- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem akármilyen új GeForce jöhet idén
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Áramkiegyenlítőt fejlesztett a modern GeForce-okhoz az Aqua Computer
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
cskamacska
üzenetére
Lehet, hogy félreérthető voltam. Mindenesetre az azért érdekelne, hogy hol és mikor írtam én olyat, hogy szándékosan a konkurenciával való kitolás céljából húznak az nvidia felé a játékok? Vagy hogy bénaságból, pénzhiány miatt elbaltázva történne ez? Meg nV-gyíkemberek?? Miről képzelődsz?
Olyan jó, amikor saját projekcióink ellen lehet felülkerekedni egy vitában!
Én az nVidia összteljesítményét (execution) igenis méltattam, ámbátor felhívtam a figyelmet abbéli véleményemre, hogy az összteljesítmény az eredmény nem úgy áll össze, hogy 70% überkirály hardver, mindenekfelettálló mérnöki teljesítmény, 25%vérprofi driveres gárda és 5% marketing és egyéb piaci támogató tevékenység (ideértve a middeware-t), hanem mondjuk 30% kiváló hardver, kiváló mérnöki teljesítmény, 20% és 50% marketing és egyéb piacbefolyásoló tevékenység (ideértve a middleware-t, a pénzes támogatásokat, programokat, rendezvényeket, kiskereskedelmi kapcsolatokat, márkaépítést, mindshare építést, PR cikkeket stb, amiket Te épp most gyíkemberkedésnek neveztél)
Miért is érzed szükségét, hogy ezt a megállapítást (nevezetesen, hogy az nvidia jobban hajtja végre üzleti céljait (better execution)) levidd arra az ovis érvelési szintre, hogy "Óvónéni, a Petykemanó szerint nvidia logós zöld gyíkemberek direkt lassítják az AMD kártyákat"?
Jelzem, azt nevezted gyíkemberkedésnek meg összeesküvésnek, amely két hasonlóan kiváló termékből (és itt most nem a videkokártyákra gondolok) az egyiknek meghozza a piaci sikert, a másiknak meg nem. Persze a cégnek elemi érdeke az sugallni, közvetíteni feléd, hogy a piaci sikerei nem a piacon való jobb mozgása, hanem a konkurenciánál jobb terméke miatt következtek be.
A vérprofi driveres gárdához ennyit tennék hozzá: https://www.youtube.com/watch?v=dE-YM_3YBm0
a DX11/OpenGL-nek kedvező hardveres felépítés pedig a csomag része. A maxwell és a Pascal kiváló mérnöki munkák. A maga nemében az nvidia hardvere is és az AMD-é is remekmű. Csak épp a szoftveres környezet előbbinek kedvez. Az én állításom az, hogy azonban ezért az nvidia minden tőle telhetőt meg is tesz "marketing és egyéb piacbefolyásoló tevékenység" segítségével. Ha szerinted ez gyíkemberkedés, lelked rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Vírusirtó topic
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Formula-1
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 Swift Triple Fan Gaming Edition - Új, bontatlan, 2 év gari - Eladó!
- Gainward GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit!!! Beszámítok!!!
- GAINWARD RTX 4090 Phantom 24GB - 36 hónap garancia
- Xfx Radeon R9 390 8Gb
- PowerColor Red Devil RX 6900 XT Ultimate (XTXH chip) - Full dobozos, gyári kártyatámasszal
- AKCIÓ!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M1 Max 64GB RAM 8TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest