Hirdetés

Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz syberia #1295 üzenetére

    Szerintem 2 éven belül a ma még okésnak tűnő 4/8 és 6/6 konfigoknál tapasztalható lesz a lemaradás. Nem lesz rossz, vagy kifejezetten lassú, csak Kicsit lemarad, még esetleg beszakadás, gyengébb minimumok. Nyilván persze csak valami erősebb videokártyával.

    Kérdés, hogy vajon ezt a folyamatot felgyorsítja-e a 8/16 zen magos konzol.

    Aki olyanfajta, hogy buzog benne a vágy és gyakran forr a vére, hogy kipróbálgasson új dolgokat, és várhatóan úgyis újít annak nem szükségszerűen jelent előnyt a 3700X a 9700K-val szemben. De aki szeretné letudni ezt a kérdést 3-4 évre, annak akkorra biztosan előnyt fog hozni az SMT.

    Az irodában 2/4 gépem van. Nagyon gyakran irtó lassú, böngészésre is. Ez annak köszönhető, hogy az 8, ill 4+4 magos mobiltelefonoknak köszönhetően kényszerből megtörtént a böngészők többszálúsítása. A böngészők nyilván olyan alkalmazások, amelyek rövid időtartamra nagy (sok szálas) terhelést adnak a gépnek. A reakcióidő, a gyorsaság érzete nem független attól, hogy egy kérés kiszolgálására hány magot/szálat lehet 5-10-15 másodpercre csatasorba állítani. Egy 2 magos gép lomhának tűnhet egy 6-8 vagy akár 4 magos géppel szemben is, annak ellenére, hogy az idő 95%-ában a magok nyugalmi állapotban vannak és emiatt úgy tűnhet, erre e célterületre nem szükséges az erős gép (penya, v cerka, i3 elég)
    Az általános felhasználásra érdemes nyomon követni az arm magos telókat, hogy ott miképpen alakulnak a magszámok. A legtöbb jelenleg 4+4, ezért szerintem 4/8 v 6/6 alatt szerintem irodai célra sem érdemes gépet venni.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Aktív témák