-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
Van egy Samsung TAB S 10.5 gépem és nagyon úgy tűnik sikerült rajta kilőnöm a rendszert.
Az egész úgy kezdődött, hogy az Odin-al telepítettem a cf-autoroot-twrp-t800 csomagot, ami után boot loop lett a jutalom. Beléptem a recovery-be és wipe data/wipe cache majd Factory reset és a restart után maradt a boot loop, vagyis csak a pulzáló samsung feliratot láttam a kijelzőn. Újból megismételtem de semmi változás.
Ezután a recovery menüben még valamit (sajna nem emlékszem) töröltem, de a lényeg, hogy maga a recovery (TWRT) közli, hogy nincs OS az eszközön.
Letöltöttem a sammobil oldalról a gyári magyar független 6.01 ROM-ot amit az odinnal akartam feltenni, de csak eddig jutok:Vajon a letöltött ROM a sérült, vagy a gépen a recovery-ben kell valamit még állítani, vagy milyen módon tudnám a rendszer újra flashelni a gépre?
-
válasz
RAiN91 #69995 üzenetére
Üdv!
20-ért ne vegyél semmit, ami droidos, mert szenvedni fogsz vele. Duplázd meg azt a 20-ast, és vegyél 4 magost 2 vagy inkább 3 giga rammal.
Persze majd jön, aki megmondja, hogy régen volt az, hogy a droid felzabálta az erőforrást, és hogy most már elmegy az gyenge vason is...szvsz vegyél a kezedbe olcsó tabokat, kicsit böngéssz rajta, meglátod, használhatatlan.
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
csurgoi #69992 üzenetére
Akkor kezdjuk:
1. Ne forgasd ki a szavaimat, nem altalanossagban beszeltem, konkretan az LG tabhoz viszonyitottam.2. Kinai Osszeszereles. Ami eddig a kezemben volt recsegett, nyekergett. Lenovora is igaz. Oke, normal hasznalattol elteroen kicsit meg lett nyomogatva. A Chuwi tabom lcd panele elott muanyag plexi van, amihez kepest a dunantuli dombsag egy sik terulet. (Az istennek sem talalom, valamelyik chuwi forumban raktak ra tempered glasst, hat kb 30%-a nem erintkezett a felulettel, csak annyira volt "sik".) Chuwi nagyon okos mernokei a tetejere tettek a toltocsatit, ami rohadtul a leghulyebb huzas, mert a toltomadzag altalaban nem a plafonrol log. A gyari billes tokba teve ez bal oldalra esik, a bill csatija meg persze jobb oldalra. Igy toltore dugva mindket oldalon kabel log. Ez igy szar, atgondolatlan, macerasan hasznalhato.
Sorja tenyleg nincs, de ilyet nem is mondtam. Ez anyagmegmunkalasi problema lenne. Az anyagminoseg nem ezt jelenti, hanem hogy a froccsontott muanyag pontosan milyen fajta. Rideg kemeny, vagy lagyabb, finomabb tapintasu. A chuwi tabom szo szerint 3 napig szelloztetni kellett mikor megjott, mert annyira rohadtbudos muanyagot meg eletemben nem ereztem... A girbegurba plexi elolap az uveg helyett, amit feljebb irtam.3. Kijelzo. X98-hoz nem voot szerencsem meg, igy arrol nem nyilatkozom. Szep a chuwi kepe is, de a fasorban nincs az LG kijelzoje mellett. Lehet hogy jo paneleket hasznalnak a kinaiak, de hogy kalibralni, beallitani, (esetleg normalis driverrel meghajtani) nem tudjak ugy mint a profik (pl samu), az rohadtelet. Csak egymas melle kell tenni es latszik.
4. Akku: nem azt mondtam hogy lezabalja a kinai tablet az akkut, de jellemzoen kevesebb idig birja bekapcsolva, mint az azonos kategoriaju minosegibb termek. Nyilvan mert kisebb teljesitmenyu, kevesbe hatekony akku van bennuk. Az emlitett LG tab amivel konkretan oszevetettem gyakorlatilag az egyik olyan tab az utobbi evekben, ami kiemelkedo uzemidot tud produkalni. A hozzaszolasomban erre iranyult az adott resz.
5. Nem mondtam hogy nem jo ar-ertek aranyu a kinai tablet. Sot, kifejezetten ajanlott tipusok is vannak. Magam is hasznalok olyat, sot telefonom is kinai marka termeke.
A tudatos vasarlo, meg g.ci kereskedo dumat hagyjuk nem ide tartozik. A hazai arkepzes sem a topic temaja.Szoval megegyszer. Volt valakinek egy rohadt jo tabja, ami egy pici meloval olyanna modosithato, hogy megfeleljen a megvaltozott igenyenek (telepites sd-re).
Azt mertem mondani hogy ez van olyan jo tab, hogy ingyen modositson rajta, ahelyett, hogy venne 30-ert egy masik tabot, ami bizonyos parametereiben ugyan jobb, masokban meg nem.
Hat igen, ezert megerdemlem az ekezest. Teljesen jogos. Vegyen mindenki kinait, mert az itthoniak dragabbak, csorokamnak jo lesz, garit leszarjuk. Topicot bezarhatjuk. Ennyi. -
RAiN91
őstag
Sziasztok
20e Ft-ig szeretnék tabletet vásárolni. Internetezésre anyámnak.
Amiket találtam ebay-en, aliexpressen, kínaiak: quadcore, 1GB ram, 2MP kamera (a kamerának örülnék ha lenne jobb, de ebben az árkategóriában nem találtam).
Teclast P80H
Cube U27GTEsetleg ezekről tudtok valamit, vagy mást ami jó, esetleg van valami "best buy"?
Köszönöm.
-
csurgoi
aktív tag
válasz
cidalain #69991 üzenetére
" az a tab eléggé jól össze van rakva, egy kínai a fasorban sincs hozzá képest kijelzőben - nem a felbontásában -, üzemidőben, összeszerelési minőségben és anyaghasználatban"
Egy jó ideje olvasom a kommentjeidet, amelyek helyenként teljes szakszerűtlenséget és tapasztalati véleményt mellőznek.
Konkrétan a kérdező esetében az Onda (Tecla és Chuwi) pont azok a kinai tabletek, amelyek összeszerelése szerintem semmivl sem rosszabb mint egy márkás LG, ASUS, Lenovo vagy akár Samsungé.
Konkrétan a Teclastok többségében ugyanaz a SAMSUNG IPS kijelző van mint az eredetiekben.
Ami az összeszerelést illeti a három megnevezett márka nem recseg, nem ropog, nem sorjás és nem zabálja az akkút(persze azt feltételezve, hogy nincs telepakolva kraftot zabáló alkalmazásokkal, vagy éppen nem egy gyári hibás az akkuja.
De fórumokat olvasva ez szerintem semmivel nem nagyobb hibaszázalékú mint a márkás társaikat figyelembe véve.
Az árról meg úgye ne is beszéljünk.
Még az EU Warehouse ár is 35-40% egy ugyanilyen (sőt erősen gyengébb) speckójú Magyarországon forgalmazott taboknak.
Bennünket a hazai kereskedők baromnak néznek akkor, amikor a tavalyi modelleket 2-3x annyiért adják, mint az indokolt lenne.
Ha a magyar vásárló tudatos lenne, akkor bojkottal élne ez ellen az erősen kartellgyanús kereskedői kör ellen. -
cidalain
veterán
válasz
nextman #69990 üzenetére
jól látod, root kell hozzá.
az LG G PAD-nak van saját topikja itt a fórumon, ott tudnak segíteni a rootolásban, ha még aktuális.
(szvsz, megpróbálnám még egyszer a rootot segítséggel, mert az a tab eléggé jól össze van rakva, egy kínai a fasorban sincs hozzá képest kijelzőben - nem a felbontásában -, üzemidőben, összeszerelési minőségben és anyaghasználatban - bár a 2/32 csábítónak tűnik persze, és jobb, mint az LG hasonló paraméterei)(#69989) rokafiu77
legtöbb esetben a Link2SD nem pakolja át a programok minden összetevőjét külső SD-re. Csak egyéb adatokat, cache meg ilyen apróságokat, maga a program futásához kellő rendszerfájlok a belső tárban maradnak (sok program esetén azonban pont ezek a rendszerfájlok foglalják a sok helyet). Erre minden esetben fel kellene hívni a figyelmet, hogy a teljes átpakoláshoz root jogosultság szükséges lehet.
(mellékesen megjegyzem, hogy amit root nélkül a Link2SD át tud pakolni, azt a legtöbb gyári android is át tudja külön program nélkül) -
nextman
aktív tag
Sziasztok!
Androidos Tablet vasarlason gondolkozok.
Most egy LG Pad 7-esem van, a fo problemam vele a 8GB-os tarhely, egy -ket appot felteszek, es megtelik.
Foleg arra hasznalnam, hogy amikor munka utan befekwzek a tv ele, tudjak vele jatszani, facebookozni, bongeszni. Vagyis kell a 32 GB tarhely, viszonylag gyors legyen, de nem szukseges egy csucsmodell. Lehetoleg 30 k fele nem is mennek.Ti mit ajanlanatok?
Most egy ilyennel szemezgetek, ez jo lehet, tudtok jobbat?Koszike.
-
herdsman12
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #69980 üzenetére
Írtam privit, megnéznéd?
-
Üdv mindenki!
Adott egy Amiko Tab7 típusú jópofa tablet, ami bekapcsolás után a droid-figuránál befagy. Reset gombbal újraindul, de utána ugyanúgy megfagy. Recovery menüt próbáltam előhívni a Vol+ + Power, Vol- + Power gombokkal, de vagy elindul a tab, és lefagy, vagy pedig nem történik semmi.
Sanszos, hogy az OS meghalt, szerintem újra kellene rakni, a probléma csak a szokásos: hogy nem találok rá való image-t. Illetve a másik, hogy PC-hez csatlakoztatva elkezd tölteni, de nem észleli a gép a tabot.Korábban sikerült már megmentenem ilyen stuck droidos tabletet, igaz, annak elértem a recovery menüjét, az már más kérdés, hogy nem segített a factory reset...mindegy is, úgy emlékszem a Vol- gombot kellett nyomni, és közben rádugni, akkor felismerte a gép, na ezt nem ismeri fel.
Van valakinek ötlete? Netán találkoztatok már ezzel a típussal?
Köszi a segítséget előre is!
-
cidalain
veterán
válasz
tomisanzero #69968 üzenetére
Nem a tab 3 7 essential az az Andy, az ujabbik
Egyebkent gyakorlatilag csak a kinezetben van kulonbseg. Nem eroltette meg magat a Lenovo
Egyedul az ujabb foverzios android miatt lenne erdemesebb az ujabbat venni.
(Netezesnel, facebookozasnal ez a szempont meg nem szempont) -
törölt tag
Sziasztok!
Mennyit kellene szánnom egy tabletre, ha a következőket szeretném:
- Normális teljesítmény (nyilván nem high end gamingre kell, de azért ne haljon be egy Full HD videótól)
- Minél jobb színhűségű kijelző (snapseedben is szerkesztgetnék rajta fotókat, így fontos lenne hogy viszonylag jó legyen ezen a téren)
- Olyan 270-300 ppi körüli felbontás.Köszi előre is!
-
herdsman12
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #69980 üzenetére
Dobozán, papírjain mi a tab pontos neve, processzor infó?
(Esetleg priviben valami kép ezekről.)
Tuti, hogy megtartjátok, jól használható cucc ez.
Most egy komámnak kell, azonnal, pontosabban már két hete. -
válasz
herdsman12 #69979 üzenetére
Meg. Hogyan tudok ebben segíteni? Ja a 4G-n kívül van benne sima telefon funkció és GPS is
Viszont ha venni akarsz, lehet, hogy karácsonyra az enyém eladó lesz. A feleségem kórházban lesz 3 hétig, nekünk csak addig kell. Ha nagyon beleszeretünk megtartjuk, de mivel erre most nem nagyon van keret, inkább csak az értékvesztés fér bele. -
herdsman12
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #69972 üzenetére
Remélem megvetted és segítesz tisztázni a pontos specifikációt és nevet.
Legalább háromféle elnevezéssel és két proc tipussal hírdetik az LTE képes változatot. -
valterka7
csendes tag
Sziasztok. Samsung tab s2 ve, 9,7. Van ebben gps? Ha igen, hol találom? Előre is köszönöm
-
galuska95
aktív tag
ez nem valami ó hír sajna de köszi! megpróbálom downgradelni, de először lehet felrakom az asus honlapján lévő legújabb firmwaret. 5.0 volt rajta régebben is és a wifi nem volt rossz, de tény hogy kicsit káosz ez a droid verzió
@(#69971) tboy93
-
galuska95
aktív tag
szerintem jó vétel, bár nem simerem a típust de spec alapján nem rossz
-
Kellene nekem nagyon gyorsan egy vélemény, boltban vagyok, Lenovo IdeaTab 3 TB3-850M 8" 1280x800, 2sim, mediatec mt8161p, 1ghz 2gbram, lte, android6, 16gb, 4290mah, 53ezer forint. Jó ? Vehető?
-
válasz
galuska95 #69970 üzenetére
Jol ertem hogy frissitetted 5.0-ra? Akkor az lesz a gond. Tapasztalatbol mondom, hogy az 5-os droid nem a legjobb. Nekem a nexuson a 4.4 zseni volt, baromi gyors, hibatlan. Utana jott az 5-os, tele volt bugokkal, szivtam vele. Vegul a 6-osban javitva lettek a hibak es full stabil. Edesanyamnak lenovo tab2-je van, gyarilag 4.4-el, hibatlan volt amig ra nem nyomtam a frissitesre es fel nem huzta az 5.0-at. Azota alig van rajta wifi
Downgrade pedig meg nem jott ossze, multkor majdnem teglat csinaltam belole
-
galuska95
aktív tag
Sziasztok!
A saját topicjában nem kaptam választ már elég régóta, így megpróbálom itt is. A hozzászólásom bemásolom:
"Sziasztok!
Van egy ilyen tabom, kb.2 eves es a wifit nagyon gyengen fogja. Eddig nem volt gond ezzel, csak random sipolgatott meg a kepernyo erzeketlenne valt, emiatt volt gyari beallitasok visszaallitasa plusz az asus honlapjarol legujabb droid is fel lett rakva ra, de nem oldotta meg a kepernyo lefagyast, ezutan le lett pucolva a tab 5.0-ra es most minden jo kiveve a wifit. Kb. 2 meteres a hatotavja. Telefonom gond nelkul veszi ugyanazt a wifit, wifi analyzer szerint a legjobb csatornara van allatva a router es ha a mobilrol netet osztok meg azt is alig latja a tab. Szomszed wicit is alig erzekel. Valami megoldas van erre? Ja leejtve nem volt elvileg.
Valaszotokat elore is koszonom! Ekezetekert elnezest a tabrol irom."Szerk.: még egy dolog: gyári beállítások visszaállítása nem segített a wifin, legutóbb próbáltam
Remélem itt tudja rá valaki a választ, köszi előre is!
-
válasz
tomisanzero #69968 üzenetére
Itthon is 22k korul van
megeri szerintem is, felette amit vennek az mar 40k...
-
válasz
tomisanzero #69965 üzenetére
Nekunk itthon adam van, anyu hasznalja. Jo kis kutyu, teljesitmenyehez kepest gyors. Egyre vigyazz, ne frissitsd fel 5-os droidra, mert sokkal szarabb mint kit-kat-el. Gyengebb wifi, lassabb mukodes.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
A keretem még mindig ~ 50k. Ezért az összegért keresem a legjobb választást 8" méretben. Használnám mindenre amire csak lehet, de leginkább filmezés, PH!, Facebook, könyvolvasás. Jó lenne ha a játék sem okozna neki problémát.
Ami a másik dolog amiben segítséget kérnék, hogy Budapesten hol lehet ezeket működés közben megnézni, hol lehet a legnagyobb választék? Eredetileg a Joy napok kuponos akcióra utaztam volna valahol, de nem igazán látom hogy lenne bárhol, legfőképpen valami normális helyen.
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Igaz hogy már megrendeltem, de még le tudom mondani ha nagyon mellényúltam: asszonypajtásnak bedöglött az Op3ndot tabletje, gondoltam közelgő névnapja alkalmából meglepem egy másikkal. Emagon hirtelen felindulásból 17-ért ráraboltam egy újracsomagolt Allview Viva H8 Life Tablet-re (Cortex A7 Quad-Core 1.3GHz, 8", IPS, 1 GB, 8 GB, WiFi, Bluetooth, GPS, Android 4.4 KitKat). Ez elég lesz neki böngészésre, facebookra, youtube-ra? Na meg mennyire megbízható a márka?
Köszönettel,
Joci -
Norbbika1985
csendes tag
válasz
IrsaiOlivér #69958 üzenetére
Szia!
nem javítható azt mondták 3 helyen... Az egyik 35ezer körül alap lap cserével "valószínű" meg tudta volna oldani... Úgyhogy ennek annyi.Valaki véleményt erről? Lenovo TAB3 8 TB3-850F ZA170171BG
42 ezerért nem is sok szerintem. android 6.0 , meg 2gb memória. Vajon megéri?
-
IrsaiOlivér
tag
válasz
Norbbika1985 #69918 üzenetére
Szia!
Olvastam a tab fórumában a problémádat, nálam ugyanez a helyzet.
Ezek szerint nem javítható, vagy nem éri meg?
Köszi! -
cidalain
veterán
válasz
herdsman12 #69955 üzenetére
Azzal vigyazz, hogy a 40-45 korul arult vas biztosan nem a 4G verzios!
A Lenovo egyebkent jo esellyel tamogatja a B20-at, sokkal europaibb gyarto, mint a tobbi kinai.(#69956) Tsunami601
Lenovo A7-10F. Itt ketfele van es a webshopok szeretik egybemosni a kettot: az Adam az olcsobb regebbi modell, az Andy az ujabb (van rajta kék csik)Mas valogatni valo nincs. Kijelzo olyan, amilyen, de nem rossz, bar a felbontasa lehetne jobb.
-
tomisanzero
tag
Üdv. Szülőknek szeretnék venni netezni (esetleg filmet nézni) egy tabletet, inkább használtan belföldről, hogy a pénzért a lehető legjobbat kapjam. Az összeg határ mondjuk 25-30 ezer forint. Kijelző legyen szép, Galaxy S3 mobil szintjét hozza, vagy múlja felül gyorsaságban, képben. Méretben 7 col gondolom ebben az árkategóriában ami lehetséges. Nincs semmi tapasztalatom a témában ezért várok segítséget.
-
herdsman12
őstag
válasz
csendes #69937 üzenetére
Sejtettem, hogy valami gáz van, de a termékkódot nem szúrtam ki.
Viszont, ha jól nézem, akkor Lenovo IdeaTab3 nem létezik.
Lenovo-ék Tab3 8 néven jegyzik ezt a tabletet, és edigital-ék valóban elírhatták a proc tipusát. Találtam youtube videót, amin jól látszik a dobozon a felirat.
Már csak az érdekel, hogy a proc Features-ben megadott:
"4G FDD LTE, TDD LTE, HSPA+, TD-SCDMA, CDMA200 and EDGE"
mit szól a magyar mobilhálózatokhoz? -
vacs
veterán
Sziasztok.
Egyik ismerős kért meg, hogy segítsek neki.
Vett egy ilyesmi (SainSonic SKCBO-F900) tabletet.
Mivel az előző tulaj adatai mind benne voltak, ezért csinált egy gyári visszaállítást, de azóta nem lehet bejelentkezni a google acc-al (nincs se play, se gmail stb), ezt a hibát írja:
"Probléma merült fel a Google szervereivel való kommunikáció során."Ezt a leírást találtam, de nem segített, [link].
Más ötlet? -
cidalain
veterán
ez csak érintő rész.
kérdés mi törött össze. ha az LCD panel nem sérült, akkor ez jó lehet.
bár ránézésre nem tudom megállapítani hogy ez egybe van e építve a külső "üveggel" vagy sem, ha nincs akkor olyan is kell. (bár a leírásban úgy írják hogy egybe van)persze a típuskódokra oda kellene figyelni. ez a kulcs: MID7188, hogy nektek ilyen tablet van e.
-
akyyy
senior tag
Sziasztok. Ismerősne van egy eSTAR BEAUTY HD QUAD CORE Blue (MID 73088)-as kis tablet szerüsége. Összetörték a kijelzőjét, de még müködött, csak a törés alatt nem.
szerintetek ez jó lenne hozzá? Nem mi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan 2025.06.18. Apple J. AC. köthető rá.
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest