt/cd-rom: Permission denied
/storage/sdcard1 12.8G 3.6G 9.2G 4096
/mnt/media_rw/sdcard0: Permission denied
/mnt/secure/asec: Permission denied
/storage/sdcard0 29.5G 16.5G 13.0G 32768
A példában vastagon szedett a belső SD. (más telefon, de mt6752, és 5.0-ás Android) -
Iped
csendes tag
Adódott egy problémám, aki tudja plíz írja meg mit kell tennem:
Felraktam a Lenovo K3 Noteomra a Nexus v2 ROM-ot, TWRP-vel. a Twrp-ben wipoltam a cachet, a dalvik cachet, a datát, internal SD kártyát.
A Nexus v2 elindult simán, csakhogy legnagyobb megdöbbenésemre - bár érzékeli a rendszer hogy van -, de az internal sd card mérete 0/0. Ez miért van? Nem lehet rá írni, semmit sem tudok vele csinálni. Külső SD kártya jó, látja, kezeli.
Mit csináljak, hogy visszajöjjön az internal SD card? -
svgyula
addikt
Ja nem ilyenre gondoltam! Meg az előttem író sem. Hanem olyanra amikor valakinek pl.egy noname, vagy kintről akár ajándékba kapott telefonnal van baja, aztán a segítség helyett jön a "mi a francot akarsz azzal a sz@rral" meg az "enyém keményebb" válaszok. A normális segítőkész hozzászólás helyett. Mert azért lássuk be nem egy ilyen is érkezik, olyanoktól akik mindenek felettinek érzik magukat. Sokszor hiába "mélyvíz" van akinek kezdő létére csak itt képes valaki segíteni. Ezért még nem kell elzavarni egy másik medencébe úszósapka nélkül
mert ha ott is csak tanulják az úszást akkor hol tesz szert a technikára
-
beg
veterán
válasz
svgyula #2683 üzenetére
Nem topik releváns infókkal szemetelni nálam kimeríti a trollkodás fogalmát. Nem az első, nem a második, sokadik. Az első pár próbálkozásnál még nem volt ilyen a hangnem, de a többszörös kérés (volt benne moderátori is) ellenére folytatott offolás nem elfogadott részemről. De ez az én egyéni véleményem.
Csengőhang, háttérkép és cicás játék level 2-n túljutásra megvan a megfelelő topik. -
svgyula
addikt
válasz
#18193920 #2681 üzenetére
Szia! Teljes igazad van! Csak egy ötlet lenne még ha(?) nem ütközik jogi ellentétekbe. A flas-hoz szükséges programokat ide eltárolni amolyan egy klikk-es módszerrel. Valamint akinek még szükség enne(?) az "SPMultiPortFlashDownloadProject" ehhez a mélyebb ismeretekkel rendelkezők valami infót írhatnának. Igaz csak 4.4 alatti android verziókhoz jó. De kijelzőcserénél esetleg, kamera cserénél hasznos lehet.
A kritizálásról csak annyit, hogy volt olyan fórum most nem akarom nevén nevezni (win10) ahol nem segítettek a kérdezőnek, hanem azt kezdték el oldalakon át fikázni aki válaszolt! Ja és választ egyet sem kapott! Volt aki önfényezésből többször bőven kifejtette, hogy ebben a témában hány száz(!) e-mait kap naponta! Persze a válasz elmaradt
Ez olyan magyar szokás...
A szerencsétlen aki kérdezett meg már nem is mert írni semmit mert azt gondolhatta, hogy ott mindenki az MS-nél van magas programozói beosztásban pedig -
tibcsi0407
félisten
válasz
#18193920 #2681 üzenetére
Én személy szerint nagyon örülnék neki, ha többet tudnék tanulni a ROM buheráról, nagyon vonz a dolog, de nem vagyok elég tapasztalt hozzá, viszont imádok mindent piszkálni. Mlais M7 telefonom van, jó lenne belőle egy kicsit többet kihozni, mert nem sok a támogatás.
Van egy olasz srác a Cinafoniaci fórumon, aki csinál rá ROM-ot, csinált egyet 0-ról, egy 5.1-et, de sajnos nem tudja source nélkül a fingeprintet működésre bírni, ami nagyon szomorú, mert rögtön lecserélném.
Most egy CM 12.1-et fog nemsokára befejezni, de ott sem lesz sajnos ujjlenyomat olvasó. -
törölt tag
válasz
cappa72 #2679 üzenetére
Még mindig jó ötletnek tartom, bár az nagyban segítené a munkát ha az "úszni vágyók" legalább azt tudnák melyik medencébe szeretnének belemenni
Lehetséges, hogy a Rom "buhera" akár egy önálló topikot is elbírna, mivel óriási a témakör.
(PL azon a bizonyos orosz oldalon még a framework-res.apk -nak is külön topikja van)
Bár nem tudom mekkora igény lenne rá.
Azt vettem észre az emberek jobban szeretik kritizálni az adott munkát, mint megpróbálni megjavítani a problémákat vagy megoldásokat keresni rá.u.i: én is támogatom a kinevezésedet
-
Lehet, hogy ezt fel kéne turbózni, és kiadni témaösszefoglalónak...
Persze nem csak mtk-ra, hisz van már több platform, ami ezt támogatja. -
magmakocka
aktív tag
válasz
#18193920 #2677 üzenetére
Elmondom neked, hogy nem az eredeti háttérre gondoltam ahol választhatgatsz, hanem ott ahol vannak maga az alkalmazások.... háttere.. (Samsungom volt, és azon ha váltok hátteret akkor az alkalmazásoknál is más volt a háttér. De ez meg MTK! Amit most fogok elősször. Közel sem mondtam olyat, hogy MAXIMALISTA vagyok ebben... Csak informatika terén fogok iskolába iratkozni. Szeretek tanulni, de sokkal jobban tanulok ha azt valaki elmagyarázza, vagy magam keresem meg rá a választ. Utálom ha valaki a képembe nyomja vagy vágja azt, hogy tanulják meg. Valamennyi infó még mindig kicsit hiányos.
-
törölt tag
válasz
magmakocka #2674 üzenetére
Éppen a múltkor bizonygattad, hogy te már mennyire érted a "szakmát".
Most komolyan mondod, hogy nem tudod, hogy hol van a default wallpaper és, hogy hol vannak a hangok egy romban?
Itt a neked való topik: [Android kezdőknek]
De esetleg nyiss egy sajátot magadnak pl ezen a címen:
Androidról - NAGYON-nagyon kezdőknek!.
Lehetne a mottó mondjuk:
Ha van egy kérdésed amit sehol nem tudsz feltenni, mert nincs semmi értelme?
Jó helyen jársz. -
magmakocka
aktív tag
Jó azért én sem voltam ebben tisztában. Néha tényleg elfelejtem, hogy ez egy MÉLYVÍZ fórum.
Most is épp tanulok, annak örülök, hogy akad pár percem foglalkozni ezzel is.
Majd ha főiskolás leszek, megígérem nem fogok bénázni.
Addig légyszives nézzétek el, hogy hibázok. Megpróbálom jó helyre írni. -
beg
veterán
válasz
magmakocka #2674 üzenetére
Csengőhang és háttérkép állítás NEM szakmai mélyvíz topikba való. Megint megvárod, míg egy moderátor helyreigazít? És te akarsz saját fw-t faragni....
-
-
beg
veterán
válasz
magmakocka #2671 üzenetére
A memóriakártya játék a tábornokok ... hogy nem működik cserélje EMMC
Üzbégül jobban tudok, bár kicsit kopott a filippínóm.
-
törölt tag
válasz
magmakocka #2671 üzenetére
Mayroong kahit isang tangang tanong?
(Forrásnyelv: filippínó) -
magmakocka
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudja ezt értelmezni? "salpakan mo ng memory card... pag di gumana palitan mo ng emmc.
(egyik kommentelő írta)
Itt van a videó!: SP Flashtool 5069 error! -
válasz
magmakocka #2668 üzenetére
Az, hogy nem látod, még nem jelent semmit.
Ha volt, akkor törölt, ha nem nem. -
válasz
magmakocka #2662 üzenetére
A kínaszoft eltávolító egy telepírtőszkripttel megáldott zip fálj.
Módosított recovery-ből kell telepíteni.
install zip from dc card -> choose zip from sd card -> kiválasztod a fájlt -> ok (vagy YES)
Lefut, és a felesleges kínai cuccokat eltávolítja.
Mást nem csinál.
Az MTKDroidTool program alapján készült, ami szintén megteszi ezt a "delete china" gombbal. -
RVR400
veterán
Ami a legjobb az egészben:
1: "Valaki elmagyarázná minek kell ezeket portolni?" - 11.19.
2. "Ha portolni kell akkor megcsinálom." - 11.29
3. "Inkább futtasad a chinaapp eltávolító script-et cappa72 tanácsai alapján. Miért az mire jó?" - 11.29
Másrészt hetek alatt nem jut el oda az ember, hogy az android alapvető lelkivilágába belelásson, és alapvető elsőperces megoldásokat nem talál.
Harmadrészt elhiszem, hogy a Real Racing 3 2 évvel ezelőtt még elment 512MB RAM-al, sőt még talán fél évvel ezelőtt 1-2 pályányi játékra még elég is volt, sőt ugye a kisebb felbontáson még kevesebb memória kellett neki a kevesebb textúrához.
Negyedrészt mi az a Swees?
-
svgyula
addikt
válasz
magmakocka #2660 üzenetére
Szia! A gyári visszaállítást próbáltad? Vagy recoveriből a factori reset opciót(ha van)? Azzal visszaáll az alapokra. Ha így is lassú lesz akkor simán elfáradt a teló! Ja és ha felraksz bármilyen apk-t a "frissítést" azonnal kapcsold ki és nem rakja tele a tárhelyedet.................... A böngészési és egyéb alkalmazás adatait az alkalmazáskezelőben-frissítések-eltávolítása-adatok törlése opcióval megoldhatod.
-
magmakocka
aktív tag
"Újévi kínaszoft eltávolító a legújabb MTKDroidTools alapján (2.5.2)
[cn_app_remover-v6-MTK-multiSOC.zip]Köszönet rua1-nek az XDA-ról.
Mielőtt azonban valaki is nekilátna "gyalulni" vele, azért nézze át valaki, akinek van hozzá affinítása!
HASZNÁLAT ELŐTT CWM mentés!!!
A törlendő fájlok listája:
/system/recovery-from-boot.p
/system/media/bootaudio.mp3"Mint mondtam, hova van leírva mit kezdjek a zippel?
1. CWM- mentés van.
2.Törlendő fájlok között vannak olyan nevek amik nem is szerepelnek az adott mappában. (lenovo)
3.Még mindig nem tudom mit kezdjek a zippel.
Vagy én nem látom?
Én az utasításokat követem, nem pedig azt, hogy ott a zip akkor már tudom is azt, hogy mit kezdjek vele. -
beg
veterán
válasz
magmakocka #2657 üzenetére
Kaptál már rengeteget, de még mindig itt topogunk, semmit nem haladtál előre. Amit korábban ír mrfrakk kolléga (nemrég linkelte cappa), abból világos bármi is? Nem hinném.
Nem az a baj, hogy nyolcadikos vagy, hanem az, hogy ezekhez a dolgokhoz nem rendelkezel még kellő ismerettel, de azonnal akarsz mindent. Ez kb. olyan, mint hogy most 15 évesen meg akarsz tanulni autót vezetni 2 nap alatt. Elvben lehet, gyakorlatilag meg csak két év múlva szerezhetsz jogsit, hiába dobod le magad a földre durcázva.
Ha nem érted a korábban többször linkelt oktató és segédanyagokat, akkor nem kell mártírkodni, hogy a csúnya szőrös bácsik megint nem segítenek. -
KTU
addikt
válasz
Ha az Oroszoknál sem találsz romot, nem hiszem hogy Te össze fogod hozni.
Inkább gyomláld ki az alkalmazásokat amire nincs szükséged.ill. hogy ide bedobtad hogy
"OFF: Tudom, hogy azt fogjátok mondani, hogy nem lehet.."
Ez a pszichológia nem mindig jön ám be. -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
1. " Egy CM-ot ne akarjál hasonlítani egy ilyen "nevesincs" gyártó alsókategóriás telóra szánt firmware-éhez. Nem egy kategória a kettő"
Ebben nem volt semmi negatív! Egyszerűen próbátam rávilágítani arra, hogy balgaság összehasonlítani egy cm romot ( ami alapból minden sallangtól mentes) egy feltehetően "összetákolt" rendszerrel.
2. " Inkább futtasad a chinaapp eltávolító script-et cappa72 tanácsai alapján."
Ha jól látom ez ugyan az amit cappa72 is javasolt neked.
Ebben a két mondatomban semmi negatív, bántó vagy kritizáló, nem volt. Infó viszont igen.
3. Nagyon sok olyan eset lesz még az éetedbe, amikor falakba ütközöl és olyan is amikor emberek megmondják a véleményüket, ami alkalmanként nem tetszik. Ha vissza olvasol már eddig is rengeteg segítséget kaptál, köztük tőlem is valamennyit. Dícséretes, hogy tanulni akarsz és kitartó vagy de ha fejjel mész a falnak az nem vezet jóra.
-
magmakocka
aktív tag
válasz
WOT-H-A-C #2656 üzenetére
Hadjuk, csak nagyon felbosszant hogy mindig valaki direkt bedob a kérdésem után egy két negatív kommentet.. Akár te vagy bárki, nem szeretném ha megbántanátok és elvennétek a kedvemet. (vagy mástól)
Ennyierővel nyithattam volna magamnak egy topicot.... Hátha tud valaki nekem segíteni. (Nem Cappa-ra értettem.)
Ha ő most nem lenne, akkor még mindig itt nyöszörögnék a halott telefonommal -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
magmakocka #2655 üzenetére
Ezt nekem(is) szántad?
-
magmakocka
aktív tag
Na tessék..... Ennyi volt a segítésg.... Megint azzal jöttök hogy nem lehet.....
Majd akkor is ezt fogjátok mondani mikor már fuldoklik a telefonom azon a maradék 50-90MB-ram on??
Már régóta segítséget kérek tőletek, vagy privátban, vagy itt. Miért nem tudtok segíteni? Te meg beg folyton negatív kommenteket dobálsz hozzám..... Ami nekem nagyon fáj! Értelmesen kértem tőletek segítséget...
Cappa minek kell a kínaszoft eltávoltító? -
válasz
magmakocka #2652 üzenetére
Kínaszoft eltávolító.
Kis magyarázat is van hozzá.Amúgy ugyanaz, mint amit az MTKDT is tud törölni.
-
beg
veterán
válasz
magmakocka #2652 üzenetére
Ugyan az a ram, csak az egyik gyártó "kicsit" nagyobb fogalommal rendelkezik telefon gyártás és fw fabrikálás terén. A noname kínai meg még azon kívül, hogy ahhoz sem ért, még jó kis hulladék hardver elemeket, modulokat is használ, hogy legalább azok is gyenge minőségűek legyenek.
Kezdem unni, hogy 2 hetente mintha törölték volna az emlékeidet, újból és újból jössz ugyanazzal. Múltkor is elmagyaráztuk, az előtt is, most is és legyen ez az utolsó.
-
magmakocka
aktív tag
válasz
cappa72 #2650 üzenetére
Tök ugyanaz 466MB Ramja van... Samsung Galaxy Mini 2.
A gingerbread úgy laggolt mint az atom. Mikor feltettem ezt a cyanogen11-et.
A telefon szárnyalt mint a madár. A videók és a játékok is 1000-el pörögtek.
Ami nekem fura volt, hogy a Real Racing kis akadással ment azon. Ezen meg elindul és kidob vagy újraindul.
Teli van buggal ez a rom.... Folyton bekapcsolja az adatforgalmat!!!!!
Inkább futtasad a chinaapp eltávolító script-et cappa72 tanácsai alapján.
Miért az mire jó? -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
magmakocka #2649 üzenetére
Egy CM-ot ne akarjál hasonlítani egy ilyen "nevesincs" gyártó alsókategóriás telóra szánt firmware-éhez. Nem egy kategória a kettő. Inkább futtasad a chinaapp eltávolító script-et cappa72 tanácsai alapján.
-
válasz
magmakocka #2649 üzenetére
Ez azonban nem Samsung, ezt figyelembe kell venned. Viszont jó, hogy legalább megpróbáltad. Akár be is jöhetett volna.
-
magmakocka
aktív tag
válasz
cappa72 #2648 üzenetére
Samsungomon ez nagy segítség volt. Sosem kellett a falhoz vágnom ahoz hogy rendesen menjen minden.
Azon cyanogen 11 volt.
Nem tudom, de már nagyon lassú. Pedig csak 2-játék van rajta meg a youtube....
Meg screenshoot app. Már swap-rammal is meghalnak a játékok. A belső tárhely meg már annyira telivan, hogy létre kellett hoznom a(z) SD-n ext4-es partícióte ami 512MB.
Elárulom hogy már az is teli. -
válasz
magmakocka #2647 üzenetére
Persze, hogy nem.
512MB RAM esetén erre lehet számítani, és max a felesleges rendszerappok gyomlálása segít.
Nem hinném, hogy másik rommal (ha lenne rá) jobban menne majd. -
válasz
magmakocka #2645 üzenetére
Ez egy flesselhető mentés, ezt jól tedd el, csinálj belőle másolatot, tedd felhőbe, írd ki cédére, stb...
Nem árt egy mod recovery (CWM, TWRP, COT, CRT, stb...) -
KTU
addikt
válasz
magmakocka #2643 üzenetére
Mentéseid milyenek vannak?
-
magmakocka
aktív tag
Sziasztok!
Nos a segítségeteket kérném.
Szeretnék erre a gyöngyre egy custom romot felrakni, de erre semmis sincsen.
Márka:Swees X506-3G
MTK6572,Dual SIM,
Android: 4.2.2 (Jelly Bean)
Proci: 2x1.3Ghz
Ram: 512MB (466MB)
GPU: Mali 400 MP
Root és Touch Carliv Recovery van rajta.
Rom-ot sehol sem találtam.
Egyre kezd lassúlni és dühös vagyok, hogy a 466MB Ram-ból csak 50-90MB szabad.
(Samsung Galaxy Mini 2 Jelly Bean Custom romon 150~200MB szabad ram volt a 466MB-ból)
Semmit sem találtam erre a telefonra.
Valahogyan a ti segítségetekhez megpróbálunk valami romot összedobni?
Ha portolni kell akkor megcsinálom. Nagyon kérlek segítsetek nekem.
De az a fura, hogy még a "swees"-nek sincsen gyártói oldala.
Valamilyen módon lehet mondjuk mtk6572-es custom rom-ból valahogy portolni hogy a telefon megfelelően működjön rajta minden? Gondolom sok időt vesz igénybe, de nem bánom, úgyis itt a hétvége. Mellesleg, ha kell valami infó még a telefonról akkor azt leírom. Swap Ram-mal futnak a játékok, mivel mint mondtam, piszok lassú a telefon, 50MB-Ram-ot eszik most is egy csomó rendszeralkalmazás. Csak akkor van 100-150MB ha újratelepítem a telefont. De ha már elindítok egy játékot és egy picit befagy akkor meg szinte akadozik mint az állat, de ha egy picit megütögetem a szélét, akkor meg továbbugrik. Volt olyan custom mtk6572-es rom ami 100%-fel ment csak nem ment a kamera. Valamint google szórakozott velem egy bonyodalmas telepítési hibával...
Tudom hogy egy híresebb telefonnak van saját custom romja. Láttam olyan videót hogy portolt volt a rom arra a telefonra és minden rendesen ment rajta. Gondolok pl:wifi,bluetooth,gps,kamera,rádió stb..
Várom a válaszaitokat!
Üdv!OFF: Tudom, hogy azt fogjátok mondani, hogy nem lehet..
-
daniamas
újonc
Üdv esetleg tud nekem valaki segíteni vásároltam egy készüléket sajnos hiba van vele rom frissítés után nem hajlandó bekapcsolni. jelenleg ennyit sikerült tenni
============ Memory Detection Report ===========
Internal RAM:
Size = 0x00020000 (128KB)
External RAM:
Type = DRAM
Size = 0x40000000 (1024MB/8192Mb)
NAND Flash:
ERROR: NAND Flash was not detected!
EMMC:
EMMC_PART_BOOT1 Size = 0x0000000000400000(4MB)
EMMC_PART_BOOT2 Size = 0x0000000000400000(4MB)
EMMC_PART_RPMB Size = 0x0000000000400000(4MB)
EMMC_PART_GP1 Size = 0x0000000000000000(0MB)
EMMC_PART_GP2 Size = 0x0000000000000000(0MB)
EMMC_PART_GP3 Size = 0x0000000000000000(0MB)
EMMC_PART_GP4 Size = 0x0000000000000000(0MB)
EMMC_PART_USER Size = 0x00000001d2000000(7456MB)============ RAM Test ============
Data Bus Test:
[D0]
[D1]
[D2]
[D3]
[D4]
[D5]
[D6]
[D7]
[D8]
[D9]
[D10]
[D11]
[D12]
[D13]
[D14]
[D15]
[D16]
[D17]
[D18]
[D19]
[D20]
[D21]
[D22]
[D23]
[D24]
[D25]
[D26]
[D27]
[D28]
[D29]
[D30]
[D31]
OK!!Address Bus Test:
[A1]
[A2]
[A3]
[A4]
[A5]
[A6]
[A7]
[A8]
[A9]
[A10]
[A11]
[A12]
[A13]
[A14]
[A15]
[A16]
[A17]
[A18]
[A19]
[A20]
[A21]
[A22]
[A23]
[A24]
[A25]
[A26]
[A27]
[A28]
[A29]
OK!!RAM Pattern Test :
Writing ...a készülék egy redmi note 3g a teszt is csak ennyit megy utána megáll.
segítséget előre is köszönöm! -
Chaser
legenda
válasz
magmakocka #2636 üzenetére
Ne engedd már húzatni magad...előbb ettem, de már annyit röhögtem kijön minden. Szóval szépen kérlek, ne válaszolj senkinek..ha mégis, tudom a címed és az órarended is
-
törölt tag
Most elbizonytalanítottál, lehet, hogy ilyen volt.
Nem emlékszem már pontosan csak az maradt meg bennem, hogy magnó volt beleépítve a jobb oldalra és, hogy fakeretes volt.
A tanárnak persze commodore volt, azon legalább lehetett játszani (mármint nem nekünk)
Mi meg csak toltuk, hogy :
10 CLS
20 PRINT "Hello"
30 GOTO 20
Aki már kört is tudott rajzolni megkapta az ötöst -
magmakocka
aktív tag
válasz
#18193920 #2637 üzenetére
Ezzel én is tisztában vagyok. De az órarend nincsen fent a honlapon
Mondjuk az init.d tegnap is használtam scriptekre. Lassúskodik a telefonom
boot.img azt is tudom updater-script is
Boot.img (ha feljebb görgetsz vagy kicsit visszaolvasol, akkor írtam egy boot.img kicsomagolásról egy kis dolgot)
Updater-script (itt kell átírni vmit,tudom mit!!! A telefonom scatterjeben levo ext4-es cuccot)
Bocs a fogalmazásért, [link]
Ezt!
mmcblk0p3 valami rémlik. -
törölt tag
válasz
magmakocka #2636 üzenetére
Ilyeneket még viccből sem szabad írogatni.
Nincs itt semmi probléma, azok az adatok amiket megadtál magadról nyilvánosak.
Aki tud keresni az interneten(mert azt is tudni kell) mindent össze tud szedni.
A google a jóbarátod
És a másik mondás ide passzol amit én is szoktam mondani a veled egykorú gyermekeimnek:
Az internet nem felejt így jól gondold meg mit osztasz meg magadról.
Apropó linkeket amiket küldtem átolvastad?
Tényleg sokat tanulhatsz belőlük.
És tudod mit, megígérem ha már ténylegesen lesz alapod az egészhez én szívesen segítek ha elakadnál.
Kérdezni nem szégyen, csak legyen átgondolt és értelmes kérdés.
Nekem is sokat segített anno pl Cappa kolléga -
magmakocka
aktív tag
válasz
aytukabozs #2635 üzenetére
Szeretném tudni annak a mong-nevű embernek az eredeti nevét.......
Nem hinném hogy osztálytársam lenne..
Nem megyek ki! Ezt a kiugrok az ablakont az csak egy kis gondolatom volt..
Ez tudom hogy google térkép volt. Hiszen tudod hol lakom.
SZERK:A nevemet tudhattad, lakcímemet is az addig rendben.
De a tanárom nevét és a pontos órarendet még én sem találnám ki!! -
aytukabozs
addikt
válasz
magmakocka #2634 üzenetére
Állj föl a géptől, menj ki szépen az erdőbe hamár ott van a házzal szemben, és gondolkodj kicsit el, össze fog állni...
-
magmakocka
aktív tag
válasz
aytukabozs #2632 üzenetére
Nagyon kinyilt a szemem és meglepődtem amit írt a kommentelő.
Emeleten lakom.
Szerk:Jah adataimban ez benne van.....
De honnan tud mindent??? -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
magmakocka #2631 üzenetére
Szigethalom Vadászház utca 2/3
702097071 -
aytukabozs
addikt
válasz
magmakocka #2631 üzenetére
Ez az ANONYMUS főhadiszállása, ez a Android DUAL SIM (két SIM) MÉLYVÍZ topic csak a fedősztori...
szerk.:
Nana, az ablaktól húzzál szépen elfele, hacsak nem a földszinten laksz... -
-
törölt tag
Nem bántani akartam, magas volt a labda és úgy éreztem le kell csapnom.
Bár én kezdhettem volna az ő korában a számítás és egyéb technikával való foglalkozást.
Akkoriban még csak Basic volt a középiskolában és hozzá ilyen gépekHa szorgalmas és hajlandó tanulni bármire viheti az életben.
-
beg
veterán
válasz
magmakocka #2625 üzenetére
"Hallottál már, hogy valakinek 3.-ik neve is van?
Amúgymeg 4-5-ös vagyok. :')
A tanulás az egyik kedvenc részem."Kb. 13 helyesírási hibával 3 sorban inkább magyar nyelv és irodalomból szedd össze magad. A személyes adatokat meg te magad kürtölöd a nagyvilágba, innentől még azt is tudni, hogy a minyonos naci van rajtad.
-
aytukabozs
addikt
válasz
#18193920 #2623 üzenetére
uhh, be szép lettél,
gratu az új pofidhozON, és innem mindenkié;
Még mindíg szenvedek azzal a rohadék 1/4-es ZTE V5-tel, és nagyon olyan terepen járok amihez gőzöm sincs.
A napokban visszatérnék a kérdéseimmel, ami igazi mélyvíz (gdisk recovery meg ilyenek :/), fasza lenne ha tudna valaki rám szánni pár percet. -
törölt tag
válasz
magmakocka #2620 üzenetére
Bocs, de ezt a poént nem tudom kihagyni
Krisztián szerintem jobban tennéd ha a holnapi napra koncentrálnál, ha jól tudom
A hét vanEz alapján:
Péntek 8.a osztály
-magyar
-angol
-rajz
-biosz
-tesi
-földrajzHa esetleg tévedtem és mégis B hét lenne:
Péntek 8.a osztály
-magyar
-angol
-kémia
-tesi
-biosz -
törölt tag
válasz
magmakocka #2620 üzenetére
Azért ennyire nem egyszerű a dolog.
Szerintem még nagyon sokat kellene olvasgatni és tanulni mielőtt belevágsz.
Elég könnyen tégla lehet a végeredmény, ha ezekkel az alap dolgokkal nem vagy tisztában.
Az első az, hogy feltérképezed az android rendszert és utána jársz, hogy melyik mappában mi van és, hogy azok miért felelősek.
Egy kis segítség:
[link]
[link]
[link]
[link]
De amint az elején említettem, ezek csak apró segítségek.
Minden rom más, ami az egyiknél működik a másiknál nem.
Tehát szerintem kezd az alapokkal portolás előtt, tanulmányozz, olvass és próbálj rájönni, hogy melyik rész miért felelős.
Képzeld csak el milyen károkat okozhat egy járatlan portoló, ha esetleg megosztja a művét és a világ minden táján a jóhiszemű felhasználok sorban téglásítják a készüléküket miatta.
u.i.
Addig amíg a updater-script, build.prop, boot.img, permissions, init.d, framework.res.apk, android.policy.jar, sdk, STB és az ehhez hasonló kifejezések nem tiszták szerintem felejtsd el -
dlaj
őstag
válasz
tibcsi0407 #2619 üzenetére
5.1 van.
-
magmakocka
aktív tag
Üdv!
Ha portolok egy romot akkor mennyire lesz az sikeres?
Valaki elmagyarázná minek kell ezeket portolni?
System=>Vendor
System=>Xbin
System=>usr=>keylayout
System=>usr=>keychars
System=>lib=>ssr
System=>lib=>modules
System=>lib=>hw
System=>etc=>firmware
System=>etc=>permissions -
dlaj
őstag
Valaki tudna nekem segíteni a Cubot H1 telefonomra felrakni az Xposed keretrendszert?
A telefon rootólva van, van rajta TWRP recovery.
Innen leszedtem az sdk23 arm és arm64 zip-eket, de mindkettőre a TWRP telepítés után failed-et ír.
Előre köszönöm a segítséget!
-
nyisziati
veterán
válasz
aytukabozs #2616 üzenetére
Terveztem, de csak ha kimerítettem minden hazai lehetőséget. Ha nincs ötlet, akkor muszáj leszek nekigyürkőzni. Ehhh...
Mindenesetre kösz a linket.
-
aytukabozs
addikt
válasz
nyisziati #2615 üzenetére
XDA vonatkozó topicjában nem próbáltad még?
-
nyisziati
veterán
[link] Erre valaki?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
torrentszaki #2611 üzenetére
Szuper!
Már tudod hogy hozd rendbe, ha gáz lenne, de igen: óvatosan!
-
aytukabozs
addikt
válasz
torrentszaki #2611 üzenetére
-
torrentszaki
tag
válasz
aytukabozs #2608 üzenetére
Nyert!
(Bocsi, az előző hsz-t már nem tudom szerkeszteni.)
Tényleg ennyi volt a gond. Magamtól sosem jöttem volna rá, hogy csak a francos gyári.zippet fogadja el.
Teló pöccre indul, sőt OTA frissítés jön wifi-n keresztül.Köszönet mindenkinek, aki segített.
Kicsit okosabban fogok ezentúl romolni -
torrentszaki
tag
válasz
aytukabozs #2608 üzenetére
Hmmm. Mindjárt kipróbálom. Köszi a tippet.
-
torrentszaki
tag
válasz
Keeperv85 #2607 üzenetére
Ez mindenképpen a gyári. A hivatalos forrásból szedtem, semmit nem módosítottam rajta.
A főzött romoknál is ez van, eddig kettőt próbáltam más készítőtől, más időpontból. :-/
Lehet láma kérdés, de megpróbáljam összeollózni a gyári boot.img-t, meg a saját recovery.img-t?(Gondolom, ezzel kárt nem teszek benne.) Van CWM és TWRP is,több forrásból.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
torrentszaki #2606 üzenetére
CWM/TWRP... esetleg gyári recovery az? Akkor szokott ez az üzenet lenni, ha valami nem stimmel a rom aláírásával. A CWM és a TWRP nem problémázik ilyesmivel, de a gyári egész biztosan...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
torrentszaki #2604 üzenetére
Tudnál csinálni egy képet (képernyőmentés) mi is van abban a zip fájlban?
-
torrentszaki
tag
válasz
aytukabozs #2600 üzenetére
Szuper, működik is. Küldés után 5 másodperc és jön egy hibaüzenet:
E: Footer is wrong.
Installation is aborted.Most guglizok hozzá, de eddig semmi. Mi baja lehet?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
aytukabozs #2600 üzenetére
Nem véletlen kérdeztem a recovery-re: ott mindig megy az adb (normális esetben...
).
-
mong08
tag
válasz
magmakocka #2596 üzenetére
Olyan régóta nyomod ezt a rossz a bekapcoló gombod, segítsünk valami programmal bekapcsolni a telót szöveget, hogy én már rég szét szedtem volna azt a telót, és megnéztem volna a bekapcsoló gombot.Lehet fillérekből javítható.Te meg lassan két hónapja túlórázol rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Elemlámpa, zseblámpa
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Fedezd fel az NVIDIA világát! Kamatmentes rèszletre is!
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest