- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggeleven
őstag
válasz
csinibá #174799 üzenetére
Összefoglalóból ezekkel érdemes kezdeni:
Fájlkezelő:
Solid Explorer (KEY)
MiXPlorer - filekezelő (beépített mindenféle szerver és kliens, elég komplex, igazi svájcibicska)
Cx File Explorer - ingyenes és reklámmentes file kezelő
FX File Explorer - filekezelő (+root plugin) beépített webszerverrel (WebDAV kompatibilis)
X-plore File Manager - filekezelő (beépített mindenféle szerver és kliens, elég komplex, igazi svájcibicska - olschool megjelenéssel (amolyan Symbian))
Total Commander - szerintem ezt nem kell bemutatni..
Amaze File Manager - megbízható, nagyon régi játékos a pályán (GitHub forrás - XDA thread)
ASTRO File Manager & Cleaner - szintén egy ingyenes és reklámmentes file kezelő, baromi régen indultak (Android 1.6 vagy 2.1 körül?) és még mindig talpon van, aktívan fejlesztik és 4.5* még mindig az értékelése -
csinibá
tag
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Adott egy asus routerre kötött winchi.
Laptopról, ftp://felhasználónév.asuscomm.com címen felhasználónév+jelszó megadásával bárhonnan elérem.Hogy tudnám ezt megtenni androidról is?
Előre is köszi a segedelmet. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Faterkam #174791 üzenetére
Soul Browser - Apps on Google Play.
Nem kell külső blokkoló , lehet improtálni bármilyen txt fájlból is , mint ahogy a könyvjelzőket is.
Millió beállítási lehetőség, jól átlátható ennek ellenére. Bármelyik böngészőt kenterbe veri. -
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Ma reggelre eltűnt a telómról a Kiwi Browser ikonja. A Play áruházból indítani tudtam, megvolt minden beállítás, előzmény stb. Jobban utána járva beszántják, és leállították ezt a projektet. A Play áruház archiválta, telepíteni már nem lehet nem ajánlja fel. Elvileg a bővítmény támogatást átvitték a MS Edge for Canary böngészőbe, de ebben sem egyszerű a bővítmények telepítése. Azért .crx fájlból megolfható ha a fejlesztői beállítást aktiválják. Megnézve ezt a csicsás bömgészőt, nálam nem lett alapértelmezett. Én csak két bővítményt használnék, az egyik az Ublock origin, és a Traffic Light. Ebből a Chrome egyet se tud, a Firefox egyet az Ublockot. Bővítmény kezeleés szempontjából milyen alternatívát ismertek? -
aDic
tag
Aki esetleg ilyen ikonpack-re vágyik, most 799Ft helyett 149Ft.
[GlowLine Icon Pack] -
Sasskent
csendes tag
Sziasztok!
Lenne app, mely screenshotot készít akkor is, ha a sima Samsung billentyűkombináció nem akar?
Ismerősöm vett nekem vonatjegyet, de csak egy szakaszon utaztunk együtt. Lefényképeztem a telefonján megjelenő jegyet, és később a kalauz ezt teljesen elfogadta, észre sem vette, hogy nincs is MÁV appom. Mindazonáltal lehet, hogy csak szerencsém volt. Szerintem biztonságosabb lenne egy normál screenshot.
-
zsoltzsolt
addikt
Valakinek van ötlete, hogy a Google Play-ben miért Így jelenik meg a telefonom (ez az eszköz a Motorola Edga 50 Neo)??
Vannak alkalmazások, amiket telepítettnek ír, de vannak olyanok, amiket nem, pedig rajta van a telefonon:
-
tibike8
őstag
válasz
WhiteWalker #174781 üzenetére
ANnyi van csak amit írtam. De az biztos, hogy elég kellemetlen tud lenni amikor nem pont oda küldök valamit ahova szerettem volna és megát az üzit véletlenül csak magamnál töröltem, pedig akkor még tudtam volna a másik félnél is törölni. Így utána már csak a magyarázkodás marad.
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Mobilon a Brave böngészőt használom. A napokban volt frissítés és a kilépésnél megkérdezi, hogy ki akarok lépni. Ezt hogy tudom kikapcsolni?
-
tibike8
őstag
válasz
WhiteWalker #174761 üzenetére
A tapasztalatom szerint a másik félnél egyik sem törli így az egész csevegést.
-
svgyula
addikt
válasz
bringasisti #174774 üzenetére
Az androidnál elméletileg a rendszer skálázza a működést. Rengeteg háttérben futó alkalmazás akár rendszer akár más applikáció. Pl egy kugli service, vagy a fosbuk 2db olyan alkalmazása is pörgetheti amit nem is látsz az alkalmazások közt! Aztán ott vannak az egyéb közösségi oldalak....Az AdbAppcontrol alatt látni ezeket(legalább is nálam). Amikor fizetésre, bankolásra használsz egy eszközt akkor ezeket az "önkifejező" oldalakat, alkalmazásokat én biztosan kapásból takarítanám az adott eszközről!
Van CPU speed tester(a 2024 évből) de az nem azt mutatja, hogy éppen melyik alkalmazás használja hanem mire képes az eszköz. Ez sem tudja lebontani csak azt látod, hogy mire lenne képes "elméletben".
Utóbbival tehetsz egy próbát hátha? Én nem használok ilyen cuccot nincs rá szükségem. -
Cs1csó
titán
válasz
bringasisti #174774 üzenetére
-
bringasisti
őstag
Köszönöm a válaszod, de mint emlitettem nem Windows hanem android
-
Cs1csó
titán
válasz
bringasisti #174772 üzenetére
Mi a gond? Nem értem:
1. a procik nem szoktak elromlani: most van egy friss INTEL proci sorozat ahol valami probléma van de azt is frissítéssel fogják majd orvosolni, de ha egy régebbi procid van akkor annak mi baja lenne?
Ha nagyon melegedik - egy szűz rendszer alatt -akkor a pasztázás lesz a gond.Ha valami pörgeti a CPU-t akkor azt a folyamatot kell megtalálni.
A legjobb ha dobsz egy SZŰZ rendszert és ha azon minden rendben van akkor azt SZÉPEN belakod és remélhetőleg nem kerül vissza az ami pörgette de ha megjelenik a CPU pörgetés akkor leszűrheted , hogy mi volt az ami ezt okozta, mi az ami legutoljára lett telepítve.
Amúgy a Windows saját eszköze is bőven jó: a start menüben az ERŐFORRÁS FIGYELŐ, ÉS A TELJESÍTMÉNY FIGYELŐ ezeket nézd meg>
-
bringasisti
őstag
Nincs senki aki tanácsot adna, hogy tudnam ellenorizni a CPU működését, vagy valahol beméretni? Mert mint említettem a korábbi készülékem ugyan ilyen hibát mutatott, és ott ha mindent bezártam, minden adatforgalmat kikapcsoltam akkor 60-80% volt a CPU
-
Nekton
aktív tag
válasz
ollie #174769 üzenetére
Nálam csak ennyi van a Beállítások/biztonsági mentés menüpontban:
- biztonsági mentés: BE
- fiók és tárhely: ....(a fiókom)
- biztonsági mentés minősége: Helytakarékos
- mobiladat kapcsolat használata: Fotók és videók
- eszközmappák biztonsági mentése: NINCSNem tudom hol állítani a mappákat. Csak hozzáadni tudok.
-
Nekton
aktív tag
Sziasztok!
Google fotók: Hogy tudom beállítani, hogy csak a fényképező alkalmazással készült fotókat töltse fel? Régen Huawei P30 Lite-on így volt, de Samsung A54-en mindent is feltölt a screenshot-októl kezdve a Facebook-ról letöltött képekig. Rendszermappák nincsenek szinkronizálva. Egyéb beállítást nem találtam.
A fényképek a DCIM/Camera könyvtárban vannak, de valamiért ide mentődnek a Screenshots és Facebook mappába az egyéb képek, plusz van a gyökérben is egy Camera mappa, amibe a böngészőből letöltött képeket menti a rendszer és azokat is feltölti a Google.
Érthetetlen módon létrejön egy Pictures mappa is, ami szintén tele van mindenféle app saját kép könyvtáraival, de azokat nem menti felhőbe.
Nekem az is jó lenne, ha az appok képmappáit át lehetne helyezni, no de azt hogy kell?
-
GEPESZ66
veterán
A céges WIFI nem engedi használni a privát DNS-t (pl. NextDNS).
Így nem tudom telefon szinten (TLS) használni, csak a Chrome böngészőn belül (DOH).
Kicsit körülményes ki-be kapcsolgatni a telefon beállításaiban, ha beérek a munkahelyre, ill. amikor haza indulok. -
bringasisti
őstag
Azt elfelejtettem írni, hogy heti automatikus újra indítás eszközkezelő használata minden alkalmazás rendszeres bezárása minden van mint a búcsúban
-
bringasisti
őstag
Üdv. SM-T 225 tudtok olyan alkalmazast ajanlani amivel meg tufom nézni,, hogy á keszulek milyen pillanatnyi termeléssel megy. Volt egy telefonom és ott érzékeltem hasonló problémát és rövid időn belül alaplapos lett. Rendszeresen akad, a saját notesz alkalmazást nagy válaszidővel nyitja meg, vagy feldobja hogy várakozás vagy kilépek. A készüléken van a teljes fizetésem, ezért virusmentes alkalmazás volna jo. Köszi
-
S e t h
nagyúr
válasz
Viktor0610 #174760 üzenetére
Ezek megvoltak, sajnos nincs változás.
Sőt, most már az óra jelzést sem küld a hívásokról, valami nem oké vele, amolyan olcsó húsnak híg a leve érzés lengi körül.Azért köszi!
-
válasz
S e t h #174759 üzenetére
Az óra kezelőprogramjában nézzétek meg, van-e lehetőség a hívások órán történő kezelésére.
Amennyiben nincs, akkor a Bluetooth-beállításokon belül, az óra párosításánál nézzétek meg, kikapcsolható-e, hogy a hívásokat azon kezelje (most nincs előttem, ez milyen néven fut). -
S e t h
nagyúr
Adott egy Xiaomi redmi note 12 pro telefon és egy smart watch óra.
Kollégám kért segítséget, én passzoltam, mert nem használok órát.
A jelenség az, amikor a telefonján fogadja a hívást, akkor a vonal másik végén lévő személy hangja az órán hallható és manuálisan kell akkor átállítania, hogy a telefonon tudjon beszélni.Van erre valami beállítási lehetőség, hogy ne az órán kelljen beszélnie, mint Michael Knightnak?
-
tibike8
őstag
Olyan hasonlattal tudnám elmondani, hogy ha egy csevegés a zsebed és abban vannak amiket írtál, akkor ha a csevegés tartalmat törlöd, a zsebed megmarad üresen, de ha a csevegést törlöd, a zsebed is eltűnik. Ez akkor lehet pl érdekes, ha valami plusz is be van a csevegéshez állítva. Pl jelszó az elrejtéshez. Ha a zsebed törlöd, akkor ha megint ugyanazzal írsz majd, megint be kell a jelszót állítani.
-
vacs
veterán
Viber kérdés:
A képen látható opciók vannak.
Beszélgetést hogy lehet úgy törölni, hogy mindkét félnél törlődjön?
Mi a különbség a kettő között?
A help.viber.com-on néztem, de ez konkrétan nincs leírva. -
svgyula
addikt
-
svgyula
addikt
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Viktor0610 #174750 üzenetére
Értem.
Megnézem.
Köszönöm! -
-
GEPESZ66
veterán
A Huawei Egészség alkalmazás ikonja mutat 1 értesítést.
Ha megnyitom az alkalmazást, sehol nem találok olyat, ami meg lenne jelölve, hogy nem néztem volna meg.
Korábban ilyen nem volt, csak kb. 1 hete.
Nem tudok rájönni, mi lehet ez, hogyan tüntessen el a számot?
Az appot már letöröltem, újra telepítettem, de visszajön a szám. -
Fall-N
veterán
válasz
Jimmy8 #174745 üzenetére
Én az Android (Google) saját jelszókezelőjét használom, úgy hogy a SafeInCloud 2-t is megvettem. Oda is mentek dolgokat, hogy meglegyenek. Oka az, hogy rögtön a telefon belakása után működik a jelszókezelő, ahogy hozzáadja az ember a G fiókot. Így bármilyen márkájú telefont is veszek, rögtön működik. Jók a külső jelszókezelők is, de előfordulhat hogy van ahol nem lehet beilleszteni velük.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Jimmy8 #174745 üzenetére
A jelenség a vendor lock-in, vagyis, amikor egy szolgáltatóhoz (pl. Samsung jelszókezelője) kötöd magad és emiatt lesz nehéz a (pl. böngésző) váltás.
Kb. az összes gyártótól független, 3rd party jelszókezelő tudja azt, amit szeretnél. Pl. Safeincloud, Bitwarden, Sticky password, stb, stb, stb.
-
Jimmy8
senior tag
Sziasztok! Most váltottam samsung telefonra, és tetszik a Samsung Pass alkalmazás. A samsung saját böngészőjével jól együttműködik. Mikor be akarok lépni pl. erre fórumra, akkor felajánlja a mentett adatok beillesztését, és ezt ujlenyomattal kell megerősítenem.
Sajnos a samsug böngésző jelenleg nem tud fordítani magyarra.... Korábban Edge-t használtam a P30-on, de sem az Edge sem a Chrome nem működik együtt a Samsung Passal. A Google saját jelszókezelője sem kér ujjlenyomatot a beillesztéskor. Tudtok megoldást? Van esetleg olyan (megbízható) jelszókezelő alkalmazás, amely úgy működik, mint a Samsung Pass, és a Chrome-mal vagy az Edge-vel is működik?
-
vacs
veterán
válasz
Indiant #174739 üzenetére
Az ADBAppControl egy ingyenesen is használható PC app, én Xiaomi-Redmi telefonokat szoktak kitakarítani vele!
-
svgyula
addikt
válasz
ollie #174736 üzenetére
Ha van egy pc a közelben akkor nem kell root! Elég az ADBAppControl
Ezzel fagyasztható, tiltható, törölhető stb. DE! bármikor visszaállítható! Van androidos verzió is de azért óvatosan mert olyan alkalmazást is ki lehet vele lőni ami után jön a pislogásAmúgy visszalépve mutatja azokat az alkalmazásokat amik fagyasztottak, tiltottak, töröltek. Van androidos verzió is belőle én azt a TV-nél használom. A telefonnál kényelmesebb a pc kapcsolat.
Nyilván ha kint a prérin kell(akar) valaki ki-be kapcsolgatni alkalmazást az nem biztos, hogy menni fog mert sokat még leállítani sem enged a rendszeren belül. Nekem szerencsém van mert a telómnál lehet kóddal tiltani egyes jellemzően google alkalmazásokat. Azt bármikor a kóddal tudom engedélyezni. Ez van pl a play áruháznál is. Nincs eltávolítva de nincs engedélyezve a működés, csak ha valamelyik használatban lévő alkalmazás a régi verzió miatt sipákol. -
-
GEPESZ66
veterán
Úgy olvasom, hogy a telefonban gyárilag van megoldás arra, hogy egy appot zároljak (Samsung A53).Hogyan tudok egy alkalmazást zárolni?
-
cidalain
veterán
Skype for Business help kéne.
1.
Adott egy online konferencia, amit Skype-on szerveznek. Ráklikkelek a linkre, nekem ehhez Skype for Business app kell Androidon. Letöltöm Playből, elindít, nevem megadom csatlakozok, minden oké.
Másszor linkre ráklikkelek (ugyanaz az eszköz, ugyanazon a napon), aztán nyafog, hogy töltsem le a Skype for Businesst. De le van töltve. Oké, akkor előbb indítom az appot, de ott meg valami vállalati felhasználónév meg jelszó kéne, de olyanom nincs, én csak csatlakozni akarok a konfhoz. Ugyanez a konferencia Asztali gépen (Windows) simán engedett csatlakozni.2.
Ugyanez a Skype for Business app a Samsung céges tabon az istennek nem akar futni. Elindítom aztán összefossa magát és bezáródik, mielőtt bármit is csinált volna. Cache, tárhely minden törlés megvolt, el is távolítottam, újra is telepítettem, de továbbra is semmi.
(Egyéb konferencia progik (Teams, zoom) tökéletesen mennek).
Ötlet hogyan lehetne a végére járni, hogy mi nem tetszik a Skype appnak? -
PitLee
őstag
válasz
#10603804 #174720 üzenetére
Nem most volt mikor a gmailt beállítottam, de egyszer a Gmailnál kell a beállításoknál az email címednél az értesítéseket.
Másodszor a telefon, google fiókok kezelése ott elvileg van egy csúszka, adatok szinkronizálása, plusz az email címedre klikk és ott fiók szinkronizálásnál vannak csúszkák , hogy mit szeretnél szinkronizálni.
Harmadszor ne legyen a teló energia takarékos módban és a net az mindig bekapcsolva , legalábbis nálam így működik. -
Elemental
addikt
Szevasztok!
Vettem egy samsung tabot, fő cél a rajzolás. Tudnátok ajánlani pár rajz programot. Esetleg van-e itt valaki, aki komolyabb használja rajzra a tabletet, és van bevált progija?
Párat ismerek: infinite painter, clip studio paint, krita, sketchbook, ibis paint, infinite painter, hipaint. Eddig az ibis paint vált be a legjobban.Köszi!
-
törölt tag
Szervusztok!
Problémám van a Gmaillal. Nem jelzi, ha levelet kapok. Többször leellenőriztem már mindent. Nem találom az okát. Segítenétek?
-
castiels
addikt
Revanced Managerrel patchelt Youtube elfelejtette a háttérben történő lejátszást? Ezt be kell valahol állitani?
-
Tamás1966
aktív tag
Köszi mindenkinek.
Rengeteg telefonszámom van, fogalmam sincs kik azok. Először azokat kitörlöm, a fontosakat meg akkor beszinkronozom a googliba.
Ha ezt megteszem, akkor az egyből ott is lessz, az új telefonon is ?? -
vacs
veterán
válasz
Tamás1966 #174710 üzenetére
A Google Névjegyek app kezeli a sim kártyán lévő számokat is!
Itt minden sim névjegyet másolj fel a google-be és az alapértelmezett mentési hely a google fiókod legyen, így állítsd be.
A telefon beállítások, fiókok, google, te email címed résznél legyen bekapcsolva a Címtár szinkronizálás. -
Tamás1966
aktív tag
Szia Vaccs.
Akkor lehet, hogy velem ez történt.
Még hele sem tettem a sim et az újvtelóba, csak wifivel állítgatok befele mindent.
Meglepődtem, hogy a telefonszámaim kb 30-40%- a átjött.
Nem csináltam költöztetést sem, viszont a google már be van üzemelve.
Csak azt már nem tudom, merz bembtudatosan csináltam, hogy némely számok benne vannak a googlimban, némely számok nincsennek.
Nem tudom hogyan csináltam ezt.
A fontos számokat utólag is betudom menteni a googliba ?? -
vacs
veterán
válasz
Tamás1966 #174704 üzenetére
Csak a SIM kártyán tárolni a számokat elég nagy felelőtlenség.
Ha a telefont ellopják vagy elveszíted, akkor összes névjegyed buktad, tudod?
Célszerű a google névjegyek szinkronizást bekapcsolni és az összes számot a sim helyett a google fiókban tárolni!Az android szakmai topikban rendszeresek az olyan kérdések, hogy ellopták/elveszett/tönkrement a telefon, jajj most mi lesz a névjegyekkel és képekkel.
-
crok
Topikgazda
válasz
géeles #174701 üzenetére
Nem tudom milyen alkalmazásról van szó de.. Esetleg Activity Launcher-ben megkeresed az adott alkalmazást és elindítod az egyik activity-jét? Azt utána ki is lehet tenni shortcut-al a kezdőképernyőre.
-
géeles
aktív tag
Nem olyan rég ha jól emlékszem volt téma, hogy olyan alkalmazást inditanék el aminek nincs inditó ikonja.
Létezik?
Hogy is kell?OnePlus Nord2, Droid 13
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged