- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Steam Deck
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
Gabe123 #68297 üzenetére
nagyjából ezek vannak:
Huawei MediaPad M2 8.0
Asus ZenPad S Z580CA
Samsung Galaxy Tab S2 8.0 SM-T710 (régebbi 2015-ös)
Samsung Galaxy Tab S2 VE 8.0 SM-T713 (újabb 2016-os)Huawei MediaPad M2 10
(#68298) Clemi
El lehet velük pötyögni. 2-3 oldal azért belefér a böngészőbe, facebook mehet mellette. Online TV is jó lehet ha nem azok a szarráreklámozott popupos oldalakról nézed, mert az leizzaszthatja. De egy blokkolózhatós böngésző megoldja a problémát.
Ha egyszerre csak 1 dolgot csinálsz akkor pláne.
Ha ezekre a dolgokra akarod csak használni, és nem akarsz 60k+ forintot elverni akkor simán jó. -
Clemi
veterán
Sziasztok,
Ha nem akarok játszani, max multimédiára (film, online TV, youtube) internetezésre akarok használni táblagépet, akkor mennyire korlátozhat ha csak 1GB memóriás gépet választok? -
Gabe123
aktív tag
Sziasztok. Lánynak keresnék tabot 100k nagyon max 110k-ig.
8-10"ig
min 2 de inkább 3 gb ram
jól használható , gyors legyen
egyik márkát sem utasitom el de minél több a garancia annál jobb
felhasználás: facebook, játék, de a legfontosabb olvasás(nem ebook hanem cikkek)
wifi only
32 gb tárhely már elég (ha bővithető az nem gond
Előre is köszi. -
cidalain
veterán
válasz
Alabástrom #68295 üzenetére
Ha kinai is ok, akkor nem is kerdes => dualos kinai.
Mondjuk 50-ert nem is nagyon van mas lehetoseg, itthon kb 1 db 10" fer bele 1 GB rammal (alcatel)
Szoval Chuwi hi10 vagy Teclast x98, esetleg ezen markak mas tipusai. Vagy meg egyes Onda es Cube modellek. Mindenkeppen Atom Z8300-as 2 GB-os gepet keresnek. (Atom z8500-zal szereltek mar dragabbak) -
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Ismerős hölgy (néni?) keres tabletet az alábbi igényekkel:
- minimum 10 zoll, de minnél nagyobb
- új
- bármilyen beszerzés, kína is OK
- internetböngészés, skype (kihangosítva, úgyhogy jó mikrofon és hangszóró!!!), facebook, email, youtube, receptek a konyhában, szövegszerkesztés (szerintem receptgyűjtögetés, azaz internetről copy-paste egy fájlba, illetve ott szerkesztgetés)
- 50ezer Ft körül (kicsit lehet fölötte, ha indokolt)
- WiFi elég
- van némi tapasztalata Windowsos számítógéppel, de fontos lenne a lehető legegyszerűbb használhatóságKérdés, hogy Androidossal járna jobban, vagy a szövegszerkesztés miatt inkább Win?
Konkrét ajánlat?Köszi!
-
Truman
senior tag
válasz
netkoo #68293 üzenetére
Sziasztok!
Van egy Allview Viva C701 -es tabletem. Az a gondom vele hogy hihetetlenül lassú. Szinte bármilyen feladatra alkalmatlan. Próbáltam a gyári beállításokat visszaállítani (ezt is kétszer kellett mert első visszaállításnál eltűnt a Wi-Fi) és különböző "tisztító", "gyorsító" programokat is futtattam, nem sok javulás. Sajnos a terméktámogatás gyakorlatilag nem létezik hozzá.
Mit tudnék vele csinálni? (Azon kívül hogy megívelem, egy határozott mozdulattal).
-
netkoo
senior tag
Sziasztok.
Szeretném lecserélni hőn szeretett nexus 7 2013 as tabom.
Erre
vagy esetleg egy ipad air 2 re
Kérdésem melyik a jobb illetve meg lehet e oldani a tabon lévő játékok mentését át tegyem ios re?
Mert jó pár játékkal 3éve játszom! -
tjb007
nagyúr
válasz
NoMagix #68290 üzenetére
Ez egy olyan jobb ha elkerülöd, mert a leírtak fele sem igaz tablet valótlan adatokkal. Itt volt szó egy hasonlóról, szóval ha nem szeretnél bosszankodni elkerülöd messzire.
-
NoMagix
addikt
sziasztok, [link] ez milyen gép lehet? megéri az árát?
-
TY
csendes tag
Sziasztok tabletet keresek 10" méretben.
-net
-ebook
-filmre
keret rugalmas,de inkább használtat keresek
Tippek?
köszi -
taip
senior tag
-
cidalain
veterán
"elég komoly opciókkal kell visszaküldeni: nyomkövetés, tértivevény stb"
az stb-ben benne van, bár külön nem írtam, van valami CN valamennyi nyomtatvány. azzal kell feladni, aminek marad nálad példánya, és ha esetleg kötözködnek, akkor lehet lobogtatni, hogy ez garanciális javítás volt.
de erre a témára itt külön topic van, ahol nálam sokkal okosabbak vannak ezügyben. a lényeg hogy garis csere esetében nem kell újra vámkezelni.(#68285) varmi2
ez önmagában kevés lenne, hisz olyan nincs hogy valami ingyen van, ilyen esetben (ha pl irreális ár van feltüntetve), simán beárazza neked a vámos, és utána arra kéri az áfát
gari esetén azt kell igazolnod, hogy visszaküldted kínába javíttatni -
cidalain
veterán
válasz
Dicker #68282 üzenetére
több bolt is létezik, pl banggood, gearberst, tinydeal, ami jó nevűnek számít, de persze az ali is ok.
az első háromnak azonban van EU raktára, míg alinak nincs.ha ezekből vásárolsz, és az adott termék van EU raktáron, akkor nincs semmi pluszköltséged: csak a tablet ára + posta (jellemzően EU raktárból van 10$ körüli postaköltség). az, hogy van e EU raktáron szokták jelezni.
ha kínából jön akkor áfa fizetési kötelettséged van: +27%. az áfaalap mindig a tablet ára + a postaköltség (így érdemes free shippinggel venni, nem gyorspostával, mert akkor azt is megáfáztatod). ezenkívül lesz még kb 2000 Ft vámeljárási díj. az áfa, és a vámeljárási díj itthon fizetendő, amikor bejön a tablet az országba.
viszont ha a vámosok másnaposak, akkor a tableted átcsúszik az ellenőrzésen, és nincs semmi extra fizetendő. ez is elő szokott fordulni, de ne erre számíts, kalkulálj a plusz költségekkel is mindenképpen.mindenképpen érdemes Paypallal fizetni, mert akkor van vásárlóvédelmed.
garancia általában 1 év, mely a cégnél érvényesíthető -> vissza kell küldeni Kínába. az EU raktáras rendeléseket is kínába kell visszaküldeni. ez kb 5000 Ft alatti költség, elég komoly opciókkal kell visszaküldeni: nyomkövetés, tértivevény stb, mert hajlamosak letagadni hogy megkapták, és addig nem küldenek újat.
Paypal-nél vissza lehet igényelni a visszaposta árát (9000 Ft-ig egy évben asszem), ha azzal fizettél, így ez is megúszható.
általában korrekt az ügyintézés ilyen esetben, viszont sok idő. 2 hónapot simán elvisz egy garanciális csere. -
Dicker
őstag
válasz
cidalain #68279 üzenetére
Nézegettem azt is, szimpatikusak, meg a windows is kompatibilis mindennel, ha az androidon megakadna a dolog valami eszközzel.
Vásárolni csak az aliexpress-ről lehet? Vagy van más hely is, ami megbízható? Ezekre az árakra jön még áfa, vám? Vagy tudják EU-n belülről küldeni? Garancia érvényesíthető rá valahogy? -
petymeg
addikt
Üdv!
Tudnátok ajánlani tabletet, ami olcsó, de azért nem a használhatatlan kategória? Fénykép nézegetés, böngészés menne rajta.
Ja bocs, most látom az összefoglaló pont erről szól.
Azért jöhetnek ötletek.
-
cidalain
veterán
válasz
Dicker #68277 üzenetére
ja, ha szóba jöhet a kínai is, akkor mindjárt vannak kedvezőbb ajánlatok. Csak a kínaiak inkább dualosak, pusztán csak androido nay méretű nem nagyon van.
Chuwi, Teclast modelleket érdemes nézegetni, esetleg Onda, Cube még.
E8500-as atomos, 4 GB rammal is akad már 60-70 rugó környékén, amihez külön 5-10k forintért kemény dokkolós billentyűt is vehetsz, így 2in1 géppé alakítva -
bostone
addikt
A yoga tablet 2 szerintetek nem túl koros egy picit?
Édesanyámnak keresek értelmes megoldást facebook-ra és youtube-ra.
Fontos a nagy kijelző, elfogadható felbontással, de a proci se parkoljon le félúton. -
Dicker
őstag
Sziasztok!
50-120-ig milyen tabletet tudnátok ajánlani nekem? Nincs elképzelés, és márkához sem ragaszkodom. Megbízható legyen, illetve na akadjon meg rajt egy átlag használat mellett semmi.
Filmnézés, internet, 9-10' körüli méret. OTG, esetleg MHL előny. Utóbbi Samsungokon nincs, vagy csak a telefonjaikon szüntették meg?Köszönöm!
-
Gaben001
tag
válasz
cidalain #68271 üzenetére
Magyarországon vettem privát egy embertől. Mivel előtte megnéztem itt-ott mit is veszek már szinte biztos voltam benne, hogy 2 verzió létezik ebből a fajtából az egyik a reális tulajdonságokkal rendelkező a másik meg az enyém ami szoftveres rásegítést kapott. Az antutu teszttől ami gyárilag telepítve van és 83000+ pontot csinált nem vágtam hanyatt magam de a vásárlásnál kipróbáltam és a tapasztalt sebesség ekkora kijelzővel nekem elégnek tűnt ennyi pénzért. Újonnan az e-bayről 23k -körül lehetett ilyet kapni a nem buherált változatból de én aliexpresses vagyok
Egyébként a játékokat elég jól viszi, nem volt olyan Angry birds amibe beleakadt volna.
1 évet kibír ha nem ejtem le vagy a fiam nem harapja át mint a lenovoját merthogy a telepod miatt erre a tabra is rájár.
A lényeg, hogy nincs egyszerű megoldás az újra partícionálásra mint a pendrive- oknál.
Köszönöm a válaszokat! -
cidalain
veterán
válasz
Ranger^41 #68272 üzenetére
mindenki onnan szerzi, ahonnan tudja.
aliexpress, gearbest, banggood, ebay ami tetszik.gearbest jó szokott lenni, mert van EU raktár, és akkor megúszható a vámolási eljárás, és a 27% áfa fizetése.
vannak extra lúzerek, akik mindig befürdenek a gearbesttel, de nekem csak pozitív tapasztalatom van. ha esetleg gondom volt, azt mindig megnyugtatóan tudtam velük rendezni. -
cidalain
veterán
válasz
Gaben001 #68269 üzenetére
azért izmoznék az eladónál egy 50%-os kártalanítási refund miatt. 10k alá ha le tudod vinni a beszerzési költséget, akkor már azt mondanám rá, hogy annyiért még jól is jártál
sőt, ha paypallel fizetted, akkor ebben a paypal is tud a segítségedre lenni. igazából nyert helyzetben vagy, a proci típus, és a ram mennyiség kapásból látszik szétszedés nélkül, hogy nem az, a háttértár az ami csak sejthető hogy nem a leírásnak megfelelő.(#68270) Ranger^41
akad persze android only is egy kettő, de előszeretettel nyomatják a két oprendszert. ami végülis nem olyan nagy hülyeség, ha jól belegondol az ember. -
Gaben001
tag
válasz
cidalain #68264 üzenetére
A jelenlegi hardvereket már nemigen ismerem mert jó ideje nem foglalkozom ilyesmivel. A ZTE blade óta nem flasheltem talán csak a concorde 4300-at.
Eddig egy Ezee 10.1 -es 1 magos tabletet használtam a reggeli kávé mellé netezni. Az helyet jó lesz. 15k ért vettem annyit megért mert a sebességével nincs gondom és ami a nagy pozitívum viszi a telepodot amit a neves gyártók nemigen támogatnak ebben a kategóriában.
Az első megoldást láttam használható ötletnek valószínűleg ennél maradok ha nem lesz vele gond.De ha lenne a problémámra egyszerűbb megoldás azt megcsináltam volna.
Köszönöm a segítséget, megerősítést nyert az a sejtésem, hogy eljött az a pont ahol a befektetett energia nem térül meg. -
tjb007
nagyúr
válasz
Tippcsi10 #68261 üzenetére
ASUS ZenPad 10 Z300M, de ez is inkább csak kényszerből best buy, mert egyszerűen nincs más.
(#68263) Gaben001
Nem bántásból, de ezeket a szemeteket, amikről már messziről látszik, hogy átverés az egész és tele van kamuzva a leírás miért veszitek meg? Az egész már ott megbukik, hogy az MT6592 nem kezel 4GB RAM-ot. Sokszor el lett mondva, hogy messziről el kell kerülni ezeket.
Eleve az egész rendszer egy kókányolt valami, össze-vissza van buherálva, szóval jobb békében hagyni, de én is azon az állásponton vagyok, hogy követeld inkább vissza az árát. -
cidalain
veterán
válasz
Gaben001 #68263 üzenetére
nem szabad ilyen noname kínaiakat venni, mert:
-nem az van benne amit írnak
-nincs terméktámogatás
-ebből a kettőből meg következik a buherálás, ami csak annak jó, aki ezt élvezi100 dollár alatt már olyan 8", 120 körül meg 9,7"-os jó nevű kínaiak vannak, amikben tényleg az van amit írnak, és a K960 valós paramétereinél 2× jobbak (4 magos új generációs atom, 2 GB ram, 32GB háttértár, dual OS)
semmi sincs ingyen, így a leghiperszuperebb tablet sem állítható elő 100 dollárból, így az ilyenek tuti kamuk.
nem tudom hol vetted, és mennyibe kerülhetett, de én nem együttélnék vele, hanem inkább visszakérném a pénzemet, vagy részleges refundot kérnék, ilyesmi. ennek így ami valóban benne van kb 50 dollár a valós értéke.
partíció: hagyd a csudába, elég kényes téma, ha valami mellémegy, sose tudod újrahúzni az androidot. tegyél rá pár programot, fontos anyagokat csak memóriakártyára. netezni jó lehet.
-
Gaben001
tag
Sziasztok!
Vettem egy kínai noname tabot (K960) ami a leírás szerint MTK6592 nyolcmagos procival és 4GB rammal, 64GB belső tárhellyel rendelkezik és ezen felül mindennel ami csak létezik ezen a piacon.
A valóságban valószínűleg MTK 6580 4 magos proci, 1GB RAM és 16 GB tárhely van benne.
A gondom csak annyi vele, hogy a belső tárhelyét 64GB-nak írja ami valószínűleg csak 16GB és ha a valós méretnél többet írok rá akkor az addig felmásoltak is hibásak lesznek.
Ha úgy használom, hogy csak 15 GB-ot írok rá akkor mekkora az esélye annak, hogy olyan területre akarja tenni ami nem létezik?
Újra tudom valamivel partícionálni, hogy a reális méretet lássa?
Eddig nem találtam olyan programot amivel simán újra lehet partícionálni és ROM se igen van rá.
Orosz oldalakon van ez+az de oroszul nem tudok a google fordító meg hát na...
Ha tudtok megoldást vagy egy olyan fórumot ahol ezt taglalják segítsetek legyetek szívesek!
Előre is köszönöm! -
cidalain
veterán
válasz
Biluxzsolt #68260 üzenetére
az a vicces, hogy mindegyikből van 1/8, és 2/16 is
-
Tippcsi10
tag
Sziasztok!
Milyen tabletet ajánlanátok 60-70 ezer Ft környékén? 9-10"-os kijelző mindenképp kellene, magyar boltból venném, garanciával. Ennyi pénzért mi a best buy vétel manapság?
Köszi
-
cidalain
veterán
Xiaomi redmi 2, redmi 2 pro, redmi 2 prime, redmi 2 extended edition
Ebbol az elso a light, a masik harom meg ugyanazt a keszuleket jelenti.
Raadasul az erosebbikbol is van ketfele, a 811 es a 813-as.
Szerintem az elnevezes csak azert van, mert kell irni valamit a dobozra... -
Szoles
senior tag
válasz
Sterilzona #68255 üzenetére
Kösz az ötletet, megnézem.
Közben még egy dolog, ami megerősít, hogy illene ennek valahogy mennie, mert itt is benne van a kompatibilis gépek listájában az enyém: [link]
Marha bosszantó az egész, napok óta ezzel kínlódok, telefonálgatok, se telenor ügyfélszolgálat (jó, mondjuk ezen nem csodálkozom), se telenor boltban szervízes sem tudta, mi van.
Pénteken utazunk, kimondottan emiatt vettem a tabletet... :-/ -
asdf_
veterán
válasz
tjb007 #68247 üzenetére
Hat, majd az ido megszuli es meglatjuk (szemely szerint arra raknam a garast, hogy elvagva lesz tamogatas a kettohoz, viszont a VE pont olyan idoben jott ki, hogy meg messze van a kovetkezo foverzio es pont el fogjak sunnyogni a francba es egyik sem kapja meg
). Mindenesetre eszmeletlen idiota modszer ket elteru hw-ju cuccot azonos nevvel kihozni es porgetni (lasd meg: szinten samsung A, J, meg miettudomen milyen szerias telefonok ugyanolyan betu es szam nevvel, de (2016) kiegeszitessel torteno ellatasa, a non plus ultra meg nem is tudom, talan a -meglepoen szinten Samsung- Galaxy Trend vagy Trend Plus telefon volt, ami A piacon A keszuleket, B piacon meg valami total mas belu keszuleket jelentett, mindezt ugy, hogy a ketto szimultan volt a piacon. Talan majd egyszer leallnak azzal, hogy csak fossak, fossak a keszulekeket eszetlenul egymas utan, minimalis hw elteressel)
-
Szoles
senior tag
Sziasztok!
Nem értek az androidos cuccokhoz, ezt hamar előre mondom. :-)
Van egy ilyen Alcatel tebletem:
Telenor
illetve
orosz oldalEgyelőre minden rendben lenne vele, de képtelen vagyok hozzá pendrive-ot csatlakoztatni, nem látja őket.
A szerkezet állítólag OTG képes -nagyon remélem, hogy tényleg az!- , de mégsem sikerül. Kis usb-microusb (amit bele lehet dugni az usb anyába) adapterrel próbálkoztam, meg egy noname (nagyon kínai volt, nem akadt jobb) otg kábellel. De semmi.Felraktam ezt [link] , ami szerint az eredmény ez:
[link]
illetve
[link] (itt csatlakoztattam, ahogy kérte, de mintha semmit sem látna)Egy másik cucc [link] szerint ez van: [link] (itt nem volt beledugva semmi)
Mi lehet a gond, van valakinek ötlete? Előre is köszönöm.
-
Ranger^41
aktív tag
Sziasztok!
Tabletet szeretnék vásárolni, a következő igényekkel:
Méret: 7, 10 jöhet, főleg otthoni használat, esetleg autóban hosszabb út során
csak wifi
főleg használtban gondolkodom, de jó vétel esetén külföldi online forrás is elképzelhető
felhasználás: csak szórakozás (film, internet, zene bluetoothon), semmi munka, esetleg navigáció
van otthon asztali gép, laptop, tv+raspi, tehát minden feladatra van céleszköz, de androidos készülék egyáltalán nincs, ezért gondoltam, hogy ágyból böngészésre, sorozatnézésre megfelelő lenne egy ilyen kütyü, de extra igények nélkül, ennek következtében túl sokat nem is szánnék rá, maximum 30000 Ft
Mit ajánlanátok? Köszi! -
-
tjb007
nagyúr
Erre azért ne vegyél mérget. Már csak azért se, mert hivatalosan mindkettő Tab S2 néven fut, olyan, hogy VE nincs, nem létezik. Elnevezésben nem tesz különbséget a Samsung a kettő között, szóval saját magát szúrná tökön, ha egyiket frissítené a másikat meg nem. Vagy mind a kettő kap még egy főverzió frissítést, vagy egyik sem.
(#68244) Tuomas
Kijelzőátló? Itthonról vagy külföldről?
(#68246) xors
-
xors
senior tag
Sziasztok!
Miképpen tudom beállítani chrome alatt, hogy frissítse magától a weblapot? (Pc alatt szépen frissíti a tőzsdés grafikont, de tableten nekem kell állandóan újratölteni az oldalt) -
Tuomas
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, tablet vásárláshoz:
Az ár kb 40-50 ezer ft lenne, és főként csak netezésre, youtube-ra lenne használva, esetleg néhány kisebb volumenű játék, de semmi komoly, ami erőforrás igényes lenne.Fontos az időtállóság, nem lenne évente, kétévente cserélgetve.
Viszont jó lenne, ha külső billentyűzetet lehetne hozzá csatlakoztatni.
Kamera minősége nem olyan fontos, és a mobilnet ki is maradhat, az nem lenne kihasználva.
Azt hiszem mindent összeszedtem, köszi a segítséget előre is -
asdf_
veterán
válasz
cidalain #68239 üzenetére
Mindegyik variáns bátran vehető. A régis is meg fogja kapni a MM-t jó eséllyel, mert prémium termékről van szó, és ennek azért van 1-2 év terméktámogatása a Samunál
Igen, de a tavalyira kb. halaltuti hogy a mostani Marshmallow az utolso, amit kiadtak, mig a VE-re legalabb esely van, hogy majd kap egy kesobbit is, en mar csak ezen az alapon is az ujabbat vennem (illetve hat vettem).
-
asdf_
veterán
A hetvegen kellett volna ramozdulni, szuperakciosan toltak a MM-ben es az ujak voltak az olcsobbak (123e volt a 9.7 es 102e a 8" es egy DVB-T stick is jart hozza). De meg most is olcsobb naluk a VE verzio a reginel. A Samu exynos helyett snapdragon van a VE-ben (allitolag picit gyorsabb, guglizd ki), es a gpu is mas (szinten ki kell nezni a teljesitmenyt, ha jatszanal is rajta). A regiekre is jon majd a Marshmallow, a VE verzio viszont mar a dobozbol kiveve azzal jon (es a VE-s verzion 64 bites android fut, aztan hogy ebbol mennyi parasztvakitas, es mennyi tenyleges haszon, azt majd az okosok megmondjak
)
-
cidalain
veterán
-
taip
senior tag
Sziasztok!
Ismerős érdeklődik a Samsung Galaxy Tab S2 tabletek iránt (vagy 8 vagy 9.7 colos), de van "sima" és VE jelzésű modell is. A VE tűnik újabbnak, mert arra már Marshmallow-t írnak, de egyébként nem találtam sok különbséget, még az ára is hasonó.
Az a kérdésem, hogy vehető ez a VE variáns, nincs benne valami eldugott buktató?Köszi
-
csendes
addikt
válasz
Biluxzsolt #68235 üzenetére
-
Biluxzsolt
aktív tag
válasz
Biluxzsolt #68233 üzenetére
Hol találok olyan táblázatot ami a videokártyákat rangsorolja?
A 8Q-ban Mali 450 MP4 van,arra lennék kíváncsi,hogy a Mali T720 MP2-es az nagyobb e annyival,hogy azonos felbontáson érezhető e a különbség?
Az MP2 vagy 4 az a szálak számát jelenit? Akkor lehet nem is erősebb? -
kiraly.andra
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Navon Raptor 8 tablet, amelyen egy ideje a Play Store alkalmazás egyszerűen leáll. Jön az üzenet, hogy ez megtörtént, lehet nyomni [OK] gombot, szevasz. Ha eltávolítom az alkalmazás összes frissítését, akkor az alapból telepített verzió rövid ideig működik, de miután automatikusan frissíti magát, újra ugyanott tartunk, és innen kezdve nem csak nem használható a bolt, hanem a napi üzemet is akadályozza, hogy - mivel az alkalmazás folyamatosan futna a háttérben, de leáll, ezért - megjelenik az ablak.
Factory reset volt (wipe nélkül és azzal is), nem segít. Van-e ötlet arra, hogy miért van ez, és még inkább arra, hogy lehet megoldani?
A Play Store automatikus frissítése szerintem nem kapcsolható ki, így az nem segít, ha szerzek valahonnan egy korábbi verziót (egyébként sem biztos, hogy azzal jobb lenne).
Ha más nincs, root igényű megoldást is javasolhattok, de első körben anélkül próbálkoznék (mert olyat még soha nem csináltam).
-
Biluxzsolt
aktív tag
Sziasztok!
13 éves fiam 1.5 éve megelégedéssel nyúz napi szinten egy Wayteq xtab 8q-t.
Most viszont egy "jobbra" szeretnénk cserélni.Ha esetleg nagyobb is az csak előny,de 8 alá semmi képen sem mennénk.
Elsődleges persze a játék és az üzemidő is fontos.
A 8Q mivel át lett particionálva,így a 8GB nem volt probléma,mivel volt mellette sd kártya is amire szintén lehetett telepíteni.
Az újnál,ha nincs hasonló megoldás,akkor minimum 16-os kellene.
Van 3 db Xiaomi telefonunk azokkal meg vagyunk elégedve,de mit lehet tudni a Mi Pad2-ről,játékban az milyen erős?70-75e ft környékén megállnánk összegileg.
Köszönjük a segítséget előre is.
Üdv.Zsolt!
-
béke
aktív tag
Sziasztok egy kis segítség kellene op3ndott tab felélesztése köszönöm.
-
kateb
tag
Mielőtt tabletet vettem volna, mindig izgatott a dolog, hogy vajon a wifis vételi képességei egy tabletnek mennyire jók avagy rosszak. Általában el vagyok havazva, szabadidő nem sok van, de ma szakítottam egy órát arra, hogy végigjárjam a házunkat úgy, hogy egymás mellé tettem a tabletet és egy laptopot.
A tablet egy Asus Memo Pad 581 cl volt, wifi analyzer program futott rajta, míg a laptop egy Dell Latitude 6410-es volt, amin Acrylic wifi home szoftver dolgozott.
A tapasztalat az volt, hogy a laptopnak jobbak a wifis képességei, gyakorlatilag 5-8 dBm-el mindig erősebb volt a jel azon, mint a tableten. Ezt a különbséget közvetlenül a router mellett is produkálták. Ha egy szinttel lejjebb mentem a házban, akkor már inkább 8-10 dBm volt a különbség. Kint a kertben, 30 méterre a routertől (plusz fal) a tablet már szinte használhatatlan netezésre, annyira gyenge a jel és lassú, a laptop azért még elvan valahogy.
Szóval elkezdtem most azon variálni, hogy valahogy a kertbe is kivigyek valami erősebb jelet, hogy nyáron az árnyékban ücsörögve se kelljen nethiányban szenvedni. -
Clown-corp
tag
Sziasztok .adott BookR tipusu mesetablet .. most mier ez a neve
ugy adtak .elo eleterol semmit nem tudok .. gepre dugva usb device es a kijelson nem jelenik meg semmi .. szet szedtem chip tipust nem talaltam .. semmi drivert nem fogadd el . (csinaltam par telo tablet) van e otletettek mi fele kutyu lehet ? a hatuljan rajta van hogy madevin hungary made in china es ennyi
-
Brandynew
őstag
válasz
tjb007 #68227 üzenetére
Köszönöm a válaszodat. Ez nem lenne jobb? http://www.edigital.hu/wifi-3g/4g-tablet/asus-zenpad-z300cng-6l012a-16gb-wifi-+-3g-tablet-rose-gold-(android)-p528351.html
Mi a különbség a kettő között?
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Szeretnék egy tabletet vásárolni.
Valószínűleg kínai EU warehousból az itthoni árak miatt.10" körüli kellene
2-4GB ram
elég erős legyenkeret kb 60-65 000Ft
Tudnátok ajánlani párat ami jól sikerült darab?
pl Cube iWork 10 vagy Chuwi, Teclast Tbook 10?Előre is köszönöm
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Egy 10 colos tabletet szeretnék, magyar webáruházból. Maximum 70 ezer Ft-ot szánnék rá, használnám böngészésre, irodai programok és egyszerűbb játékok futtatására is.
Melyeket ajánlanátok jelen pillanatban?
-
nagynorbi
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek jó választás lenne egy Lenovo Yoga Tab3 8" Wi-Fi gép? Nagyon különös elvárások nincsenek, általános felhasználás lesz, nem hardcore gamer használatra kell, de fontos az üzemidő, és a GPS sem árt.
Megéri a mostani 50k körüli árat, vagy tudnátok helyette mást javasolni ebben az árkategóriában? Csak itthoni vásárlás jöhet szóba.Köszi
-
moma
őstag
Sziasztok! Egy Lenovo tab 2 a8-50 céges tabot használgatok most magán célra is és gondolkodom, hogy kellene rá egy tok, mert ilyen pólókba csavarba rakom sacc most a hátizsákba
Vagy van valami olyan bevált tárolási mód, hogy megússzam a tokot? A fő kérdésem meg az, hogy mit ajánlanátok ehhez olcsón. Egyáltalán, hogy tudom beazonosítani mi jó hozzá. (tudom nagyon alap kérdések, de ez az első okos eszköz nálam
)
-
-
Damateo
aktív tag
Üdv,
Tab vásárlásán gondolkodom. Leginkább olvasni, nettezni, időnként hearthstonet szeretnék játszani.
Más nincs kilátásban.
8-10" környékén gondolkozom. 20-30ezer Ft között.
Lehet ebay-s is, vagy egyéb megbízható külföldi oldal.
Mit ajánlotok? -
tjb007
nagyúr
válasz
baandii #68213 üzenetére
Teljesen stock 5.1 nincs rá, csak módosított, azt innen tudod letölteni: [link] [changelog]
(#68215) Cavalera
15-20 dollárral többért, de 35 ezer forinton belül maradva vannak frissebb, erősebb processzorral szerelt modellek, pl. Chuwi Hi8 Pro v Teclast X80 Pro. Érdemesebb inkább ezek közül választani.
(#68217) dni
Célszerűbb lenne valamelyik szülői felügyeletes alkalmazással próbát tenni, pl. a Kids Place-szel. Mondjuk a YouTube szülői felügyelet natúrban ezzel sem fog menni.
(#68218) Thunderzolee
Modell/tablet függő. Némelyiknél ennyi is elég, némelyiknél meg ennyi sem.
Régebben nagyobb számban fordultak elő az olyan modellek, amik nem voltak OTG képesek, de ez is inkább a nagy világmárkára volt jellemző. A kínaiak már évekkel ezelőtt is nagy hangsúlyt fektettek erre, főleg az USB 3G stickek miatt, de azért manapság is előfordul egy-két ilyen modell. -
válasz
tjb007 #68174 üzenetére
Ó, köszönöm a választ.
Valahol olvastam, h módosított romot kell rátenni a gyári helyett, vagy rootolni kell, (már nem is tudom melyik volt), az után már mintha azt olvastam volna, h mennek benne ezek a dolgok.
Lehetséges ez, vagy rosszul olvastam (más géphez tartozhatott amit olvastam), nem ehhez?
Mert akkor marad a bluetoothos billentyűzet. :/
Egyébként ez régen általános volt, h OTG nélküli gépeket lehetett csak kapni (vagy egyáltalán mi volt a gyártói motiváció)? Én csak most szembesültem ezzel az egésszel, h húgom barátnője idehozta a tabletet, h csináljak vele valamit. (nem vagyok otthon ilyen eszközökben).
Már az N8-as Nokián is vitt USB-s eszközöket, nem tudtam, h ez feature lenne, azt gondoltam ez alap. -
cidalain
veterán
nincs megoldás, csak ha nem használsz google fiókot.
13 évesnek kell füllenteni a gyereket."hogy csak a korának megfelelő tartalmakat érhessen el"
ezt viszont nem értem. a google acc biztosan nem csinál ilyen age szűrőt mondjuk hogy ne tudj megnézni egy felnőtt oldalt. saját sitejain van korhatár szűrés, pl wallet meg ilyenek.semmi köze ahhoz hogy pl milyen weboldalt fog tudni megnézni.
ehhez külön szűrőappokat szokás telepíteni. -
Cavalera
tag
Helló, szerintetek EZ ezen az áron (~21k) mennyire éri meg? Filmnézésre, játékra vennék egy olcsóbb, minimum 8 inches tabletet. Esetleg tudtok valamit ajánlani erre olyan maximum 35k-ért, ami lehetőleg az EU-ból is jön? A válaszokat előre is köszi!
-
taip
senior tag
válasz
baandii #68213 üzenetére
Miért nem jó az, ami gyárilag rajta van?
A GearBest-en pl. ezt írják a készülék ismertetőjénél, valószínűleg nem véletlenül:
"This Android/Windows device is designed to function specifically with the current Android/Windows OS installed on it. Any alterations such as upgrades, modding with custom ROM, rooting or flashing the Android device with other firmware will automatically cause the device experience matters as well as void the device's warranty. Please think twice before operating all these actions." -
dni
őstag
Sziasztok!
nem teljesen ontopic a kérdésem, de hátha tudtok tanácsot adni. Egy kedves ismerősöm beszerzett egy egy Lenovo Tab3 A7-10-et a gyerkőcének és szeretnénk rá két fiókot beállítani, egyet saját részére, egyet pedig a gyereknek. A gyermek még 13 év alatti, így a hivatalos születési dátumával nem tudtunk létrehozni neki Google fiókot, viszont jó volna valós adatokkal létrehozni, hogy csak a korának megfelelő tartalmakat érhessen el.
Tudtok erre valamilyen megoldást?Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
baandii
senior tag
hellosztok,
esetleg tudna adni vki egy linket ahonnan egy szűz android 5.1-et letudnék tölteni hogy feltelepítsem a tabletre
-
Bzzz
senior tag
-
F.B.I.
veterán
válasz
kecskesadam #68205 üzenetére
A fentebb írt Asus az emagról tökéletes választás. Még annyit hogy nálunk a kisebb de intellel szerelt változatot nyúzza a gyerek, kijelzőben 9 órát tud filmezéssel.
-
kecskesadam
csendes tag
Sziasztok.
A kisfiamnak keresek tabletet, kizárólag Skype/Viber/Face videotelefonálásra, és képek, videók küldözgetéséhez.
A keret első körben 30-40e Ft.
Megcéloznék egy 10" körüli méretet, de esetleg 8" is belefér
LTE/3G nem feltétlenül szükséges, de jól jönne,
jöhet külföldről, Kínából, Marsról
lehet refurbished/használt
viszont abszolút prioritás az akadásmentes használhatóság, ne fagyjon, ne dobja a wifi-jelet, működjön problémamentesen.Köszönöm előre is az iránymutatást, javaslatokat.
-
myk74
senior tag
válasz
Sterilzona #68202 üzenetére
Eddig még nem éreztem hogy kevés lenne a ram. YouTube szépen megy, igaz eddig csak egy 20 perces mese volt a leghosszabb amit néztünk. 6-os Android van rajta.
-
cidalain
veterán
válasz
Sterilzona #68200 üzenetére
Az reg rossz lenne ha 2gb-osnal elfogyna, es nem tudna eszrevetlenul menedzselni a sw.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Ipad mini 7 csere Legion go-ra (Biztosítás/garancia 2028-ig/ajándékok)
- Samsung Galaxy Tab S7 Plus 5G
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M2 / Ezüst / Wifi / 256GB / Garancia
- Új - Apple iPad 10.gen 2022 Wi-Fi 256GB Blue - Bontatlan
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest