Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@cika
őstag
válasz
Obliterátor #11699 üzenetére
Megütötted a főnyereményt a szilícium lottón, grat!
Milyen beállításokkal nyomod?
Remélem az enyém is eléri a 4 Ghz-t (talán holnapra) -
arnoldito
senior tag
válasz
kalmanka511 #11697 üzenetére
SMT marad, nincs köze a HPET-nek hozzá. A feszültség ugrálást a CPU Loading line calabration opció helyes kiválasztása kell, hogy megoldja. Nálam a LLC level 3 van, ez közép opció, és tartja is a feszt, nem droppol.
-
wsanyi
aktív tag
válasz
kalmanka511 #11695 üzenetére
BIOS-t próbáltál már frisstííeni?
-
BullKoxa
őstag
válasz
kalmanka511 #11693 üzenetére
Nekem az XFR is és a HPET is ki van kapcsolva! Nem látok játékokban különbséget.
Ha netán akadna szaggatna a játék Optimize Windows 10 for Ryzen 4:09 től néztem én. Nekem így lett jó !!
Segítség a HPET szaggatáshoz . Nálunk Msi-ben ez nincsen Biosban , sajnos !! Én Biosban OC-k biztosabb, ezért rám nem vonatkozik a képnél a link !
Windows alól:
bcdedit /set useplatformclock true - bekapcsolja
bcdedit /set useplatformclock false - kikapcsolja -
ovics
aktív tag
válasz
kalmanka511 #11689 üzenetére
a 4ghz-et ki kell kísérletezni, lehet hogy nem is sikerül elérni se.
a szoba hőmérséklete is eléggé befolyásolja. itt most olyan 25 fok környéke lehet, a proci pedig a böngésző mellett 40fok. volt aki panaszkodott hogy az xfr néha indokolatlan esetekben is feltolta az órajelet 1-1 feladatnál (minimálisnál is) és hirtelen megugrott a hőmérséklet is, esetleg annak a kikapcsolását is nézd meg.
a másik hogy az x-es verzióknál +20fokot hozzáadtak valamiért, nem tudom hogy ennek a levonásával értetted e a 40+ fokot bármennyi is legyen az a 40+ -
BullKoxa
őstag
válasz
kalmanka511 #11687 üzenetére
az én lapom is ilyen lenne mikor össze tettem ilyen volt ezért adtam neki fix fesz ( ezt elvileg az XFR miatt csinálja, kékeknél a Turbo ez )! 1700x 1.237v 3.7 GHz.
Én nem is kínzóm még 3.8-n sem mert 1.250v nem megy neki,így nem is erőltetem annyira a Cpu OC-t. Jó ez így nekem
. Nagyon jókor váltottam még a kéket,egész jó áron elvitték,pedig vacilláltam hogy legyen e rizsám.
-
ovics
aktív tag
válasz
kalmanka511 #11687 üzenetére
huha, akkor ott bajok vannak rendesen.
ha ennyire ugrál, és ennyire fel, akkor adj neki fix feszültséget. olyan 1,3-1,35 környékén általánosságban véve már bírni szokta a 3,7-3,75GHz-t ha esetleg tuningra adod a fejed, de ha csak az alap órajelet akarod akkor 1,2-t adsz neki és úgy hagyod. -
kalmanka511
csendes tag
válasz
martin66 #11686 üzenetére
Nekem gyári beállításokon az 1.2 helyett 1.5 van ha kikapcsolom hogy boostoljon akkor vissza megy 1.375-re es úgy is ugran 1.416-ra meg 1.350-re a takarékosság ki van kapcsolva nekem bar nem ertek hozza ezért kertem segítséget hogy a hozza ertok segítsenek. Nem akarok neked hülyeséget mondani.( A biosban mutatja es ott ugrál. Meg aida 64-ben is meg minden masban is.)
-
martin66
senior tag
válasz
kalmanka511 #11685 üzenetére
Ugyanilyen lapom van. Kérlek segíts, hogy hogyan tudnám letesztelni és megnézni, hogy nálam is van-e ilyen gond. köszi.
-
kalmanka511
csendes tag
Hali van egy asus prime b350 plus atx alaplapom es ingadozik a processzor feszültsége. Elvileg ez gyárilag ilyen moslék úgy hallottam. Szeretnem lecserélni milyen lapot ajanlotok kb 35k ig mennék el.
-
törölt tag
válasz
Obliterátor #11681 üzenetére
Szia!!
Single core mennyi lett? köszi
-
sg22
senior tag
válasz
Obliterátor #11681 üzenetére
abban a CB osszehasonlito grafikonban az x5650-et 12c/24t nek irja pedig nekem is az van a szerveremben es az csak 6c/12t
-
martin66
senior tag
válasz
.Ishi. #11678 üzenetére
Már benne is van az összefoglaló vázába.
(#11674) pipo112
Szuper, benne is vannak az összefoglalóba. Aki tudja az kezdheti is a saját gondolatait megírni a dokumentumba. (Bárki írhat bele, de senki nem törölhet tartalmat az engedélyem nélkül, nem kell aggódni, hogy elveszne, ezért kérek mindenkit, hogy használja a dokumentumot és már lehet is összeállítani az összefoglalót--
Kedves olvasó úgy gondolod, hogy tudnál segíteni az összefoglaló összeírásában vagy van ötleted a tartalmával kapcsolatban? Akkor kérlek, ebben a dokumentumban jelezd és hogy mely részek elkészítését tudnád vállalni, bele írhatod a javaslatokat. Aki tudja az kezdheti is a saját gondolatait megírni a dokumentumba. (Bárki írhat bele, de senki nem törölhet tartalmat az engedélyem nélkül, nem kell aggódni, hogy elveszne, ezért kérek mindenkit, hogy használja a dokumentumot és már lehet is összeállítani az összefoglalót).
-
.Ishi.
aktív tag
Obliterátor: Gratula, üdv a klubban!
Egy ötlet az összefoglaló-íróknak: (sajna én mostanában, idő hiányában, nem tudok segíteni)
Egy bekezdést írni kéne arról, hogy igen, a gyári hűtő nagyon jól sikerült, halk, jó a hűtése, és még egy kis tuningot is elbír.
-
Obliterátor
tag
válasz
pipo112 #11674 üzenetére
Még nem mélyedtem bele de elsőre jónak tűnik a rendszer !
Az olcsó G skill ramok 1 kattintással mennek 3200 Mhz-en !
Cpu 3.6Ghz még tesztelem mi a vége. Stressz teszt alatt 60 fok volt a max.
Láttam h többeknek van Prime B350 lapja, kapott hideget meleget de nálam egyenlőre jól muzsikál !
Ráeresztek még pár progit aztán jelentkezem
-
Savanya
addikt
Uraim !
Tudom nem ide tartozik , de ATX-ről váltanék MATX-re . Esetleg valakit érdekelne csere az ATX lapom és házamat cserélném MATX-re ..
MATX lap ajánlatot is várnék : MSI B350M Mortar vagy Gigabyte AB350M Gaming 3 ?
-
pipo112
őstag
válasz
Obliterátor #11671 üzenetére
grat! várjuk!
martin66:én is segítek össze rakni az összefoglalót nagyon szívesen!
pl msi lapra való részletesebb oc lehetőségek és alap beállítások magyarázata persze ide jöhet a többi alaplap is sőt jöjjön is .
linkekelhetnénk be pár külföldi fórumot is ahonnan lehet szemezgetni beállítás vagy ram kompatibilitással kapcsolatos dolgokat más júzerektől
amit még be lehetne tenni pl : ajánlott hűtők oc függvényében , ajánlott alaplapok /ár érték bajnokok + a nem ajánlott lapok , memoria kitek , ssd-k amik hajlandók menni rendesen a rizsával. egyenlőre ennyi -
TheProb
veterán
válasz
Obliterátor #11671 üzenetére
1600X?
Sok hűtésben gazdag MHz-et, vagy mi...!
-
Omli85
őstag
válasz
Leon77 #11666 üzenetére
LLC-re 3-as a legjobb opció legalábbis nálam az ott tartja terhelésen amire állítottam. Plusz amiket anno utána olvasgattam fórumokon mindenhol ezt javasolták meg a gyakorlat is ezt igazolta.
Nálam asszem manual írta hogy a Wpump+-ra kell kötni a "nagy" pumpát a "játék" vizek esetén meg az AIO csati. -
Leon77
őstag
válasz
Omli85 #11665 üzenetére
Te az llc-t hogyan állítottad be? Nálam van 5 level és erről a manual sem ír többet (sőt, szinte semmiről, azt is nekem kellett kitalálni, hogy a pumpát melyik pumpa csatlakozóra kell kötni).
Pluasz az én lapomban van egy olyan bios bug, hogy rgb ledek ki vannak kapcsolva, néha, ha úgy gondolja még is világít. Várom a köv biost, hátha megy a ramom picit jobban.
-
Omli85
őstag
CPU OC-t úgy próbáld hogy a ramot defaulton hagyod. Ha úgy sem jutsz messzebb akkor csekkold le az LLC beállításokat meg terhelésen nézd meg meg mekkorát droppol az alaplap stabil e a feszültség.
Ha így sem jutsz előrébb lehet kifogtál egy nyűgösebb darabot. (persze ettől függetlenül lehet még alaplap is de erre kicsi az esély véleméneym szerint).
-
ReFleXx
addikt
egyebken mivel jobb (ha jobb egyaltalan) a Strix B350-F gaming a B350 Prime Plusnal, hogy többen is azt valaszottak? Most hirtelen annyit latok hogy "rendkivul hasznos" RGB LED fícsőrt kapott. De kb ugyanolyannak tunik masban
-
martin66
senior tag
válasz
TheProb #11659 üzenetére
A HPET az NVMI vezérlőnél okoz úgy látszik nagy gondod SATA-nál nem.
--
Kedves olvasó úgy gondolod, hogy tudnál segíteni az összefoglaló összeírásában, akkor kérlek, ebben a dokumentumban jelezd és hogy mely részek elkészítését tudnád vállalni. -
Apucy01
őstag
válasz
wsanyi #11654 üzenetére
Mérges is most a nagy kék bálna! a minap volt egy cikk itt a PH miszerint a Canon Lake et nem csak sétálógépekbe tennék hanem asztaliba is.. hiába na rezeg a léc veszni látszik a monopólium a mobil platformok terén nagyon nagyon úgy néz ki. Már csak egy kicsi kellene az asztali gépek terén is...
-
TheProb
veterán
válasz
martin66 #11650 üzenetére
Na megnéztem, bár nemtom, hogy a csak win paranccsal kikapcsolás 100%-os eredmény-e, de:
Kikapcsol HPET mellett:
3D Mark Time Spy: 5861
Bekapcsol HPET mellett:
3D Mark Time Spy: 5815
Van különbség, de nem számottevő sztem. Főleg nem 3D Mark alatt. Persze az csak szintetikus teszt.
-
wsanyi
aktív tag
válasz
GFerr56 #11653 üzenetére
Ezért lesz most fél évente új platform. A Coffee Lake-et simán kihagyhatták volna, és egyből jöhettek volna Canon Lake-kel, ahogy notiknál meg is teszik. Ott annyira erős lett az AMD, hogy kihagyják a Coffee lake-et. És a Canon lake elvileg 1152-es foglalatot kap, mindezt 2018 év elejére ígérik, és oda már 8 mag/16 szálat ígérnek. De ha nem jön ki a Ryzen, akkor mi lett volna? Nem is kellett volna csinálniuk semmit sem igazából, mert a 7700K-val minden elment volna 93 fokon delidelés nélkül, amivel meg garanciát veszít a CPU ugyebár.
Én személy szerint 50 mrd USD-t fizettetnék ki velük az AMD számlájára utaltatnám piaci pozícióval való visszaélés gyanánt. Csak hát bizonyos érdekkörök a bíróságokon is ott ülnek, ezért kizárólag a vevők bojkottja lehet megoldás. Emlékezzünk csak vissza a DANONE botrányokra!
-
GFerr56
aktív tag
válasz
SECTORnooB #11652 üzenetére
Hay!
Ok, kár ezen tovább rugózni! Mindannyian b@sztunk már be hétköznap (én sajnos már régen-igaz, hogy én nem nyitok meg olyankor 16 oldalt...simán hard resetelem a telómat
). Meg amúgy is tudjuk, hogy az i beépített provokátora vagy!
Üdv
ui.: elárulom, hogy ha i most feléért adna mindent, akkor sem vennék, annyira megcsömörlöttem a cégtől (aranyár-visszatartás-tisztességtelen piaci magatartás (DELL)...)
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Malibutomi #11651 üzenetére
Abszolút nem a játékok teljesítményét furcsálltam hanem a szintetikàt, de azt is csak azért mert összekevertem màs tesztel este és most reggel vettem ezt észre, ilyen mikor megfàrad az ember és 16 fül van nyitva böngésző be a telefonon
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
SECTORnooB #11638 üzenetére
Jatekteszteknek semmi ertelme ezeknel a prociknal mikor a legtobb jatek jo ha 4 szalat mozgat meg, sot megkockaztatom hogy a 3DMark sem kepes kihasznalni oket kulonben a physicsnel elonyben lenne a 16 szal a 10 elleneben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- BestBuy ruhás topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- GTA VI
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kedvcsinálót kapott a hamarosan megjelenő RoadCraft
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest