Hirdetés

Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz cooi11 #1209 üzenetére

Szerintem az összes létező teszt azt fogja kimutatni, hogy a 8100 valamivel jobb.
    Én egy haswell i3-at (2/4) szoktam használni, ami ugyan nem rendelkezik 4 valós maggal, de nagyon sokszor tűnik úgy, hogy nem az a baj, hogy egy apró művelet ne lenne elég gyors, hanem hogy amikor valami olyan weboldalt nyitok meg, akkor az az egész procit "brutálisan" leterheli.
    A Chrome és a Firefox is most már eléggé többszálúsított, a Chrome különösen. Háttérfolyamatok, szinten mindenre külön szál fut, amire csak lehet. Ezt a mobilok hozták el nekünk, ahol sok esetben 8 gyengécske magocska van - muszáj volt sokszálúsítani a program futását. Tehát ma már igaz, hogy ha böngésző terhel - épp tölt be valamit - akkor az sok magot is képes egyszerre terhelni - jól jönnek a szálak.

Emiatt én akkor is a 2400G mellett döntenék, ha egyébként nem igazán használnám ki az IGP-t.

A 9100-at még nem lehet kapni. Ha majd lehet, akkor valószínűleg azt a 3400G-vel lesz érdemes összevetni.
    9100F-ben meg nincs IGP, ahhoz akkor be kell csapnod a gépbe egy videokártyát. Ha van otthon tarcsiba, vagy nem bánod, hogy akkor 5-10000Ft-tal drágábbra jön ki, akkor remek választás,

Aktív témák