-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
tomaszka88 #12398 üzenetére
nem lehet felhúzni 5 ghz-ig. (na jó folyékony nitrogénes hűtéssel lehetséges)
ha eléred a 4-4,1 ghz-et akkor már örülj mint majom a farkánakha a memóriád marad 2933mhz-en az se tragédia, alig van különbség a 3200mhz-hez képest. napi szinten pl. játékokban észrevehetetlen a különbség.
-
ViZion
félisten
válasz
tomaszka88 #12398 üzenetére
5 GHz? Ha van jó szetted, akkor nem lehetetlen 1 magon... [link]
"Ryzen sample single-core overclock is 5GHz on air, primary bottleneck for all-core OC was low-quality VRMs on the motherboard"
Sok értelme nincs, de hát ha ez a terv... -
tomaszka88
aktív tag
Szép napot mindenkinek! Nagyon boldog vagyok, hogy Ryzen tulaj lehetek. Megnéztem az alaplap qvs listáját, mi szerint a hyperx ramokat az 1.,2. modulban támogatottak, és xmp-ben. Most lehetsèges, hogy èn nem jó helyre raktam,és ezért nem megy alapon 3200-on. Ezt miután megnéztem jelzek. Annyi biztos, jelenleg xmp 2933mhz-en bírja. Alig vàrom màr a proci órajel tesztelését is. 5ghz-ig vajon fel lehet húzni, és milyen feszkóval?Nekem elég bőven a 4ghz is, csak kiváncsi vagyok.
-
M@cika
őstag
Ami nagyon bosszant, hogy minden nyomi program tök más feszültség értékeket mutat. CPU-Z, Aida64, A-Tuning. Ha BIOS-ban beállítok 1V-ot, CPU-Z 0.5 és 1.040 között ami épp eszébe jut, AIDA 0.900-at, A-Tuning 0,6 és 0,88 között. Honnan a retekből olvassák ezek az értéket?
-
Gamepure
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi problémába ütköztem, a gép indításkor 3 hosszú sípolással indít, kép nincs!Legfrisebb BIOS van fent(AMI)
Alaplap: MSI B350M Gaming Pro
CPU: Ryzen 5 1600 (gyári órajel)
Ram: Corsair 2x4GB DDR4 3000MHz Vengeance LPX Red CMK8GX4M2B3000C15R(BIOS 2133Mhz mutatott csak)
Táp: Be Quiet! Pure Power 10 400W BN272
GPU: Gigabyte GTX1050 Ti OC 4GB GDDR5 GV-N105TOC-4GD (nincs 6tűs tápcsati)A 2 modul egyidejű használata során nem volt képem, BIOS-ig se jutott el..
A ramokat kivettem felváltva próbáltam ki, és csak az egyikkel indult el rendeltetésszerűen.1 modullal a windows sikerült felrakni, de akkor meg azt tapasztaltam hogy néha felbontást akarna váltani a gép, elmegy a kép majd visszajön, a legvégén egy win10 "kékhalál" fogadott és itt untam meg a játékot ment vissza a ram szervízbe.Visszaküldtem a boltba tesztelésre, ott nem találtak hibát, minden teszten megfelelt.
Lehetséges hogy a frekvencia miatt nem jutottam el a BIOS-ig, illetve ez lenne kihatással a stabilitásra is, hisz dual channel lenne eredetileg?
-
GFerr56
aktív tag
válasz
M@cika #12390 üzenetére
Hay!
Mint írtam, ha a memória frekvenciát (ill. /2), késleltetést, stb...(ami a memóriáid bios beállítása-ezt, amikor elindítod RM-t látod) beállítod azonosra egy profilban, akkor nem kér újraindítást (legalálább is nálam). Ezután tudsz frekvenciát állítani 25 MHz-es lépésekben, feszültsége(ke)t hozzá ...ezeket fentebb alkalmazod, megtartja-használja.
Üdv
-
Szinyák
őstag
válasz
GFerr56 #12389 üzenetére
Sorry igazad van elírtam tényleg CL14 a mostanimmal kevertem mert az CL15 . De köszi akkor egyre több lapban megy szépen. Néztem a te lapod QVL listájában ott vannak ezek. Asrok gaming x lapnál még nem láttam , de szerintem azért mert még nem rég dobták piacra ezt a lapot .
Ez biztató akkor elvileg ezek kifejezetten for Ryzen ramok Samsung B-die . Ha Asrock laphoz is kiadták a legfrissebb AGESA 1.0.0.6a.-T akkor mennie kellene abban is egyébként Asrock x370 gaming X a pontos neve. Remélem nem nyúlok mellé ha már rá szánom a ramokra a sok pénzt
Vagy még amint néztem lapot az Asus x370 prime pro.
De Asrok lap szimpatikusabb jobban felszerelt számomra ( Jobb hang, +1m.2 ,erőss vram rész ..)
-
Szinyák
őstag
Sziasztok,
V.ki használ Asrock laphoz G.Skill Flare X (16GB) 3200mhz cl15 .- ös ramokat ?
Elvileg ez ha jól gondolom ez minden x370 lapban mennie kellene a gyári órajelen mindenféle hókuszpók nélkül a legfrissebb biosokkal
-
ScomComputer
veterán
Hali a PT(PostTime),milyen az x370-s lapoknál(Asus),gyors vagy nagyon lassú?
Köszi... -
dreko
aktív tag
válasz
BullKoxa #12378 üzenetére
nincs sok idő foglalkozni ezekkel. Az MSI update felkínálta, hogy a telepített vezérlőnél van újabb. Letöltöttem, kicsomagolta magát, telepítés közben meg jött a kép. Értem, hogy van a készüléken egy illesztőprogram telepítve, van egy frisebb, mert jelezte az MSI programja, de miért ajánl egy harmadikat, ráadásul így ha jól látom keveri az alaplapi chipkészlet szoftverét a VGA illesztőjével... A legnagyobb gond az, hogy nem egyértelmű az ajánlása: középsőt, vagy a jobb oldalit telepítsem? A verzió számok nagyon eltérnek egymástól.
-
zzola
titán
válasz
tomaszka88 #12380 üzenetére
Gondolom ők sem tesztelnek le minden modult...
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
Lujo416 #12377 üzenetére
ha első eset akkor lehet máshol van a hiba, bár nekem is alacsonynak tűnik a feszültség
pl. nekem régebben pár naponta kékhalált dobott a windows és én is azt hittem a proci tuning a ludas. a végén (rengeteg igen míves káromkodás után persze
) kiderült, hogy a bitdefender vírusírtó volt a baj forrása.
-
-
Lujo416
tag
válasz
SECTORnooB #12376 üzenetére
Ibt 10kör very high simán lefut
Cinebench ugyanúgy
Prime alatt se adja be a kulcsot
Ez az első eset hogy ilyet csinál
Eseménynaplóba azt irja hogy kernelpower hiba vagy valami hasonló -
Molyzsa
aktív tag
válasz
tomaszka88 #12371 üzenetére
Ha van 2933-as xmp akkor azzal jónak kell lennie. Nekem csak egy xmp-t ad a ramomhoz... így manuálisan kellett visszavenbem h stabil legyen.
-
Lujo416
tag
Sziasztok
Játék közben gondolt egyet a gép és dobott egy fekete képernyőt
A lapon meg világított a cpu led
Újraindítás után simán megy tovább
Ez ilyenkor mit jelent?
3.7en van 1.15v
Eddig semmi ilyesmit nem csinált -
Molyzsa
aktív tag
válasz
tomaszka88 #12370 üzenetére
Akkor az advanced memory settingsnél kell még kézzel beállítani a ram időzítést a xmp időzítések szerint (csak az első 4 értéket, CL =16, stb... most nem vagyok gépnèl így nem tudom pontosan megnézni a többi érték nevét), csak az órajel legyen alacsonyabb egy szinttel (2933 vagy 2666)
-
zzola
titán
válasz
tomaszka88 #12371 üzenetére
Talán egy következő Agesa kód frissítésnél menni fog majd 3200-n is...
-
tomaszka88
aktív tag
XMp 2933mhz fél órás aida64 tesztnél eddig hibátlan most. Úgy látszik a 3200-at nem bírja még az F7-s bios frissítéssel sem. Szerintem majd a procit fogom még megcibálni--- 1.375V-1.40-re feltolom kicsit, hátha úgy megy 4ghz-én.
-
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
tomaszka88 #12366 üzenetére
Hali!
Manuálisan emeld a RAM ferkvenciát.
2933-on próbáld (XMP profil nélkül):Az Advanced Voltage settings-en belül a DRAM Voltage (CH A/B) résznél tudod felhúzni a RAM feszültségét 1,35 Voltra.
A procit én nem tuningoltam még, de volt itt kollega aki ugyanebben a lapban húzta és biztosan lehet a feszültséget a CPU-nak is emelni. Esetleg használd az AMD Ryzen Master progit, csak akkor mindig újra kell indítani a gépet ha kiválasztol egy tuning profilt.
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
Törzsúr #12350 üzenetére
Default beállítást, majd leállítás és ismét indításkor RAM beállítást próbáltad?
Én ha elkezdek játszani a beállításokkal előtte mindig mentek egy BIOS profilt. Nem tudom, hogy az MSI lapok azt tudják-e. Ugyanis ha elcseszem a beállításokat akkor azt vissza töltöm és úgy megy mint mielőtt hozzá nyúltam. -
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Pár eredménnyel érkeztem. Nos, a lapban nem lehet manuálisan állítani a ram feszültségét, így maradt a profile 1. választása, ami 1.35V.on szolgálta ki a ramokat. Aida64 teszten 15 perc után elfaidolt
Mi lehet a gond ?
Sehogy sem akar menni 2400mhz többen.. a 2400 az alap auto mód 1.2V-al..
Ugyan így a procival is gondban vagyok .. 4ghz-en el sem indul.. ott mennyivel kellene emelnem a feszt, hogy menjen ?
Giga AB350 Gaming 3 lap + Ryzen 1600X proci
-
R3laX
addikt
válasz
Törzsúr #12364 üzenetére
Tegnap én is cserélgettem a modulokat kicsit, bár nekem nem volt baja
, de nem jutottam feljebb. Nekem Corsair LPX CL15 3000MHz 5.39-es fehér van. Mióta megvan a lap első Agesa óta megy cl14 15 15 15-ön 2933MHz-en. Párszor el tudtam indítani 3200-on cl16 18 18 18-on, de néha bootol néha nem. Agesa óta már a 2. bios jött ki, utolsó az APU-s procikat támogatja., Kíváncsi leszek feljebb tudom e majd tornászni későbbi biosszal.
-
Televan74
nagyúr
válasz
BullKoxa #12357 üzenetére
Itt a frissebb! LinX AMD Edition v1.0.1 - Virustotal info szerint tiszta.
-
tomaszka88
aktív tag
Abban esetben ha felhúzom a procit manuálisan, akkor ki kell kaplcsolni a boost módot ?
-
vaakuum
addikt
Gskill memóriából az SS 3200-asok közül a Samsung vagy a hynix modulosak bírják jobban a gyűrődést?
Vagy úgy gyártótól függetlenül a samu vagy Nyn modul a jobb? -
-
BullKoxa
őstag
válasz
SECTORnooB #12308 üzenetére
Hello! Én ezzel tesztelem . LinX v1.0.0K (AMD Edition) Chinai nyelvű én simán csak Ryzen LinX-nek hívom, a sok év kékség miatt . minimum 5 kör , de a 10 lenne a tuti. 3 körön csak a hőfokokat szoktam nézni. linket nem tudok, de ha mondasz egy oldalt ahová fel lehet tölteni felteszem neked, csomagolva megvan nekem pár helyen a winyókon.
Az Aida szerintem semmire sem való , a Prime-t nem szeretem. Én LinX párti vagyok.
-
tomaszka88
aktív tag
A biosban be kell kapcsolni az smt.t ?
-
vaakuum
addikt
Létezik ezekhez olyan alaplap, amin van power gomb, meg reset, és jó minőségű hangrész van rajta?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest