-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
válasz SECTORnooB #11638 üzenetére
Jatekteszteknek semmi ertelme ezeknel a prociknal mikor a legtobb jatek jo ha 4 szalat mozgat meg, sot megkockaztatom hogy a 3DMark sem kepes kihasznalni oket kulonben a physicsnel elonyben lenne a 16 szal a 10 elleneben.
-
SECTORnooB
addikt
válasz Malibutomi #11651 üzenetére
Abszolút nem a játékok teljesítményét furcsálltam hanem a szintetikàt, de azt is csak azért mert összekevertem màs tesztel este és most reggel vettem ezt észre, ilyen mikor megfàrad az ember és 16 fül van nyitva böngésző be a telefonon
-
GFerr56
aktív tag
válasz SECTORnooB #11652 üzenetére
Hay!
Ok, kár ezen tovább rugózni! Mindannyian b@sztunk már be hétköznap (én sajnos már régen-igaz, hogy én nem nyitok meg olyankor 16 oldalt...simán hard resetelem a telómat ). Meg amúgy is tudjuk, hogy az i beépített provokátora vagy!
Üdv
ui.: elárulom, hogy ha i most feléért adna mindent, akkor sem vennék, annyira megcsömörlöttem a cégtől (aranyár-visszatartás-tisztességtelen piaci magatartás (DELL)...)
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
wsanyi
aktív tag
válasz GFerr56 #11653 üzenetére
Ezért lesz most fél évente új platform. A Coffee Lake-et simán kihagyhatták volna, és egyből jöhettek volna Canon Lake-kel, ahogy notiknál meg is teszik. Ott annyira erős lett az AMD, hogy kihagyják a Coffee lake-et. És a Canon lake elvileg 1152-es foglalatot kap, mindezt 2018 év elejére ígérik, és oda már 8 mag/16 szálat ígérnek. De ha nem jön ki a Ryzen, akkor mi lett volna? Nem is kellett volna csinálniuk semmit sem igazából, mert a 7700K-val minden elment volna 93 fokon delidelés nélkül, amivel meg garanciát veszít a CPU ugyebár.
Én személy szerint 50 mrd USD-t fizettetnék ki velük az AMD számlájára utaltatnám piaci pozícióval való visszaélés gyanánt. Csak hát bizonyos érdekkörök a bíróságokon is ott ülnek, ezért kizárólag a vevők bojkottja lehet megoldás. Emlékezzünk csak vissza a DANONE botrányokra!
[ Szerkesztve ]
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
TheProb
veterán
válasz martin66 #11650 üzenetére
Na megnéztem, bár nemtom, hogy a csak win paranccsal kikapcsolás 100%-os eredmény-e, de:
Kikapcsol HPET mellett:
3D Mark Time Spy: 5861
Bekapcsol HPET mellett:
3D Mark Time Spy: 5815
Van különbség, de nem számottevő sztem. Főleg nem 3D Mark alatt. Persze az csak szintetikus teszt.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
GFerr56
aktív tag
válasz wsanyi #11654 üzenetére
Hay!
Igen, a büntetés elenyésző volt (pl., ha VW annyit kapott amennyit, ezek is megérdemeltek volna legalább annyit)!
Mindegy én biztos nem fogom erőltetni a velük történő üzleti kapcsolatot.Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
Apucy01
őstag
válasz wsanyi #11654 üzenetére
Mérges is most a nagy kék bálna! a minap volt egy cikk itt a PH miszerint a Canon Lake et nem csak sétálógépekbe tennék hanem asztaliba is.. hiába na rezeg a léc veszni látszik a monopólium a mobil platformok terén nagyon nagyon úgy néz ki. Már csak egy kicsi kellene az asztali gépek terén is...
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
martin66
senior tag
válasz TheProb #11659 üzenetére
A HPET az NVMI vezérlőnél okoz úgy látszik nagy gondod SATA-nál nem.
--
Kedves olvasó úgy gondolod, hogy tudnál segíteni az összefoglaló összeírásában, akkor kérlek, ebben a dokumentumban jelezd és hogy mely részek elkészítését tudnád vállalni. -
ReFleXx
addikt
egyebken mivel jobb (ha jobb egyaltalan) a Strix B350-F gaming a B350 Prime Plusnal, hogy többen is azt valaszottak? Most hirtelen annyit latok hogy "rendkivul hasznos" RGB LED fícsőrt kapott. De kb ugyanolyannak tunik masban
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
-
Omli85
őstag
CPU OC-t úgy próbáld hogy a ramot defaulton hagyod. Ha úgy sem jutsz messzebb akkor csekkold le az LLC beállításokat meg terhelésen nézd meg meg mekkorát droppol az alaplap stabil e a feszültség.
Ha így sem jutsz előrébb lehet kifogtál egy nyűgösebb darabot. (persze ettől függetlenül lehet még alaplap is de erre kicsi az esély véleméneym szerint).
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Leon77
őstag
válasz Omli85 #11665 üzenetére
Te az llc-t hogyan állítottad be? Nálam van 5 level és erről a manual sem ír többet (sőt, szinte semmiről, azt is nekem kellett kitalálni, hogy a pumpát melyik pumpa csatlakozóra kell kötni).
Pluasz az én lapomban van egy olyan bios bug, hogy rgb ledek ki vannak kapcsolva, néha, ha úgy gondolja még is világít. Várom a köv biost, hátha megy a ramom picit jobban.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Leon77
őstag
válasz TheProb #11659 üzenetére
Én így kapcsoltam ki: "Just go to Device manager and expand the "System Devices" section. Look for High Precision Event Timer. Right click on it and click disable.. It should do the job."
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
TheProb
veterán
válasz Leon77 #11667 üzenetére
Sztem ezt olvastam én is, utána írták, hogy a parancssoros kikapcs a "normális" megoldás. Ezt nem javasolták annyira.
btw: nekem így ugyan olyan szar maradt az ajtónyitás.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Omli85
őstag
válasz Leon77 #11666 üzenetére
LLC-re 3-as a legjobb opció legalábbis nálam az ott tartja terhelésen amire állítottam. Plusz amiket anno utána olvasgattam fórumokon mindenhol ezt javasolták meg a gyakorlat is ezt igazolta.
Nálam asszem manual írta hogy a Wpump+-ra kell kötni a "nagy" pumpát a "játék" vizek esetén meg az AIO csati.[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
TheProb
veterán
válasz Obliterátor #11671 üzenetére
1600X?
Sok hűtésben gazdag MHz-et, vagy mi...!
[ Szerkesztve ]
-
pipo112
őstag
válasz Obliterátor #11671 üzenetére
grat! várjuk!
martin66:én is segítek össze rakni az összefoglalót nagyon szívesen!
pl msi lapra való részletesebb oc lehetőségek és alap beállítások magyarázata persze ide jöhet a többi alaplap is sőt jöjjön is .
linkekelhetnénk be pár külföldi fórumot is ahonnan lehet szemezgetni beállítás vagy ram kompatibilitással kapcsolatos dolgokat más júzerektől
amit még be lehetne tenni pl : ajánlott hűtők oc függvényében , ajánlott alaplapok /ár érték bajnokok + a nem ajánlott lapok , memoria kitek , ssd-k amik hajlandók menni rendesen a rizsával. egyenlőre ennyiAzt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Savanya
addikt
Uraim !
Tudom nem ide tartozik , de ATX-ről váltanék MATX-re . Esetleg valakit érdekelne csere az ATX lapom és házamat cserélném MATX-re ..
MATX lap ajánlatot is várnék : MSI B350M Mortar vagy Gigabyte AB350M Gaming 3 ?
Mobilszámom: 70-516-8068
-
Obliterátor
tag
válasz pipo112 #11674 üzenetére
Még nem mélyedtem bele de elsőre jónak tűnik a rendszer !
Az olcsó G skill ramok 1 kattintással mennek 3200 Mhz-en !
Cpu 3.6Ghz még tesztelem mi a vége. Stressz teszt alatt 60 fok volt a max.
Láttam h többeknek van Prime B350 lapja, kapott hideget meleget de nálam egyenlőre jól muzsikál !
Ráeresztek még pár progit aztán jelentkezem
-
.Ishi.
aktív tag
Obliterátor: Gratula, üdv a klubban!
Egy ötlet az összefoglaló-íróknak: (sajna én mostanában, idő hiányában, nem tudok segíteni)
Egy bekezdést írni kéne arról, hogy igen, a gyári hűtő nagyon jól sikerült, halk, jó a hűtése, és még egy kis tuningot is elbír.
[ Szerkesztve ]
-
martin66
senior tag
válasz .Ishi. #11678 üzenetére
Már benne is van az összefoglaló vázába.
(#11674) pipo112
Szuper, benne is vannak az összefoglalóba. Aki tudja az kezdheti is a saját gondolatait megírni a dokumentumba. (Bárki írhat bele, de senki nem törölhet tartalmat az engedélyem nélkül, nem kell aggódni, hogy elveszne, ezért kérek mindenkit, hogy használja a dokumentumot és már lehet is összeállítani az összefoglalót--
Kedves olvasó úgy gondolod, hogy tudnál segíteni az összefoglaló összeírásában vagy van ötleted a tartalmával kapcsolatban? Akkor kérlek, ebben a dokumentumban jelezd és hogy mely részek elkészítését tudnád vállalni, bele írhatod a javaslatokat. Aki tudja az kezdheti is a saját gondolatait megírni a dokumentumba. (Bárki írhat bele, de senki nem törölhet tartalmat az engedélyem nélkül, nem kell aggódni, hogy elveszne, ezért kérek mindenkit, hogy használja a dokumentumot és már lehet is összeállítani az összefoglalót).[ Szerkesztve ]
-
sg22
senior tag
válasz Obliterátor #11681 üzenetére
abban a CB osszehasonlito grafikonban az x5650-et 12c/24t nek irja pedig nekem is az van a szerveremben es az csak 6c/12t
what should I do about this?!
-
törölt tag
válasz Obliterátor #11681 üzenetére
Szia!!
Single core mennyi lett? köszi
-
kalmanka511
csendes tag
Hali van egy asus prime b350 plus atx alaplapom es ingadozik a processzor feszültsége. Elvileg ez gyárilag ilyen moslék úgy hallottam. Szeretnem lecserélni milyen lapot ajanlotok kb 35k ig mennék el.
-
martin66
senior tag
válasz kalmanka511 #11685 üzenetére
Ugyanilyen lapom van. Kérlek segíts, hogy hogyan tudnám letesztelni és megnézni, hogy nálam is van-e ilyen gond. köszi.
-
kalmanka511
csendes tag
válasz martin66 #11686 üzenetére
Nekem gyári beállításokon az 1.2 helyett 1.5 van ha kikapcsolom hogy boostoljon akkor vissza megy 1.375-re es úgy is ugran 1.416-ra meg 1.350-re a takarékosság ki van kapcsolva nekem bar nem ertek hozza ezért kertem segítséget hogy a hozza ertok segítsenek. Nem akarok neked hülyeséget mondani.( A biosban mutatja es ott ugrál. Meg aida 64-ben is meg minden masban is.)
-
ovics
aktív tag
válasz kalmanka511 #11687 üzenetére
huha, akkor ott bajok vannak rendesen.
ha ennyire ugrál, és ennyire fel, akkor adj neki fix feszültséget. olyan 1,3-1,35 környékén általánosságban véve már bírni szokta a 3,7-3,75GHz-t ha esetleg tuningra adod a fejed, de ha csak az alap órajelet akarod akkor 1,2-t adsz neki és úgy hagyod. -
BullKoxa
őstag
válasz kalmanka511 #11687 üzenetére
az én lapom is ilyen lenne mikor össze tettem ilyen volt ezért adtam neki fix fesz ( ezt elvileg az XFR miatt csinálja, kékeknél a Turbo ez )! 1700x 1.237v 3.7 GHz.
Én nem is kínzóm még 3.8-n sem mert 1.250v nem megy neki,így nem is erőltetem annyira a Cpu OC-t. Jó ez így nekem . Nagyon jókor váltottam még a kéket,egész jó áron elvitték,pedig vacilláltam hogy legyen e rizsám.
[ Szerkesztve ]
-
ovics
aktív tag
válasz kalmanka511 #11689 üzenetére
a 4ghz-et ki kell kísérletezni, lehet hogy nem is sikerül elérni se.
a szoba hőmérséklete is eléggé befolyásolja. itt most olyan 25 fok környéke lehet, a proci pedig a böngésző mellett 40fok. volt aki panaszkodott hogy az xfr néha indokolatlan esetekben is feltolta az órajelet 1-1 feladatnál (minimálisnál is) és hirtelen megugrott a hőmérséklet is, esetleg annak a kikapcsolását is nézd meg.
a másik hogy az x-es verzióknál +20fokot hozzáadtak valamiért, nem tudom hogy ennek a levonásával értetted e a 40+ fokot bármennyi is legyen az a 40+ -
BullKoxa
őstag
válasz kalmanka511 #11693 üzenetére
Nekem az XFR is és a HPET is ki van kapcsolva! Nem látok játékokban különbséget.
Ha netán akadna szaggatna a játék Optimize Windows 10 for Ryzen 4:09 től néztem én. Nekem így lett jó !!
Segítség a HPET szaggatáshoz . Nálunk Msi-ben ez nincsen Biosban , sajnos !! Én Biosban OC-k biztosabb, ezért rám nem vonatkozik a képnél a link !
Windows alól:
bcdedit /set useplatformclock true - bekapcsolja
bcdedit /set useplatformclock false - kikapcsolja[ Szerkesztve ]
-
wsanyi
aktív tag
válasz kalmanka511 #11695 üzenetére
BIOS-t próbáltál már frisstííeni?
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
arnoldito
senior tag
válasz kalmanka511 #11697 üzenetére
SMT marad, nincs köze a HPET-nek hozzá. A feszültség ugrálást a CPU Loading line calabration opció helyes kiválasztása kell, hogy megoldja. Nálam a LLC level 3 van, ez közép opció, és tartja is a feszt, nem droppol.
-
M@cika
őstag
válasz Obliterátor #11699 üzenetére
Megütötted a főnyereményt a szilícium lottón, grat!
Milyen beállításokkal nyomod?
Remélem az enyém is eléri a 4 Ghz-t (talán holnapra)Nasit a kis fehér medvének!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs