Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Jajj de rég halottam már valakitől ezt a szót hogy kognitív disszonancia, már szép a reggelem
Nem lehetne azt kérni esetleg valakitől aki már rendelkezik legalább egy 1080-al hogy leírja ide hogy a power limit emelésre valóban csökken e MHz visszaesés?
De valós tapasztalat érdekelne nem XY fizetett oldal állítása.
Minden mérés Szubjektív hisz csak arra az egy kártyára vonatkozik de sok Szubjektív hozzászólásból alkotható egy Objektív vélemény. -
joysefke
veterán
Az általam linkelt tesztben a Radeon jobban megy Vulkannal mint DX11-gyel (6700K mellett) a Geforce meg fordítva.
-(1)Most az nV az ennyire kevés energiát fektetett a Vulkán driverbe?
-(2)Vagy ennyivel több energiát rakott a DX11-be mint az AMD szintén a DX11-be?
-(3)Illetve ki lehet-e jelenteni, hogy az által, hogy Vulkánt használ egy játék még nem lesz eredendően gyorsabb/ jobb/laggmentesebb mintha DX11-re írták volna?
J.
Egyéb:
-miért van az, hogy Radeon mellett a Vulkannak pont az erősebb procis (6700K) mérési ponton van előnye, a hurka-gyurka Athlonnal a DX11 verzió megelőzi a Vulkánt? -
daveoff
veterán
Persze, én elhiszem, hogy van olyan teszt, csak qrva nehéz lenne találni, ezért nincs kedve senkinek nekiállni kutakodni. Itt azon volt a hangsúly, hogy az esetek többségében a tesztek azt mutatják hogy nv-n sokkal egyenletesebb a framerate/frametime, nagyon ritka amikor ez fordítvavan.
Proci: a magas felbontás az megint más téma.
Habugi: na neked megint be kellett szólni valami okosat. Rihadtul nem erről vokt szó, én kizárólag a tesztek eredményeiről beszéltem, az nv-n smoothabb témához hozzá sem szóltam...
-
proci985
MODERÁTOR
collector'sbol keves szokott jonni, amit jellemzoen elkapkodnak az elso napokon, ha varhatoan jo a jatek.
aztan volt az a verzio is, amikor a just cause 3 startjat iszonyatosan elszurtak*, en meg azert vettem CEt mert konkretan olcsobb volt, mint a sima verzio harom honappal kesobb.
*avagy sikerult a masodik resznel minden szempontbol jobb jatekot osszerakni, csak eppen egy olyan threadlimittel, hogy az egvilagon semmin nem futott jol, de legalabb nem is tamogatta a multiGPUt.
-
Laja333
őstag
-
gV
őstag
majd meglátjuk, h kevesebb tranyó van benne, am láttam már kevesebből többet kihozni kedvenc példám nehalem vs deneb mivel nincs mit vesztenem én tippelek egy 7900/X1900 (7800+OC+kisebb csík=7900/X1900 "fél" forradalom) remaket avval a bónuszal h most gyártástech előnyei is van a piros oldalnak
Szaby59: jó majd ha kiadja a polaris h csak annyival tud többet mint az elődje amennyivel több magja és nagyobb órajele van akkor elismerem
-
Loha
veterán
Tesztelték a ref. 980 -at (165W TDP) meg a ref. 770-et (230W) is anno, és pontosan ugyan úgy viselkednek TDP-től függetlenül mint a 1080, tehát a ref. kártyák ilyen működésre vannak tervezve.
Azért tudod, hogy a 1080 FE-t drágábban adják, mert az NV elárulta előre, és még utalást itt a nevébe, hogy tudjad miért fizeted a felárat: "alapítói kiadás" de jelenthet akár "adományozói kiadás"-t is.
Kommunikálhatták volna azt is egyértelműen, hogy a minőségért fizetsz, de akkor Premium Editionnek hívnák. -
Loha
veterán
"Nem ok nélkül esett le a CB tesztben több játékban a base clockra a sebesség."
Tessék vessed össze a CB 780 referencia tesztjével.
Kb. pont ugyan olyan arányban ment anno a 780 is base clockon a játékokban mint most a 1080, és kb. ugyan úgy 17%-kal van a 780 max boost clockja a base felett, mint most a 1080-é, tehát 1080 FE pontosan ugyan úgy viselkedik a referencia hűtővel, mint anno a 780.Ez nem ideologizálás, az NV minden referencia kártyája így működik jó ideje, ezek a kártyák szerepelnek a tesztekben, és ha az NV-nál mégis esetleg egyet értenének veled abban, hogy béna lett a ventiprofil, bőven van idejük BIOS-t frissíteni az összes kártyán, még mielőtt a boltokba kerülnének.
"A power limit" és a temp target is "ki volt tolva OC-nál is meg az "Über" teszteknél is."
-
proci985
MODERÁTOR
Köszi
, persze, achitektúra is érdekes.
290X olyan szempontból tényleg szép, hogy így lassan egy-másfél évvel azután hogy megvettem a kártyákat vehetnék egy 1080at ami ugyanannyiért ami kb ugyanannyi teljesítményt ad (amíg megy a CF). két és fél éve bemutatott kártyáktól nem is olyan rossz.
Jó meg persze az 1080 fogyaszt fele-harmadannyit és a multiGPUval ellentétben mindig tud teljes teljesítményt de vizezett kártyákkal igazából csak a második problémás.
-
Petykemano
veterán
+Ttomax
Akkor tehát arról van szó, hogy
A) ha jóideig csak a FE kártyákat lehet majd kapni, akkor valójában ezek drága mérnöki példányok, amiket még a sorozatgyártás beindítása előtt kiszórtak. Egy kvázi paper launch, annyiból nem paper, hogy tényleg van azért termék, de a kínálat szűkössége miatt lehet felárat kérni. (Aztán meglátjuk, hogy jóideig csak ezeket lehet kapni)
B) Valójában $450 és $700 árú termékekről beszélünk, a $380 és $599 csak púder a médiának, hogy azért persze perf/$ értéket természetesen a MSRP-vel számoljanak, meg a közönségnek, akik tapsolhatnak a papíron olcsó árnak, és türelmetlenségükből fakadóan kifizetik a felárat. (Ez utóbbi amúgy nem baj)
C) A $380 és $599 most még csak púder, elkérik érte a magasabb árat, mert ilyen a kereslet-kínálat. Viszont ha jönne valami kompetens konkurencia a alacsonyabb árban, akkor arcvesztés nélkül lehet árat csökkenteni (kivezetni a FE szériát, pontosabban bevezetni a referenciát a partnerek irányából, ami viszont természetesen már nem a FE prémium design. (Jobban throttingol is esetleg, de kit érdekel, mert a review-k már megvoltak addigra)
-
Petykemano
veterán
Tulajdonképpen, hogy ha mennyire jó / szar a referencia hűtés, (amit prémium designnak is hívtak), akkor mire is fizeted a $100 felárat a "Founder's Edition"-ért?
Pont ez ütött szöget a fejemben ma.
Ha ez a referencia kártya és ez drágább, mint a gyártói kártyák ajánlott ára, és általában a gyártók a saját kártyáikat megbütykölik, húzzák, jobb hűtést tesznek rá, stb, és az így elérhető magasabb teljesítményért felárat fizettetnek, akkor vajon lesz majd referencia/ajánlott áron kapható készülék? -
Loha
veterán
Korlátozott példányszámban a GTX 770 is elérhető volt ezzel a hűtővel, gyakorlatilag a 1080-al megegyező méretű GPU és fogyasztás mellett. Ezeket a házból kifújós hűtőket a customoknál pont kevésbé zavarja az, ha házban vannak, mert nem melegítik fel bent a levegőt.
Ha nagyobb teljesítményt és egy közepesen hangos kártyát akartak volna, akkor a default power limitet 225W-ra állítják és a 780 Ti ventiprofilját alkalmazzák, de nem tették.
OC-nál feltolták a power limitet?
-
Loha
veterán
ComputerBase tesztje szerint halkabb mint a 980, miközben kb. 20W-al többet fogyaszt, és hozza az elvárt teljesítményt. Kb. 9 kártyán volt eddig ennek a hűtőnek vmelyik változata, nem valószínű, hogy 10.-re rontanák el, egyszerűen ezt ilyenre állították be direkt.
Mitől lenne kisebb a hűtési teljesítménye, ha ránézésre ugyan az a vapor chamberes borda és ventilátor van rajta mint a korábbi kártyákon?Kiküldött kártyákon eltér a GPU-k minősége ami befolyásolja a max boostot, vmin alacsonyabb hőfokon a kisebb a szivárgási áram miatt, kisebb a fogyasztás, ami számít ha power limiten jár a kártya.
-
Loha
veterán
Kepler óta az összes ezzel a hűtővel szerelt referencia kártya így működik, ha kellően nagy terhelést teszel rá csak a base clockot fogja tartani, és nem ezért mert gyenge a hűtés, hanem az NV így állította be, és ilyen beállítás mellett szereplenek az összes tesztben.
Ez egy közepesen hangos 250W-ra méretezett hűtő, amit a 1080-on úgy állítottak be, hogy közepesen hangos helyett, nagyon halk legyen.Nem feltételezés a 70%-on 3000 körüli fordulatszám, az összes változata ennek a hűtőnek 70%-on 3000rpm körül forog, a ref. 980 Ti-t a 225W körüli átlagos fogyasztása mellett ~2600 rpm-en tartja 83C -on.
~3000rpm körül meg a 250W-os power limiten járatva is 80C fok alatt marad a 980 Ti.
A 1080-on maximálisan kitolt power target esetén ~225W-ban van limitálva a fogyasztás.Biztos lehetsz benne, hogy ha nem temp limiten van a kártya (83C), és nem a max boost órajel közelében megy, akkor power limiten van.
Marketing szempontból nem lenne túl okos dolog az NV-től, ha az arcodba mondanák az őszintét az FE feláráról, de utalgattak rá.
-
proci985
MODERÁTOR
És akkor itt van a magyarázat a 200W-os 970-re is (meg amúgy a 330W-os 390X-re is)
Ez.Ez a paragrafus kb tökéletes leírása a helyzetnek. Ott a 970G1, 20%al boostolt a gyári boost fölé (1392-1420 gyárilag három kijelzővel csíkot húzó 99%os terheléssel játék alatt, 1420 a második órajelbin), én meg elején csodálkoztam amíg rá nem néztem a fogyasztásmérőre, hogy ugyanmár miért 80 fokos egy papíron 145Wos kártya egy huszonsokcentis, masszív, 5csöves, csúcs léghűtő minőségű bordával amikor ennek nem szabadna 62-65 fölé mennie ilyen hűtéssel.
Ott a 290X matrix platinum, megintcsak 94 fok a thermal limiten, 330Wos fogyasztás légen, megfőzte magát. Cosmosban melléraktam egy 20centis, 800rpem NZXT ventivel szerelt Cosmos S oldallapot telibetolni a kártyát friss levegővel, úgy már annyira nem dobálta le az órajeleit, de még mindig megfőzte magát. Ráraktam egy FC blokkot, kb 80Wot nyertem csak azzal, hogy 30 fokkal hidegebb a kártya.
Viszont saját tapasztalatból olyan 85 fok fölé én nem engednék GPUt, az az a pont amikor a házban minden más is elkezd nagyon meleg lenni a kártyák környékén.
-
Loha
veterán
Mi nem százas vele?
Ránézésre a belseje teljesen megegyezik az első Titán referencia hűtőjével, és úgy is teljesít, ami pedig a legjobb házból kifújós hűtő még mindig.
Az alapértelmezett temp targeten (83C) 2300rpm körül forog rajta a venti, mint a ref. 980-on, de picit halkabb annál.[H]-éknál 100%-os ventivel stabilan 2000MHz felett ment a GPU és 1,1GHz felett a memória, miközben a GPU 65C alatt maradt, a fogyasztást meg nem nehéz kitalálni, hogy kitolt power limit mellett folyamatosan 225W körül volt. Ha beállították volna a ventit 70% körüli fordulatra, ami vmivel 3000rpm alatt lehet, akkor olyan 75 fok körül el lett volna a kártya, teljesen tolerálható hangerő mellett.
A +100USD meg nyilván nem nem a hűtő felára, hanem a BBN és a korai elérhetőségé, vmint nem akarnak árversenyt a saját pertnereikkel.
Az NV meg is mondta kerek perec, hogy ez a sima referencia kártya, csak adtak neki egy nevet. -
sutyi^
senior tag
A gyári órajeleket kell tartania, miközben lehetőség szerint nem egy éppen felszállni készülő tupoljevet imital a gépben. Szerintem egy custom venti profillal csodákat lehetne művelni. Bár nem tudom mit várnak ettől a hűtő designtól, lévén a burkolat kivételével ez már volt a porondon emlékeim szerint, és akkor sem történt komoly reveláció.
-
Malibutomi
nagyúr
A Computerbase is 1785MHz-et ir kitolt limitekkel. Emellett 244W teljes rendszer fogyasztas felment 283W-ra.
Abban egyetertunk hogy az AIB kartyak jobbak lesznek, csak ahogy irtam, ha mar a ref kartyan igy ugralnak fel a wattok az magasabb szamokat vetit elore a tuningos AIB kartyak meg a Ti fogyasztasara. -
oAcido
aktív tag
Nyilván van ennek is valami határa. Történetesen nem láttam az adást, úgyhogy nem tudom mi hangzott el benne.
Amiket én hallottam, ott "normálisan" beszéltek le róla, hogy a másik gyártótól vedd a kártyád. Ugye ott van a legerősebb egy GPU-s kártya (980Ti -> nVidia), kevesebb fogyasztás/hőtermelés (nVidia), újabb átnevezések (AMD -> ezért vegyél nVidia-t) és ugye ott van még a csak mert faktor (Hype? Esetleg a piac uralása végett?).De itt most nem is ez a lényeg. El is lehet felejteni a konkurencia elleni kampányt. Az összes (nagy) Youtube-os, Twitch-es gépébe nV dübörög (980, 980Ti, 980 SLI, ne adj isten 980Ti SLI). Már csak ezért is ezt veszik a hozzá nem értők (még közép vagy alsó kategóriában is, ahol esetleg jobb/olcsóbb a konkurencia).
Eközben az AMD mit csinál? Hát semmit, mert én még csak hasonlót se láttam az oldalukról (akkor ne hívjuk támogatásnak). Aztán csodálkoznak, ha nem megy nekik a szekér. -
HSM
félisten
Jó kis levezetés.
De azt is tegyük gyorsan hozzá, hogy én olyanra sem emlékszem, amikor két generáció között felezték volna a csíkszélességet....
Más elemzések is akár dupla elérhető órajelekről beszéltek az új processzekkel kapcsolatban... Szóval ez nekem eléggé papírformának tűnik bravúr helyett...
-
Szerintem le a kalappal a fizikai design emberkék előtt az NV-nél... Jensen is dumált róluk egy kicsit, ebben a termékben szerintem ők tettek le az asztalra valami zseniális dolgot. Meg a legnehezebbet is... ma már ez a kihívás nem a logikai áramkörök/blokkok tervezgetése... persze azis az, csak sokkal több segítség van hozzá (szimulációk, emulátorok, szerverfarm stb).
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Másfelé nem lehet menni. Ez igazából az egész iparágban ismert. Azóta kezdődött el az erős váltás, amikor bejött a compute shader. Ennek a váltásnak a közepén tartunk.
Az ALU azért lényeges a skálázás szempontjából, mert jóval kevesebb limitbe lehet ütközni ezekkel a konstrukciókkal, mint a tradicionális grafikai megoldásokkal. Mivel mindenki ezt az irányt erősíti, nehéz kétségbe vonni, hogy az ALU powa a nyerő. Legalábbis nem látom senkin, hogy megoldást keresne a sávszélproblémára, vagy a quad raszter problémára. Az ALU sem hibátlan persze, hiszen az új API-k miatt jönnek majd a futószalagidőből adódó limitek, de talán lesz erre valamilyen megoldás a jövőben.
-
törölt tag
-
Dyingsoul
veterán
Teljes mértékben egyetértek veled. Annyival egészíteném ki, hogy ha az AMD idejében tudna normális ellenfelet állítani a zöldek ellen, akkor nem lenne ekkora szopás az árak terén. Most akik azt mondják, hogy pénzéhes az Nvidia, komolyan gondolkodjanak el azon, ha lenne egy cégük amivel olyan terméket dobhatnak piacra ami egyedülálló és piacvezető, ti nem tennétek rá még egy kis pluszt az árra? Tökmindegy az előállítási költség stb, a profitot maximalizálni kell és ami még épphogy lecsúszik a vásárlók torkán azt te letolod mert így még több pénz lesz a zsebedben. A pénz meg ugye olyan, hogy minél több van nálad, annál jobb.
Szóval senki ne ítélkezzen amikor túlárazott terméket lát: ne vegye meg, ha nem tetszik, de emiatt utálni valakit valakiket, esetleg egy teljes céget gyerekes butaság.
Én remélem, hogy a Vega odacsap majd a GTX 1080-nak, csakhogy azt már nem lesz türelmem kivárni. Most 1070-et tartom a legracionálisabb választásnak egész addig amíg több HBM2-es kártya nem lesz mindkét oldalról a piacon (magyarul a nagy árversenyig).
-
törölt tag
Az a baj hogy ez az árdrágulás évek óta így megy , nem tudom még meddig folyhat.
A 8 gigás 290 sokkal drágább volt mint a 7900 sorozat a Fury drágább mint a 290
Most meg majd az 1080 lesz annyi mint egy custom 980 ti , és ehhez képest hogy örültök neki hogy megveri ehhez elég lenne egy matrica a 980ti re és kis oz
a 1080 ti meg annyi lesz mint egy titán x
sajnos ezt az emberek fanatizálásával érik el
A normális az lenne ha az 1080 a régi 140 es ársávba jönne be, mondjuk újként legyen 160
Ha nem lenne drágább kártyák iránt igény levinnék ide az árát, de mivel el lehet adni kúszik fel az ára árverseny meg semmi...
Ha valaki feltalálna egy 100% gyorsabb kártyát akkor 99%-át letiltaná és évente egy blokkot felengedne és megvennéd ujra és ujra és ujra... -
Loha
veterán
A Windows Store még nem kapta meg a beígért, Vsync kikapcsolására lehetőséget adó patchet (sem), tehát kikapcsolhatatlan Vsync mellett készült a teszt, nem exclusive fullscreen módban.
A 60 fps-es limitet a Vsync miatt 144Hz-es monitorral próbálták meg kitrükközni, ha jól értelmezem, de így is maradt egy limit 73 fps-nél (meg ki tudja még hol). A méréseket meg nem tudom hogyan készítették, amikor a szokásos programok nem működnek... -
stratova
veterán
Az alapbeállítással együtt legalább négy. Némi eltérés, még a kényszerített beállítás mellett is látható, ami mintha összhangban lenne a kártyák VRAM mennyiségével. Valamennyit biztosan számít az effektek közötti eltérés, de biztosan nem annyit, amit az alap DX12 és DX11 között látunk.
Jó lenne, ha Malubitomi is tudna kb. ebből a kameraállásból egy képet készíteni mindhárom módban [DX12, DX12 forced, DX11], bár neki éppen olyan kártyája van, amelynek nem okozhatna gondot gyári beállítással sem a magas textúraminőség/felbontás.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A megvilágításban az a helyes. Az, hogy rondább egyéni megítélés kérdése. Nyilván képzeld úgy, hogy a textúrák ugyanolyanok minden rendszeren, és akkor csak az a post-process effekt a különbség. Egyébként Surface Glare a motorban használt neve. Ez valamiért nem fut le DX11-ben. Egyfajta hamisan ragyogó hatást ad a nap által megsütött felületnek, ha oldalról nézed.
-
Szép gondolatmenet, alapos utána járással, tényekre támaszkodva.
Bennem az a kérdés merült fel, hogy az "egy irányba haladás"-on belül lehet, hogy mégis kétfelé mennek?
Szigorúan pletyka híreket figyelembe véve lehet olvasni olyat, hogy az érkező NV kártyák akár 1300/1400MHz GPU alap órajelűek lesznek, míg Radeonoknál 800-950MHz-ről szólnak az infók.
Ezek szerint az NV mégis inkább a magas órajelben bízik, az AMD pedig a teljesen átdolgozott Gpu-ban?
-
Firestormhun
senior tag
A két verzió nem összehasonlítható, mert alfában felbontáson és AA-n kívül más grafikai paramétert nem lehetett állítani. Alfa default presetje valószínűleg alacsonyabb volt a a zárt béta maximum presetjéhez képest.
Grafikonokból maximum annyit lehet interpretálni, hogy minél kevesebbet foglalkoznak a pc porttal annál rosszabbul fut a játék NV kártyákon AMD-hez képest. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az NVIDIA-é nem. Csak az AMD-nek vannak ilyen multiprecision ALU-i. Az világos, hogy a multiprecision ALU-nak sok előnye van, de a tervezőasztalon iszonyatos mértékű munkával jár. És itt ezt úgy kell érteni, hogy nem elég magát az ALU-t jól tervezni, hanem konkrétan nulláról kell felépíteni hozzá az architektúrát. Az AMD is csak azért csinálta meg, mert a GCN-t nulláról építették. A Pascal még mindig egy Fermi származék az alapjait tekintve. Az NV valószínűleg akkor csinálja meg, amikor ők is a nulláról kezdik elölről.
(#15592) gV: Tökmindegy a játék. Az a pletyi, hogy ebben a lapkában se ROP, se setup nincs.
-
Kolbi_30
őstag
Amit leírtam TÉNY nem fröcsögés..ulj vissza az iskolába vagy sétálj egyet, hátha segít.Ha valami nem egyezik a felfogásoddal/véleményeddel még nem értelmetlen hülyeség.. Mert tény hogy a 980 20-30 papírral drágább a 390nél és hozza a 390 azt amit a 980 DX12 alatt esetenként többet is..jah bocs ha valaki ezt le is irja..
-
Petykemano
veterán
Ez a cikk azt fogalmazza meg, hogy az nvidia kártyák annyival hatékonyabban hasznosítják a tranzisztorokat, egységeket, hogy nem alakul ki ún üres buborék a hardverben, amit mellékszálon (multithreading) hasznosítani lehetne. Burkoltan ez azt sugallja, hogy ahol ez megtörténik, az lényegében hiba. Vagy a hardverben, vagy a futtatott szoftverben.
Mit lehet vajon nyerni mégis olyan architektúrával, amelyben ilyen buborékok keletkeznek? Az egész async compute a buborék létére alapszik, ha az amd történetesen sikeresen csökkentené a buborékok méretét, akkor az egész még inkább veszítene a jelentőségéből. Mit nyerhet azzal, ha vannak buborékok?
-
Bratilla95
tag
Tudtommal a Mantle szolgált a dx12 alapjául, ami kimondottan gcn-re lett tervezve, ezzel nem azt mondom, hogy a dx12 is gcn-re készült, de valószínűleg a Mantle rokonság miatt megy jobb a gcn-nel. Én nem mondtam sehol, hogy bármelyik dx12-re lett tervezve, de van némi alapja annak amit írtam SZERINTEM. Ha tévednék kérlek világosítsatok fel, hogy miben, illetve mekkorát tévedtem.
-
rocket
nagyúr
HL2 vegul nem akkor jelent meg amikor az ATi szerette volna es a legnagyobbat profitalhatott volna belole, hanem amikor mar kint voltak az NV40 es az R420-ra epulo VGA-k, tehat nem jott be a strategia teljes mertekben.
Az azert a sikeresseg megitelese szempontjabol nem mind1, hogy az AOTS, vagy mondjuk egy BF5 dontene be a PasWell-eket
Egyebkent kisse elore szaladt a topik lakok egy resze, lassan itt nehanyan tenykent kezelik (mikozben forditott esetben hangsulyozzak, hogy ez csak egy clickbait oldal pletykaja), hogy a Pascal egy Maxwell szteroidokon, es nem tamogatja az Async Computeot.
-
Malibutomi
nagyúr
En is igy gondolom, de latod hogy sokan nem.
A vegevel is egyetertek, hogy nem lehetnek ott mindenhol, aztan ha valahol egy kisebb studio nem optimalizal mindket oldalra, ok is belefuthatnak egy Project Cars szeru fiaskoba.(#15394) daveoff
Akkor elmondhato hogy az NVidia az eladasok 4%-at tette ki a tobbi pedig AMD-s? -
Televan74
nagyúr
És a kóla?
Én megvárom a piacra kihozott kártyákat,azokkal készült teszteket,aztán döntök pénztárcámnak megfelelően.Bár az aláírásomban is láthatóan,azonos áron és teljesítményben,mindig az AMD -t fogom választani.Voltak kicsapongásaim,660Ti,980,de zömében AMD(Ati) választottam mindig.Processzorban is várom,hogy mit tud majd a Zen.
-
namaste
tag
"Ez egy nagyon hangzatos semmitmondás"
Ugye?De abból az ábrából nem derül ki semmi a crossbarra nézve. Se az hogy szimmetrikus, se az hogy aszimmetrikus.
Nyilván semmi jelentősége nincs, a GPU-k működnek, ahogy működnek. Néha előjön ez a téma (most Abu #15296 hozzászólásában), olyankor rákérdezek, hátha van valami bizonyíték, mellette vagy ellene. De semmi.Abu
Egy kicsit elbeszélünk egymás mellett, a shader processzorok számára érzékelhető memóriasebességre gondoltam. DX11 alatt elfedi a driver (szerinted), viszont a többi API esetén detektálhatónak kell lennie.
DX11 esetén a lefoglalt memória és a szabad terület méretének összevetéséből lehetne észrevenni a többszörös memória használatot. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A csatorna 64 bites. A belső vezérlő 128. A Maxwell egy csomó trükkös dolgot bevezetett, hogy tranyót spóroljon meg. Ilyen például az, hogy két csatornát kifelé egy olyan vezérlő kezel, ami nem különálló. Ezért volt célszerű a keresztbe címző buszok szélességének felezése, mert egy vezérlőnek nagyobb memóriaszeletre van rálátása. Maga a koncepció nem rossz egyébként ha a vezérlés jól van hozzáillesztve. Itt arra kell gondolni, hogy érdemes sokszor duplikálni az adatokat, mert kifizetődik. Az NV sosem riadt vissza ettől a módszertől, csak most nagyon ráerősítettek.
A GTA5 például pont emiatt a működés miatt számol az NV-nek több memóriát ugyanarra a beállításra, mert számításba veszik, hogy a driver az adatok nagyjából 25%-át duplikálja, így a default számolást megszorozzák 1.25-tel. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A Fermi idején ez inkább egy rossz optimalizálás volt, amit orvosoltak. A Maxwellhez azért kell, mert a memóriaelérést keresztbe megfelezték, tehát az egyik SMM csak az egyik memóriavezérlő memóriaszeletéből éri el az adatokat teljes sebességgel. Ha nem ott van az adat, akkor a keresztbe kötött busz már rögtön csak fele olyan széles, így az adatelérés elméleti maximuma is felezett lesz. Ezért az NV ma nagyon ráállt arra, hogy duplikálja az adatokat, mert az kedvező, ha nem felezett sebességű az elérés.
-
Firestormhun
senior tag
Kering még két további GDC prezentáció is a kibertérben:
-
PuMbA
titán
"Hozzá kell tenni, hogy azt nem tudom, a 15W-os TDP mennyire limitált be."
Nagyon, gondold el, hogy hány 15W-os diszkrét VGA van a piacon, illetve hol kezdődnek az alsó kategóriás videókártyák fogyasztásai és még ráadásul ebből a 15W-ból a proci is lecsíp egy nagy falatot
-
Follow-up: itt egy teszt a Skylake Iris GT3e IGP-vel. Sajnos csak 3DMark van benne, ami gaming releváns, de abból az látszik, hogy egy 750Ti-nek az 50-60%-át tudja hozni, 300 dolláros MSRP mellett. Ez amúgy az AMD 7850K-jához hasonló sebesség.
Hozzá kell tenni, hogy azt nem tudom, a 15W-os TDP mennyire limitált be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest