- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Raspberry Pi
- Milyen egeret válasszak?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szinyák
őstag
válasz
arnoldito #13348 üzenetére
Nincs gondod vele ? Rgb vezérlő programja fent van G.skill rgb vagy az asus aura. Mert terjeng a hír ,hogy a szoftver fölül írja a gyári spd profild és nem hajlandó csak single channel modban menni es csak 2133mhz.en vagy boot loop stb
. Typhoon burner programmal lehet csak visszaírni a gyári spd profilt.
-
törölt tag
Ha egy helyen vetted a lapot+CPU-t akkor mindenképpen szereltesd be az új CPU-t a szervizükkel!
Magától ritkán zárlatosodik le egy CPU, a lapnak is köze lehetett hozzá. Vagy túlfeszt adott, vagy zárlatos lett rajta egy alkatrész. Egyik esetben sem az új cpu behelyezésével és bekapcsolással kezdeném, hátha jó lesz alapon. Csinálja ezt a szerviz, legyen az ő felelősségükAzután lehet hogy tényleg csak a cpu volt hibás, és felesleges volt az egész, de így 100% hogy hamarabb lesz újra működő géped..
-
Szinyák
őstag
V.ki használ közületek g.skill trident rgb ramokat??
-
Skynet258
veterán
válasz
OutSider17 #13337 üzenetére
Igen, ezt tudom, arra gondoltam forrasztás alatt, hogy csatlakozót kell varázsolnom rá, mert led szalagot azt találtam dögivel, ami RGBW - csak azokon nincs alapból 5 pines csati ami nekem kéne a lapra.
De aztán írtam a megoldást, ami kb. 5 ezerből megvan, és elvileg működik.
Majd ha vettem, megjött, összeraktam, működik, akkor update, hátha valakinek még hasznos lesz.
-
Leon77
őstag
válasz
Jinxb1rd #13335 üzenetére
Azzal a rammal én sokat "szívtam" sehogyan sem volt stabil, végül eladtam és vettem G. Skillt. Ez 3066-ig stabil felette nem (3200-as).
Nekem olyan jelenségek voltak, hogy nem volt kép random induláskor, néha érthetetlen win kék halál. Mem test akármeddig mehetett semmi gond nem volt, viszon aida stressz teszt alatt, ha csak a ram opciót jelöltem be elszállt 10 percen belül (általában 1 percen belül) kritikus hardver hibával. Én az alaplap gyártójával is leveleztem ennek kapcsán, (de mivel aida teszt memória hibára utalt) és fogalmuk sem volt mi legyen én eladtam és vettem másik ramot. (a vevő nem panaszkodott, amúgy egy hónapos ram volt)
És ezzel semmi, de semmi gond.Minden pöpec, kivéve, hogy még nem megy stabilan 3200-on, de talán majd egy újabb biosszal.
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Én is a család tagja lettem
, az alábbi szettel:
AMD Ryzen 5 1500X 3.50GHz
ASROCK AB350M-HDV
CORSAIR 8GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL15 KITA processzort 3.9-re tuningoltam, 1.35V-tal stabilnak tűnik. Ezután most próbálkoztam a memória beállításával is, ugyanis az xmp profillal nem akart egyáltalán elindulni, csak alapjáraton, 2166-on. Viszont ha az alacsonyabb xmp profiljait kézzel bepötyögöm, azok már mennének (2800-tól lefelé). A gond csak az, hogy ezek akkor működnek stabilan, ha a processzort alapjáraton hagyom, egyébként nem indul el a gép, csak néha mondjuk 8. próbálkozásra.
Szerintetek érdemes lenne visszavennem a proci órajeléből és a memóriával úgy próbálkozni tovább, vagy inkább érdemes maradni a kimaxolt processzornál?
Esetleg még arra gondolok, hogy az alaplap kap egy új biost esetleg a közeljövőben, ami segít a problémán.
-
-
Skynet258
veterán
válasz
nitro16 #13326 üzenetére
Írtam neki, de lehet közben összeraktam papíron...
Ez a LED csík 4in1 LED, szóval pont ami nekem kell.
Hogy ne kelljen forrasztani, találtam ilyen kis toldókat - a LED csíkhoz ezt teszem hozzá --> és elvileg ennyi.Mondjuk a maradék cirka 4 méterrel nem tudom mit kezdek, de végülis a fiókban elfér...
-
Skynet258
veterán
válasz
Compika #13323 üzenetére
Ilyenem van (igaz az asztal mögött). Két dolog miatt nem jó: a távirányító vevője nem kell rá (mert a lap szoftvere kezelné), és 4 pines. Erre 5 pines kéne, és mindenféle vezérlő nélküli. Gondolom lehetne forrasztani 5 perc alatt egy ilyen sztorit, de sem tudásom sem felszerelésem hozzá, készen kéne. Na ilyet nem találok.
Ja és fontos, hogy RGBW legyen, ne sima RGB akkor már...
-
Skynet258
veterán
Srcáok, gondoltam kipróbálom a lapon (Gigabyte X370 Gaming 5) lévő RGBW csatlakozót, de milyen LED-et kéne ehhez vennem? Mármint találtam Ebay-en persze, de a csatlakozás egyiken sincs meg.
Vagy van valami készre szerelt amit érdemes venni? Nem kéne hosszú, olyan 40-50cm elég is lenne szerintem. Topikot kerestem ilyesminek, de nem találtam.
-
JanR
addikt
Erdemes 1500X-rol 1600-ra valtani? Ugye kifogtam egy rossz peldanyt, igy garis cserem lesz. Elgondolkodtam, hogy akkor mar 1600-at hoznek el.
Jatszok, semmi masra nem kell a PC.
-
Lujo416
tag
Próbalgattam a kis 1500x-emet hogy meddig tudok lemenni feszültségben 3.6ghz-en
Közel az 1v
(Eddig minden tesztet kibírt amit ráengedtem) -
sutyi^
senior tag
válasz
Valdez #13312 üzenetére
Tudod az a baj, hogy országunkig hamar elér mert be még valszeg a Deutsche Post vagy a DHL hozza, a gondok akkor kezdődnek mikor ez bekerül a Magyar Királyi Postához...
Múltkor rendeltem a telefonomba akkut. Hong Kongból 5 nap alatt beérkezett az országba, majd két hét volt mire a posta kihozta...
-
-
Valdez
őstag
Szerintetek az a be quiet am4 kit amit hétfőn postáztak, de még nem ért ide, az ide fog érni jövő héten vagy valaha? És ha nem ér ide akkor mi a teendő? Adjam el a coolert és vegyek másikat, amelyik alapból am4 kompatibilis?
-
margithid
veterán
válasz
M@cika #13308 üzenetére
Annyi pénzt meg nem szeretnék kiadni
1700X szerintem jó lesz, ha nem is 11 de 8 gép tuti menni fog vele, legalábbis remélem, mellette meg meghagyom úgyis az egyik i7-es gépet, azon 3 virtuális gép mehet majd.
De az 1700x is szép befektetés lesz, 250be fog fájni az tuti. -
carl18
addikt
válasz
füles_ #13296 üzenetére
Alakulnak az amd eladások is úgy látom!
Bár azért az is közre játszik az intel eladásokra hogy minjár itt a 8. Generáció
Úgy látom a 7700K veszik a legtöbben. Ha megjelenik a 8. gen kíváncsi leszek az eladásokra, azért a 8700K-ra 6/12 szállal most biztos nagy kereslet lesz.
-
S_x96x_S
addikt
óvatosan az új lángoló Gigabyte -s BIOS frissitésekkel!!!!
"BEWARE: Latest Gigabyte X370 Motherboard BIOS Can Permanently Damage AMD Ryzen CPUs, Sets Voltage Up To 1.7V"
http://wccftech.com/amd-ryzen-cpu-gigabyte-x370-damage-burning-bios-update/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Filmvilág
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Keresünk dokkolókat
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest