-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csatahajós
senior tag
Már órajelek is vannak, igaz még nem hivatalos:
AMD Radeon RX Vega 64 Liquid: base 1406 MHz / boost 1677 MHz
AMD Radeon RX Vega 64 Limited: base 1247 MHz / boost 1546 MHz
AMD Radeon RX Vega 64: base 1247 MHz / boost 1546 MHzHardware Canucks meg azt twitteli h "Ki mondta h lassabb?" ...
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
Ha ez igaz akkor vagy nagyon elgurult Raja gyógyszere és az RTG legnagyobb leégése lesz az RX Vega vagy valami eszméletlenül nagy dobásra készülnek és idáig baromi jól működött a titoktartás - és szimplán elaltattak mindenkit...
Az az igazság hogy a 400W körüli fogyi, meg most ez a magas ár sima 1080 körüli teljesítményért...hát valami nem kerek ebben a kirakósban.
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
Ugyan saját dia, válogatott játék, válogatott API-val de nem tűnik szarnak ez alapján...
jah és hétfőn jár le az embargó;chiphell fórumon launchot is tudni vélnek hétfőre, legalábbis a léghűtéses verziókra és júniusra a folyadékosokra...
[link][ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
-
csatahajós
senior tag
Fury-X 8-way Crossfire - hehe egyre biztosabb vagyok, hogy lesz AIB aki megcsinálja a 4 GPU-s kártyát Kérdés persze, hogy Win 10 alá lesz- e driver ami ezt kihajtja...
Tudom, hogy sokakat nem vigasztal itt de akinek profi számolásra, "kedezésre" kell majd kártya egy ilyennek a FirePro verziójával elég szépet lehet durvítani, mert natúr Teraflopsban ott van a kártya a szeren.
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
-
csatahajós
senior tag
válasz Menthirist #16013 üzenetére
Jó ideje Radeonom van (10 éve kb) de ez szerintem maximum az utóbbi generációra igaz (bár tegyük hozzá hogy korábban más számított nagy felbontásnak ez is igaz).
Nekem a logika azt diktálná, ha valami nagy felbontáson (ahol tényleg a végletekig a GPU ereje és a memória alrendszer számít, a CPU szinte alig) jól megy, akkor az kisebb felbontásokon (1440p, 1080p) is legalábbis közel van. Nyilván a CPU limites 1280X1024-et most ne vegyük ide.
Driverre lehet fogni a dolgot, de akkor drasztikusan be kell erősödniük lejjebb, amire bevallom sajnos kevés esélyt látok.
Off: engem egyébként leginkább a Guru3D és a techpowerup tesztekben említett coil whine tart vissza....pont ezért cserélném a 290-emet...
#16021: hol találtál? Eddig csak külföldit linkelt mindenki nekem
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
válasz Menthirist #15984 üzenetére
De nálam pont olyan helyre lépett, amivel hirtelen nem tudok normálisan dönteni Mármint túl jó ahhoz, hogy azt mondjam szar és veszek Ti-t, de túl gyenge ahhoz, hogy fordítva tegyem Mindkét oldalnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, mint technológia, mind sebesség vagy akár hang terén. Szóval most nálam tipikusan egálban vannak, erőben a Ti jobb, de a technológiák az amd oldaláról jobban tetszenek, a tuningolhatóságban nem vagyok annyira biztos azokat a vrm értékeket elnézve, ugyanakkor ilyen 980 Ti G1-eket meg hasonlókat nem találok magyar webshopokban, csak stock hűtésűeket 1000-res alap órajellel (és igen, ezt értettem stock alatt, mégha ezekkel a bordákkal is lehet húzni őket). Plusz még nem tudjuk mi lesz nem day-0 driverekkel, vagy épp win10 alatt. Szóval nálam nem győzött most egyik oldal sem, az én prioritási rendszeremben kb egálban vannak. Ha most procit-lapot cserélek, vagy 2-3 hónapig nem lesz megint pénzem a kártyákra, meglátjuk addig ki mozdul el ebben a játékban számomra kedvező irányba
Szaby59: szép szép az a G1, csak az a gond hogy itthon én még nem láttam nyomát sem. Ezzel így pedig nem érek semmit.
Detto ugyanezt gondolom, szóról szóra....ha lehetne itthon OC-s Ti-t kapni akkor arra hajlanék de a többi tényező visszatart...nekem fura nagyon hogy 4k-ban partiban van lejjebb meg gyengébb..logika szerint pont fordítva kéne legyen
-
csatahajós
senior tag
-
csatahajós
senior tag
válasz Malibutomi #14363 üzenetére
Nah ha ez nem photoshop akkor pontosan ennek az alapján mondom azt, hogy nem lennék meglepődve ha valamellik elvetemült AIB megcsinálná a 4 GPU-s Fury kártyát..
egy ilyen Asus Ares 4-et mondjuk (annak a NYÁK-ján gond nélkül elfér a 4 GPU) - persze ott alap EK full cover vízhűtőblokk-ra kell gondolni hűtéshez és minimum 4X8 PIN. DirectX12 alatt memory stackinggel még működhet is a dolog (az lesz a 8K ready a mai marketing anyag alapján ) -
csatahajós
senior tag
Westlake kollega: ugye h arazhatja 650 USDre
A jun 24.en is hitetlenkedtek egyesek meg a dual gpus furyn....
-
csatahajós
senior tag
válasz westlake #13591 üzenetére
Értem az érvelésed, én magam nem vagyok mérvadó mert custom vizem van, szóval nekem egy léghűtéses Fury X kéne 650USD-ér , amit vizeznék magamnak.
Ha abból a szemszögből nézem, hogy a leggyorsabb kártyát akarom kompromisszumok nélkül akkor igen, a 650USD-os FuryX lenne a nyerő AIO ide vagy oda -szerintem ez erősen nézőpont kérdése, hogy kinek pozitívum vagy negatívum ez, nekem személy szerint nem kedvez, de aki meg nem akar/tud custom vizezni annak lehet ez jobb opció mint egy hajszárító-szerű stock cooler. Szóval egy részről added value az AIO, másrészről plusz macera és hibalehetőség.
Akinek az AIO kizárt és nem bánja azt az 5-10% teljesítmény buktát még mindig ott a 980Ti (hacsak nem lesz FijiXT-re épülő levegős megoldás, amit szerintem nem tudhatunk 1000%-ra).
-
csatahajós
senior tag
válasz #45185024 #13574 üzenetére
Pepeeeee: Bevallom őszintén engem inkább a multimonitor támogatás érdekel (nézd meg a konfigom) anélkül h milliós workstation kártyát kellene venni (persze nem mondom, hogy rohannék most venni a dual GPU-st ha kijönne, de nekem opció, ha végre megoldódik a crossfire rendesen, amire a dx12 alatt látok reális esélyt)
On: (#13567) Westlake, minden tiszteletem (Achilleustól hallottam rólad , de szerintem az nem indok, hogy nem árazhatnja annyira...az AMD-nél sem hülyék dolgoznak és nyilván elég jól tisztában vannak a konkurencia teljesítményével - ha egy csöpp eszük van (és ezt azért előlegezzük meg nekik zöld/piros szemüveg ide-oda) akkor úgy fognak árazni, hogy kívánatos legyen a kártya.
Említed, hogy mindenféle vérpistike ezt-azt ír. XtremeSystems-en ezt a topikot érdemes átfutni. Nem mondom, hogy LordEC911 az atyaúristen, de általában elég megbízható belsős infói vannak. Csak tegyük fel a teória kedvéért, hogy megveri a FijiXT a TX-et (és a 980Ti-t értelemszerűen) 5-10%-kal (most gyári ref karikat nézzünk). Egyi lyen scenarioban a 750-850USD-s bracketbe való árazással nagyon is versenyképes lehet a kártya. A Pro-t meg mondjuk 600-ért árazzák be léggel és az lesz a "tömeg" kártya, pont a 980 és a 980Ti közti lukba árazva.
Természetesen benne van, hogy tévedünk és lassabb is lesz a FuryX mint a TX (vagy legalábbis "trading blows", ahogy a külföldi források suttogják), ez esetben viszont még én nem látom akadályát, hogy 650-re árazza a FuryX-et az AMD. Persze nem ebből fog talpra állni a cég, de simán versenyképes termék lehet.
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
válasz csatahajós #13555 üzenetére
Meg is van a slide, ami a dual-GPU-ra hivatkozott.
És ebből vontak le egyesek következtetéseket, hogy lesz dual-GPU verzió is (Fiji VR?).
-
csatahajós
senior tag
válasz TTomax #13551 üzenetére
Pontosan ez a 3-om várható, a Fiji nano lesz a legkisebb a 980 ellen. Az már más kérdés, hogy a Fiji Pro avagy az XT adja-e a léghűtéses verzió alapját, erre még nem volt egyértelmű info (lagalábbis én nem láttam). Kedden kiderül .
Amúgy anno még volt róla szó, hogy a VR miatt kapásból jön egy dual GPU-s verzió is nemde- arról nem nagyon szól a pletyka most? Sőt a napokban a fotókat nézegetve elgondolkodtatott a kis méret, hogy esetleg valamellik elvetemült AIB partner megcsinál egy 4 GPU-s kártyát is (végül is egy full cover blokkot csináltathatnak az EK-val és arra egy 2x12cm-es ventijű AIO cooler) - persze ez utóbbi csak nagyon vad feltételezés a részemről.
-
csatahajós
senior tag
Ehhez mit szóltok?
5.5Ghz GDDR5 384es buszon, nem gyenge. a 2048 GCN "shader" 1Ghzen nem hangzik rosszul, bár nincs 1-1 összehasonlítási alap.
BSN* AMD-s VGA ügyekben elég jól informált szokott lenni...
[ Szerkesztve ]
-
-
csatahajós
senior tag
Itt van még egy kis adalék a RAM spekulációhoz
Szóval mi van ha házon belül gyártják az XDR2-t? Így lehet nem is kell az a 384-es busz.
Amúgy a kódnevek tényleg picit össze vannak kutyulva az eredetiben, ettől még szerintem a spec. lehet jó - persze csak okoskodunk, de már tényleg ideje volt valami info morzsának.
-
csatahajós
senior tag
A 7-es széria várható speckói:
HD 7990 New Zealand GCN
HD 7970 Tahiti XT GCN 1000MHz 32CUs 2048ALUs 128TMUs 64ROPs 256bit XDR2 8.0Gbps 256GB / s 2GB 190W HP
HD 7950 Tahiti Pro GCN 900MHz 30CUs 1920ALUs 120TMUs 64ROPs 256bit XDR2 7.2Gbps 230GB/s 2GB 150W HP
HD 7870 Thames XT VLIW4 950MHz 24SIMDs 1536ALUs 96TMUs 32ROPs 256bit GDDR5 5.8Gbps 186GB/s 2GB 120W HPL
HD 7850 Thames Pro VLIW4 850MHz 22SIMDs 1408ALUs 88TMUs 32ROPs 256bit GDDR5 5.2Gbps 166GB/s 2GB 90W HPL
HD 7670 Lombok XT VLIW4 900MHz 12SIMDs 768ALUs 48TMUs 16ROPs 128bit GDDR5 5.0Gbps 80GB/s 1GB 60W HPL
HD 7570 Lombok Pro VLIW4 750MHz 12SIMDs 768ALUs 48TMUs 16ROPs 128bit GDDR5 4.0Gbps 64GB/s 1GB 50W HPL
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
válasz DeckardCain #4189 üzenetére
Hát lényegében az architektúra már készen van, szóval preview-t már most is adhatnának, a gyártás az viszont nagy kérdőjel még jódarabig...
-
csatahajós
senior tag
válasz Oliverda #4119 üzenetére
Nézd ez a 300/375W egy elméleti érték, a kártya csak nagyon ritkán/soha nem eszik ennyit normális használat közben, ez inkább abból a szempontból gáz/kérdőjeles, hogy mekkora táp kell alá a biztonságos működéshez.
Volt 5970-em, baromi ritkán tekert mindkét GPU 100%-on huzamosabb ideig, nagyjából kb. furmark alatt.
Annyiból meg tudom "bocsátani" ezt a lépést most az AMD/Nv-nek, hogy a 40nm miatt bele voltak kényszerítve ebbe, ha tudnak csíkszélességet csökkenteni szerintem nem lépik át a 300W-os küszöböt, dehát valamit valamiért.
-
csatahajós
senior tag
Na hát tévedtünk mindannyian, Abu-t is beleértve. Nincs többé 300W-os limit, ak ártya 350/375W-ra van alapból kalibrálva és a BIOS switch-csel felmegy 450W-ra is.
Mellesleg az órajelek 830/1250, kettes kapcsoló állásban pedig 880Mhz a core is, tehát gyakorlatilag egy 6970CF.
-
csatahajós
senior tag
Pár kép a Cebit-en kinnlévő kártyákról. Szemre még hosszabb lesz a vas mint az 5970 és a NYÁK magasabbnak is tűnik....el sem merem képzelni a GTX590 mekkora lesz
Szerk: olyan 31-32 centi tuti megvan ...ja és 2X8 pin táp...akkor most hogy is van ez a 300W-os szabvány?
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
Nem mondom, hogy neliz az atyaég, de be szoktak jönni amiket jósol.
Reméljük lesz árharc is, attól függően hogy ki tudott többet kifacsarni a 300W-ból...
Abu, esetleg tippek, hogy milyen újítás jöhet a kártyán ami dual GPUs különlegesség (anno cikkeztek, hogy lesz egy két dobás a 6990-en)?
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
Mondjuk várható volt, de úgy néz ki Február végén jön az Antillák
Ha minden igaz a kínai új év vége idén 18-19.-e, tehát az utána következő héten várható (nagyjából 3 hét múlva).
-
csatahajós
senior tag
Bármelyik jó a lapoddal amelyik PCI-E csatlakozós (jelen esetben mind2). Az első kártya erősebb.
Szerintem nézz szét amúgy inkább itt a hardveraprón (a helyi apróhirdetés rovat), ennyi pénzért már kapsz régebbi nagy vasat is, amivel sokkal jobban jársz, főleg ha ilyen régi játékkal tolod.
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
válasz radi8tor #3949 üzenetére
Azt vágom, de kényelmesebb az átalakító nélküli megoldás, ráadásul annak a kis DP csatinak kell megtartani a nagy durung HDMI kábel súlyát.
Hmmm lehet hogy tévedek, de én meg úgy tudtam, hogy pont hogy a DP után kell licensz díjat fizetni és azért nem terjedt el annyira még. Ráadásul szerintem egyre több ember használ LCD tévét monitornak mert sokkal költséghatékonyabb, viszont én még egyet sem nagyon láttam DP-vel...
Tápcsati: azért ez még egyelőre egy ES, nem végleges kártya, úgyhogy változhat, bár nyilván bele akarnak férni a 300W--os limitbe így a 6+8 az adott...
-
csatahajós
senior tag
-
csatahajós
senior tag
válasz ViiiiktorOC #3939 üzenetére
Wattot nem tudok neked mondani pontosan, de amig megvolt az 5970-em addig vízzel simán megküldtem neki az 1.3V-ot GPU-nként és ment is szépen az órajel is fel (GPU-n 1000 körül volt a vége, a RAM az nem nagyon ment), soha semmi gond nem volt vele a hő vagy melegedés miatt. Víz alatt alap órajeleken idle-ben 26-28 fokos volt a GPU és Furmark alatt is megállt bőven 40 fok környékén. Pero kolléga még 1.4-et is adott neki és ha jól dereng az alap vcore az olyan 1.15V körül volt. Azért azt tudni kell hogy egy Phobya 480-as radira volt kötve egy EK Nickel+Acetal full cover blokkal, DDC-T+ pumpával, tehát léggel ezek elérhetetlenek lettek volna anélkül hogy a kártya el ne olvadjon kb.
(A végén egy BIOS frissítésbe halt bele egyébként, mert viszont induláskor coldbugzott a kártya ezerrel és pár hónap után meguntam hogy furmarkkal kellett indítani a gépet...)Hiányzik is egyébként az a nagy disznó, de gariban kaptam helyette két 6870-et ami olyan 10%-kal megveri, dx11-ben még talán többel is, így maradtam ennél és nincs cold bug sem.
Szerk.: azt nem tudom, hogy mennyit bír a PCI-E 2.0 gyakorlatban, de az eredmények egy MSI 790FX GD70ben és egy Asus Crosshair IV Formulában születtek.
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
válasz KillerKollar #3936 üzenetére
Én nem cserélnék a helyedben, nem lesz olyan borzasztóan nagy a differencia teljesítményben, kb az 5850 vs 6950 teljesítmény különbség X2-t fogja hozni pluszba. Az 5970et jó ha le tudod nyomni 100k-ért mostmár, az új kártya meg lesz vagy 140-150 induláskor. Persze ha a pénz nem számít és a max. elérhető teljesítmény kell akkor hajrá .
A tápod bőven elég lesz.
Amit tudni lehet a teljesítmény dologról, hogy ha a CF nem megy akkor az egyik GPU teljesítményét meg tudja dobni rendesen (órajel növeléssel), ennyiben lesz jobb megoldás két 6950-nél, nomeg persze kevesebbe kerül (bár nem sokkal).
Ha a 300W-os érték fölé is lehet menni valahogy az biztos, hogy arra nem vállalnak garanciát a gyártók, bár nem hiszem hogy ettől károsodna a kártyád önmagában ha ésszel csinálod. (értsd: ha pl. vizet teszel rá akkor küldhetsz neki kakaót, azzal 400-500W hő sem gond egy kvad radi mellett)
-
csatahajós
senior tag
válasz Oliverda #3931 üzenetére
OK, de eddig (3870X2, 4870X2, 5970) a két GPU viszonylag közel volt egymáshoz, általában csak a plx chip került közéjük és a VRM a kártya végére került. Most meg szét van osztva minden kétfelé - ami a léghűtésnél lehet hogy jobb (bár fene tudja mennyivel), viszont a víznél annyiban nem hogy még nagyobb blokk kell, de hát persze az ne sírjon akinek futja ilyen kártyára
Másrészt így tippre a NYÁK-nak hosszabbnak kell lennie ezzel az elrendezéssel, de ez majd kiderül.
Kérdés most leginkább az, hogy mikor, mennyiért és főleg, hogy mik lesznek azok az extra ficsőrök amiket rebesgettek korábban (ti. hogy a dual-Cayman meglepiket tartogat)...
-
csatahajós
senior tag
-
csatahajós
senior tag
A jogászkodást meghagynám másnak, de azt a múltbeli tapasztalatból elmondhatjuk szerintem, hogy ennél sokkal kevesebb/kisebb leakért is vetettek már le oldalakat az NDA lejárata előtt.
Másik meg ha ez tényleg ilyen könnyű mint ahogy itt sokan gondolják, akkor miért csak ez az egy van.
Nem azt mondom hogy lehetetlen, de számomra furcsa, pont egy ilyen übertitkolózós időszak után, mint ami idáig övezte a kártyákat.
A lényeg az viszont akkor is az, hogy amíg nem a 10.12-es driverrel tesztelik addig ezek a számok nem sokat érnek.
-
csatahajós
senior tag
Mondjuk bepereli a céget egy jó kis NDA sértésért? Van ahol még komolyan veszik ezt (nem nálunk)...
"Ugyanez volt a 68xx sorozat előtt is és az is csalódás lett." - ezt kifejtenéd, hogy miért lett csalódás? Két 6870 tulajaként elmondhatom neked hogy simán lehagyja a régi 5970emet és még olcsóbb is, miközben kevesebbet fogyaszt. Szerintem egy igen kiváló középkártya.
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
Kicsit furcsállom azért, hogy mindenféle félhamis pletykákat levetetnek a netről és akkor valaki csak úgy simán hozzájut egy retail kártyához legálisan, úgy hogy feltesz képeket a kártyájáról amin látszódhat a sorozatszám stb (ami visszakereshető, tehát az eladót is könnyen meg tudják fogni)....na ne már
-
csatahajós
senior tag
Én csak azt mondom, hogy várjunk még szerdáig a végső ítélettel. Végső driverek nélkül tesztelni egy olyan kártyát amin alapvető változtatások vannak olyan mint utcai autógumikon megnézni egy F1-es autó végsebességét.
Érzésem szerint pedig még a speckók sem kőbe vésettek, nem lepődnék meg ha az is változna, bár egyre több helyről jön ez az 1408 és 1536SP, meg a 800 és 880Mhz-es órajel.
-
csatahajós
senior tag
Látom sokan már temetik itt előre a cuccot, holott nincs is még végleges hivatalos driver kiadva amivel tesztelhették volna rendesen a kártyát (tudni lehet, hogy a 10.12-es Cata masszívan átdolgozott, nagy újításokat hozó cucc lesz).
Ezek a számok amiket a srác ír közel sem biztos, hogy a végleges teljesítményt tükrözik, főleg ha az új architektúra miatt a driveren is változtatni kellett komolyabban.Még azt sem tartom kizártnak, hogy emberünk egy butított kártyára tett szert, amikről cikkeztek korábban, hogy olyan ment ki review sample-nek.
Egyébként bőven elég a GTX580-at hoznia a HD6970-nek olcsóbban, a többire ott lesz a 6990...úgyhogy tényleg még érdemes lenne várni 3 napot a véleményekkel, nehogy aztán aláírásba menjen egy-kettő
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
válasz tzsolesz #3205 üzenetére
Valószínűleg ők maguk szivárogtatnak hamis infókat, de nagy mennyiségben. Tipikus szaturációs technika, a túl sok információ rosszabb mint a kevés, ráadásul itt még keverve is van a hamis az igazzal, tehát semmit sem lehet biztosra tudni pont ezért.
Szerintem kb az egyetlen fix pont az az, hogy 2GB RAM lesz a 6970-en, meg a neve
Ez is:
So this guy explain about the leaked slides :
its one way to leak information without getting punish..
ASUS this time really piss nVidia off a lot, they leak out GTX 580 way too early than it should be, that is why you don't see much ASUS GTX 580 in market, or almost none exist when launch.
probably because what ASUS did, AMD is holding back really hard..
They haven't give out a working driver until recently, even though there are couple sample out there couple weeks ago, but doesn't work correctly or run correctly without crashing. That is why you didn't see any information until now.The funny thing right now is AMD is sending out wrong PDF to the reviewers, and couple 6970 that is crippled SP running.
They really trying to hide stuff this time...
PS: Magickarp is the one who told me all these and left with happy face. Don't ask for more information, this is all I can tell for now, everything should be lift soon since NDA is ending very soon...
So well where's the truth... untill the end of NDA and launch i believe we are about to speculate blindless.
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
Komolyan, az AMD a CIA-hez jár dezinformációs gyakorlatokra , ilyen szinten még tán az rv770 idején sem voltunk a ködben...
-
csatahajós
senior tag
Jah, most látom, hogy Nvidia Confidential MEGALOL ennyit erről....
-
csatahajós
senior tag
válasz Oliverda #3192 üzenetére
Ez azért elég gyenge lenne ha igaz, mármint hogy a 6970 még csak egy szinten sincs a GTX580-nal. Hozzátenném az AMD-s slide alján eléggé látszik, hogy photoshoppolt.
Máshol azt írják, h nagyon nagyon jó teljesítményt fog hozni az árához képest, úgyhogy akkor vagy az ár vagy a teljesítmény pletykák nem fedik a valóságot.
-
csatahajós
senior tag
válasz tzsolesz #3150 üzenetére
Az eredeti dátum ha jól rémlik Nov. 22 volt, aztán tolták 29.-re és aztán az 50. hétre, tehát összességében a csúszás még kevesebb egy hónapnál.
Egyébként jogos a felvetés, hogy így eléggé rá fognak tolódni a HD7xxx-es szériára a Caymanok, lehet még a fél éves szokásos generációs refresh különbség sem lesz meg a 6990 és az első 7xxx kártya közt. Persze nagy kérdés, hogy a HD7000 mennyit fog hozni a 28nm-es shrinken kívül...
-
csatahajós
senior tag
Lesz az 15.-e is sajnos , amit egyre kevésbé lehet érteni, miért húznak, mert a kártyák már mindenhol nagy mennyiségben rajtra készen állnak. Talán utolsó pillanatos driver finomítás, állítólag a 12.12-es Catalyst merőben új és remélhetőleg jobb lesz. Ha igazak a leakek akkor a menü is teljesen megváltozik meg a funkciók is bővülnek.
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
Azt ne feledd, hogy a throttle control segítségével tudják tartani majd a TDP-t így elvben az már nem gond, ha az elméleti max. TDP meghaladja a 300W-ot mert a cuccot visszafogja úgyis a controller. Vagyis ezentúl az órajel az VGA-nál is csak egy referencia érték lesz, amitől fölfelé eltérhet a dolog (gondolj a CPU-s Turbo-ra). Tehát simán mondhatja az AMD hogy itt a 6990 két fullos GPU-val de visszatekerve 800 Mhz-re alapon és ha kell fel tud menni mondjuk 900Mhz-re is vagy akár 1,1 Ghz-re ha csak az egyik GPU van terhelve.
Mellesleg ahogy hallom elég jó a kihozatal, valószínűleg ennek is köszönhető a relatív magas órajel.
-
csatahajós
senior tag
válasz Robi BALBOA #3135 üzenetére
Bevallom én is jobb szeretném, csak a múlt logikája nem azt diktálja :S, de remélem tévedek!.
Mondjuk ha ez a thermal/throttle control működik akkor van rá esély hogy rádobják a két fullos chipet és alapjáraton nem baj az ha nem pörög nagyon a chip, csak ha kell
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
válasz Oliverda #3130 üzenetére
Elég szép órajelek és a 6+6-os tápcsati a fogyasztásra is elég jónak néz ki.
Ha jól számolom az 1375 az 5500Mhz effektív, no az már azért valami és felteszem az XT még rápakol erre is.
Ami érdekes, hogy mivel a GPU órajelben nincs nagy differencia a korábbi modellekhez képest ezért az Antillákon felteszem két Pro chip lesz ami az SP-ket illeti...
-
csatahajós
senior tag
válasz Oliverda #3118 üzenetére
Az kb. biztosra vehető, hogy ha olyan jó lesz az ára meg a teljesítménye ahogy mondják akkor hozzánk idén már tuti nem fog jutni...
Minden esetre ha már a nagykerekben halmozódnak a kártyák akkor előbb utóbb lesz teljesítmény-adat szivárogtatás is - kicsit emlékeztet ez a 4850 indulására, amit szintén visszatartottak az 4870 memó chip csúszás miatt és már itt a PH-n is volt fenn kép magyar nagykerből a 4850-es kártyáról, de még mindig nem volt hivatalos launch...
-
csatahajós
senior tag
A hivatalos dátum egyébként úgy szólt, hogy az 50.-ik héten, azaz december 13 és 17 között valamikor.
A legfrissebb pletykák azonban dec. 8.-át mondanak, legalábbis a kisebbik Cayman kártyára (6950), pont azért, hogy ellentételezzék a GTX570 indulását, ami holnap esedékes.
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
válasz Oliverda #3032 üzenetére
Nem én mondom de végül is nincs jelentősége.
Közben árpletykákat is olvasni, egy angol retailer írja, hogy 300 ill 400 GBP-re várható a két új csoda, tehát ahogy várható volt a GTX570-en ellen megy a 6950-en és a GTX58-an ellen a 6970. A kérdés most már csak az, hogy teljesítményben hogy fognak állni.
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
Na hogy végre valami minimál on topik is legyen a sok agymenés után, a "román PH!"-s kolléga kezében már ottan figyel kettő darab 69xx
-
csatahajós
senior tag
válasz Gaboman #2724 üzenetére
Ne érts félre kérlek, de mire nem elég a 19"-es CRT kb 1280*1024-es felbontása mellett az 5770 CF, ami miatt annyira a 6770 kell?
Hogy on topic is legyek, jövő év márciusánál előbb nem lesz várható a 6770, nagyon valószínű hogy az lesz a 28nm-es technológia tesztjére készített GPU.
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
-
csatahajós
senior tag
Na és akkor a nagyvas (itt legalább a számok mérete stimmel a slide-on...):
-
csatahajós
senior tag
Az 5770 marad 5770, legalábbis egyelőre tuti . Az új 67xx széria feltehetően a 28nm-es pipecleaner GPU-ra fog épülni, úgyhogy ha az Q1 akkor igencsak március vége lesz az.
Valószínűsítem, hogy a 66xx széria fogja közelíteni az 5770 teljesítméynét, de még az is meglehet, hogy kiadnak egy 6830-at, amit egy Bartsból butítanak vissza.
Egy 5770 teljesítményű kártyának ugyanabban az árszegmensben szerintem nincs sok értelme, mivel a Juniper elég jól sikerült kis darab és mivel úgyis maradtak 40nm-en így a gyártási költségeket sokkal lejjebb szorítani úgysem tudnák. Ergo vagy kell egy még kisebb lapka hasonló teljesítmény mellett, alacsonyabb fogyasztással, amit tudnak olcsóbban adni (felteszem HD66xx széria) vagy kell egy erősebb kártya hasonló árszegmensben ahová el tudják szórni a hibás Barts-okat (feltételes HD6830). Minden más verzióra érdemesebb megtartaniuk az 5770-et.
-
csatahajós
senior tag
Némi infomorzsa:
Ezek alapján úgy látszik a nagyon magas órajelű RAM-nak kaszáltak....
-
csatahajós
senior tag
-
csatahajós
senior tag
válasz tzsolesz #2363 üzenetére
AMD-ék nagyon jól titkolóznak az utóbbi időkben, egyszerűen szinte semmi konkrétum nincs. Olyanokat lehet sejteni, hogy 6Ghz-es lesz a GDDR5 legalább az XT-n, de az is lehet hogy 7. Az is valószínű hogy 2GB VRAM lesz, de ez se biztos. Még a 4-es felépítés az ami sejthető és kész is.
Elvben 19.-én vagy 22.-én lesz a start, de szerintem ha ebből a GTX580-ból lesz énekes hallott (értsd nem csak paper launch) akkor csöpögtetnek majd még egy kis infót.
-
csatahajós
senior tag
Nem a reklám helye de már most is van 46k-ért Pesten is HD6850. HD6870-et meg lehet találni 60-63k körül...alakul ez
-
csatahajós
senior tag
válasz tzsolesz #2030 üzenetére
Pont ezt akartam mondani, hogy hagyjuk már az OC modellekkel való hasonlítgatást, mert nyilván a Radeonokból is vannak OC verziók illetve a Catával kb. 3 klikk felhúzni az órajelet.
A pozícionálás mindig is a gyári értékek alapján történt, az egy más kérdés, hogy az nV a gyári GTX460 órajelét túl alacsonyra tette ahhoz képest hogy mit bírnak a chipek (nyílván nem akarták a GTX 470 pozícióját még házi versennyel is nehezíteni).
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
110k minimum, inkább 120-130. A 6990 meg 180-190k ....mindaddig amig az nV nem lép valami érdemit ezzel a GTX580al (nem nagyon hiszek benne, hogy abból még idén lesz valami).
Talán a dollár mélyrepülése segít valamit az árakon, de nagy csodára nem várok a felső házban.
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
Még pár nagy felbontású kép a 6850-ről.
-
csatahajós
senior tag
válasz Oliverda #1964 üzenetére
Végső soron az 5970 is ezzel a logikával készült, a kérdés csak az hogy mennyivel alacsonyabb órajelen, mert bizonyos ponton túl a 6970 CF akkor jobban meg fogja érni 8már ha lehet ilyenről beszélni 700 dodós kártyánál ).
A Cayman viszont a diás pozíciója alapján baromi ütősnek ígérkezik.Jobban megnézve még ezt a diát, akkor ezek szerint a sweet spot strategy mégiscsak él, csak az 58xx szériára ez nem volt igazából igaz (túl drága volt a chip), míg a 48xx, 38xx-ra igaz volt és most ezért lett a 68xx megint ilyen 300mm2 alatti cucc.
-
csatahajós
senior tag
válasz nkmedve #1961 üzenetére
Kb 60-65k-ért fogsz 5870 közeli teljesítményt kapni. nem azt mondom, hogy ez a világmegváltás, de végső soron mégiscsak előrelépés.
Más: ennek a képnek az alapján az Antilles két Cayman-ra épül, úgyhogy a 300W-os TDP köszöb az felejtős innentől...előbb-utóbb jön a gyári vízhűtés kéremszépen.
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
Még pár slide, kikopogták végre a nagykarik nevét is hivatalosan...
Az első dia logikája alapján viszont az 5770/50 megtartja a nevét és nem lesznek átkeresztelve szerencsére. Így viszont az ezer dolláros kérdés az az, hogy mi lesz a 6770? Az lesz majd a 28nm-es pipecleaner mondjuk 1000Mhzen?
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
válasz Atom_Anti #1951 üzenetére
Az 1120-as XT ill a 960as Pro kombót tényleg senki sem találta el, úgyhogy Abunak igaza volt ebben. Az órajeleket meg főleg nem, az egyébként pozitív csalódás lett, viszont végső soron a chip méret picit nagyobb lesz.
Hogy mire jó a kártya rra meg várjuk meg a rendes játékteszteket, ne a szintetikus szarokat nézzük. Főleg DX11 alatt igencsak nagyobbak lesznek a különbségek. és ha jól értem itt marad az 5ös tömbfelépítés és a Caymannal lesz 4-es? Erre utalhatott Abu hogy még generáción belül is van különbség a felépítésben. Csak az a kérdés, hogy ez a számozást miért magyarázza meg mégiscsak...
-
csatahajós
senior tag
válasz DrJános #1681 üzenetére
"sajnos nagyon valószínű, hogy épphogy csak lesz némi előre lépés"
Hát nemtom, a mai napig én is azt hittem, hogy ez így lesz, de ahogy ma kezd lejönni az AMD bizony nagyon csúnyán átvert mindenkit, ezzel hogy mégiscsak új architektúra lesz stb. Ha igaz hogy a Barts verziók hozzák közel a Cypress teljesítményét 100mm2-vel kisebb területen, tehát számszerűsítve kb az SP-k 60%-val a teljesítmény 90%-t akkor abba bele sem merek gondolni a Cayman mit fog tudni 120%-nyi sp-vel és még akkor mindig nem beszéltünk az Antillesről (aminek szvsz dual Caymannak kell lennie különben sok értelme nincs). Persze nincs duplázás, de tekintve hogy maradtak 40nm-ez azért valami amit letettek az asztalra.
-
csatahajós
senior tag
válasz Oliverda #1657 üzenetére
"A hűtővel kapcsolatban engem az érdekelne, hogy ennél a sorozatnál vége be vetik-e a vapor chamber-es gyári bordát. Még pár éve reklámozták, hogy majd ezt fogják használni valamikor de azóta sem hallottam róla semmit."
Jelentem az 5970-en ilyen vapor chamberes a gyári hűtő.
-
csatahajós
senior tag
válasz Oliverda #1655 üzenetére
Egyetértek, kell a fenének már manapság két dual DVI amikor a DPt mindenre lehet alakítani (sőt a HDMIből is lehet DVIt csinálni ha jól tévedek). Feltételezem a fő ok az az hogy DVI-os monitor még mindig sokkal több van a piacon mint DP-s.
Ami viszont poén a slideok alapján, hogy a két miniDp porton keresztül ki lehet hajtani 6 monitort, azért az nem hangzik rosszul (pl nálunk a cégnél jöl jönne ez a funkcionalitás mindenféle több százezres Matrox karik helyett).
A hűtőre leszek kíváncsi, hogy abban tudtak-e előre lépni valamit, főleg an agy kártyáknál lehet érdekes a magas TDP miatt (meg pl kíváncsi vagyok hogy ennek a hűtő deklinek is ki van-e vágva a hátulja).
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
válasz csatahajós #1653 üzenetére
Eléggé retail modellnek néz ki, éppen ezért érdekes a szingli CF csatlakozó...
-
csatahajós
senior tag
válasz Atom_Anti #1650 üzenetére
A dual GPU-s kártyánál nem kell feltétlen lemenni 150W-ig, mert ugye az itt megadott TDP az boardpower, nem pedig a GPU fogyija, de az tény, hogy a 225W-os board powerból már nehéz összehozni egy duplát értelmes órajelek mellett, talán übercherrypciked chipekkel. De ahogy írta itt valaki 700+ USD-ért megtehetik ezt is.
-
csatahajós
senior tag
Hát ha abból indulok ki, hogy a Cypress XT valahol 175W körüli TDPvel van megáldva, akkor a Cayman XT 225W feletti TDPje vagy baromi sok SPt vagy 1Ghzes órajelet takar....az Antillesbe bele sem merek gondolni
Mondjuk azért a kezdeti éppenhogy csak vérfrissítés 6xxx szériáról lassan ott tartunk, hogy közel duplázták a teljesítményt megint.
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
Nekem is pont ezen forog az agyam az elmúlt fél órában, hogy az AMD mesterien csinálta a ködösítést és szinte tuti, hogy ak iszivárgott infók 90%-kát direkt ők szivárogtatták ki. és még per pillanat is azt mondom, hogy kb halovány lila gőzünk sincs hogy mi is várható pontosan, pl hogy az Antilles két Cayman vagy két Bartsból áll-e stb.
Azek a slideok amik ma láttak napvilágot meg még feltehetőleg régebbről valók, lévén az Ati Radeon logó, tehát akár még ez is változhatott. Én a magam részéről még a x8xx-as Barts elnevezésre sem vennék mérget, az SPk és az órajelet illetőleg meg aztán pláne nyílt a dolog, a teljesítményről ne is bezséljünk. Ha tényleg új architektúra akkor simán lehet, hogy a Barts megveri a Cypresst úgy hogy ténylegesen kiérdemelje a 800-as sorozat jelölést.
-
-
csatahajós
senior tag
Várjuk már meg a hivatalos infokat először én azt mondom....mellesleg ha 6870 is lesz a Barts az nem átnevezés akkor sem, mert soha nem volt előtte más neve. Azért ez nem egészen ugyanaz a tészta mint egy 8800GT ->9800GT és a többi ahol az órajelen kívül érdemben nem nagyon változtattak. Itt mégiscsak egy tök új GPU jön, architektúrális változtatásoakkal is.
Azon már lehet majd vitatkozni, hogy ez a felfelé eltolt számozás mennyire logikus/megtévesztő stb.
-
csatahajós
senior tag
A 6Ghz-es RAM majd a Caymanre meg az Antillesre kell(het). Ahogy rocket is írta a Barts mainstream chip lesz, tök mind1, hogy minek hívják, úgy kell tekinteni rá mint a Juniper utódjára - éppen ezért a 256bites NYÁK is hatalmas előrelépés még ha megtartják a korábbi RAM órajeleket akkor is.
-
csatahajós
senior tag
válasz Komplikato #1539 üzenetére
Tudom, sőt a powercolor csinált 12 kimenetes 5970-et is, viszont ezek mind sepcial edition kártyák voltak, a normál szériakártyák "csak" 3-at tudtak kezelni, abból is az egyiket kötelezően displayporton (bár valószínűsítem ez a követelmény itt is megmarad).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest