- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
nyisziati #139502 üzenetére
Persze! Ezt sok ilyenhez odaírják. A PC és a teló közötti adatkommunikációt értik alatta. Az OTG más tészta. De, ha bárki tud ilyet, ami kipróbáltan tudja az OTG -t, léccci linkelje (USB-C kéne). Az autós használat miatt nagyon aggódok a portokért. Könnyen sérülnek. Azonnal vennék ilyen adaptereket az összes kütyümre.
-
citkar
addikt
válasz
nyisziati #139474 üzenetére
Az utóbbi időben mintha másképp áraznának, mármint több mobilgyártó. Az új széria nem az előző helyére lép, hanem a fölé, nem csak teljesítményben, hanem árban is. Mintha mostanság (talán évről évre) egyre drágább lenne az éppen csúcs kategória. Vagy csak nekem tűnik így ?
-
Sanyesz.
őstag
válasz
nyisziati #139279 üzenetére
Mondasz valamit.
Pedig, ha jól emlékszem 2013 nyaráig még semmiféle sarc (értsd: ÁFA, ügyintézési díj) nem volt. Utána döbbent rá a tisztelt hatóság, hogy ebből is lehet pénz beszedni.
Addigra már elláttam Jiayu (G3 ás G4 variánsok) telefonokkal a rokonságot, barátokat, kollégákat a'la Minideal. -
válasz
nyisziati #139269 üzenetére
Úgy látom megérkezett a nosztalgia szele hirtelen.
Hazajáró lelkek szevasztok!
Ha elgondolkodom, hogy 8 éve olvasom ezt a témát (topikot), azért feldereng egy-két meredek sztori... történt egy, s más ez idő alatt.
De most viszonylag nyugi van a dual sim piacon.
Mostanság nem is nagyon nézelődök én sem, de érdekes lenne utánanézni, hogy van-e még DSFA (dual sim full active) telefon. -
Upo
addikt
válasz
nyisziati #139214 üzenetére
Szükség lenne valóban olyan viszonyszámokra, amik egyértelműen megmondják a teljesítményt, ahogy írod. De sajnos az Antutu, 3dmark és társai nem ilyenek. Néha érdekesen osztják a pontokat, mint bármelyik benchmark, de a valós használatnál nem ritka, ha nem hozza a készülék a hozzá nem értő által elvártakat.
Több alaplap BIOS-ban találkoztam olyan beállítással, hogy "Optimize 3DMark score", ez kb. el is mond mindent. És nehogy azt gondold, hogy ez a mobiloknál máshogy megy. Van ahol többet fordítanak arra, hogy jó pontok szülessenek, mint arra, hogy tényleg tartósan fluid, használható legyen a rendszer. -
tthom
senior tag
válasz
nyisziati #139214 üzenetére
Senki nem mondta, hogy nem kell mérőprogram. Csak azt, hogy nem szabad kizárólagosan arra támaszkodni. Egy példa: nekem Le Pro 3 készülékem van, Antutuban 140e, a gyereknek Pixel, kb ugyanez a processzor (egyik snap 820, másik snap 821), memória, felbontás, pontszám (10-20e pont eltérés). Mégis, az enyém, a gyári szoftverrel érezhetően lassabb minden szempontból, mint az övé. Nulláról indítva is. Tehát valószínűleg a Google saját telefonja sokkal jobban optimalizált szoftverileg, mint a kínai variáns. Amikor kiadták, az egyiken 6os droid volt, a másikon 7es, szóval még abban se volt húdenagy különbség. Ahogy az idő haladt, az övé még mindig rendesen kapkod, fluid a rendszer, az enyémet meg ismét le kellett nullázni, hogy magához térjen. De Antutuban a pontszám változatlan..
Szerk: pedig ő gyerek, minden kacatot kipróbál rajta, nekem meg ugyanazok az alap programok vannak hónapokig. -
Ájvé
veterán
válasz
nyisziati #139209 üzenetére
Csak egy szám, nem sokat tükröz, tetejében a gyártók manipulálják, nem egy hír volt már erről. Megnézem a hardvert meg teszteket is róla, de nem azon pörgök milyen benchmark eredményeket tud. Az egész mobil ipar az ARM-re épít, ha ismered az egyes ARM architektúrákat és azok viszonylagos teljesítményét akkor tudni fogod az adott SoC mit tud körülbelül. Ettől csak némileg a az egyedi SoC-ok térnek el (Snapdragon, Exynos), mert ők is ARM-et használnak de módosítják valamelyest, de pl Kirin simán az ARM architektúrákat használja módosítás nélkül. ARM mindig kiad az újabb architektúrához diagrammot is ami mutatja kb mennyit növekedett a teljesítmény az előzőhöz képest.
Szóval ezek a benchmarkok efarok méregetés csak, előző mobilon lefuttattam egyszer kíváncsiságból, de az újonnan még fent se volt, tudom mit tud egy Snapdragon 845 nem kellenek hozzá számok. -
Upo
addikt
válasz
nyisziati #139185 üzenetére
A Note 8T az már NFC-s, és úgy hírlik hogy mindhárom szolgáltatónál lesz. Voda, Telenor megvan, a T-nél még nem látom.
Simán meg 65-ért szerintem nem annyira rossz ajánlat. [link]
A snapdragon 655 azért nem annyira rossz, ráadásul sokan idegenkednek a Mediatektől, azoknak is jó lehet.
Aztán vannak akik előnynek gondolják, hogy a Note 8 3 foglalatos, tehát 2 sim+SD egyszerre megy benne.
Nem tudom mennyiért láttál akciózva note7-et, a xiaomi.hu-n az is 65 mint a note 8T, magyar forgalmazásban nem hiszem hogy annyival olcsóbb lenne egy note7 hogy ne érné meg a note8T a felárat a jobb kamera, NFC, 2sim+sd, gyári camera2api, gyorstöltő adapter miatt.
Sőt máshol akár egy tizessel olcsóbb [link] vagy 128 gigást kapsz. https://www.arukereso.hu/mobiltelefon-c3277/xiaomi/redmi-note-8t-128gb-4gb-ram-p511773090/ [link] -
-
-
-
Ájvé
veterán
válasz
nyisziati #138713 üzenetére
Számomra nem opció Doogee és társai, Meizu az márka, de ezek nem. Nem sokáig árulták ezeket. Mint ahogy Vernee se. Ha neked jók ezek akkor csak vegyél, de én nem tartom ezeket márkának, szóval ennyi (megint egyéni vélemény).
A storyt meg lehet sosem tudjuk meg (miért döntött így az eustock), de mellesleg ha korábban ment a kettő együtt (cég és magán ügyfelek), de most már nem megy, nekem egy kicsit gyanús. -
Ájvé
veterán
válasz
nyisziati #138710 üzenetére
Szóval nem írtam hogy nem hihető, csak azt írtam le hogy szerintem mi lehet a háttérben. Véleményem csak lehet.
Lehet hogy 3 partner felér az addigi magánrendelésekkel, csak ezt a három partnert is nagy nehezen tudták megnevezni, másrészt egyik se egyszerű, APEH eljárás meg miegymás folyik ellenük, persze ha fizetnek kit érdekel (én mondjuk meg biztos garancia mellett is elgondolkodnék a rendelésen.
Nem csak Xiaomi van, de az adta a javát.
Meizu után nem értem mit írtál ... Elephone ha nem tévedek nem is volt eustockon, ilyen mélyre talán azért nem süllyedtek. -
Somatom
veterán
válasz
nyisziati #138696 üzenetére
Köszi! Egész jó lista, nagyjából én is ezekről tudtam. Persze, a "trükkös" megoldások kimaradtak. Pl. a Moto Z sorozatnál is összehozható.
-
-
junkpod
veterán
válasz
nyisziati #138643 üzenetére
Tökéletesen érted.
Nem pénzszűke miatt. (Telefonra hitelt felvenni?...OMG) Saját magamnak felállított axioma: nem ér 100ast egy mobil. Pont ugyanakkorat reccsen az 50ezres mint a fel millas mikor kijelzővel lefelé kavicsra esik. Csak a mosolyom lesz különböző...
Aztán, ki tudja, az elvek olyan mint a f!ng, tartjuk amíg tudjuk...Akkor várok valami hülye boltra aki képes lesz leakciozni a note7-et:)
-
junkpod
veterán
válasz
nyisziati #138633 üzenetére
Érdekes amit írsz. Olvasgattam a redmi7-est, de valahogy valami nem szimpi benne. Talán a felbontása...
A 9se elsősorban kinézetre ragadott meg, aztán olvastam, hogy milyen jó a képernyője is. A procikrol és sebességről fogalmam sincs.
Dehát 100eft, azt nem ér. Inkább nyuzom meg a leeco-mat.
Ezek szerint már stock droid is kiment a divatból.
Csúcs kamera nem kell, elég a közepes, soc se kell a legújabb, RAM 4gb elég, tárhelye is 16-32, méret 5,5-6, felbontás 400ppi körül. Játékra nem kell.ilyenek vannak?
Vagy másként kérdezek vannak olyan telók amiknek van számottevő prohardveres közössége?De lehet, hogy megfogdosok egy redmi7-est vagy note 7est...
-
válasz
nyisziati #138434 üzenetére
Hát akkor megvájuk, míg lesz valakinek, és beszámot róla ténylegesen.
Vagy tesztet hajkurászunk.
És Samu lévén nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy ki legyen kapcsolva az egymásra irányítgatás... (mert régebben divat volt alapértelmezetten ilyen móddal kiadni a gyárból a Duos-okat, oszt' vót' meglepi'...) -
válasz
nyisziati #138431 üzenetére
Ha hinni lehet a weboldalnak, akkor az is dual-standby.
-
t.imi
addikt
válasz
nyisziati #138378 üzenetére
Köszönöm!
Totál nem vagyok képben már a telefonokkal, pláne duál rendszerben.Cyborg ezt is köszi, főleg a kamerák miatt
Meg mindenkinek, így már mondhatni értem, mitől is akad meg néha az egész.Sajnos sok kép készül, rengeteg marad is törlés helyett.
Munka, plusz magán célra egyaránt.
Mailban elküldöm, aztán nem találják (?) így hamar elő kell ásni.
Emiatt van galériában minden.
A nomedia megoldás lenne, így viszont dátum szerint jobban látom.
Jó proci és minőségi belső tár kell(ene)
Itt figyel 1 P20 pro, annyit számomra nem ér, hogy 130k álljon benne és a cég képei.
F1 jó alternatíva 100 környékén. Mondjuk felé cég, fele magánra még az is sok szerintem -
-
Wolfskin
őstag
válasz
nyisziati #138293 üzenetére
Akkor tulajdonképpen ezeket a dual sim telefonokat el lehet felejteni, mert ezek mind másod, harmadvonalbeli gyártók: blakview, agm, ulefon, nomu, oukitel, zgpax, evolveo, conquest stb.
Am ezekből sokkal volt is már dolgom, és tényleg igaz, amit írtok: nomu s30: szinte mindig volt valami, ami nem működött (rendesen), de általában nem hallották, amit mondok, az agm x1-el ugyanez, és mivel ezen linegaOS fut, a hardverek és érzékelők fele nem működik. De minden beállítást kb 2-3 hetente meg kell ismételni, addigra visszaállítja magát. a zgpax meg bekapcsolta magánalk a wifit, és reggelre teletöltögette kínai appokkal. ott valszeg én csesztem el, netről letöltött szoftverekkel routoltam. az oukitel mondjuk jó volt, amíg bele nem pottyan farzsebből a klotyóba. 2 napot szörcsögött, rezgett, villogott, addig haldoklott, míg kilehelte a lelkét.
az utolsó nem ilyen telefonom a galaxy note 3 volt, és mára el is felejtettem az érzést: szívesen és természetesen használom a funkcióit, mert magától értetődően működik minden. a kínai telók legalább leszoktattak a sok nyomkodásról, netezésről, mert egy idő után nem szívesen vettem készbe: mindig volt valami nyűg mindennel, amit szerettem volna csinálni velük. lám, minden rosszban van valami jó.
akkor marad egy ip67 es duos samsung és napi kétszeri töltögetés...
-
asdf_
veterán
válasz
nyisziati #137769 üzenetére
Ha felmegy az ember telefonjara, ha fel tudja rakni, ha fel akarja rakni (bar sokkal egyszerubb akkor mar a FrontFlash-sel nekimenni, mert az csak egy app, de az megint csak vagy mukodik, vagy nem).
Mindegy, en siman csak nem ertem, hogy miert ekkora barmok a gyartok*, hogy amikor ott a led, akkor csesznek hasznalni, masodfunkciot adni neki, amikor meg nincs ott, akkor meg siman csak belerakni, alaposan korbe se neztem, de ebayrol 8-9 ezer forintert kapsz 1000 db. 2mm-es ledet, magyarul darabja 8 Ft (nekik max a fele), tenyleg belehalnanak belerakni?
*kozben meg persze ertem, hogy miert ekkora barmok a gyartok, hiszen ezek ugyanazok a barmok, akik notch-ot raknak a kijelzore, akik elveszik a 3.5-es jacket, akik a valasztas ele raknak, hogy masodik sim kartyat vagy sd kartyat rakhatsz a telefonba, de csak az egyiket, akik nem teszik lehetove a kezi WB-ot a telefon kijelzojen, csak 2-3-4-5-6 presetbol engednek valasztani, mikozben kurvara nem fajna semmibe egy csuszkat rakni a radiobutton helyet, meg meg tudnam sorolni...
-
-
Upo
addikt
válasz
nyisziati #137415 üzenetére
Jó, ne vicceljünk. De a "telefon játékra" kifejezés manapság csúcshardvert takar, ráadásul nem is akármilyent, hanem ami a max közeli teljesítményt tartósan is bírja, nem csak pár tucat másodpercig/pár percig.
Nekem redmi note 4-em van, a meizu-hoz hasonló hardver (sd625), de én biztos nem ajánlanám olyannak aki játékra keres telefont. Nem a low end hardverekkel kéne jönni ha valaki játékra keres készüléket.
Szenzorok szerintem vannak a xiaomi-ban is, a mediateknél azért ez mellett még annak is érdemes utánajárni, hogy Vulkan API támogatás van-e benne. A mediatek-től lehet vulkan supportos és vulkan nélküli video drivert is licencelni, nagyon gyakori hogy nem kerül be a támogatás. Ilyen umidigi, ulefone, doogee, oukitel, blackview banda rendszeresen kihagyja a mediatekes készülékekből, rettentően mérges vagyok miatta. Volt amelyiknek a fórumába beírtam hogy esetleg várható-e hogy a jövőben bekerül (sokan jelezték hogy ők is kíváncsiak), erre azt kamuzták hogy nem rajtuk múlik, a google a hibás hogy nem működik. Erre összeszedtem nekik egy hozzászólásban az érveket, google dokumentáció, mediatek által csepegtetett infók magyarázatokkal, linkekkel, ami világossá tette hogy a gyártónak kell a megfelelő drivert licencelnie, azaz rajtuk múlik, hogy egy 300$ környékén árult készüléknél sajnálnak 1-2$-t ere a célra. Na ezt olyan szépen kimoderálták mint a sicc. A fórumban meg csak gyűltek a tudatlanoktól a google fikázó hozzászólások...
Az ilyenek miatt kell futtatni egy vulkan caps viewer-t pl. a kinézett készüléken, mert lényeges az információ. Egy vulkan képes játék vulkan képes hardveren akár többszörös FPS-t képes produkálni mint opengl alatt, és ez minél gyengébb a hardver, annál lényegesebb.
A két készülék teljesítményben hasonló, van amiben egyik picit a másik fölé kerekedhet, másban a másik picit az egyik fölé, de kb. hasonló gyenge mind a kettő. Nem ajánlható játékra egyik sem, max. annyi hogy néha mellékesen meg lehet próbálni valami nem túl komplex játékot, aztán maximum nem lesz jó élmény. Persze egyszerű logikai vagy régebbi játékok úgy-ahogy elindulnak, de sokat nem várhatunk tőlük. -
válasz
nyisziati #136974 üzenetére
Nem is a rendelésről van szó, hanem a garanciáról.
Sajnos az idő utolsó 10-20%-ában sok bolt már így áll hozzá. Anno a focalprice-ot pár ezer dollár elköltése után épp ezért hagytam ott inkább. A sokak által gyalázatosnak ítélt Pandawill pl - bár lassan, de - mindig megjavította a készüléket. -
blueye
veterán
válasz
nyisziati #135425 üzenetére
Jo a kerdes, talan ezert is dobtam fel ide ezt a telefont.
Most egy UMIDIGI S2 -t hasznalok, nagy megelegedessel. Errol sem voltak meg tesztek amikor megrendeltem, de szerencsere nem csalodtam. Innen lepnek tovabb. -
osztszoroz
aktív tag
-
Alabástrom
senior tag
válasz
nyisziati #134936 üzenetére
Köszi a segítséget!
Úgy érzem, ez mind visszalépés lenne... Úgy meg nem szivesen vásárolok, inkább kölcsönkérek ideiglenesen valakitől valamit. Vagy megjavítom az X2-t...
(Jelenleg egyetlen "méltó" utódnak a Mi Mix 2 tűnik, de az sajnos magasan a keret fölött van, telefonra ennyit már csak elvből sem...) -
aytukabozs
addikt
-
svgyula
addikt
válasz
nyisziati #134710 üzenetére
Szia! Nekem FHD a kijelző de nekem úgy kényelmetlen használni mert egyszerűen kicsi a "tapizó/tapizható" rész és nem azt csinálja amit kell! Ezért használom HD felbontásban. Amúgy szerintem nem a kijelzőtől inkább a megjelenített rajztól függ minek látod! A 10"-os tabon a HD felbontással érdekes módon nem "szőrősek" a betűk! Akkor egy fele akkora kijelzőn miért is lesznek szőrösek? Egyszerűen azért mert sz@r a grafika és a videó vezérlő, vagy maga a panel! Az emberi szem alapól nem képes a HD felbontás sűrűségét ekkora kijelzőn megkülönböztetni. Persze lehet nagyítóval is nézni
Láttam már olyan extra lúzert akinek külön szemüvege volt a telefonhoz
Aztán panaszkodott, hogy nem látja az ujjától a kijelzőt mert ha tapizni kell akkor az ujját is nagynak látja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged