- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- ASUS notebook topic
- E-book olvasók
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cowboy_bebop
őstag
válasz csatahajós #299 üzenetére
Ah. látom még a 4890-nel sem. Biztos h. ez a legújabb?
-
csatahajós
senior tag
Sajna lejárt a szerk időm, ezért külön írom. Elvileg a GPU-nak stimmelnie kell, de mondjuk a 4800-as szérián belül bármelyik megy együtt. Azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy a gyengébbik kártya paraméterei a mérvadóak, azaz az erősebbik kártya teljesítményéből is csak annyit tud kihazsnálni mint amennyit a kisebbik tud. éppen ezért nem tól gazdaságos két különböző kártyát összerakni, főleg a memória méretbeli különbség üt vissza.
Az AAti honlapján egyébként van egy összefoglaló táblázat, hogy mi mivel megy CF-ben. Még nem updatelték az 5870/50-nel
BTW ez elég off topic itt, szal pls a saját topikjában folytasd.
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
válasz Ricco_hun #291 üzenetére
Az MSRP-k ha jól emlékszem 129 (5750) és 169 (5770) USD
Leviske (#289): azért a 800 vs 1120 az inkább csak 40% ha a kisebbikhez viszonyítunk, nem pedig a duplája .
Szerk. : já bocs félreolvastam, a 160 duplájára gondoltál...miért lenne itt furcsa, ha itt eleve dupla a SIMD-ek száma.
Mellesleg a Redwoodra és a Cedar-ra is vannak pletykák, előbbi 8 utóbbi 2 SIMD-es lesz valszeg.
Én azt mondom, ha az 5750 hozza a 4850 teljesítményét akkor a 130 USD reális ár érte, de egyetértek Ricco-val hogy egy kicsit még mindig magas. Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy ez a kártya vélhetően a töredékét fogja csak fogyasztani, továbbá a 4850 forgalmazása megszűnik, tehát kávzi leváltja a korábbi terméket, aminek ha jól tévedek a utolsó ára 125 USD (tudom tudom volt 99 is de azóta már kapható a 4770). Szerintem az 5 dollár felár a dx11-ért és a jóval kisebb fogyiért nem elszállt dolog.
Abban meg egészen biztos vagyok, hogy az 5750 és az 5850 közé jön be legalább még 2 de lehe, hogy három kártya is (5770 elég valószínű, aztán jöhet egy 5790 - még növelt órajelek és/vagy több shader - meg egy 5830 is később - 256bites nyák, de 5850-nél is kisebb órajelek)
Szóval az árazás szerintem azért annyira agyon nem elrugaszkodott és én szvsz az 5870 árát sem tartom soknak (úgy értem nem adnék ki kártyáért ennyit, de elnézve a mindenkori csúcskártyák megjelenési árát egyáltalán nem drága).
[ Szerkesztve ]
-
iC
tag
Hello!
Itt biztos vannak okos Crossfire tudorok.
Milyen kártáykat lehet crossfireben összerakni?
Ha jól tudom jó ideje nem kell azonos típusúnak lennie, DE vajon különböző generációsakat is össze lehet rakni?Pl konkrétan: 4830+5850 crossfireben?
Köszi:
iCNem fog a monitorra a tollam
-
nagyúr
válasz VaniliásRönk #292 üzenetére
a 700/1150MHz-es sebességgel együtt viszont egy kicsit még mindig memória-limitesebb lesz, mint a 4850. ez a 800/40/16 konfiguráció konkrétan nem minden esetben lesz gyorsabb a 4850-nél
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Ricco_hun
senior tag
Jó, akkor hagyjuk a 128 bitet. Akkor csak szimplán lassú lesz az árához képest. Ilyen specifikációkkal a HD5670-et vártuk, nem pedig a HD5750-et. Ha meg majd nem veszi vissza a memória órajelét 2D-ben, akkor könnyen lehet, hogy többet fog fogyasztani idle-ben, mint egy HD5870. Nagyon úgy fest nekem, hogy azért csinálják ilyen gyengére a középkategóriát, hogy mindenkit a jóval drágább HD5870 felé tereljenek. Csakhogy a többségnek nincs pénze a felsőkategóriára. Úgyhogy az AMD pont a legszélesebb vásárlói réteget készül megszivatni.
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
FragMaster
addikt
Számból vetted ki...
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Ricco_hun #291 üzenetére
A GDDR5 négyszer tud adatot szolgáltatni egy ciklus alatt, míg a GDDR3 csak kétszer, így a rendelkezésre álló sávszélesség még nagyobb is, szóval 128 bit ide vagy oda, nem fog előbb lehalni a sávszél miatt, mint a HD4850.
Megint ez a hülyeség, 128 bit és mindenki rögtön húzza a száját, mikor egy busznak ez csak a szélessége, a sebesség nélkül semmit sem mond."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Ricco_hun
senior tag
válasz csatahajós #288 üzenetére
"5750- 800SPs, 40TMUs, 16ROPs, 128bit, 1150mhz GDDR5 and 700mhz core"
very gyenge, very drága (gbors találgatásában ez már az E -1 lenne)
Kicsit erősebb a HD4850-nél (gondolom nem dx9-ben, meg biztos lesz olyan játék ahol a 128 bit beteszi neki a kaput). Hát még jó, hogy nem lassabb a 25k-s HD4850-től. Ezt meg mennyinek szánják? 35-40k környékére? Szánalom. Azt a qrva 128 bitet miért nem bírják már elfelejteni. Ez nem belépőszint vagy alsókategória. Vagy az? Csak az ára nem ezt tükrözi.
[ Szerkesztve ]
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
leviske
veterán
válasz csatahajós #288 üzenetére
A HD5850 és 5870 közt 160SP-nyi különbség van, ezek közt meg a duplája volna? Nem látom sok értelmét.
-
csatahajós
senior tag
Na itt vannak a pontosabb pletyka adatok a Juniperekre:
"5750- 800SPs, 40TMUs, 16ROPs, 128bit, 1150mhz GDDR5 and 700mhz core.
Which it should be performing a bit better than a 4850.
The 5770 is supposedly still a Juniper w/ 1120SPs, 56TMUs and 128bit. I haven't heard any confirmation on clocks but I would guess ~800mhz core and 1200-1250mhz GDDR5."
-
nagyúr
-
gyiku
nagyúr
-
zuchy
őstag
DX9-ben esélyes, hogy erősebb lesz, de DX11-ben már necces, a sok emuláció miatt.
Igaz, hogy a textúrázók terén is azt hiszem lesz emulálás.(#274) csatahajós: Van benne valami, mivel a gyengécskedő 40nm miatt lehet kénytelenek voltak betenni több SIMD blokkot, hogy több legyen benne a redundáns terület.
Ahogyan majd javul a gyártósor, úgy lesz esély egy még durvább Radeon kiadására.[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu
-
FragMaster
addikt
válasz FragMaster #280 üzenetére
Bocs, pontosan 73,6gb/s, csak már nem engedett szerkeszteni.
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
FragMaster
addikt
válasz csatahajós #274 üzenetére
Ó hát akkor kemény lesz az az 5750-is az árához képest. Csak győzze etetni az a 960sp-t a ~75gb memsávszél (ami szintén pletyka még, de legalább képekkel mutogatták )
-
csatahajós
senior tag
Hát igen, de józan paraszti laikus ésszel gondolkozva, ha a Juniper 180mm2-en 14 SIMD akkor a Cypress kb 380mm2-en 28-ra jön ki, tehát még redundanciával is mondjuk 24-26 (1920 - 2080 SP) tömb aktiválható. Persze ez egy legjobb eset forgatókönyv, de szerintem az 1920SP-s forgatókönyv hihetőnek hangzik.
-
nagyúr
1et értek Charlie-t én is szívesen szoktam olvasni, bár az utóbbi időben már annyira el van borulva, hogy szépen lassan fordul át idegesítőbe...
csatahajós: a 2.1Mrd tranzisztor eleve kicsit meglepett az RV870-nél (10-15%-kal kevesebbre számítottam), mondjuk az tény, hogy az ALU-k nem 100%-ig ugyanazok, mint az RV770 esetében. de simán lehet, hogy van benne redundanciában 1-2 további SIMD tömb, 40nm + > 300mm2 chipméret miatt minden bizonnyal érdemes volt rátenni akár jópár %-ot, hogy a kihozatal mondjuk 1.5-szeres legyen
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nkmedve
őstag
válasz csatahajós #274 üzenetére
Valószinűleg szükség lesz az 5890re a Fermi ellen, és nem biztos hogy az órajelekkel sokat tudnak variálni már. Az viszont nagyon meredek lenne, ha kiderülne, hogy az 5870 nem teljes értékű RV870. Szerintem inkább lesz 10SIMD az 5770-ben, mint hogy ez bekövetkezzen, de hátha tévedek.
-
csatahajós
senior tag
Némi vad pletyka a még meg nem jelent kártyákról. A Juniper NDA-ja okt. 12.-én jár le, a Hemlocké 19.-én.
Ezen felül állítólag az 5750es kártya 960SP-vel jön, csak az 5770 lesz 1120-as, viszont állítólagosan a Cypressben is több aktiválható SIMD van mint amennyit elhitetnek velünk jelenleg (az 5770 180mm2-es 14SIMD-jéből következtetnek erre, hogy a 2X akkora Cypressben több kell hogy legyen) - tehát jó esély van egy 5890-re is.
-
rocket
nagyúr
Fuad, Charlie (Groo The Wanderer@B3D), Theo, Florian (KonKort@B3D) a 4 musketas
Par eve amikor INQ volt az egyetlen FUD oldal nem gondoltam volna ekkora uzlet lesz FUD/BS siteokot uzemeltetni, ez is azt mutatja mennyire befolyasolhato az emberek tobbsege, kepesek barmit elhinni ami levan irva egy oldalon, es ezzel eltartjak ezeket az oldalakat.
Ehez jon meg Vr-Zone es a Nordichardware es kesz a pletyka apokalipszis
Charlie jo arc, annak ellenere, hogy sok zoldseget osszehord, a sok 1000 szavas agymeneseit az NV-vel kapcsolatban mindig fun olvasni[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
gyiku
nagyúr
-
FragMaster
addikt
Huh, nem korai még erről spekulálni? Na mindegy kíváncsi vagyok mit találnak ki újításul, de csak több kraftot tudok elképzelni egyelőre. Új architektúra úgy sem jön ennyi idő alatt, ha csak a háttérben nem fortyogott valami eddig.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
inkább nagy középső ujj az AMD-nek...
Med1on: tény, hogy nem szerepelt a közeli terveim között, de attól még ****** **
rocket: (most nem találom azt a jó kis facepalmos animált gifet, de ide lehet képzelni. hihetetlenek ezek a csávók )
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
Next generation Radeon chips slated for Q3 2010
Minden kezdodik elorol
-
rocket
nagyúr
Van hely boven
-
Ricco_hun
senior tag
Rocket és Med1on. Muszáj itt személyeskedni egymással ("nem tudsz írni", "te meg számolni nem tudsz" - ovoda?) ezzel szétoffolva a topikot? A Dx11 vs. Physx csatát is nyugodtan lenyomhatnátok mellette privátban.
Mod: csak azért vetemedtem erre, mert 12 hsz. óta felváltva megy a személyeskedő offolásotok, mintha chat lenne).[ Szerkesztve ]
-
-
Med1on
aktív tag
Experience The DirectX 10.1 Difference
Stormrise +25% performance
Dominate DirectX® 10.1 games with
Stormrise itt van de a Far Cry 2 nincs.
Erre nem lehet azt mondani, hogy nem csinált semmi felhajtást. Ez a játék még ekkora hírverést se érdemelt volna.[ Szerkesztve ]
A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.
-
rocket
nagyúr
Az, hogy elrontottak a jatekot a fejlesztok utolag derult csak ki, megjelenes elott es megjeleneskor se csinalt semmi felhajtast az AMD az elso nativ DX10-es jateknak ami fekudt az architekturajuknak.
-
Med1on
aktív tag
A Stormriset simán a fejlesztők rontották el. Ebben az esetben mit tehetne szerinted az AMD?
Egyik fórumozó hozzászólásában láttam, az ötöt. De grat. ha csak 4 lett végül is ez igazán szép eredmény.
A te billentyűzeteden nincsenek ékezetes betűk?[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
Remeljuk nem ugy sikerul ez nekik mint a Stormrise eseteben
Egyebkent meg 1 rovid idore visszaterve, hol az 5. HD58xx elirasom?
En csak negyet latok, vegen meg kiderul en irni, te meg szamolni nem tudsz[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
Abba teljesen biztos vagyok, hogy az AMD-nek sikerül felhívni a Dirt 2-re a figyelmet. Mostanában nagyon hatékonyan működik a marketing gépezet. Már a PhysX ellenszerét is keresik sőt a Bullet személyében lehet, hogy már meg is találták.
Ez hosszabb távon biztos nem kifizetődő stratégia, hogy majd 1 ideig úgyis átsiklanak azokon a játékokon amelyek nem fekszenek a Ferminek. Nem is erre akar alapozni az Nvidia egyszerűen a DirectX 11 fel se merült a Ferminél ellenben azt erősen hangsúlyozták, hogy ez már inkább egy általános célú gyorsító lesz.
-
rocket
nagyúr
"Tegyük hozzá 5x zsinórba sikerült elírnod. Jah ez tipikus sima elírás."
Nem fogok magyarazkodni, gondolj amit akarsz."Dirt 2 decemberbe már használni fogja a tesszellátort. Ha igazad lenne és november végén kijönne a Fermi akkor utána 1-2 héttel már lehet majd látni tesztek alatt is az egyik nagy gyenge pontját. Ennyi. Pont."
Ha a ket GF100 kartya rajtja egyszerre lesz december elott akkor launch utan 1-2 hettel mar keso lesz, a tesztek minimum 90%-a megjelenes napjan jon (persze ehez nem art megfelelo mennyiegu teszt kartya, 10 darab keves lesz ), az utana koveto par napban jon meg par, meg nehany oldalon visszaternek mondjuk CF/SLI teszteleshez, aztan nagyabol ennyi, utana mar csak joval kesobb roundup tesztek szoktak lenni, es mivel ezeknek az oldalaknak a tobbsege hardverekkel foglalkozik kulon DIRT2 teljesitmeny tesztjuk nem lesz.
Evvel kapcsolatban az AMD-nek kell lepnie, felhivnia a figyelmuket ra hatha lesz csak hardverekkel foglalkozo oldal aki raharap a temara, es nem csak elmeleti szinten irogatnak a tesszalaciorol a DIRT2 kapcsan, vagy csak hazon belul hasonlitgatjak a teljesitmenyeket, vagy ami az AMD szepontjabol a legrosszabb semmit nem irnak.Mivel az atlagfelhasznalok egyebkent se arrol hiresek, hogy tulzottan erdeklodjenek, igy nekik az elozetes hype miatt a launch day az egyetlen amin erdeklodnek a termek(ek) utan, amit ott latnak azt elkonyvelik, 2 hettel kesobb nem fognak a tesszalacioval kapcsolatos teszteket keresgetni.
-
Med1on
aktív tag
Kis kiigazítással jogos. A HD 5850 nem 269$ hanem 259$ bár most már nem elérhető szal lényegébe mind1. Délután a HIS példányok még megvásárolhatók voltak de annak is vége lett.
Ha tényleg így alakul a helyzet a Juniperrel kapcsolatban akkor elfogadhatók lennének ezek az árak. Kérdéses még az órajel ami még nagyba befolyásolhatja az összképet. A HD 5770 esetében ezeknél a specifikációknál (1120/56 192bit) figyelni kell arra is nehogy túlságosan megközelítse a HD 5850-et. Gondolom mostanra ezt már kisakkozták az AMD-nél.A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.
-
rocket
nagyúr
Rajt elott nem volt hivatalos ara, csak a pletykakban irogattak a 299$-399$ arakat, amit Neweggen lattal megjelenes napjan az lett vegul az MSRP, 269$ es 379$.
Az AMD-s megjelenesi elotti prezentaciokon Juniper <200$, HD5850 <300$, HD5870 <400$ volt, azt meg a jo eg se tudja miert kovetkeztettek erre a 2 Juniper eseteben 149$ es 199$, a HD5850 eseteben 299$-ra, a HD5870 eseteben pedig 399$-raEnnyire kerek arazasok regebben voltak meg, amikor az ATi meg az NV kartelezett.
A JuniperPRO/XT eseteben a 129$ es a 179$ nem hangzik irrealisan ha 10SIMD a HD5750, es 14SIMD a HD5770.
-
Med1on
aktív tag
Tegyük hozzá 5x zsinórba sikerült elírnod. Jah ez tipikus sima elírás.
Dirt 2 decemberbe már használni fogja a tesszellátort. Ha igazad lenne és november végén kijönne a Fermi akkor utána 1-2 héttel már lehet majd látni tesztek alatt is az egyik nagy gyenge pontját. Ennyi. Pont.
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
"Dirt2 december eleje, AVP január. Elég komoly gameknek néznek ki a Dirt2 konzolos értékelései 90% körül mozognak. Szóval az biztos, hogy nem kell várni márciusig a DirectX 11-re"
Januarban nem valoszinu megjelenik az uj AVP, a DIRT2-vel meg nagyot kaszalhatna az AMD ha nem december 2. heteben jonne, 2 hettel karacsony elott. (legalabbis a kupon szerint ami a HD58xx kartyakhoz van)."Azért írtam azt a Fermiről, mert úgy láttam, hogy nem nem sok fogalmad van a chip képességeiről. Emulált tesszellálással garantáltan nem lehet utolérni a Cypress fix funkciós egységeit, ráadásul még a textúrázók terén is lehetnek kavarások."
Eleg szelektiven olvasgatod akkor a hozzaszolasokat ha ezt gondolod, azt is leirtam mit fog tenni az NV, hogy ez ne legyen hatrany, el kell csak ernie ne hasznaljak a tesszalaciot.
Az egyetlen eddig megjelent (Oroszorszagon kivul is, nehogy legyen mibe belekotnod )DX11 Battleforge pl. nem hasznal tesszalaciot hiaba DX11-es jatek, ha november vegeig az NV elinditja a GF100-ra epulo kartyakat (paper launch, very-very soft launch az most lenyegtelen), ez lesz az a jatek ami a tesztekben semmit nem mutat majd a GF100 egyik nagy gyengejebol a hardveres tesszalator hianyabol, mas DX11-es jatek addigra nem lesz, de mar most is van nehany PhxsX cim. (most egyebkent bepotolhatod az ertelmezesi zavarodat, es megkapod a hozzaszolasaim vegeredmenyet amiket kiforgattal, azza, hogy olyan dolgokat kepzeltel bele ami benne se volt.)"Értelmezési gondok inkább nálad lehetnek. A HD 5850 nem egyenlő a HD 5750-el."
Nem kellett ott ertelmezni semmit, elirtam, az meg teged minosit, hogy ertelmezesi gondnak gondolod.
-
Med1on
aktív tag
Dirt2 december eleje, AVP január. Elég komoly gameknek néznek ki a Dirt2 konzolos értékelései 90% körül mozognak. Szóval az biztos, hogy nem kell várni márciusig a DirectX 11-re. Persze (elsősorban a zöld szimpatizánsoktól) ilyenkor szokott az jönni, hogy ezek a gamek nem érdekelnek/úgyse lesznek jók.
Azért írtam azt a Fermiről, mert úgy láttam, hogy nem nem sok fogalmad van a chip képességeiről. Emulált tesszellálással garantáltan nem lehet utolérni a Cypress fix funkciós egységeit, ráadásul még a textúrázók terén is lehetnek kavarások.
Persze azokat nem te írtad, csak vhogy mégis a te hozzászólásaidba voltak.
Értelmezési gondok inkább nálad lehetnek. A HD 5850 nem egyenlő a HD 5750-el.[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
Nekem nem korai, bar a SIMS 3-mat nem lesz konnyu megverni 7 es fel het alatt, de nem lehetetlen
A lenyegi reszen annak a hozzaszolasomnak nem valtoztat ez egyebkent.3 honap mulva 2010 januar 2. lesz, ha koveted a PC jatek piacot az uborka szezon, a februar meg megjobban, utana marciusban tortenhetnek az elso dolgok a DX11-es jatekokkal kapcsolatban (ugy mint iden a DX10.1 kapcsan), addigra talan mar a GF100-bol is lehet majd kapni eleget.
A lenyege annak amit irtam az, hogy karacsonyig bezarolag van az uzletileg nagyon fontos idoszak, es szeptembertol indulva a mai napig ugytunik az NV jobban felkeszult szoftverekkel, amik ugye eladjak az uj hardvereket, es nem forditva."Bravó 1 hét után erre a következtetésre jutottál? Mellesleg a HD 5870 megjelenése óta már elérhető a Battleforge DX11, illetve a Stalker orosz változata is hamarosan jön ugyanis csak az európai verziót csúsztatták el. Ezen kívül már legalább 6-7 nagynevű játékról lehet tudni, hogy DX11 támogatással jön, de aki nagyon figyelt már többről is tudhat. Igen valóban vesztésre áll a DX11."
Nem kovetkeztetek semmire, a tenyekrol irtam, tudom jol van Battleforge DX11-es patch, a STALKER: COP orosz verzioja meg lenyegtelen ahoz amit irtam, mert nem kaphato Oroszorszagon kivul, es iden nem is jelenik mar meg.
"-Ezzel nem arra céloztam, hogy te az ellenkezőjét állítottad csak azt mondtam, hogy a felépítéséből adódóan nem kell csodára számítani Dx11 alatt."
Akkor ertelmezesi problemaid vannak, minek celozgatsz olyan dologra aminek semmi koze ahoz amit irtam?
"Nem akarom szétoffolni a topikot (ezért sry all) de azért ettől függetlenül off címszó alatt sincs helye hülyeségeknek szerintem."
A hulyeseget te hordod ossze, hogy kiragadsz reszleteket mondatokbol, es keptelen vagy ertelmezni amit irtam.
Csak neked: nem irtam DX11 bajnok lesz a GF100, nem irtam a DX11 nem lesz fontos, nem irtam a PhysX megvaltja a vilagot.#242: Majd megkerek egy moderator javitsa at, a vicc az, hogy fel se tunt amig nem irtak
[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
válasz Ricco_hun #242 üzenetére
299$ és 399$ volt a HD 5850 és az 5870 hivatalos ára a rajt előtt. Ehhez képest a neweggen már a nyitónapon 379$ volt a HD 5870 (sajnos ez se sokkal jobb) illetve jelen pillanatban 259$ a HD 5850 (ez már azért nem rossz).
Ahogy láttam a GTX 285 ára bőven magasabb szóval a kisebbik Cypress esetében nincs ok panaszra.Szóval magasnak tűnik a 149 és a 199$ de a két Cypress is így indult és alig 1 hét alatt egész sokat javult ezen a téren.
[ Szerkesztve ]
-
zuchy
őstag
válasz Ricco_hun #242 üzenetére
Rocket: Azért az kemény volt, hogy vagy 5 hsz-en keresztül HD5850-nek írtad a HD5750-et. Ha valaki csak úgy betéved a topikba nem kicsit megtévesztő lehet számára.
Biztos nagyon tettszik neki.
Hát (háttal nem kezdünk mondatot) eléggé nagy űr lesz majd a HD58xx és a HD57xx között. Nem értem akkor mért HD57xx lesz a neve, ha ilyen gyengusz? Jobban illene a HD56xx-be.
Vagy! Direkt arra mennek, hogy vegyed meg a drágább HD58xx-t. Direkt terelik az embereket.
Mivel konkurencia nem várható még ezen a szinten, így ezt is megtehetik. Ha meg kijön a konkurens megoldás, akkor csinálnak pl egy HD 5790-t.PC-STYLE.hu
-
Ricco_hun
senior tag
"Hát... Ha igazak a HD5750 tesztek, akkor nem sokkal lép meg a HD4770-től. Innentől eléggé a szíven ütős kategória, ha képesek $100-nál többet kérni érte."
Egyetértek. Ez 100$-nál többet nem ér dx11 ide vagy oda. És ezt akarják 149$-ért adni, a magasabb órajelű HD5770-et meg 199$-ért. Hát lehet bízni abban, hogy a béta driver miatt ilyen gyenge, de az ATi nem szokott csodákat művelni driver ügyileg. Remélem a debütálásig változnak az árak, különben várhatok vagy egy fél évet mire elérhető szintre csökken az ára. Ezek is túlárazottak.
Srácok jó lenne ha nem off-olnátok szét a topikot. Zsozsoooooo problémája/kérdése is inkább ebbe a topikba való, hiszen a HD5850/HD5870 már megjelent.
Köszönöm.Rocket: Azért az kemény volt, hogy vagy 5 hsz-en keresztül HD5850-nek írtad a HD5750-et. Ha valaki csak úgy betéved a topikba nem kicsit megtévesztő lehet számára.
-
leviske
veterán
Hát... Ha igazak a HD5750 tesztek, akkor nem sokkal lép meg a HD4770-től. Innentől eléggé a szíven ütős kategória, ha képesek $100-nál többet kérni érte.
Fura, hogy az előző generáción ezen széria esetében nem sikerült túllépni. Okosabb lett volna, ha ebben az esetben inkább 600-asok lesznek.
-
félisten
Most hogy áll win7 alatt az Ati VGA és a GF, mint PhysX társkártya helyzete?
Létezik már valami varázslat a probléma megoldására?
Alaphelyzetben, a CUDA sem műxik ha a GF a másodlaos kártya?[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Med1on
aktív tag
"PC-n iden egyertelmuen a Modern Warfare 2 fog a legnagyobb peldanyszamban elkelni, az is egy DX9-es jatek."
Erre írtam azt, hogy nem korai-e megelőlegezni "a legnagyobb példányszámot"? -annak tükrében, hogy a játék még sehol sincs.
Az R600 átlépett 2 évet mert igazán jól csak az RV770 "működött". Ezt aláírom ez jogos itt sok vitának nincs helye. De belegondoltál már abba, hogy az általad vizionált: "2010 meg a tavoli jovo," 3 hónap múlva itt lesz?
Amit végképp nem értek:
"nem is erdemes ennyire elore nezni"Szerinted a vásárlók nagy része néhány hónapra vásárol grafikus kártyát? Én úgy gondolom nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy mindig az éppen aktuális trendet kövessék mert bizony a legtöbben hosszú évekre terveznek egy esetleges vásárlás során. Nem, hogy 3 hónapra hanem ettől még távolabbra célszerű tervezni mert nem olcsó mulatság a gépfejlesztés.
"az AMD-nek all a zaszlo a DX11 vs PhysX "
Bravó 1 hét után erre a következtetésre jutottál? Mellesleg a HD 5870 megjelenése óta már elérhető a Battleforge DX11, illetve a Stalker orosz változata is hamarosan jön ugyanis csak az európai verziót csúsztatták el. Ezen kívül már legalább 6-7 nagynevű játékról lehet tudni, hogy DX11 támogatással jön, de aki nagyon figyelt már többről is tudhat. Igen valóban vesztésre áll a DX11.
A fermi architektúrájából már lehet látni az Nvidia elsősorban nem "grafikus kártyát" akart tervezni.
-Ezzel nem arra céloztam, hogy te az ellenkezőjét állítottad csak azt mondtam, hogy a felépítéséből adódóan nem kell csodára számítani Dx11 alatt.Nem akarom szétoffolni a topikot (ezért sry all) de azért ettől függetlenül off címszó alatt sincs helye hülyeségeknek szerintem. Emiatt fontosnak tartottam a fönti dolgokat megemlíteni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Mert a linkelt oldal tiltja a képei beszúrását.
Itt a kép: [link]
Ha a linket sem nyitja meg, akkor vágólapra az URL-t, és egy üres lapra beilleszteni. Miután megnézted, már itt a fórumon is látszik, mert benne van a böngésző átmeneti tárolójában.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
mad1
veterán
-
keIdor
titán
Egyet értek, illetve pontosítok. A Star Wars brand szvsz már semmit nem ér, kevés embert mozgat meg, főleg a Force Unleashed bukása óta.
Egy non-MMO RPG Knights of the Old Republic 3, és Jedi Knight 4 szerintem visszahozhatná a brand erejét a csúcsra, de mivel tudtommal ilyenek nem készülnek, így marad lent a brand.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Zsozsooooo
tag
Itt a kép, előző hszből eltűnt !
-
Oliverda
félisten
Nagyon kis "picsa" kártya lett ez az 5750. Szerintem a nyák előállítása még olcsóbb lehet mint a 4770 esetében. Ergo elég rugalmasan tudnak majd játszadozni az árakkal.
Az 5770 órajeleit pedig én 850/1200-ra tippelem.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Zsozsooooo
tag
Hali srácok ! 5870 CF mér skálázódik ilyen gyengén, fog ez javulni ? Azt hittem CF-ben lazán otthagyja majd a GTX 295-t .
Pedig más játékoknál nagyon jól szerepel a CF ! Viszont nekem crysisre kell
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
[OFF]Köszi, tisztában vagyok vele , csak pont te kommentáltad ha jól emlékszem, hogy most az nv javított a die miéret -teljesítmény arányon. Valóban nem látszik maga a die (kivéve a "robbantott ábrán", de azért a kupak méret illetve a hátoldalon a lábkiosztás és hordozóréteg mérete sejtet valamit.
Off vége[/OFF]
-
nkmedve
őstag
Felesleges DX-et hasonlitani PhysX-hez. Attól eltekintve amit már sokan leirtak, hogy az utóbbi egy zárt szabvány, valamint nincs és nem is lesz túl sok játék ami támogatná (ami támogatja ott sincs hihetetlen nagy különbség) PhysX egy hardcore-gamer cucc, az átlag játékosnak sose lesz olyan gépe amivel élvezhetően kihasználná.
Unreal motorral egybe lehet kötni, mert az nem túl igényes, de úgy is kell legalább egy 9800GX2 szintű kártya, hogy tényleg látványos legyen, másképp megeszi a hardvert. Igényesebb motrokról még nem is beszéltünk...DX11 ezzel szemben a természetes fejlődést képviseli és nem kell hozzá felsőkategóriás rendszer, hogy kihasználhasd. Ha tényleg egyszerű lesz rá fejleszteni és visszafele kompatibilis lesz, akkor hamar kapni fognak rá a fejlesztők.
NV azt mondta, hogy DX11 nem fogja eladni a hardvert, szerintem inkább PhysX nem fogja, pedig ők erre épitenek.
-
rocket
nagyúr
válasz csatahajós #221 üzenetére
Van kulon NV talalgatos topik, inkabb oda kellene a Fermi-vel kapcsolatos hireket beirni, es akkor nem kell ezt a topikot szet OFF-olnunk.
Egyebkent a DIE nem latszik a kepen, az csak a "kupakja"."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
Olvastam, en a jelenlegi tenyekrol, es mi varhato meg iden arrol irtam, nem arrol mi varhato majd 2010-ben.
"Modern Warfare 2 eladások? Jelen pillanatban még fejlesztik a játékot nem korai ez még kicsit?"
Fuss neki ujra, hogy mit irtam."Most komolyan te a DirectX 11-et akarod a PhysX-el összehasonlítani? Egy nyílt grafikus api-t egy zárt szabvánnyal? Persze ha neked a jövőben az évenként 1-2 komolyabb PhysX-es játék elég akkor összehasonlítható a kettő."
Ismet csak azt tudom irni amit az elejen a hozzaszolasnak, a jelenrol, es az iden varhato dolgokrol irtam, most egy fontos idoszak kovetkezik az eladasok tekinteteben, 2010 meg a tavoli jovo, odaig nem latok a szines grafikonokon mutogatott 2010-es tortenesek meg nem erdekelnek, R600 kapcsan megtanulta aki akarta, hogy nem is erdemes ennyire elore nezni
#198-ben ezt irtam:
Egyelore egyatalan nem az AMD-nek all a zaszlo a DX11 vs PhysX csataban, jovo evben meg milesz az meg majd kiderul, mint a STALKER peldaja mutatja barmelyik jatekot, barmikor elhalaszthatjak, igy egyelore keplekeny az egesz DX11, mig a PhysX itt van mar most is, ha nem is domping szinten, de megindult a hajo, aminek ugye a joslatok szerint sullyednie kellene mert gyarto specifikus."A fermi architektúrájából már lehet látni az Nvidia elsősorban nem "grafikus kártyát" akart tervezni."
Nem irtam ennek az ellenkezojet.
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
Reggeli kis hírmorzsa a túloldalról.
Nem úgy tűnik, hogy az nv is sokat tudott volna javítani azon a die méreten...
-
Med1on
aktív tag
A DX 11 és a DX 9 viszonyáról kéretik ezt elolvasni.
Modern Warfare 2 eladások? Jelen pillanatban még fejlesztik a játékot nem korai ez még kicsit?
Most komolyan te a DirectX 11-et akarod a PhysX-el összehasonlítani? Egy nyílt grafikus api-t egy zárt szabvánnyal? Persze ha neked a jövőben az évenként 1-2 komolyabb PhysX-es játék elég akkor összehasonlítható a kettő.
A fermi architektúrájából már lehet látni az Nvidia elsősorban nem "grafikus kártyát" akart tervezni.
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Azt csak Te tudod, hogy számodra érdemes-e. Egy HD5700-assal a látványt/teljesítményt tekintve, DX11-es játékokban sokkal jobban járhatsz, mint egy HD4800-assal.
De ezek a játékok nem most fogják ellepni a piacot. Tehát, ha kicsit várni akarsz az árak normalizálódására, akkor szvsz most nyugodtan lehet. 2010Q1-re lehet gondolom több DX11-es játékot várni, mivel elég sok játékot csúsztattak addig.
(#195) rocket: De csúf... Bár így valamivel talán közelebb ál stílusban az eddig megjelent két HD5-öshöz, mint a régi, HD3870 hűtéssel. Az mondjuk várható volt, hogy drágább, zárt hűtést nem fog kapni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Ricco_hun #211 üzenetére
persze hogy oda, csak benéztem az E1-nél lesz kicsivel gyorsabb, és így a 4870-et sem fogja elérni. p.o.s.
Abu: eddig még nem találkoztam olyan PhysX játékkal, amit bírtam volna értékelni. én marhára lesz**om, hogy hogyan lengedezik a zászló vagy a ruhafoszlány a szélben, nem nagyítóval bámulom az állóképet. lehet ebben a fizikás dologban potenciál, de amíg ilyen kispályás célokra használják...
-
-
rocket
nagyúr
Elore kellene gondolkodniuk, mert utolag majd max. bloggolni lehet csak a "serelmeket"
Vantage Perlin Noise teszt alapjan mar megint az E0-nal jarunk a HD5750-nel, mar csak akkor az a remeny maradt, hogy valami csoda folytan az ES egy XT orajelein futo PRO volt, es a kartyarol keszult kepekkel ellentetben a JuniperXT 14SIMD es 192bit-tel jon.
Az biztos kaosz az egesz, es fura, hogy azsiaban mindenki 14SIMD-rol irogat, aminek sajat altaluk keszitett teszt sorai kozott ott vannak az ellentmondasok
[ Módosította: Racecam ]
-
rocket
nagyúr
-
Ricco_hun
senior tag
1120SP/56TMU/128bit 700/1150, GDDR5
"ez a variáns az E3-as kísérletemnél egy kicsivel gyorsabb"
Hát én meg úgy látom, hogy inkább az E1 és E2 variánsok közé tehető (az órajelek miatt). Az E3 variáns már 192 bites, hogy lenne attól gyorsabb? Abba a vgaspeed-es találgatós táblázatba be tudnád illeszteni ezekkel az órajelekkel is? Kíváncsi vagyok, hogy mit mutatna így, mert az E1 variánstól magasabb a mem órajele, de viszont az E2 variáns 850MHz-es gpu-jához képest nagyon kevés az a 700Mhz.
Talán befogja a HD4870-et, ha ez lesz a HD5750 és nem lesz több 120$-nál még jó vétel is lehet, más egyéb esetben csak a fejemet tudom csóválni.Az a kúler hasonlít a HD4770 hűtésére, csak a kártya vége felé ennek hosszabb a műanyag burkolata. Hát nem egy szép darab.
-
rocket
nagyúr
En is tudom mi lenne a legigazsagosabb, de nem ilyen vilagban elunk, hogy ez a mentalitas elterjedjen.
Hiaba az AMD jelentetett meg uj VGA-kat, inkabb a NV fele iranyelvet hasznaltak a tesztek tobbsegeben, jatekok, es beallitasok kapcsan.Akkor rosszul emlekeztem mert full HD-ben 45% a kulonbseg. (lehet masik teszt volt, az tuti nem europai volt, hanem valami azsia mert kriksz-krakszok voltak a tablazaton betuk helyett )
DAD-ra is rosszul emlekeztem akkor behuzok neked 1 hit-et a sok miss melleAttol mert nepszeru a WOW a tobbi nem lesz az, es ott is mar lassan tucat szam jonnek a probalkozasok, tehat akkor az AMD 3 MMORPG melle allt es lesznek DX11-esek.
Az ilyen jatekokat pont ugy lehetett eddig nepszeruve tenni, hogy alacsony igenyeik vannak, es hat 2010Q1-ben a DX11 meg biztos nem az lesz.Mafia2 egy DX9-es TWIMTBP cim amit agyon hypeoltak mar eddig is, biztos lesz a jatekban AMD szeretet csomag, aztan Ian McNaughton megint bloggolhat, hogy elsirja a banatat
Nem tudom, eleg sokat gyengult a Star Wars mint brand az 1-2-3-nak koszonhetoen, engem nem hozott lazba ez a hir az tuti, persze ez nem jelent semmit
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mi próbálunk aszerint tesztelni. A Stormrise maradt volna, mert az első teljesen DX10-es játék, de gagyi, ezért ment. Ez a minőséges dolog igazából a legigazságosabb. Az architektúrára nem is gondolunk, mert nem kívánunk kedvezni senkinek.
[link] - XbitLabs NFS:Shift
[link] - Darkest Of Days bejelentés
CPU PhysX kapcsán semmi meglepetés nem lehet. Ha valami lassabban fut AMD-n, az nem a CPU PhysX miatt van.
A Codemasterssel hosszútávú megállapodás van. Ami jön az DX11 lesz. Nem csak az AMD miatt, de az egyszerűbb fejlesztés és a sebesség is ezt kívánja.
A Ghengis Kahn-t azért nem írtam, mert az még 2010-ben sem biztos, hogy megjelenik. Amúgy az is MMORPG lesz. Az MMORPG-kbe amúgy azért invesztál ennyit az AMD, mert nagyon népszerűek PC-n.
A Mafia 2 az eladásokra megy rá, nekik nincs szükségük pénzre. Ezért maradtak eddig a zárt ajtók.
Akinek nincs konzolja, mint nekem, az tuti megnézi. A Star Wars Brand meg piszok erős, ezt senki sem vitatja.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
rocket
nagyúr
A tesztekben miota szokas minoseg szerint osszevalogatni a jatekokat?
Inkabb azok vannak osszevalogatva amik kedveznek az eppen bemutatni kivant architekturanak (pontosabban inkabb az NV kartyainal tesznek igy, ezert volt, hogy 80+ framek mellett leragadtak megint a 4xAA-nal), de vannak olyan oldalak, akik 1-2 eves jatekokkal tesztelnek meg mindig amiket mar a 99$ alatti VGA-k kozul is van ami full HD-ben visz 8xAA/16xAF mellett 60 frammel.
Jol emlekszem a tesztekre (most hirtelen egyet se talaltam meg) az atlagosnal lassabbak a HD58xx kartyak az NV kartyaihoz kepesz NFS:Shift alatt mint mas jatekokban, igy annyira azert nem fekszik nekik.Mar megint a tavoli jovoben jarsz, en a jelenrol, es az idei evrol beszeltem.
Darkest of Days-t nem irtad soha mint PhysX cim, az a semmibol jott
Egyebkent nem feltetlenul kell GPU PhysX, mivel az AMD driverei jobban terhelik a CPU-t igy a CPU PhysX kapcsan is lehetnek erdekes tortenesek meg.Online jatekokhoz minek DX11? nem sok vizet fognak zavarni azokkal.
F1 2010 es a GRID2 csak a logika alapjan lett a DX11 jatekok koze sorolva, mivel az F1 mar regota fejlesztesben van es a konzol verziokkal egyidoben jon jovo ev elejen igy nem biztos DX11-es lesz, GRID2-ot meg valaki odakepzelte mert meg csak pletykakent sincs egyelore semmi rola.
(Kihagytad a felsorolasbol a Ghengis Kahn-t, annak mar most boritekolnak egy Stormrise szintet )Mafia2 kapcsan vard kia veget, lehet PhysX se kell, igyis hozza igazitottak az NV kartyaihoz.
Szerinted hany embert fog erdekelni egy ~2 eves konzol jatek PC-n?, vagy meg mindig ennyire eros lenne a Star Wars brand?
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Elnézést, hogy meggyanúsítottalak azzal, hogy nem próbáltad ki. Igazából a PhysX az, amit azért szeretne az ember bekapcsolni. Amúgy a Batmanes stratégia elég rossz irány is lehet. Felteszed 1680x1050-be teszel rá egy kis AA-t, Very High PhysX be, és már veheted is a GTX 285-öt. Nekem ez nem gyere be.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
nagyúr
miből gondolod, hogy 5750? és akkor milyen lenne a 70-es?
ez a variáns az E3-as kísérletemnél egy kicsivel gyorsabb, nagyjából a 4890 lehet.Abu: próbáltam, bár 5 percnél nem tovább. de persze PhysX nélkül értettem a sebességet, PhysX mellett csak nVidia inside tesztnek alkalmas.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A GPU tech conferencen. Mindenki a DX11-ről érdeklődött az NV-nél, de a cég állta a kérdések sorát.
Mármint melyik játékokra gondolsz. A többség a minőség szerint szelektál. Jelenleg minőségi PhysX cím a Mirror's Edge (ami túlkoros) és a Batman (ezt mi is teszteljük). Az NFH Shift nem probléma, mert a HD 5000-nek nagyon fekszik. Márpedig azokat kell verni.Nem ... a gyártó specifikus platform addig él, amíg az NV pénzt rak bele. Illetve amíg elfogynak a PhysX-es játékok az NV alól. 2010-re a Dark Void az egyetlen címük. Potenciális jelölt az Aliens: Colonial Marines, a Backbreaker. Ezenkívül a 2010-re készített címek közül megvehető a Hero's Jorney, a Huxley, a Jianxia 3, a Mortal Online, a Two Worlds: The Temptation, a Urban Empires, a Venetica, és a Winterheart's Guild. Mást nem tudnak megvenni, mert nem csinálnak más PhysX API-t használó játékot 2010-re (a fentiek pedig csupa AAA cím - DX11-es Dirt 2, AVP, STALKER CoP, Crysis 2, F1 2010, Dungeons and Dragons Online, The Lord of the Rings Online és a pletyizett Grid 2, BattleField BC2 eltörpül mellettük ). A régebbi próbálkozásokat lehet újrakezdeni a Mafia 2-nél, de zárt ajtó fogadja az NV-t. Gondolom a 2K Czech-nek nincs szüksége az "anyagi támogatásra", eltudják dönteni, hogy mi a jó a felhasználóknak.
Az AMD azért jelentette az OpenPhysics be a dolgot, mert hozzák a Star Wars: Force Unleashed-et PC-re. Csak ez még nem nyilvános. Konkrétan ez elág nagy csapás az NV-nek. Láthatóan, hogy az AMD komolya neveket prezentál, míg ők nem túl komoly nevekre vannak kiszorítva.
gbors: Még nem próbáltad a Batmant. Medium PhysX-szel egy GeForce 9600 GT-n durván akadozós nekem. PhysX nélkül, még szép, hogy fut.
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
HD5750 van a kepeken, 1120SP/56TMU/128bit 700/1150, GDDR5.
Hynix memoria van a kartyakon, CCC kepbol itelve nem mukodik a memoriaknal a clock-gating, es 1150mhz-en megy 2D modban is.
Cypress 2D modban 157mhz-en megy, Juniper eseteben 700mhz-rol 400mhz-re csokken csak a GPU, ezeket hogy sikerult mar megint osszehozni.[ Módosította: Racecam ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Android szakmai topik
- Villanyszerelés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bestbuy játékok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IKEA
- További aktív témák...
Állásajánlatok