Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
weri
senior tag
Ma jött egy új chipset driver :d
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
Yodamest
veterán
válasz Malibutomi #10648 üzenetére
Ez már nem tudom mitől függ, lehet a ram freki vagy timinged dob még annyit rajta, de a 4800 multipontszám egy jó viszonyítási alap, nekem is annyit dobott még default bios beállításoknál.
-
Ribi
nagyúr
válasz szasanyi #10640 üzenetére
Bocs, de nem veszek csak azért x570 lapot, hogy rosszul érezd magad, van aki letesztelte 3950x-el.
-
szasanyi
félisten
válasz Yodamest #10642 üzenetére
Én nem hiszem, mert nyilvánvalóan meg akarták mutatni mit lehet kihozni egy 3700X-ből. . Tehát úgy gondolom nem ok nélkül abban a lapban tesztelték (és nem egy olcsó, alsó kategóriás X570 vagy B450 lapra esett a válastás) majd tették közzé az eredményeket . Azt nem állítom, hogy eget rendető különbséget hozott, de tuti jobbat futtott a 3700X.
-
-
Yodamest
veterán
Na megtaláltam a jó tesztet:
The performance impact of Precision Boost for AMD Ryzen processorsszóval jah, ezek szerint kb pont annyit számít teljesítményben, mint amennyivel jobb lesz a hőfok meg a fogyasztás, ez ilyen valamit valamiért dolog
-
Thrawn
félisten
válasz Sir Riccio #10633 üzenetére
Majd kint lesz ott is előbb-utóbb, a szerveren már ott a BIOS-fájl.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
joysefke
veterán
válasz Malibutomi #10630 üzenetére
Azért raktam ide, mert friss mérés és benne van az összes 8+ magos ZEN2 proci beleértve a 3950X -et is és
Nem tehetek róla, hogy a tesztekben akkora verés van, hogy annak már flém szaga van...
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Computerbase 10980XE teszt: egyértelmű zakót kap a 3950X-től. Főleg játékokban
https://www.computerbase.de/2019-11/intel-core-i9-10980xe-test/"Aki túl későn jön azt bünteti a ZEN2" a címe a tesztnek.
A konklúzió az, hogy fél áron is túl drága, plusz két maggal is túl lassú, az új alaplap hozzá pedig túl régi. És valószínűleg amúgy is csak paper launch lesz...
[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
válasz Sir Riccio #10603 üzenetére
Kint van az is:
ROG Strix X470-F Gaming
És ez is:
TUF X470-Plus GamingVolt elmentett profilom de nem töltöttem vissza (jobb a békesség), inkább kézzel újra beállítottam mindent ahogy volt. A bootolási idő rengeteget javult
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
'FCs
csendes tag
ha alza, írtam erről itt korábban, de most a héten megyek elhozni azt a lapomat, amit papírral igazoltan sértetlenül vettek át és most törött sarokkal adnak vissza /elutasított reklamációval/, szóval az ott vásárlást csak kalandvágyóknak ajánlom..
-
-
Tyrel
őstag
válasz gidalight #10617 üzenetére
A negatív offset sok esetben (vagy talán mindegyik Zen2-vel?) nem azt csinálja amire számítanál. Korábban volt itt róla szó, ill. valaki linket erről egy cikket is.
Tudtommal kb. 2 lehetőség van (alaplaptól és BIOS/AGESA verziótól függően):
- egyik lehetőség, hogy technikailag nem undervoltolsz vele, bár a feszültség valóban csökken de vele együtt lejjebb megy az órajel is... tehát nem éred el azt a "klasszikus" undervolt célt, hogy az órajel megmarad, és csak a feszültség kevesebb hozzá
- másik lehetőség, hogy a CPU a feszültség-csökkenést simán úgy fogja fel, hogy a VRM szar, és VID-ben magasabb feszültségeket kér, hogy ellensúlyozni próbálja az undervoltodat...[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Yodamest
veterán
válasz gidalight #10617 üzenetére
Majd meglesem ezt is, ha nem válik be a mostani módszer. Egyébként próbáltam már az offsetet beállítani úgy kezdtem még tegnap, -0.1V-ot adtam meg kiindulásnak, viszont lehetséges, hogy a PBO letiltja a beállított offset értéket? Csak mert nem vette figyelembe, sőt -0.1V offsettel még magasabb értékeket kaptam, mint auton. Egészen 1.5V-ig felment a fesz, de van egy sanda gyanum, hogy a PBO kavart be valamit, nemtudom nekem nem tetszik, hogy magától felülírja a dolgokat és állítgatja kedvére.
-
gidalight
tag
válasz Yodamest #10616 üzenetére
Ha szerényebb hőfokokra vágysz:
PBO-t kapcsold ki (attól még boostol, csak ~50MHz-el alacsonyabbra, kisebb fesszel).
Adj neki negatív offset feszt (~ -0,05V többnyire semmiéyen változást nem okoz stabilitásban\teljesítményben, de akár több is beleférhet, ki kell tesztelni). -
gaben88
őstag
X570-es vonalon még mindig jobb BIOS-ban a Giga, mint az Asus az új BIOS-ok után? Alza-n, most egész jó áron el lehetne hozni lapokat, kuponokkal és 1-2 laphoz még ajándék 256-os m.2 SSD is jár.
Pl: Asus ROG Strix X570-F 69ezerért ajándék SSD-vel? Vagy X570 TUF 62-ért szintén SSD-vel? Esetleg 52ezer körül Prime X570-P SSD nélkül? GIGABYTE X570 AORUS ELITE SSD nélkül 60k körül?Feladták most a leckét! :-)
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
-FreaK-
veterán
-
addikt
Kipróbáltam, hogy tud-e menni 4.3 allcore-t a 3600-am. 1.4v-ot adtam neki, meg a vid-ekre is. Aidai 64 raytrace alatt picivel 100fok fölé ment a cpu, de lefutott. Ami érdekes, hogy a vid-eket össze-vissza állítgatja néha, mert hiába 1.4-et adtam fixen, felment 1.5-re is. Ha 4.2ghz-ra rakom, akkor a vid 1.1v, a cpu voltage meg 1.3v és nem is változik.
Nem gyötröm tovább a cpu-mat, úgy látszik, szinte egyböl ráhibáztam a sweet spotra.
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Yodamest #10604 üzenetére
Jah hogy csak is only 4K@60fps a cél?!
Ezesetben egy sima 1700 is elég lett volna és a többit meg mondjuk 2080Ti-ra fordítani.[80$ cpu vs 500$cpu 4K]
(4c4t vs 8c16t) Csak hogy jobban kijöjjön mennyire számít a proci.Ez pont az része a dolognak hogy a proci majd csak dísznek van benne szval lehet még az 1700-al is fölé lőttem!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz -FreaK- #10608 üzenetére
Az elérhető maximum egyszálas teljesítmény szempontjából nem érdemes a saját tapasztalataim alapján. Viszont, multicoreban minimális a különbség, és összességében nézve, ha a komfortosabb hűthetőséget és konstans terhelés alatti zajszintet is figyelembe veszed, jó kompromisszum a 4 Ghz feletti allcore OC. Persze, ahogy írtam is, ez kompromisszum, royal flush megoldás nincs egyelőre.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Ha bekorlátozod 60FPS-re, akkor úgyis csak annyira dolgozik a proci mint amennyire kell és nem lesz meleg. Ha meg kellene, de nem tud, akkor fps dps droppok lesznek.
Tesztekben soha nincs fps korlát, azért megy mindig maxon a proci is. De ha úgyis a VGA a korlát akkor a proci nem fog magában pörögni.[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz -FreaK- #10605 üzenetére
Hát majd meglássuk, én eddig amit így láttam tesztekben, az alapján tök feleslegesnek érzem az OC-t, sőt olyat is láttam, hogy stabil fix órajelen, stabil fesszel még jobb, egyenletesebb értékeket hoz játékok alatt, mivel nincsenek fps tüskék a folyamatos órajel ugrálástól.
-
-FreaK-
veterán
Viszont a min. fps-ekben okozhat csökkenést, ezt valakinek le kéne tesztelnie mielőtt kijelentjük, hogy nincs értelme magasabb órajelen járatni. Neten nem hiszem, hogy találni ilyesmit.
Én most speciel a magasabb órajelek miatt az X570/3800X párosra szavazok, de ez még változhat. -
Ribi
nagyúr
válasz Yodamest #10601 üzenetére
Attól függ mire használod a procit.
Játékok alatt nincs terhelve az összes mag maxon, akkor 4.4-4.3G vs 3.6G, az legalább 20% teljesítmény vesztés. VGA függő, hogy ez mennyire látszódik meg. Lehet 3600 is bőven elég lett volna, de később talán jobb lesz a 3700. Bár a később-re utazni saját tapasztalat alapján sincs értelme.[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz Malibutomi #10600 üzenetére
Az igaz, de engem kissé akkor is aggaszt, hogy ennyire hektikusan dobálja a feszt és a hőfokokat az autoOC. Meg ha kiderül, hogy nem jár lényeges teljesítményvesztéssel, akkor miért ne menjen takarékosan, sokkal alacsonyabb feszültségen? Én nem konvertálok videókat naphosszat, játékok a fő felhasználási terület, ott nem gondolom, hogy 1fps-nél többet számít az, hogy nem boostol a CPU.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest