Hirdetés
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Genius 2.0 fadobozos hangrendszer
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
A kor azért nem volt ennyire elmaradott. Nekem van 65xx telóm (Zopo ZP999). Abban 3GB RAM van, NFC, LTE.
Ez a 6580 akkor is belépő szint volt, pl. az X5 -ös kutyusban volt ilyen, 1GB RAM -mal.
Ma már tényleg nevetséges. -
Upo
addikt
válasz
RVR400
üzenetére
Ütős MT6580, ami 5 éve volt az alja. Honnan szednek még elő ilyeneket? Szerintem az nem visz 4 giga ramot, akkoriban tán 2-3 volt a csúcs telókban, ezeknél inkább 256M vagy 512M volt a kérdés. Kíváncsi lennék mennyiből van hamisítva a kernelben az a 4 giga. Kb. a háttértár lehet ennyi valójában. Jó kis 3G only cucc, azt meg már szépen kapcsolják le.
Amúgy azok a fényes valamik körben azok mik? Svarovski műanyagok?
-
RVR400
veterán
-
válasz
trebrona
üzenetére
Nekem még ott van.
Sőt, tegnap iratkoztam fel egy Mi Átköltözés nevű app előregisztrációjára.
De igen, ha nem onnan, akkor APKMirror.

-
Nolta
csendes tag
Köszi a tippeket, a híváslista valóban nem kardinális kérdés, de a tapasztalat az, hogy amiről azt gondoltam úgyse kell, később jó lett volna!
-
Nekem többségében az app adatok is jöttek. Azok amiknél nem szinkronizál (mert a fejlesztő letiltotta azt), azoknál az appoknál van mentési lehetőség (pl. My cars). A használt appok jelentős része meg nem használ olyan adatokat, amit feltétlenül menteni kellene (térkép, facebook, insta, stb...)
-
Ájvé
veterán
válasz
mobilizmo
üzenetére
Csak újra telepíti, mentett adatok csak akkor lesznek újra elérhetőek ha online szinkronizálja az app, ezért is kellett újra aktiválni a banki appot mert új telepítés volt. Titanium backup tudja ugyan úgy visszaállítani a korábbi mentést ahogy korábban volt, de ahhoz root hozzáférés (BL nyitás) kell, ez meg garancia vesztéssel jár, van olyan készülék ami ezt naplózza is (Samsungok tudtommal) így biztos kiderül. Másik a Mi Move amit írtak korábban.
Persze ha elég hogy újra telepíti az appokat csak, akkor jó megoldás ez is. -
A szinkronizált cuccokat a Google simán átrakja mind. Appostól, névjegyestől, szinte mindent. Híváslistát talán nem, na bummm. Ezt elég sokszor kipróbáltam, pedig van TiBa-m is, de csak különleges esetekben volt rá szükségem (extra biztonsági mentés miatt persze jól jön). A gyermekem pont tegnap költözött Meizu Pro 7-ről Realme 6s-re, mindent átvitt, egyedül a banki appot kellett újra aktiválnia.
-
trebrona
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Mi Mover nincs már a Play-en, APKMirror ok.
-
Nolta
csendes tag
Köszi, bocs az offolásért.
-
Nolta
csendes tag
Sziasztok!
Régi Meizu telefonom adatait (telefonkönyv, híváslisták, képek. alkalmazások stb)
szeretném áttenni az új Poco telefonomra.
Milyen technikát javasoltok?
-
Dinter
addikt
Üdv!
EU raktárból most honnan tudnék redmi 9-et rendelni?
-
Winne
nagyúr
válasz
ANOka
üzenetére
Csináld meg egy a selfie kamerával miközben az 1 éves gyereked a kezedben, néha hadonászik, néha a telefont akarja megszerezni, néha meg simán majdnem kiugrik a kezéből és te meg győzködöd, hogy merre nézzen és még az sem lenne hátrány, ha mosolyogna, aztán mikor meg sikerül lesz belőle egy fing kép, mert egy anno 300e-res telefon nem volt képes normálisan fotózni. Lenne kisebb a felbontás inkább és valahogy vágná ki a kép széleit, vagy nem tudom, de ez így nagyon ergya.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
S10 Plusom van és nagyon zavar, hogy az első és a hátsó kamera is sokat torzít a kép szélein és nem találtam beállítást erre vonatkozóan. Rondák, torzak a fejek, formák, tudok ezzel kezdeni valamit?
-
-
athomi
veterán
Sziasztok!
Dual standby készüléknél, ha az egyik foglalatban lévő sim folyamatosan lóg a 4G-n (alkalmazás használja), akkor a másik sim-en már elérhetetlen vagyok?
-
brazso
tag
válasz
svgyula
üzenetére
Köszi a választ! Mindjárt kipróbálom. Cserélek készüléket vkivel és kicsit távolabbról irányítom majd a partnert, hogy csökkentse a hangerőt miközben beszélek magammal

Igazából azt nem értem, hogy ha hardveres gond lenne (például amit írtál, túl közel a mikrofon a hangszóróhoz), akkor viber-en (azaz voIP-n) beszélgetve miért nem jelentkezik a visszhang. Csak a gsm telefon hívásokkal van gond. -
svgyula
addikt
válasz
brazso
üzenetére
Szia! Hú de régen volt. Nekem is volt egy típus anno' Talán(?) az X6 annál volt ilyen gond. A különböző fórumokat böngészve volt egy srác aki megoldotta egy árnyékoló fóliával. A gond az volt, hogy a mikrofon és a hangszóró között kicsi volt a távolság és a mikrofon vette a hangszóró jelét is. Első körben próbáld meg a hívás közben csökkenteni hangerő- gombbal a bejövő hívás hangerejét. Lehet ez simán megoldja. Te kicsit halkabban hallod viszont neki nem lesz vízhangos.
-
brazso
tag
Úgy fél éve használok egy újonnan vásárolt Cubot Mini King Kong telefont. Utóbbi hetekben panaszkodnak a beszélgetőpartnereim, hogy visszhangzik a saját hangjuk. Nálam rendben van, semmit sem veszek észre belőle. Mindkét sim kártyával csinálja (Telenor 2G és 3G, Telekom 4G), ugyanakkor viber-en beszélgetve nincs egyáltalán visszhang. Mediatek-es telefon, nézegetem az engineer módot, a különbséget az Hardware Testing / Audio / Volume -on belül a Voice és VoIP beállítások között. Utóbbinál nagyobb értékek szerepelnek. Azonosra kell esetleg hoznom 2 beállítást? Illetve a "receiver" egység lenne a mikrofon? (Van még Receiver_SV, HAC, Headset, Headphone, Speaker, Speaker_SV, ...)
-
Mercutio_
félisten
válasz
KisSarkany
üzenetére
Arra érdemesebb valami teclas tabletet venni, a teló képarányú kevésbé optimális pdf-hez

-
KisSarkany
csendes tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nem, ez nem a Vivo...
-
válasz
KisSarkany
üzenetére
Ha nem a Vivo V19 Próról van szó (Google barátom csak ezt dobta ki), akkor én hanyagolnám.
Inkább egy Redmi 9. Nem 7,3 col, de nem sokkal kisebb annál. -
KisSarkany
csendes tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki ezzel a telefonnal: YWS V19 pro?
Olyan telót keresek, ami nagy (ez 7.3 colos), főleg pdf olvasás és videó nézésre kellene... és persze max. 50ezerig... -
-
lordmark
tag
5.5"-be tudnál mondani?
-
lordmark
tag
Sziasztok!
Honor 9 leváltásán gondolkodom, mit ajánlanátok ebben a kategóriában mostanába best buyként? A kijelzőmérethez, androidhoz, dual simhez ragaszkodom

Köszönöm!
-
Diák66
őstag
válasz
Bigemperor
üzenetére
Hát szerintem a Mi 10T Pro még egy darabig nem lesz olcsóbb.... 190.000 Ft körül van a legolcsóbb ajánlat, aliexpressről is 160.000 Ft ilyen-olyan kuponnal, szóval idén az már nem igen lesz olcsóbb. Talán márciusban már igen....
-
Bigemperor
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nem vagyok nagyon válogatós,Most erősen a Mi10 T Pro felé hajlok amúgy,csak még nagyon friss és nem olcsó.
-
válasz
Bigemperor
üzenetére
Biztos, volna, csak te vagy válogatós, nem elég kompromisszumkész.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Poco F2 Pro vagy Mi 10T Pro?
-
Bigemperor
senior tag
Értem, na most nekem csak egy bajom van a mi9-el, de az nagyon, az alapból borzalmas és idővel egyre csapnivalóbb üzemidő, ha ez nem keserítené meg az életemet, nem akarnék másikat helyette. Sajna a Mi 10 nagyon nem akar bejönni nekem, hiába próbálok erőszakot tenni magamon. Tényleg létezik, hogy abszolút nincs semmilyen értelmes alternatíva?
-
Ferink
aktív tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne. Adott két telefon A és B.
A: Nagyméretű androiods, Dual sim, privát sim kártyával és céges sim kártyával.
B: Kis méretű iPhone, Single sim, a privát sim kártyához tartozó multi sim kártyával.1. Ha A és B is be van kapcsolva akkor a privát sim hívása esetén mindkettő csörög.
2. Meg tudom e azt valósítani, hogy A-ban a privát sim-et lekapcsolom eseti jelleggel, és a privátra érkző hívás esetén csak a B csörög.
-> Magyarul ilyen helyzetekben az A telefon teljesen "céges" telefonná válna , a B pedig privát telefonná.
-> Magyarázat: a hétköznapokban dual módban az A lenne használva, hétvégén alkalmi jelleggel (pl. sport, bevásárlás, stb. ami) pedig csak a B. Mindez természetesen fizikai sim kártya cserélgetés nélkül.
Előre is köszönönm a válaszokat. -
Tarokk79
aktív tag
Sziasztok,
Van egy rootolt Xiaomi mi 8-as készülékem (EU DEV 20.9.4, TWRP, Magisk fent), mely egyik napról a másikra nem érzékeli a SIM kártyákat (egyiket sem).
Gondoltam mielőtt elviszem valahová, csinálok egy teljesen friss installt, viszont szeretném lementeni az adatokat, applikációkat, hogy vissza tudjam majd esetleg állítani. Nem tudom milyen megoldás lenne jó nekem.Tudnátok tanácsot adni? Akár azt is, hogy hol tegyem fel a kédést?Előre is kösz
-
iMaverick
addikt
válasz
krics
üzenetére
Még jó hogy linkeldet. A hír alatti hír: LINK
"Viszont a probléma nem kizárólag az Apple készülékeit érinti. Például a OnePlus, a Sony és a Nokia sem tette lehetővé eddig két szolgáltatói kártya használata esetén az 5G hálózati kapcsolatot. Ez nem hiba, hanem szoftveres korlátozás."
Ezek szerint ez nem "hiba", hanem feature.
-
rjg
őstag
válasz
Bigemperor
üzenetére
Az az igazság, hogy a Mi9-hez képest nagy előre lépés szerintem amúgy sincs egyik gyártónál sem. A Huawei a GMS hiába miatt nálam kiesett, pedig van még két Honor használatban a családban. LG és a Sony vonalon sem láttam értelmes alternatívát. OnePlus-om volt, szerettem is, de árban elszálltak és ott is hiányzik a qi töltés, pedig azt megszoktam és nagyon kényelmes a kocsiban. Szóval kompromisszumként maradt a Mi10.
-
Bigemperor
senior tag
Na most az ívelt kijelző és a kialakítás miatt is számomra gyatra a 10,a 9hez képest egyetlen dolog valóban az üzemidő, tehát semmivel sem jelent többet,viszont még mindig horror áron van hivatalos forrásból ahhoz képest hogy leállítják a gyártását.A.kamera szinte alig változott,szóval kérdezem én mi az innováció benne?Oneplus semmiben sem alternatíva és semmi mást nem találtál?
-
viktorhu
veterán
válasz
mobilizmo
üzenetére
Szerintem félreérted a dual standby fogalmát, a dual standby az, amikor mindkét sim egyszerre elérhető, és csak az egyik simen folytatott hívás alatt deaktiválódik a másik.
Annak, hogy a dual sim módhoz ki kell kapcsolni az 5G-t, az 5G mód bekapcsolásával pedig kikapcsol a dual sim mód, semmi köze a dual standby-hoz, ez VAGY 4G dual standby VAGY 5G single sim üzemmód.
Akkor lenne 5G dual standby, hogy ha az 5G bekapcsolásával nem tűnne el a menüből is a második sim kártya (ahogy a 4G-s telefonokon nem is tűnik el, mindkét kártya elérhető marad).
-
svgyula
addikt
válasz
krics
üzenetére
Szia! Hívni akkor is tudnak ha az egyik sim a net-en lóg mert azt, hogy ott van csak te látod! A normális üzemben az adatkapcsolatot addig minden dual stanby telefon megszakítja amíg feljelentkezik a másik kártya. De a legfontosabb ha hívásod jön akkor az minden telefonnál elsődleges prioritást élvez és lekapcsolja a másik kártyát arra az időre amíg beszélsz. Van olyan rádiós egység ami képes egyszerre a 2G hívást és a 4G adatátvitelt ugyanazon a sim-en de ez nagyon ROM függő. De a dual active telefonokon kívül nem lesz olyan telefon ami egy időben használ 3-4-5G forgalmat. Ehhez minden alkalommal a simnek az adott slot IMEI számával kell a hálózatra lépni. Nyilván minden dual sim telefonnak 2db IMEI száma van........
-
krics
tag
válasz
iMaverick
üzenetére
Lehet, hogy szakmailag nem helytálló a korábbi fogalmazásom, de oda akarok kilyukadni, szerintem az nem dual sim jellegzetesség, hogy miután bekapcsol a mobilnet az egyik simen, a másik egyúttal lejön a hálózatról, hívni sem lehet. Márpedig, ha jól értem a jelenleg elérhető 5g képes dual sim telók így viselkednek, kivétel a korábban említett kínai belpiacos mtk dimensity procis termékek.
-
iMaverick
addikt
válasz
krics
üzenetére
Nem írta, hogy visszalépés lenne, csak érdekli, hogy miért ragaszkodsz hozzá ennyire?
Amúgy meg: LINK
Én a magam részéről egyelőre biztosan nem fogok ragaszkodni az 5g-hez. Jó lesz egyelőre a mára már kiforrottnak nevezhető 4g-s hálózat. (Kicsit olyan ez, mint a Covid-os oltás: én biztosan nem fogok az elsők között tolongani, hogy belém szúrják.)
szerk. "De ha csak úgy van 5g a telón, hogy a másik sim deaktiválódik, akkor olyan teló nekem nem kell."
Ez meg ugye a dual-standby technológia jellegzetessége, nincs köze az 5g-hez.
-
krics
tag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Feltehetném én is a hülye kérdést neked, hogy szerinted miért visszalépés az 5g a korábbi generációkkal szemben. Mit vesz el az életedből?
Egy 3 éves mate 10 pro lehetséges utódait nézegettem. Nem atom sürgős a dolog, elvagyok én ezzel is még egy darabig. De ha majd egyszer úgy érzem, hogy leváltom, akkor olyanra fogom, ami megfizethető és előrelépést jelent a lehető legtöbb specifikáció szerint. Mindenképp dual simes lesz, melós és privát szám miatt, nem fogok két telót hurcolni magammal. De ha csak úgy van 5g a telón, hogy a másik sim deaktiválódik, akkor olyan teló nekem nem kell. -
krics
tag
válasz
Somatom
üzenetére
Félreértés van. Nem dual aktiv teló után érdeklődtem, hanem ami 5g+5g képes, más szóval 5g DSDS (Dual Sim Dual Standby). Tehát ha bekapcsolom az 5g-t akkor ne csak egy sim működjön. Ugyanúgy ahogy eddig a 4g esetén működik a dual sim. Közben jobban utánaolvasva, már vannak ilyen telefonok, mediatek dimensity 1000+ chipsettel, mint pl iqoo z1, csak b20 nincs, így egyelőre nem játszanak nálam.
-
krics
tag
Ha ez azt jelenti, hogy nincs ilyen teló még, akkor egyelőre nem izgat az 5g.
-
krics
tag
Sziasztok. Van olyan teló, ami mindkét simen egyszerre támogatja az 5g-t? Az új iPhone-ok vagy a Mi10 T pro nem tud ilyet, hanem választani kell az 5g és a dual sim dual standby mód között. Vagy ez vagy az...
-
rjg
őstag
válasz
Bigemperor
üzenetére
Én nem találtam más értelmes alternatívát, pedig kerestem. A Mi10 Pro a kamera miatt nagyobb előrelépés lett volna, de extrém felárral. Realme, OnePlus és Redmi vonalon valami hiányzott; pl pont a qi töltés vagy az NFC. A Samsung az exynos és az ár/érték arány miatt. A ROMoláson én is agyaltam, de az egyszeri egy órás küzdelmet be tudtam vállalni cserébe a többi előnyért. Egyébként a Mi9-hez képest egy érdemi előrelépés van, a sokkal jobb üzemidő és egy (nekem) hátrány, az ívelt kijelző.
-
rjg
őstag
válasz
Bigemperor
üzenetére
Én (szintén Mi9-ről) Mi10-re váltottam. Xiaomi.eu ROM kell és egy duál SIM tálca és megy a két SIM.
-
Bigemperor
senior tag
Sziasztok!
200k(+20-30k,-akármennyi) keresek duál SIM telót,5G nem hátrány.xiaomi mi9-et váltaná.
Jó kamera,stabil működés jöhet,nem lenne baj ha nem lenne extrém nagy. Jó volna vezeték nélküli töltés.
Xiaomi-t kedvelem,MI 10T Pro-t néztem,de qi töltést nem tud, igazából csak a kocsiban használom ezt a funkciót mert van egy beépített töltőpad.huawei,samsung nem érdekel.
Hálás köszönet. -
v-man
őstag
Hali, rég nem jártam erre, remélem kapok ismét jó tanácsot.
Banggoodról vennék egy Xiaomi telót, két esélyes van
Poco X3
Vagy Note Pro 9
Mindkettő 6/128 verzió lenne, 75, ill 70 ezer ftert. 16 éves fiatalember használná, a kettő közül melyik lenne a nyerőbb?
Dualsim fontos, net külön kártyán van, de ha van ezeknél ajánlottabb vétel, 80ezerig bezárólag, az is jöhet. -
törölt tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi.
-
-
törölt tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Van olyan widget amivel gyorsan átváltható?
-
-
törölt tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ez van, vagy javítható szervizbe adva a hiba?
-
-
törölt tag
Üdv.
Galaxy A szériánál tapasztalt, hogy két SIM esetén azonos frekvencián zavarják egymást, a szerviz tudja orvosolni?
Már kezdek neheztelni, hogy az egyiket mindig vissza kell állítani 3G-re, hogy a másik adatkártya ne lassuljon be.Majd vissza ha másikon hívni akarok és a VoLTE hívás menjen. -
-
w751230
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Bocs a kései válasz miatt.
Anny lenne csak, hogy ebben a típusban, hardveresen nincs rádió, vagy elő lehet valahogy csalogatni?
Mikor vettük, ezt az egyet nem ellenőriztem, páromnak viszont hiányzik. Nem gondoltam rá, hogy van ilyen telefon, amiben nincs rádió
Köszönöm előre is a választ.
-
aleister
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
...és viktorhu:
Ez volt az első amit javasoltam én is, de kb egy fél éves vásárlásról van szó, és már nem tudta előkeríteni ez eladót a kolléga. Ráadásul kitörölte azt az email címet, ami eredetileg a frissítésnél gmail fiókként szerepelt. Pedig arra írhatott volna egy emailt segítségkérés gyanánt.
Azt sem tartom kizártnak, hogy telefondílertől vette. Akkor meg nem is tud az eladó segíteni. Amikor én kerestem neki donort, akkor egy olyat linkeltem, amin 3db J5 is volt. Sima használónál ez nem életszerű. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Genius 2.0 fadobozos hangrendszer
- Linux kezdőknek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 PRO MAX 512GB deep purple KÁRTYAFÜGGETLEN! ÚJ gyári akkumlátor 100% os kapacitás!
- iPhone 17 Pro Max / 256GB / Több színben / Gyári kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy Z Fold 4 eladó
- Iphone 15 128GB (fekete) csomag eladó 2026.10.02-ig garanciás
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
- HP ZBook Firefly 14 Gen8 I7-1165G7
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i5 13400 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ÚJ Zalman T4 Plus FSP 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3352
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő